Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Stomatološka ordinacija sa preporukom - kao turistička destinacija

Čime Beograd privlači turiste? Ako postavite ovo pitanje nekom Beograđaninu verovatno će vam nabrojati znamenitosti grada, zabavu i noćni život, gostoprimstvo i još puno toga. Međutim, Beograd ima još jednu znamenitost koja vam, možda ne bi odmah pala na pamet.

To su stomatološke ordinacije u Beogradu i sve češće izgovarana sintagma – dentalni turizam. Svi oni koji žive u Srbiji, ili našem glavnom gradu, možda nisu o ovome razmišljali, ali naša dijaspora svakako jeste. Sigurno ste imali priliku da od nekog ko živi u inostranstvu čujete da su cene stomatoloških usluga u razvijenim zemljama veoma visoke. U nekim evropskim državama, ali i preko bare, na cenovnicima kod zubara mogli biste videti i do deset puta veće iznose nego za iste te usluge kod stomatologa u Beogradu.

Nije sporno da je na Zapadu standard znatno veći i da je ovakva situacija razumljiva. Međutim, ono što je važno je kvalitet usluge u odnosu na cenu, kao i opremljenost stomatološke ordinacije. Tu nailazimo na razlog zašto su naše stomatološke ordinacije sve popularnije u svetu. Naime, kvalitet usluga ni po čemu se ne razlikuje od onog u najrazvijenijim zemljama. Koristi se nova, najmodernija i najsavremenija oprema i prate se dostignuća i novine koje se prezentuju na najprestižnijim evropskim i svetski kongresima stomatologa.
Za neke stomatološke usluge koje spadaju u kategoriju usluga sa višom cenom vlada najveće interesovanje. Tu spada i ugradnja zubnih implanata koja kod naših doktora može koštati od par stotina evra po implantu pa do preko hiljadu evra, dok na Zapadu ovo isto može koštati čitavo bogatstvo.

Naši doktori stomatologije su vrsni stručnjaci, priznati širom sveta. Najbolja stomatoloska ordinacija za vas je ona u kojoj se osećate prijatno, a pre svega, najvažnije je da steknete potpuno poverenje u svog izabranog zubara.

Svaki stomatolog će vas posavetovati da brinete o prevenciji i da se trudite da što duže očuvate zdravlje vaših zuba. Estetski nedostaci mogu se otkloniti na više načina. Generalna preporuka je da se ne koriste radikalnije metode ukoliko to nije neophodno iz aspekta zdravlja zuba. Stoga je savremena nauka išla u smeru pronalaženja novih metoda koje nisu agresivne, koje su komforne za pacijenta, a pri tom daju željeni rezultat.

Zdrava ishrana, pravilno održavanje higijene zuba i usne duplje, kao i redovni preventivni pregledi kod stomatologa – osnova su zdravlja. Naučno je dokazano da se zanemarivanje lečenja bolesti zuba može loše odraziti na kompletnu zdravstvenu sliku pacijenta. Posledice se mogu manifestovati u vidu bolesti drugih organa i sistema organa.

Bol je neprijatan signal koji nam govori da ne smemo da čekamo. Bol zuba kod akutnih oboljenja može da bude veoma intenzivan i neprijatan. To je alarm koji nas u pola noći može probuditi i navesti da tražimo spas kod izabranog stomatologa.

Kako je već istaknuto, preventiva je osnova zdravlja. Posetioci našeg glavnog grada koji dolaze turistički, veoma često se odlučuju da u svoj raspored uvrste i preventivni pregled stomatologa. Pripadnici naše dijaspore, ali i stranci, takođe dolaze ciljano kako bi daleko povoljnijim cenama obavili preglede, uradili intervencije i sanirali sve svoje zdravstvene i esteske nedostatke u vezi sa zubima.

U Beogradu ima više stotina stomatoloških ordinacija. Ukoliko ste pripadnik naše dijaspore i planirate da tokom posete Srbiji obavite i stomatološki pregled, dobro bi bilo da se unapred detaljno informišete ordinacijama među kojima ćete odabrati najbolju za vas.



M. K.
Back to Top