Stomatološke ordinacije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Stomatološke ordinacije Beograd
- SVE STOMATOLOSKE ORDINACIJE NA JEDNOM MESTU!
- POGLEDAJTE PREZENTACIJE ORDINACIJA, UPOREDITE CENE i ZAKAŽITE PREGLED!
stomatoloska-ordinacija-fabrika-osmeha-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKE ORDINACIJE BEOGRAD FABRIKA OSMEHA Kombinujući iskustvo i znanje, Fabrika Osmeha je osnovana da radi u svrhu poboljšanja vašeg oralnog zdravlja.
Naš tim broji pet stomatolga koji će vam uz posvećen rad, sveobuhvatnu negu i inovativne tretmane pružiti profesionalnu i kvalitetnu uslugu. Stručnost, pouzdanost i praćenje najnovijih tehnologija i dostignuća na području stomatologije naši su principi rada i razvoja.
U ugodnom ambijentu moderno uređene ordinacije nudimo vam individualnu i profesionalnu stomatološku uslugu iz oblasti preventivne i dečje stomatologije, protetike, paradontologije, oralne hirurgije, ortopedije vilice i estetske stomatologije.
stomatoloska-klinika-kosovcevic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA KILNIKA KOSOVČEVIĆ Stomatološka klinika Kosovčević poseduje dugu tradiciju, veliko znanje i dragoceno iskustvo u prevenciji i lečenju svih vrsta oboljenja i problema u stomatologiji kod dece i odraslih. Osnovana je daleke 1954.godine u Beogradu od strane Profesora Miodraga Kosovčevića.
Pedesetopetogodišnje iskustvo i veliki broj zadovoljnih pacijenata garancija su našeg kvaliteta.
stomatoloska-ordinacija-dr-ognjen-stankov-stomatoloske-ordinacije-458090
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR OGNJEN STANKOV Stomatološka ordinacija " Dr Ognjen Stankov " nalazi se u Borči, osnovana je 1998.godine.
Raspolaže sa šest stomatoloških stolica, a u sklopu ordinacije nalazi se i dentalni rendgen kabinet.
Rad ove moderno opremljene ordinacije ogleda se kako u stalnom stručnom usavrašavanju zaposlenih, tako i u neprekidnom unapređenju tehnike i korišćenju najkvalitetnijih uvoznih stomatoloških materijala, u skladu sa najvišim i najstrožim stomatološkim standardima.
U stomatološkoj ordinaciji " Dr Ognjen Stankov " možete dobiti sve vrste stomatoloških usluga sa primenom najsavremenijih metoda i materijala.
Naš tim broji 16 zaposlenih koga čine sedam vrhunskih stomatologa, na čijem je čelu vlasnik i osnivač Dr Ognjen Stankov – specijalista.
stomatoloska-specijalisticka-oralnohirurska-ordinacija-dr-kujacic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR KUJAČIĆ Stomatološka ordinacija Dr Kujačić je stručni stomatološki specijalistički tim koji čine Dr Ana Kujačić i Dr Neven Kujačić, osnivači i vlasnici ordinacije; sestra Nataša Žebeljan i saradnički tim zubnih tehničara.
Ordinacija je u početku osnovana kao “Tash dental group” sa sedištem u Beogradu na lokaciji S.
Novaka 2.
Od 17.
12.2010.godine ordinacija je preseljena u Džordža Vašingtona br.
50 pod nazivom Stomatološka ordinacija “Dr Kujačić”. Stručni tim lekara i saradnika - sestra, zubni tehničari od tog perioda rade u nepromenjenom - stalnom sastavu.
Princip rada su visokostručne i savremene stomatološke intervencije po povoljnim pristupačnim cenama.
stomatoloska-ordinacija-cvetic-dent-stomatoloske-ordinacije-886161
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVETIĆ DENT Rad stomatološke ordinacije CVETIĆ Dent temelji se na jedinstvenom sistemu za očuvanje zdravlja usta i zuba, kako kod najmlađih, tako i kod najstarijih pacijenata. U prijatnom ambijentu, kroz savremene programe i široku lepezu stomatoloških usluga, posvećujemo se pacijentima. Primenjujemo nove generacije materijala i nove metode lečenja, kako bismo našim pacijentima omogućili nivo usluge prema evropskim standardima. Opremljeni smo za sveobuhvatan i celovit pristup pacijentu, omogućujući im sve stomatološke usluge na jednom mestu. Želimo da se u našoj ordinaciji osećate prijatno i bezbedno.
Hoćemo da ispunimo vaša očekivanja i pružimo vam najkvalitetniju uslugu.
stomatoloska-ordinacija-dr-predrag-kostic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD DR PREDRAG KOSTIĆ Ordinacija dr Predrag Kostić je osnovana 2003.godine.
Ordinacija ima u svom sastavu kompletno opremljenu zubotehničku laboratoriju sa svim neophodnim aparatima, pa stoga ne zavisi od drugih laboratorija već isključivo sama diktira tempo izrade radova.

