Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Sve prednosti nadogradnje trepavica u kozmetičkim salonima

Na koji način možete postići dramatično lepši izgled i izražajniji pogled, a da na to ne morate da trošite svakodnevno desetine minuta na šminkanje? Odgovor su otkrile mnoge dame, a on glasi – nadogradnjom trepavica. Pored nadogradnje trepavice se mogu i farbati, što je značajno za sve one devojke i žene koje imaju suviše svetle ili riđe trepavice i žele da ih učine tamnijim.

Nadogradnja i farbanje trepavica predstavlja sve popularniju uslugu koju svaki dobar kozmeticki salon nastoji da ima. Nije ni čudo zašto je to tako. Ako se pitate koji su efekti i šta se time postiže, saznaćete u nastavku. Svaka moderna dama vrlo dobro zna da je za lepotu potrebno uložiti i vreme i novac. Šta je to što je ženama od velike pomoći? Mali trikovi kojima se postiže mnogo više za kraće vreme. Tako je nastala i trajna šminka. Oblik ulepšavanja koji nam omogućava da preskočimo neke dnevne rituale, a da opet imamo isti ili čak bolji efekat kao da smo ih sproveli u delo. Upravo je nadogradnja trepavica jedna vrsta trajne šminke. Kada se ova usluga pojavila u kozmetičkim salonima, a stigla je sa zapada, pobudila je ogromno interesovanje. Kozmetičari su se utrkivali da završe obuku za nadogradnju trepavica, ali i da nabave najkvalitetnije materijale i opremu koja se koristi u ovom procesu. Čim su ovladali ovom tehnikom počeli su naveliko da reklamiraju ovu uslugu. Mnoge devojke i žene želele su da što pre isprobaju novi izgled sa dugim veštačkim trepavicama. Utrkivale su se koja će pre da zakaže termin u kozmetičkom salonu, uprkos tome što su u početku cene ove usluge bile visoke. Nova i pomalo egzotična metoda koja je obećavala mnogo, budila je najveće interesovanje. Zamena za maskaru i svakodnevno šminkanje – samo se probudite, po potrebi raščešljate veštačke trepavice posebnim češljićem koji ste dobili u kozmetičkom salonu i spremni ste za izlazak iz kuće. Kada imate nadograđene trepavice, tada ne koristite maskaru. Druga šminka za oči može se upotrebljavati, samo treba biti pažljiv prilikom njenog uklanjanja. Ali, efekat ovih trepavica je takav da vam druga šminka ni ne treba na dnevnom nivou.

Blog ilustracija: Sve prednosti nadogradnje trepavica u kozmetičkim salonima


Foto: Pixabay

Dakle, prva prednost nadograđenih trepavica jeste brzina i lakoća spremanja za izlazak. Ne mislimo samo za izlazak uveče, već za dnevne aktivnosti, ako što su odlazak na posao, u školu ili na fakultet. Vreme spremanja drastično se skraćuje jer ne morate da se šminkate. Pošto veštačke nadograđene trepavice stavljaju akcenat i fokus na oči, to znači da ni ne bi trebalo suviše da šminkate usta. Dovoljno je da koristite neku neutralnu ili blagu nude nijansu karmina, ili samo sjaj za usne.

Zašto je još dobro da nadogradite trepavice u kozmetičkom salonu? Videćete sebe sasvim drugim očima i steći ćete više samopouzdanja. Svaki put kada se pogledate u ogledalo bićete zadovoljniji svojim izgledom nego što ste to bili ranije. Dugačke trepavice prave optičku iluziju da su vam oči krupnije nego što jesu. Uokviruju ih na poseban način, tako da pogled deluje izražajnije, a vaše lice lepše zahvaljujući predstavi da imate krupnije oči. Cilj šminkanja jeste da se oči učine izražajnim i krupnijim kako bi celo lice bilo lepše. Slično je i sa usnama, jer znamo koliki efekat na izgled može da izazove vešt šminker koji podeblja usne tako da se to ne primećuje.

Profesionalna šminka skoro da uvek podrazumeva upotrebu veštačkih trepavica. One su za jednokratnu upotrebu. Eventualno, ako ste pažljivi, možete ih koristiti par puta. Mada, ni to nije mnogo preporučljivo zbog higijene, jer na njih se nanosi maskara, koja se stvrdne i može biti podloga za razvoj bakterija. Sa nadograđenim trepavicama situacija je drugačija. Nema maskare, a higijena se održava redovnim i umivanjem i raščešljavanjem trepavica, u skladu sa uputstvima koje daje kozmetičar.

Sam postupak nadogradnje trepavica u kozmetičkom salonu traje oko sat vremena i, naravno, nije ni malo bolan ili neprijatan. Jedino što je potrebno da imate jeste strpljenje. Razlog je zato što je potrebno da mirno ležite sat vremena i da se ne pomerate. Veći deo vremena oči su vam zatvorene. Neko ko je nestrpljiv, treba da se psihički pripremi i da shvati ovaj proces kao vrstu meditacije. Dok kozmetičarka radi svoj posao, vi se opustite i u mislima odlutajte na neko srećno mesto. Iskoristite vreme dok se radi nadogradnja da raščistite misli i opravite svoj um. Jednim potezom dobićete duplu korist.

Ako imate svetle, bele ili riđe trepavice, možda niste zadovoljni njihovom bojom. To vas je možda opterećivalo u prošlosti stalno ste stavljali maskaru. Svakodnevno šminkanje je naporno i svakom se svetuje da ponekad preskoči šminku, pa čak i onu najosnovniju koju čine sjaj za usne i maskara, kako bi se koža lica odmorila. Ali, sada za one koji ne volu boju svojih trepavica postoji još jedno rešenje, a to je farbanje trepavica u kozmetičkom salonu. Važno je izabrati dobar i pouzdan salon, zato što farbanje trepavica nije uopšte naivno i ne može bilo ko da ga radi. Koriste se posebne farbe, a kozmetičar mora da zna šta radi i da bude izuzetno pažljiv, kako ne bi došlo do iritacija i slično. Zato uvek imajte na umu da treba da izaberete jedan od najboljih kozmetičkih salona, u koji ćete imati poverenja, a ne da vas možda zavara niska cena nekih koji nisu provereni. Ako ste nekad hteli da uštedite na šišanju i feniranju, moguće je da se desi da se pokajete, ali kosa izraste i to pregrmite nekako. Međutim, farbanje trepavica i tretmani trepavica, nisu šala jer ako se ne radi kako treba može doći do povreda. Čuvajte oči kao oči u glavi i zato ne štedite na nadogradnji i farbanju trepavica u proverenim kozmetičkim salonima.

Ne zaboravite da je metoda nadogradnje trepavica vrlo praktična. Reč je uglavnom o svilenim trepavicama koje dolaze iz kvalitetne proizvodnje iz uvoza. Korekcija se radi na svake dve do tri nedelje, slično kao i nokti, tako da ove dve usluge možete zakazivati u istom danu i obaviti sve u jednom dolasku u odabrani kozmetički salon.

Pročitajte još:

- Topla depilacija u kozmetičkom salonu

M. K.
Back to Top