Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Sezonske pripreme u kozmetičkom salonu

Kozmetički saloni nude veliki broj usluga u vezi sa negom lepote. Da li ste njihov redovan posetilac ili idete samo pred neku sezonu? Iskreno odgovorite sebi na pitanje da li ste kampanjac ili vredni štreber, koji sve organizuje i priprema na vreme, kako posle ne bi bilo iznenađenja. Najbolji kozmeticki saloni nude puno toga svojim klijentima. Ne znate odakle da krenete i za šta prvo da se odlučite? Pre svega trebalo bi sanirati goruće probleme. Šta to znači? Pre nego što krenete sa ulepšavanjem i korekcijama koje su sitnije ili krupnije, prvo treba da sanirate eventualne probleme sa kožom lica i tela. Mlađe osobe imaju izazove sa aknama, a starije sa proširenim porama, flekama, borama i drugim znacima starenja. Takođe koža koja je mlitava ne može delovati privlačno i nema te šminke koja je može uspešno zakamuflirati.

Među tretmanima lica najpopularniji su oni koji podrazumevaju upotrebu hranljivih i korisnih sastojaka. Koža posle njih deluje oporavljeno i osveženo. Već nakon jednog tretmana eliminišu se sitni nedostaci. Nakon serije tretmana, promena je drastična i uočljiva.

U segmentu podmlađivanja kože lica i tela prednjači upotreba savremenih uređaja i najmodernijih tehnika, koje nam dolaze iz razvijenih zemalja. Upotreba lasera, postala je veoma rasprostranjena kada je ulepšavanje u pitanju. Međutim, s tim treba biti obazriv. Zato se uvek treba obratiti na pravu adresu, tj. otići na mesto koje je provereno po svom kvalitetu i stručnosti osoblja.
Blog ilustracija: Koje tretmane odabrati u kozmetičkom salonu


Foto: spabielenda, Pixabay
Dva udarna termina, tj. sezone u kozmetičkim salonima su kasna jesen i proleće. Zašto je to tako? Poslednjih godina pred početak leta naglo raste interesovanje za nizom tretmana kojima se ulepšava izgled kože tela. Svi hoćemo da budemo spremni za leto. Neko se toga seti pre neko kasnije. Stara poslovica da se „ne gaji prase pred Božić“, podseća nas da se ne ulenjimo i da s pripremama ne krenemo prekasno. Naime, ako hoćemo da imamo zategnutu kožu butina i zadnjice, ne treba da čekamo poslednji trenutak da se podvrgnemo anticelulit tretmanima u kozmetičkom salonu. Bolje je s tim krenuti što ranije, još tokom zime, kako bismo kada dođe leto, ponosno obukli šorts ili kupaći kostim. Koliko puta vam se desilo da se u junu zareknete kako ćete od sledeće godine s pripremama početi na vreme. Odjednom je toplo, vruće vam je u farmerkama, čarapama i dugim suknjama, hteli biste da obučete nešto kraće, prijatnije ili laganije. Ali, beli ste kao sir, a celulit kipi na sve strane. Ne znate šta vam je gore, da li da se kuvate ili da se pravite da vas baš briga za sve i tako prošetate svoj, prvim letnjim suncem obasjan celulit. Da stvar bude gora, ova kombinacija je ubitačna. Da ste bar pocrneli, celulit se ne bi toliko video i izgledali biste mršavije. Šta imate od toga da odete na more, tamo besomučno plivate i gladujete, onda skinete koju kilu, zategnete se i pocrnite, pa se vratite kući i evo tu je jesen, nema više šortseva i minića. Naročito ako odlazak na more ostavljate za kraj avgusta, a pre toga zbog posla niste imali vremena ni na bazenu da se sunčate. Ako vam se ovo bar jednom desilo, budite mudri učite na sopstvenim greškama! Sledeći maj mesec dočekajte spremni! Na vreme krenite u kozmetički salon na anticelulit tretmane. Veoma su učinkoviti. Međutim, rezultati se vide, ako ste disciplinovani. Osim tretmana, morate voditi računa o ishrani i baviti se rekreacijom i sportom. Ako ste sad pomislili, pa šta će mi onda kozmetički salon, treba da znate da bez obzira na dijetu i vežbe, koža nakon mršavljenja bude opuštena i može da se desi da sav celulit ispliva na površinu i da umesto idealne figure imate nešto što se na engleskom zove skinny fat. U prevodu, to bi bilo mršavo i mlitavo. Anticelulit programi služe da se koža zategne tako što se stimulisanjem mikrocirkulacije i lnfnom drenažom pomaže eliminacija toksina nagomilanih ispod nivoa kože. Tako da, ne čekajte proleće, već se pripremajte na vreme.