Belville Dental Centar

Novi Beograd, Jurija Gagarina 14n 011 6300955
cena: Cenovnik
STOMATOLOSKA ORDINACIJA BEOGRAD BELVILLE DENTAL CENTAR.
Tim Belville Dental Centra sastoji se od 16 zaposlenih na funkcijama stomatologa, specijalista i tehničara koji zajednički sarađuju i razmenjuju iskustava radi najboljeg izbora terapije za vas.
Zajedno posedujemo zavidno iskustvo u svim sferama moderne prakse.
Cilj nam je da se pozicioniramo kao lideri i eksperti u domenu pružanja stomatoloških usluga.
stomatoloska-ordinacija-dr-boris-prokic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD DR BORIS PROKIĆ U našoj ordinaciji stomatološke usluge pruža tim specijalista sa višegodišnjim iskustvom u kompleksnim stomatološkim prostetičkim procedurama koje uključuju tretmane zuba, resekciju, hiruške tretmane i kompleksne operacije.
Mi Vam nudimo dijagnostiku, protetiku, anti-aging tretmane za zube, konzervativnu i kozmetičku stomatologiju, oralnu hirurgiju, ortopediju, dečju stomatologiju i još mnogo toga.
stomatoloska-ordinacija-dr-maja-cvetkovic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAJA CVETKOVIĆ Stomatološka ordinacija se nalazi u Beogradu, u ulici Dragoslava Srejovica 72p, na granici opstina Karaburma i Mirijevo.
Savremeno opremljena ordinacija sa timom iskusnih doktora stomatologije pruzice vam kvalitetne stomatoloske usluge po pristupacnim cenama.
Zadovoljni pacijenti jesu i uvek ce biti nas primarni cilj.
Posebnu paznju posvecujemo izboru materijala visokog kvaliteta, kao i higijeni zubarske ordinacije i stomatoloskih instrumenata.
stomatoloska-ordinacija-crown-dental-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA CROWN DENTAL Pregled u Crown dental klinici je besplatan.
Naš tim lekara će Vam na pregledu detaljno objasniti sve što se tiče procedure lečenja i plaćanja, dati detaljnu ponudu sa specifikacijom troškova, usluga i rasporedom plaćanja.
stomatoloska-ordinacija-dr-tatjana-nikolic-stomatoloske-ordinacije-476989
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE - DR TATJANA NIKOLIĆ Stomatološka ordinacija Dr Tatjana Nikolić pruža kvalitetne stomatološke usluge, Beograd, Voždovac.
dental-clinic-stomatoloska-ordinacija-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA BEOGRAD DENTAL CLINIC Stomatološka ordinacija Dental Clinic osnovana je 1998, a za gotovo dve decenije postojanja postala je sinonim za profesionalno, stručno i vrhunsko pružanje svih vrsta stomatoloških usluga.
Osnivač Dental Clinic je dr Vesna Lazić, specijalista stomatološke protetike sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa bezmetalnom keramikom, protetikom na implantatima i sanaciji svih vrsta poremećaja zagrižaja, stručnjak u estetskoj restaurativnoj stomatologiji i primeni CAD/CAM tehnologije.
U ordinaciji Dental Clinic možete dobiti sve vrste stomatoloških usluga (terapija laserom, estetski ispuni, beljenje zuba, CAD/CAM, fasete, implantologija, oralna hirurgija, protetika, parodontologija, ortodoncija i endodoncija), koje su u dosluhu sa svim najsavremenijim svetskim metodama u ovoj medicinskoj oblasti i uz korišćenje najboljih stomatoloških alata i materijala.
Prvi pregled je besplatan, na kojem ćete saznati sve o svom stomatološkom problemu, istovremeno i dobiti informaciju o metodama i načinima kako se on može rešiti i to na što efikasniji i bezbolniji način.
stomatoloska-ordinacija-simic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SIMIĆ Specijalistička stomatološka ordinacija "Simić" osnovana je januara 1984 godine od strane Simić dr Nebojše i Simić dr Vesne, sa sedištem u Beogradu, u ulici Baba Višnjina 49 i Koče Kapetana 39.
U stomatološkoj ordinaciji Simić možete dobiti sve vrste stomatoloških usluga sa najsavremenijim metodama i materijalima.
stomatoloska-ordinacija-sveti-antipa-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA SVETI ANTIPA Stomatološka ordinacija Sv.
Antipa počela je sa radom 1.12.2004.god.
Od tada ona svakog dana dobija nove pacijente, usavršava svoj stručni kadar, pruža maksimalnu uslugu od kvaliteta preko cene pa sve do prijatnog razgovora i korisnih saveta.
Time i opravdava svoj naziv Sv.
Antipa (svetitelj, iscelitelj zubnih bolesti, zaštitnik stomatologa).
Vlasnica ordinacije je doktorka Maša Popović, koja je diplomirala na stomatološkom fakultetu u Beogradu 2000.god.
stomatoloska-ordinacija-duka-dent-stomatoloske-ordinacije-225520

