Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Preuređivanje kancelarije uz pvc stolariju

Uređivanje poslovnog prostora može biti isto toliko zahtevno kao i kada se bavimo prostorom u kom se stanuje. U zavisnosti od strukture i namene, prostor u kom se radi treba da zadovoljava neke uslove. Kako se uz pomoć pvc stolarije kancelarije mogu transformisati i učiniti funkciomalnijim, lepšim, udobnijim i boljim.
Pvc stolariju ne čine samo prozori i vrata od balkona. Zatvaranje terasa, balkona i verandi često se radi uz korišćenje pvc panela kojima se veoma jednostavno prostor iz otvorenog pretvara u zatvoreni uz mogućnost stalnog zastakljivanja ili samo privremenog ukoliko postoji mehanizam za otvaranje i zatvaranje. Pored toga, pvc stolarija može se koristiti i u cilju da se prostor u unutrašnjosti pregradi. Ovakva primena karakteristična je za kancelarije, a ne toliko za stambeni prostor. Imamo primere velikih kancelarija koje deli više osoba. One zauzimaju čitave spratove. Iz ovih ii onih razloga dešava se da se prostor mora pregraditi tako da se od jedne veće kancelarije dobije više manjih. Zidanje zidova ne dolazi u obzir, naročito ako je reč o iznajmljenom prostoru.

Blog ilustracija: Preuređivanje kancelarije uz pvc stolariju


Foto: Mirandre

Velike poslovne zgrade koje se grade veoma su moderne. Prepoznatljive su po tome da su na ulazu sistemi za registrovanje posetilaca i zaposlenih uz pomoć kartica, kao i recepcija na kojoj se svaki posetilac zaustavlja i upućuju dalje. Veoma su praktične zbog bezbednosti, ali i zbog komoditeta koje nude. Opskrbljene su najnovijim tehnološkim dostignućima i u njima je sve spremno za rad. Veće i manje kompanije odlučuju se sve češće za ovakva rešenja. Iznajmljuju spratove u pametnim poslovnim zgradama. Spratovi najčešće nisu podeljeni unapred. Ne zna se kome će koji raspored odgovarati. Nekom je potrebno da više zaposlenih ima posebne kancelarije koje su zvučno i vizuelno izolovane od ostatka prostora. Nekom ogovara pregled i rad u kockama, tj. boksovima. Ali kako sve to postići, ako je prostor u celini i nije nikako podeljen kad se iznajmi?
Najlakše je koristiti pvc stolariju. Stakleni pvc paneli upotrebljavaju se kako bi se prostor pregradio po želji. Moguće je napraviti bezbroj kombinacija, kreirati nove manje ili veće kancelarije. Sve zavisi od potreba.
Kompanije koje se bave takvim poslom da je svakom zaposlenom potrebna privatnost dok radi i razgovara telefonom onda se zidovi od pvc stolarije mogu postaviti od poda do plafona kako bi se manje celine potpuno zvučno izolovale. Što se tiče vizuelnog izolovanja, da to tako nazovemo, ono se lako može postići uz pomoć venecijanera ili zavesa koje se mogu navući i time se prostor potpuno odvaja od ostatka sprata. Neke pozicije u firmi zahtevaju da osoba koja ih obavlja, ne bude ometana od strane drugih dok priča telefonom, radi na računaru, prima stranke i slično. Za ovakva mesta idealno je da budu izolovana od ostalih. Kada nema uslova da se napravi potpuno odvojena kancelarija, ovaj efekat, lako se postiže uz pomoć pvc stolarije.
Ima zanimanja, tj. pozicija u firmama za koje je bolje da zaposleni budu zajedno u kancelariji, ali ipak, da bar delimično budu odvojeni nekim pregradama. To su takozvani boksovi. Međutim, klasični boksovi koji se prave od pleksiglasa ili sličnih materijala vizuelno potpuno pregrađuju prostor i daju osećaj skučenosti. Ceo sprat na kom su ovakve kancelarije ne izgleda naročito lepo jer deluje isprekidano. Kontinuitet u prostoru postiže se pomoću pregrada koje su transparentne. Najbolja varijanta je staklo koje je uokvireno ramom od pvc-a. Pvc je lak materijal i ne predstavlja opterećenje za statiku prostora. Staklo propušta svetlost tako da se prostor ipak nastavlja i ima svoj kontinuitet. Opet, staklo i pvc pružaju izolaciju, koja delimično blokira zvukove. Šef ili menadžer ima uvid u to šta rade zaposleni, a oni, s druge strane imaju svoj deo prostora u kom mogu da komuniciraju preko telefona ili putem konferencijskih poziva, a da ih pri tom zvuci iz okruženja ne ometaju. Ovakva postavka idealna je za novinske agencije, redakcije ili kompanije koje imaju liniju direktne prodaje.
Rad sa strankama takođe zahteva da osoba koja prima stranku ima neki odvojen prostor. Savetnici u bankama često u kancelarijama koje imaju staklene zidove ili su samo delimično odvojene paravanima od pvc-a. Na taj način svaki klijent ima privatnost, a s druge strane, prostor nije potpuno odvojen pravim zidovima. Pošto je reč o radu sa strankama, i oni koji su u redu mogu da vide kada dođu na red jer su paravani i zidovi transparentni.
Drugi primer prostora izdeljenog paravanima od pvc-stolarije jesu agencije za nekretnine ili turističke agencije. Više osoba može biti usluženo od strane agenata istovremeno, a da niko ne sluša tuđe razgovore.
Još jedan od veoma čestih primera su šalteri koji se mogu napraviti od pvc stolarije. Sve je veća potražnja za njima, jer danas se koriste i na nekim mestima gde do skoro nisu bili uobičajeni. Mogu se napraviti tako da budu privremeni i tada se koristi pleksiglas, ali za trajnija rešenja tu je pvc stolarija. Ima sve više primera kod kojih se javila potreba za ugradnjom šaltera i to je odrađeno brzo i bez po muke jer se pvc stolarija lako proizvodi u željenim dimenzijama, modularna je i lako se ugrađuje u postojeće konstrukcije. Neki restorani brze hrane napravili su posebne šaltere koji služe za preuzimanje hrane, kao i za servise koji se bave dostavom.
Kol centri ne bi mogli da funkcionišu kada ne bi bilo neke vrste pregrade koja pruža zvučnu izolaciju i stvara potrebne uslove za rad zaposlenima. Poznato je već da se idealna zvučna izolacija idealna uz pvc stolariju. Najbolja varijanta su zastakljeni paravani sa okvirom od pvc-a
Pvc stolarija veoma je praktična jer ima bezbroj primena. Ukoliko imate poslovni prostor koji već koristite, razmilite o tome kako biste mogli da ga preuredite tako da bude još praktičniji ili bolje iskorišćen. Takođe, razmotrite na koji način uz malu investiciju možete pomoću pvc stolarije da zaposlenima obezbedite bolje uslove za rad, a to je na primer bolja izolacija za sve one koji često imaju konferencijske pozive ili razgovaraju telefonom.

Pročitajte još:

- Bela ili u boji – pvc stolarija

M. K.
Back to Top