Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Sigurnosna vrata i iskustva korisnika posle više godina

Najbolja preporuka za neki proizvod mogu biti zadovoljni kupci ili korisnici. Isto to važi i za sigurnosna vrata koja su poslednjih godina veoma tražena roba na našem tržištu.

Pad cene na globalnom nivou doveo je do toga da većina ljudi može sebi da priušti sigurnosna vrata. Nekada im je cena bila znatno viša i nije postojalo nekoliko cenovnih rangova kao sada, tako je praktično posedovanje sigurnosnih vrata bila privilegija nekolicine. Tada se smatralo da ona postoje samo da bi čuvala i štitila samo kuće i stanove u kojima se čuva nešto izuzetno vredno.

Blog ilustracija SIGURNOSNA VRATA


Foto: Pixels

Danas se situacija u potpunosti promenila. Sigurnosna vrata kao ulazna vrata na stanovima i kućama postala si praktično standard. Pisali smo o tome ko ne treba da ima sigurnosna vrata. Kada danas uđete i neku stambenu zgradu, videćete da je sve veći procenat stanova koji imaju sigurnosna vrata. Kada su u pitanju novogradnje, podrazumeva da će se investitori odlučiti za neku vrstu sigurnosnih vrata koja su iz kategorije koja je odgovarajuća u odnosu na tip nekretnine i lokaciju. Luksuzni stanovi zahtevaju vrata više klase, ali i standardne novogradnje koje ne pretenduju da imaju prefiks luksuzne, imaju ugrađena sigurnosna vrata srednje ili niže klase. Kako smo već više put podvlačili da svako treba da ima sigurnosna vrata iz mnoštva razloga, trebalo bi da se pozabavimo pitanjem kakva su iskustva kupaca koji imaju sigurnosna vrata nekoliko godina.

Ako detaljno pregledamo komentare i forume videćemo da se tu vrte neka slična pitanja koja upućuju kupci sigurnosnih vrata koje interesuje kakva su iskustva sa sigurnosnim vratima koja njih interesuju. Tu možemo videti pitanja u vezi sa prodavcima, raznim modelima i cenama.

NA ŠTA SE KUPCI SIGURNOSNIH VRATA ŽALE NA FORUMIMA

Ako pogledamo šta je to na šta se kupci sigurnosnih vrata najčešće žale u komentarima i na forumima, to bi pre svega mogao biti lošiji kvalitet vrata u odnosu na to šta su oni očekivali. Priča o kvalitetu je širok pojam, tako da pogledaćemo na šta konkretno misle i šta navode. Viđaju se pritužbe na to da vrata nemaju adekvatnu ispunu i da je zato izostala dobra zvučna i toplotna izolacija sigurnosnih vrata. Ovaj problem naročito se oseti kada su vrata postavljena na ulaz kuće ili vikendice i kada su direktno izložena spoljašnjim temperaturnim razlikama. Zvučna izolacija koje nije dovoljno dobra evidentna je u stanovima koji su lociran u prizemlju ili pored liftova gde je najveća frekvencija prolaženja stanara. Kako sprečiti da se ovo i Vama kao kupcima vrata ne desi? Pre svega, vodite račune gde i od koga kupujete vrata. Već smo predstavili 10 najboljih prodavaca sigurnosnih vrata koji su svojim višegodišnjim postojanjem na tržištu dokazali da se nađu na toj listi. Nije dovoljno samo postojati, već i imati zadovoljne kupce i klijente kao svedočanstvo kvaliteta i uspeha. Pritužbe dolaze od kupaca koji su sigurnosna vrata nabavili od prodavaca koji ih nude po znatno nižim cenama, ali su zato lošeg kvaliteta i nemaju one karakteristike koje su navedene u specifikacijama. Ovo praktično znači da takvi prodavci varaju svoje kupce jer im prodaju proizvod koji ne odgovara svom opisu. Sigurnosna vrata su specifična, jer po prirodi stvari mi ne zavirujemo da vidimo da li se unutra stvarno nalazi staklena vuna i koliko je debela. Još ako smo potpuni laici, kakva većina kupaca jeste, o kvalitetu možemo samo ceniti na osnovu onoga što spolja vidimo. Indikatori nam mogu biti delovi vrata koji deluju nekvalitetno, loše postavljeno, pogrešno centrirano ili jeftino i ružno. Kao kada na garderobi po lošem šavu odmah vidimo da je reč o bofl robi, tako i ako na prvi pogled vrata deluju sklepano i aljkavo, treba da nam se upali alarm da tu nešto nije u redu. Ali, nekada vrata vizuelno deluju sasvim dobro i estetski prihvatljivo, čak dopadljivo, dok su spolja gladac, a unutra jadac. Kako ne biste izigravali detektiva i kupovali mačku u džaku, jer sigurnosna vrata to mogu biti, najjednostavnije je da ih jednostavno ne kupujete od sumnjivih prodavaca. Povrh svega, renomirani i dobro poznati prodavci i proizvođači imaju i obezbeđen servis sa mogućnošću hitnog intervenisanja.

Druga vrsta pritužbe odnosi se na zaglavljivanje sigurnosnih vrata. Uz pažljivo i normalno rukovanje, sigurnosna vrata ne bi trebalo nikad da se zaglavljuju. Kako je to mehanički proizvod sve je moguće. Prodavci koji vode računa o svom renomeu i kvalitetu proizvoda koji nude, u svoj asortiman neće uvrstiti vrata koja se nisu pokazala kao dobra. Kvalitet delova, dobra konstrukcija i mehanizam – sve su to faktori koji utiču na način na koji će vrata raditi i da li će sve ići glatko – zatvaranje, otvaranje, zaključavanje, otključavanje. Prodavci sigurnosnih vrata koji su ujedno i proizvođači strogo vode računa o kvalitetu delova koje ugrađuju, kako ih brige ne bi sačekale kasnije kad kupci počnu da se žale. S druge strane, vrata drugih proizvođača dolaze sa raznih tržišta i od mnoštva proizvođača. Ona koje se nisu dobro pokazala u praksi, jednostavno se izbacuju iz prodaje.

Ako ste primetili da Vaša sigurnosna vrata ne rade baš glatko i da Vam deluju da bi mogla da se zaglave u nekom momentu, najbolje je da uradite vanredni servis. Ako ste u mogućnosti, pozovite baš onog prodavca od kog ste vrata kupili, ali ako to nije izvodljivo, pozovite nekog od naših najpoznatijih prodavaca i raspitajte se za mogućnost servisiranja Vaših sigurnosnih vrata kod njih. Možda je dovoljno da serviser dođe i proveri kritične tačke. Nekad je i podmazivanje dovoljno da se spreči neka šteta ili neprijatnost poput zaglavljivanja.

ŠTA KUPCI SIGURNOSNIH VRATA HVALE NA FORUMIMA

I zadovoljni kupci su itekako na forumima jer žele sa drugima da podele svoja iskustva. Takođe, hoće da pomognu ostalim članovima prilikom donošenja odluka tako što će im preneti svoje pozitivne impresije o svojim sigurnosnim vratima koja već godinama imaju. Tu se pominju dobro poznate kompanije koje ih prodaju. Raspravlja se i odnosu cene i kvaliteta. često se govori o najtraženijim modelima sigurnosnih vrata koja njihovi vlasnici hvale i svedoče da im dobro služe već duže vremena. Raspravlja se i o tome da li je neophodno raditi godišnji servis sigurnosnih vrata i o tome su stavovi podeljeni. Svakako, zaključak je da vrata treba kupiti od proverenih prodavaca, kako biste dugoročno bili mirni.

M. K.

Back to Top