Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Šlep služba spas na putu

Pomoć na putu, šlepanje automobila potrebno je ponekad vozačima kada im se vozilo pokvari na putu. Ako su u Novom Sadu ili okolini onda je slep sluzba novi sad ta koje će priteći u pomoć.

Mnogi vozači koji imaju iza sebe izvesnu kilometražu, bar jednom su se suočili sa situacijom da im se auto pokvario na putu i da nije bilo moguće da ga na drugi način transportuju do auto servisa na popravku, osim da ih odšlepuje kamion dežurne šlep službe.

Ako se nađete u Novom Sadu ili ste stanovnik ovog divnog grada, možda vam se desilo i neko nezgodno čukanje ili sudar gde vam je vozilo oštećeno na taj način da nije u voznom stanju. Može biti da je od udarca pukao hladnjak i iscurila rashladna tečnost, te da nije bezbedno voziti auto kod majstora zbog mogućnosti da se usput pregreje motor, pa da šteta bude još veća. Iako je auti i dalje teoretski u voznom stanju, ipak, ne treba tako tretirati. U ovakvim scenarijima treba obavezno pozvati jednu od privatnih šlep službi koje će u najkraćem roku doći i odšlepati auto na željenu adresu, bilo da je to vaša kuća ili direktno kod majstora u servis. Druga opcija je uvek praktičnija. Ovakve situacije nisu retke u gradovima gde dnevno cirkuliše veliki broj vozila. Na svu sreću ovakvi sudari uglavnom ostavljaju samo štetu na vozilima, a učesnici prolaze nepovređeno jer se u gradskim gužvama ne mogu razviti veliki brzine. Eto neka korist i od gradskih gužvi i kolapsa u saobraćaju.

Svako ko se nađe u situaciji da mu je auto stao na putu, prvo što bi trebalo da uradi je da uzme svoj mobilni telefon i da na našem veb-sajtu pronađe spisak i telefone šlep službi. Sve najbolje su tu pobrojane i popisane i prezentovane. Kada je reč o novosadskim šlep službama one nude veoma kvalitetnu uslugu i odlikuje ih maksimalni profesionalizam. Kada to kažemo, mislimo pre svega, na utiske kakve o njima imaju mušterije i kakve komentare daju. Dokaz za to su činjenice da se uvek poštuje vreme koje je dato kao prognoza dolaska na zakazano mesto. Svaka šlep služba ima jedno ili više kamiona za vuču vozila i šlepovanje, i u skladu sa tim može ili ne može da odgovori na poziv u datom trenutku. Zato je dobro imati kontakte više njih na jednom mestu, jer je moguće da je potrebno okrenuti više telefona kako bi se našla ona koja može najbrže da odgovori na poziv.

Blog ilustracija: Šlep službe spas na putu


Foto: Pixabay

Dešava se da se kamion za šlepanje neke šlep službe koju ste pozvali nalazi trenutno na znatno udaljenoj lokaciji od one na koju ga vi pozivate da dođe i odšlepa vaš auto, a da se u sto to vreme vozilo druge šlep službe nalazi blizu vas, da je slobodno i da ta šlep služba može odmah da ga pošalje po vas. Zato je važno da ispred sebe imate ovaj pregledni spisak.

U razgovoru sa zaposlenima u šlep službama iz Novog Sada saznali smo da najviše poziva dobijaju iz uže gradske zone, ali da ih zovu dosta i sa teritorije Bačke i Srema. Kvarovi koji klijente zadese na auto-putu Beograd-Subotica ili na nekom od puteva za saobraćaj motornih vozila, ili na manjim magistralnim deonicama, uzrok su zašto se najviše zovu u pomoć kada su pozivi stigli van uske gradske zone. Za ovakve klijente veoma je važno vreme čekanja na dolazak. Naročito u zimskim mesecima kada je hladno, ni malo nije lako čekati pored auto puta sa pokvarenim vozilom da dođe kamion šlep službe.

