Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Stanovi sa pvc stolarijom vrede više

Da li ste u fazi kupovine ili prodaje stana? Ako spadate u grupu koja je krenula u potragu, sigurno već imate neke favorite što se tiče lokacije, kvadrature i slično. Međutim, postoje neki detalji koji nekretnini podižu vrednost, a da toga nismo ni svesni. Iz naslova se vidi da je reč o pvc stolariji.

Upravo tako, stanovi u kojima je ugrađena nova pvc stolarija imaju veću vrednost. Neko bi pomislio da to nema mnogo logike jer ugradnja pvc stolarije nije velika investicija, a brzo i lako se završava. Prozori i vrata od terasa lako se menjaju i rukama profesionalaca, ovakvi poslovi završavaju se za jedan dan. Ako je tako, kako je moguće da sama činjenica da je nova pvc stolarija već ugrađena u tolikoj meri utiče na cenu stana koji se nudi u prodaji? Odgovor se sastoji od dve reči – prvi utisak. Da, on je toliko moćan da je oduvek bio predmet proučavanja psihologa. Zašto se u mnogim situacijama tvrdi da je najvažniji prvi utisak. Mišljenje o stvarima i osobama može se menjati, ali opet prvi utisak je nešto što uvek ostaje. Neki ga nikad ne promene i emociju koju su tad osetili zauvek vezuju za dotičnu osobu ili stvar. Tako je i u ovom slučaju. Naime, pvc stolarija ima veoma privlačan, čist, moderan i dopadljiv izgled. Iako je jeftina, ona ne izgleda tako. Pvc stolarija je jeftina samo zato što pvc kao materijal nije skup, što ga ne čini manje kvalitetnim. Vizuelni dojam nešto je što odmah izaziva emocije. Nije svako vizionar i ne može odmah da shvati kolika je vrednost nečega. Vešto oko primeri, kada bira, šta je to što se može unaprediti i zameniti za male pare, ali većina gleda postojeće stanje. Promena prozora i vrata i dodatni radovi mnogima su gnjavaža. Gledaju da se odmah usele u nekretninu uz minimalne radove. Iako nije u pitanju mnogo veliki posao, mnogi ga tako doživljavaju, pa zamenu stolarije smatraju posebnim građevinskim poduhvatom.

Blog ilustracija: Stanovi sa pvc stolarijom vrede više


Foto: Mirandre

Tako da, ako ste u ulozi prodavca, svakako razmislite o tome da poboljšate svoju poziciju tako što ćete ugraditi novu pvc stolariju. Cena koju ćete platiti znatno je manja od iznosa za koji može da se poveća vrednost nekretnine. Na primer, trgovci i preprodavci nekretnina uvek ugrade novu pvc stolariju kako bi povratili uloženi novac i uz to zaradili. Ovakva praksa prisutna je svugde u svetu.

Nova pvc stolarija nije nikakva šminka niti fasada. To je potreba, koja mnogo toga pruža. Novi kupci stanova svakako bi zamenili staru stolariju u nekom trenutku ili bi imali želju to da urade. Ukoliko ih dočekaju već zamenjeni prozori i vrata, to će im dosta značiti. Od useljenja će imati veći komfor stanovanja uz značajne sume novca koje svakog meseca štede na računima za struju. Pvc stolarija odlično dihtuje, te je stoga najbolji termoizolator što dovodi do posledice da su i troškovi daleko manji.

Gledano iz aspekta nekog ko nije prodavac već kupac, ako možete da birate, zašto ne biste između dve slične ponuđene opcije uzeli onu koja za vas zahteva manje dodatnog ulaganja i što se tiče novca, ali i truda i vremena. Pvc stolariju treba natenane birati i kupovati je samo od proverenih prodavaca. Ugradnjom se bave iste te firme, a poveravaju je stručnim i iskusnim tehničarima.

Kada se stan koji se prodaje, nalazi u stambenoj zgradi, kupci gledaju i kako on spolja izgleda. Novi pvc prozori veliki su plus. Naročito, ako je zgrada manja i ako se nalazi u naselju u kom su generalno zgrade manje spratnosti, spoljašnjost je još više uočljiva. Tada do izražaja dolazi i fasada, ali i stolarija. Nova stolarija je signal da je stan i iznutra sređen i lep.

Nova pvc stolarija ukazuje na to da vlasnici brinu o svom stanu i da vode računa o tome kako je sređen. Zato sama njena pojava deluje i psihološki. Potencijalni kupci osećaju veće poverenje prema nekome ko pokazuje brigu o svojoj nekretnini. Lakše se odlučuju da poklone svoje poverenje ovakvoj osobi i da se opredele za kupovinu.

Ukoliko kupci nisu upoznati sa svim prednostima pvc stolarije, na prodavcima je da ih u to upute. Novu stolariju u stanu treba istaći kao veoma veliku prednost. Ujedno, trebalo bi ukazati na sve što pvc stolarija nudi u odnosu na druge tipove i koje su njene prednosti. Neko ko je nikad nije imao, možda to ni ne zna. Svako ima svoj favorit među prednostima. Neko se zakači za to da nema farbanja kao kod drvenih prozora. Tako se štedi vreme i novac. Nekom je najvažnije da se prozori lako peru. Ali, niko nije ravnodušan na činjenicu da je u stanovima sa pvc stolarijom zimi mnogo toplije sa istim grejnim telima, jer su bolje izolovani. Svako voli da mu ostane koji dinar više u novčaniku i niko ne želi da bespotrebno razbacuje novac na dodatne toplotne izvore.

Stan sa novom pvc stolarijom izgleda lepše ne samo spolja, već i iznutra. Zato s svima koji ga razgledaju još više dopada. Žele tu da ostanu i što duže da borave. Novi pvc prozori su mamac za kupce, ali to je opravdano. Mamac nije prava reč jer ispada da je to nešto što čini masku, ali nije tako. Kvalitet i estetika su tu prisutni – sve u jednom. Ako su uz to i montirane neke lepe zavese sa garnišnama onda je to pun pogodak. Dovoljno je da zidovi budu sveže okrečeni i podovi čisti i izglancani i da stan deluje besprekorno. Tako da, pvc stolarija u svakom smislu donosi boljitak, zahvaljujući kome će i kupci i prodavci biti zadovoljni.

Pročitajte još:

- Potencijal pvc stolarije

M. K.
Back to Top