Stomatološka ordinacija Duka Dent

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106 011 3190766
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE - DUKA DENT Kvalitetne stomatološke usluge na Novom Beogradu.
grey-dental-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE NOVI SAD GREY DENTAL Stomatološka ordinacija Grey dental osnovana je 1996.godine i kroz ordinaciju je do danas prošlo više hiljada pacijenata, a svake godine se obavi oko dve hiljade pregleda i intervencija.
Sam proces rada i razvoja ordinacije se zasniva na timskom multidisciplinarnom pristupu u radu, neprekidnom tehnološkom i stručnom usavršavanju, unapređivanju organizacije rada i komunikacije sa pacijentima, pouzdanim saradnicima van ordinacije.
markov-dental-clinic-stomatoloske-ordinacije-117373
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE NOVI SAD - STOMATOLOG NOVI SAD - MARKOV DENTAL CLINIC Pružamo usluge iz oblasti implantologije, maksilofacijalne hirurgije, oralne hirurgije i ortodoncije.
stomatoloska-ordinacija-dent-in-plus-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE KRALJEVO - STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENT IN PLUS Stomatološka praksa sa porodičnom tradicijom koja obuhvata tri ordinacije, u Kraljevu, Mataruškoj banji i Lađevcima.
dental-centar-bobic-stomatoloske-ordinacije-997463