Iskustvo u radu je važno jer ono pruža dobro poznavanje teritorije i sticanje osećaja da se vreme proceni što preciznije. Naime, tu i psihološki efekat igra značajnu ulogu, jer ukoliko nekom automobil stane na putu i nakon više poziva utvrdi da najbrža šlep služba u tom trenutku može da stigne za pola sata do njega, ta osoba se psihički priprema upravo na polučasovno čekanje. Ako kamion stigne brže od dogovorenih pola sata čekanja, utoliko bolje. Međutim, ako se pola sata pretvori u sat ili duže, to izaziva nezadovoljstvo, nervozu, nepoverenje i osećaj izneverenosti. Ako se sve to ukombinuje sa bespomoćnošću na putu, osećaj je veoma neprijatan. Ako kamion za šlepanje stigne za sat vremena umesto za pola sata, tih pola sata kašnjenja čini se kao večnost. Nasuprot tome, ako šlep služba inicijalno da procenu da ne može stići na lokaciju gde ga čeka vozilo u kvaru za manje od sat vremena, i to stvarno tako i bude, onda se taj isti jedan sat čini klijentu kao nešto što je prihvatljivo jer je unapred obavešten da iz objektivnih razloga kamion ne može doći ranije. Pripremio se na čekanje i na kraju će biti zadovoljan zato što sve što je obećano je i ispunjeno.

Važno je zvati samo proverene šlep službe kako bi kompletna usluga bila kvalitetna. Pošto je vreme dolaska samo deo priče. Novosadske šlep službe koje su pouzdane i uspešno posluju već duži niz godina u svom voznom parku imaju dobre i kvalitetne kamione sa prikolicama na koje se tovare vozila koja se šlepuju. One konstantno vode računa o ispravnosti svojih vozila i s vremena na vreme obnavljaju svoj vozni park.

Što se konkurencije tiče, ona je u Novom Sadu i okolini velika, ali to je izuzetno dobra vest za sve klijente, jer je njen prirodni rezultat kvalitet bez premca. Kamioni se stalno kontrolišu i popravljaju, a kad odsluže svoje, zamenjuju ih novi. Inače, šta bi bilo? Zamislite da dođe kamion da vas šlepa, i on se usput pokvari. Smešno, zar ne? To bi zaista bio znak da ne treba da stignete tamo gde ste hteli u planirano vreme i ko zna zašto je to dobro  !

Šlepanje automobila, motocikala, kombija i drugih vozila naporan i odgovoran posao. Osim kamiona za vuču i šlepanje, od ogromne je važnosti da je osoba koja se bavi tim poslom stručna za to i da zna šta radi. Vozilo natovareno na kamion penje se pomoću sajle koja ga vuče na prikolicu. Kada se postavi na mesto, mora se osigurati kako treba! Možda niste razmišljali o tome do sad, ali jasno vam je zašto. kada se stigne na destinaciju auto se pažljivo skida sa kamiona. Tu može biti raznih izazova u zavisnosti u kakvom je stanju sam auto i šta sve na njemu ne radi. Ali profesionalci iz šlep službe znaju svoj posao.

Svi ovi razlozi su dokaz da nije ni malo svejedno kome poveravate posao šlepovanja vašeg vozila. Sajle i kanapi za vuču su prihvatljivi samo u retkim situacijama kada vozilo treba pregurati na veoma kratkoj relaciji (par stotina metara), jer inače to nije bezbedno. Za sve ostalo nikad nemojte štedeti da pozovete šlep službu da ne bi na kraju šteta bila još veća.

Poznato je da su cene šlepanja automobila svugde uglavnom izrađene po kilometru i formiraju se u odnosu na težinu vozila koja ga svrstava u određenu kategoriju. Isto tako šlep službe u Novom Sadu formiraju i svoje cene usluga, koje se neznatno razlikuju. Tako da, imajte na umu da uvek kada se nađete u situaciji da vas auto ostavi na putu, pozovete šlep službe sa ažurnog spiska koji se kod nas nalazi i spas i pomoć na putu stižu brzo.

M. K.

Back to Top