Što se druge udarne sezone tiče – to je jesen. Dame se pripremaju za Novu godinu i zimu. Međutim, pomama nije tolika kao kad nam se bliži leto. Ipak, savet je da zanemarite sezone i da uvek budete svesni da vreme proleti, tako da ne gledajte u kalendar, već na sebi radite tokom cele godine. Obično kada se pomene leto, posebno nam je važno da nam noge budu stalno glatke. Zimi se ponekad i provučemo, ali leto to ne trpi. Da li ste navikli da idete u salon na depilaciju ili sami brijete noge. Neko više voli ovo, neko ono. Depilacija je svakako sa dugotrajnijim efektima. Uvek treba ići u kozmetički salon gde su kozmetičarke vešte, a higijena besprekorna. Ako ste do sad navikli na brijač, probajte depilaciju. Duže ćete biti mirni. Ipak ni jedno ni dugo nije savršeno. Mane depilacije su što treba da sačekate da vam dlačice na nogama, rukama preponama i ostalim regijama koje depilirate, dovoljno porastu. Leti je to naporno, ako treba danima da idete u nekim dugim suknjama i krijete noge, dok čekate da dođe vreme za sledeću depilaciju. Neke žene i devojke kombinuju brijanje sa depilacijom toplim ili hladnim voskom. S druge strane, ako nemate strpljenja da čekate depilaciju i nervira vas što dlake često urastaju posle nje, odlučili ste se da stvar uzmete u svoje ruke i koristite žilet. Sve je lepo dan, dva, a onda sve svrbi i počinju da niču dlačice jače i oštrije nego pre. Nema više glatkog dodira. Švercujete se do 3 dana maksimalno. Ako ste crnka ili brineta i imate jače dlake na preponama, morate da ih brijete svaki drugi ili treći dan. Ali tada se dešava drugi problem. Koža je iziritirana čestim brijanjem, javljaju se crvenilo, sitne krate i ranice. Sve vas boli peče, naročito u osetljivoj regiji kao što su prepone. S druge strane, ni zimi nije ništa bolje. Ako vam se desilo da ne brijete noge i prepone neko vreme, i zarastete kao fudbaler, kada dođe trenutak da uzmete žilet u ruke, odvojte dobrih sat vremena. Umesto da radite nešto što će da vas opusti, vi se borite sa dlakama, čistite vrh žileta, gledate šta ste promašili i tako potrošite pun bojler vode. Zašto? Da bi imali glatke noge i prepone par dana. Kakvo gubljenje vremena! Kako to konačno rešiti? Trajno! Laserska epilacija je rešenje svih vaših problema sa dlakama! Istina je da treba više tretmana i da ona nije jeftina. Tačno je da se dlake nakon nekog vremena vrate u nekoj regiji, ali tretmane možete ponoviti. Izračunajte samo koliko vremena gubite na depilaciju i brijanje i to stalno. Koliko plaćate žilete, pene, trake, kreme … Zašto se neželjenih dlaka ne biste rešili jednom za svagda, pa makar samo jednog njihovog dela.

Naravoučenije: o lepote ne razmišljate sezonski, ili u poslednjem trenutku. Preduhitrite sve i ponosno ukoračite u leto, zimu, proslavu nove godine … negujte se stalno i konstanto i pravite mudre izbore koji štede vaše vreme i novac.

Pročitajte još:

- Sve prednosti nadogradnje trepavica u kozmetičkim salonima

M. K.
Back to Top