Dental Centar Bobić

Novi Sad, Koste Abraševića 44 063 8217839
cena: Cenovnik
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE NOVI SAD - DENTAL CENTAR BOBIĆ Najkvalitetnije stomatološke usluge pruža Dental Centar Bobić.
stomatoloska-ordinacija-adent-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ADENT BEOGRAD. Ordinacija AdenT osnovana je 2003 godine, vođena osnovnom idejom Prof dr Aleksandra Todorovića: ''Naša jedina i najbolja preporuka su zadovoljni pacijenti''.
Danas, naša stomatološka ordinacija predstavlja centar estetske i kompjuterizovane stomatologije u kojoj se visoke tehnologije, udružene sa znanjem i iskustvom lekara, nalaze u službi zdravlja naših pacijenata.
Prema potrebi obezbeđujemo vrhunske stručne konsultante iz svih drugih stomatoloških oblasti.
STOMATOLOSKA ORDINACIJA CDEI - CENTAR ZA DENTALNU ESTETIKU i IMPLANTOLOGIJU CDEI je mesto gde se tim stalno usavršava kroz kontinuiranu edukciju na globalno priznatim institucijama.
Zadovoljstvo nam je što naš rad i filozofiju našeg Centra možemo da kroz predavanja prenesemo kolegama širom sveta. U CDEI se kroz kurseve i radionice stomatolozi iz zemlje i regiona edukuju u različitim oblastima estetske stomatologije i implantologije. Smatramo da smo uz dosadašnje iskustvo i stručan tim koji okupljamo spremni da uspostavimo i sledimo najviše standarde stomatologije u regionu.
Zato Vas pozivamo da nas posetite ako Vam je potrebna pomoć stomatologa.
Ponosni smo brojem komplikovanih slučajeva koje smo sa uspehom rešili, ali i pažnjom i vremenu koju poklanjamo našim najmlađim pacijentima.
Naše iskustvo je da uz uzajamnu, iskrenu i pre svega prijateljsku komunikaciju možemo unaprediti zdravlje Vaših zuba, a time i kvalitet Vašeg života.
Biće nam čast da o osmehu Vas i Vaših najmilijih brinemo baš mi.
stomatoloska-ordinacija-mrse-dent-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKE ORDINACIJE STOMATOLOSKA ORDINACIJA MRSE DENT Stomatološka ordinacija Mrse Dent je porodična ordinacija koja postoji i uspešno radi od 2012.godine.
U prijatnom i moderno opremljenom ambijentu, u samom centru Beograda, dočekaće Vas mlad i stručan tim stomatologa koji nastoji da pronađe najbolje rešenje za svaki Vaš problem sa zubima.
stomatoloska-ordinacija-adriadent-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA BEOGRAD ADRIADENT Specijalistička stomatološka ordinacija Adriadent se nalazi u centru Zemuna u blizini Zemunske bolnice na adresi Bežanijska 48 (ugao ugrinovačke i bežanijske).
Smeštena je u moderno opremljenom prostoru koji raspolaže sa dve stomatološke ordinacije, čekaonicom i kancelarijom.Osnivač je Dr Jadran Stojadinović spec.
ortopedije vilica.
Stomatološki fakultet u Beogradu je završio 2002.godine.
Od tada stiče veštinu i znanje radeći kao polivalentni stomatolog u privatnoj praksi, i pohađajući mnogobrojne kurseve i seminare.
2010.
Godine završava specijalizaciju iz ortopedije vilca na Stomatološkom Fakultetu u Beogradu.
(slika doktora i slika sestre i slike ordinacije).
stomatoloska-ordinacija-gala-dent-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA BEOGRAD GALA DENT Posetite nas i osetite energiju i lakoću Gala stila, koja je u osnovi brendova Gala Dent i Gala Art, sa kojom zajedno osmišljavamo, kreiramo i gradimo, novi osmeh za nove godine, novi izgled za nove životne sadržaje. Osmesi ne liče jedni na druge – svaki osmeh je svojstven samo osobi koja ga nosi.

TIM Dent Živanović

Beograd, Voždovac, Bulevar Oslobođenja 307 011 3096525
STOMATOLOSKA ORDINACIJA U BEOGRADU.
PARADONTOLOGIJA, ORTODONCIJA, IMPLANTOLOGIJA, KONZERVATIVNA STOMATOLOGIJA.
tim-stomatologija-jurisic-stomatoloske-ordinacije

TiM stomatologija Jurišić

Beograd, Voždovac, Žikice Jovanovića 8 069 2095151
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE - TIM STOMATOLOGIJA JURIŠIĆ "TiM stomatologiju Jurišić" čine osnivač prakse, prof.
Jurišić i njegov tim koji kroz svoje bogato iskustvo u praksi kao i kontinuiranom edukacijom omogućavaju pacijentima najsavremeniju terapiju u oblasti implantologije i estetske stomatologije.
stomatoloska-ordinacija-cvejanovic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVEJANOVIĆ Stomatološka ordinacija Cvejanović uspešno se bavi estetskom stomatologijom, implantologijom, protetikom, oralnom hirurgijom i dečijom stomatologijom od 1981.
godine.
Više od 15.000 pacijenata može da posvedoči o kvalitetu naših usluga, na koje dajemo garanciju od pet godina, bez obzira na tip zahvata.
Pored najsavremenije ordinacije za pacijente smo uredili i prostranu baštu za relaksaciju pre i posle zahvata.
Ordinacija Cvejanović svoju praksu i zadovoljstvo pacijenata zasniva na radu sa visokokvalitetnim materijalom renomiranih proizvođača, digitalnoj tehnologiji i savremenom pristupu sa ciljem da iz naše ordinacije izađete sa lepim osmehom i trajno rešenim problemima.
Ordinacija radi svakog radnog dana, uključujući rane jutarnje i kasne večernje sate, a svakom pacijentu obezbedili smo besplatan prvi pregled uz preciznu analizu zdravlja usta i zuba.
Čim se saniraju urgentni problemi, predočićemo vam plan dovođenja zdravlja i izgleda vaših zuba na najviši mogući nivo bez obzira da li želite da ostanete naš pacijent.
implant-centar-stojanovic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA BEOGRAD IMPLANT CENTAR STOJANOVIĆ Prim Dr Branislav Stojanović je jedan od utemeljivača implantologije u Srbiji.
stomatoloska-ordinacija-dentana-pro-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENATANA PRO Dr Ana Jaraković vlasnik i osnivač stomatološke ordinacije Dentana Pro.
Posvećena lečenju pacijenata i uvodi posebnu metologiju i individualni pristup svakom pacijentu u svom kliničkom radu, sa naglaskom na bolesti zuba, endodonciju, protetiku, estetsku i dečju stomatologiju.
stomatoloska-ordinacija-maxim-dent-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAXIM DENT Ordinacija MAXIM DENT se nalazi na Novom Beogradu, između zgrade Genex-a i bioskopa Fontana.Do nas možete doći autobuskim linijama 65 i 74.Stomatološka ordinacija MAXIMDENT raspolaže sa dva radna mesta, savremenom pratećom opremom, neophodnom za obavljanje stomatoloških intervencija.Pregled i konsultacije u ordinaciji su besplatni.
Tokom pregleda ćete saznati na koji se sve način može rešiti Vaš problem, i dobićete predračun svih mogućnosti
stomatoloska-ordinacija-orthodent-dr-popovic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKE ORDINACIJE BEOGRAD.
Stomatološka ordinacija Orthodent dr Popovic postoji vec 30godina.
Dr.Popović ima višedecenisku praksu po našim državnim stomatološkim ustanovama.Stomatološka ordinacija Orthodent dr Popović pruža brojne usluge iz oblasti stomatologije.
ENDODONCIJA i KONZERVATIVA - lečenje obolele pulpe jednokorenih i višekorenih zuba - plombiranje zuba uz primenu najsavremenijih materijala. DEČIJA i PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA - lečenje i plombiranje mlečnih i stalnih zuba - zalivanje fisura - ekstrakcija zuba PARADONTOLOGIJA - čišćenje zubnog kamenca - duboka kiretaža gingivalnih džepova - gingivektomija - režanj operacija uz pripremu veštačke kosti ORTODONCIJA - mobilni ortodonski aparati - fiksna ortodoncija
dental-studio-savic-&-team-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA BEOGRAD DENTAL STUDIO SAVIĆ & TEAM Dental Studio Savić & Team čini tim stručnjaka iz oblasti stomatologije sa dugogodišnjim iskustvom i velikim brojem zadovoljnih pacijenata.
Ordinacija je od 2006.
do 2015.
godine uspešno radila u Gospodar Jevremovoj ulici, a od februara 2016.
poslujemo u većem i savremeno opremljenom prostoru u Birčaninovoj ulici.
Pružamo sve usluge iz oblasti savremene stomatologije sa najsavremenijom aparaturom i materijalom.
Pratimo svetske trendove i u mogućnosti smo da odgovorimo na sve izazove.
stomatoloska-ordinacija-dr.radomir-ljubisavljevic-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD DR.RADOMIR LJUBISAVLJEVIĆ Nalazimo se u centru grada. Ordinacija je osnovana 1993.
Godine. Lekari koji rade u ordinaciji stalno se stručno usavršavaju i primenjuju najsavremenija tehnološka dostignuća u svetu stomatologije.
stomatoloska-ordinacija-savadent-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA SAVADENT BEOGRAD.
Ordinacija je opremljena najsavremenijom aparaturom, neophodnom za pružanje što kvalitetnijih usluga svojim pacijentima.
Pored toga, u ordinaciji SAVADENT obavljaju se i intervencije iz oblasti oralne hirurgije, paradentologije i ortodoncije.
Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa eminentnim stručnjacima iz tih oblasti.
Prioritet ordinacije je: uvek biti u trendu, pratiti inovacije i primenjivati ih u praksi.
Tako smo jedni od pionira u beljenju zuba, upotrebi bezdentalnih porcelansih krunica, fiberglas nadogradnji...
Ordinacija ima sopstvenu zubotehničku laboratoriju specijalizovanu za izradu svih vrsta porcelanskih krunica i mostova.
Ono što krasi ovu ordinaciju, pored stručnih i kvalitetnih usluga, jeste posebna pažnja i odnos prema pacijentima, koji uglavnom nerado dolaze i imaju patološki strah od zubara.
U čekaonici ne pravimo gužvu, jer želimo maksimalno da se posvetimo svakom pacijentu na adekvatan način.
Naš cilj je da konačno pacijenti sa osmehom dolaze i sa osmehom i napuštaju stomatološku ordinaciju.
stomatoloska-ordinacija-dentina-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTINA BEOGRAD.
Moderna, savremeno opremljena stomatološka ordinacija po visokim standardima privatne prakse u kojoj možete dobiti sveobuhvatnu dijagnostiku i stomatološku zaštitu. Nudimo Vam rešenje vaših problema iz svih oblasti stomatologije: konzervativne stomatologije i endodoncije, preventivne i dečije stomatologije, protetike, oralne hirurgije, ortodoncije i naravno ESTETSKE stomatologije koja je nezaobilazna u 21.
veku!
stomatoloska-ordinacija-dental-n-plus-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKE ORDINACIJE BEOGRAD DENTAL N PLUS Stomatološka ordinacija DENTAL N,smeštena u samom centru Beograda,nudi vam sve vrste stomatoloških usluga po veoma povoljnim cenama. Tim sastavljen od iskusnih i mladih stručnjaka garantuje da ce vaš problem biti rešen brzo,efikasno i kvalitetno. Stotine zadovoljnih pacijenata od nas odlazi sa osmehom na licu. Proverite da li je tako!
Pregled i konsultacije se ne naplaćuju!
stomatoloska-ordinacija-gentle-touch-dental-centar-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD GENTLE TOUCH DENTAL CENTAR Naše stomatološke usluge pružamo u savremenom i modernom ambijentu koristeći najnovija saznanja i poslednju reč tehnike vodeći računa da Vam sve vreme tretmana bude što prijatnije i da uz našu pomoć savladate strah od stomatoloških intervencija. Stručno osoblje svojim znanjem i umećem osposobljeno je da pruži najkvalitetniju uslugu estetske stomatologije i popravke zuba, savladavajući sa lakoćom i najzahtevnije estetske probleme. Budite slobodni i kontaktirajte nas za više informacija na koji način možemo Vama i Vašoj porodici podariti lep i zdrav osmeh koji traje večno.
stomatoloska-ordinacija-roda-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKE ORDINACIJE BEOGRAD STOMATOLOSKA ORDINACIJA RODA Stomatološka ordinacija “Roda” je ponosna na pružanje stručnih i pristupačnih usluga u svim oblastima stomatologije od 2004.
godine.
Širok spektar stomatoloških delatnosti, od opštih, restorativnih do kozmetičkih, uključujući – beljenje zuba, porcelanske i kompozitne fasete, implantate, sve vrste protetskih nadoknada, ortopediju vilica, lečenje kanala korena zuba i mnoge druge, obavlja iskusan tim vrsnih stomatologa i sertifikovanog osoblja.
stomatoloska-ordinacija-smile-dent-1-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA SMILE DENT BEOGRAD U ovoj najmodernije opremljenoj ordinaciji, stomatološke usluge se vrše stručno, potpuno bezbolno, brzo i efikasno po najsavremenijim metodama stomatološke prakse na najsavremenijim aparatima i sa najkvalitetnijim uvoznim lekovima. Nama se mogu obratiti za savet i pomoć pacijenti svih uzrasta pošto se u ordinaciji "Smile Dent" brinemo i bavimo problematikom iz svih grana stomatologije. Pozivamo vas da nas posetite i da na jednom mestu dobijete vrhunsku uslugu po povoljnim cenama.
timo-dent-stomatoloska-ordinacija-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKE ORDINACIJE BEOGRAD TIMO DENT Naš rad se zasniva na stručnom i kvalitetnom pristupu svakom pacijentu ponaosob.
Pružamo Vam kompletnu stomatološku uslugu tako što ćemo Vam predložiti najbolje rešenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da Vam pružimo najkvalitetniju uslugu.
Spoj stomatološkog iskustva i upotrebe savremene opreme garantuju vam brz i bezbolan put do savršenog osmeha.
stomatoloska-ordinacija-abdental-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ABDENTAL Specijalistička stomatološka ordinacija AbDental otvorena je 14.11.2016.godine.
Osnivaci i vlasnici su clanovi porodice Petrovic koja se stomatologijom bavi više od 55 godina.
Privatnu stomatološku praksu zapoceo je dr Branko Petrovic specijalista stomatološke protetike sa Vojnomedicinske Akademije 1996.godine.
Ordinacija je radila pod imenom ‚‚B&M stomatološka ordinacija‚ na adresi Jurija Gagarina 27G, Novi Beograd.
Dr Jelena Petrovic i Doc.
dr Milan Petrovic pridružuju se u radu ordinacije 2001.godine.
Nakon 21.
godine rada stomatološka ordinacija B&M seli se na novu lokaciju u veci i moderniji prostor u ulici Uroša Martinovica 27, A blok, Novi Beograd pod novim nazivom AbDental.

Dental Implant

Beograd, Stari Grad, Bulevar despota Stefana 13 011 7246995
cena: Cenovnik
STOMATOLOSKA ORDINACIJA U BEOGRADU.
Sa dugogodišnjom tradicijom i iskustvom, naš tim se usko specijalizovao za pružanje usluga iz domena zubne implantologije i oralne hirurgije.
Centar za savremenu stomatologiju i implantologiju Dental Implant vodi dr Ivan Stojanović-implantolog, sa svojim stručnim timom koji se uspešno bavi implantologijom i oralnom hirurgijom.
Jedni smo od osnivača moderne implantologije, trudimo se da se razlikujemo i izdvojimo po kvalitetu i dobrom glasu koji nas je uvek pratio kada se priča o ozbiljnoj stomatologiji.
Za nas nema nerešivih slučajeva, polovičnih rešenja, nema kompromisa, naši pacijenti su maksimalno zašticeni, naša statistika uspeha je viša od svetske, naši radovi su visoko kvalitetni i visoko estetski, NAŠ OSMEH SE PREPOZNAJE, NAŠ OSMEH SE PAMTI!
Jer, SAVRŠENSTVO JE NAŠ STANDARD!
stomatoloska-ordinacija-m-dent-stomatoloske-ordinacije

Stomatološka ordinacija M DENT

Beograd, Stari Grad, Majke Jevrosime 40 011 3227438
cena: Cenovnik
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA M DENT Stomatološka ordinacija "M DENT" nalazi se u Starom gradu u ulici Majke Jevrosime broj 40, u Beogradu.
Sa svojim radom započeli smo težeći ka tome da Vam na jednom mestu obezbedimo kompletnu stomatološku uslugu, uz najviši vid perfektnosti pri radu.Naš iskusni stomatološki tim, prilikom svog rada koristi najsavremeniju tehnologiju i materijale kako bi Vama pružio besprekornu uslugu i omogućio da imate zdrave i estetski lepe zube.
Stručnim savetima za negu zuba, pomoći ćemo Vam da sačuvate Vaše zube i sprečite moguće veće probleme sa njima.
stomatoloska-ordinacija-kolovic-dent-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOŠKE ORDINACIJE BEOGRAD KOLOVIĆ DENT Stomatološka ordinacija na Novom Beogradu – Kolović Dent, svojim pacijentima već godinama pruža stomatološke usluge koje zadovoljavaju potrebe svake osobe koja nam se obrati.
stomatoloska-ordinacija-eurodent-stomatoloske-ordinacije
STOMATOLOSKA ORDINACIJA u Beogradu.
Doktori naše ordinacije zajedno sa specijalistima ortopedije vilica, oralne hirurgije i implantologije čine tim koji individualnim pristupom prema svakom pacijentu pruža maksimalno kvalitetnu uslugu i vrhunski rad kojim se postiže savršena estetika osmeha i odlična funkcionalnost rada.
Svojom brižnošcu i strpljivošcu nastojimo svakom pacijentu udovoljiti i za sobom ostaviti samo lepa i bezbolna iskustva.
Nakon dugogodišnjeg iskustva ponosni smo na veliki broj zadovoljnih pacijenata kojima smo sačuvali oralno zdravlje i vratili osmeh na lice.
I dalje se trudimo da zadržimo stečenu reputaciju i poverenje naših pacijenata.
Stomatološke ordinacije
Postoji veći broj stomatoloških ordinacija. One svojim pacijentima nude stomatološke usluge iz raznih grana stomatologije. Koja je najbolja stomatološka ordinacija? Ovo pitanje nema jedinstven odgovor. Za vas je najbolja ona u koju odlazite s punim poverenjem. Kako biste što duže očuvali zdravlje svojih zuba, na preglede treba da idete redovno. Ukoliko imate bilo kakve tegobe, lečenje nemojte odlagati, jer ono vremenom postaje komplikovanije i duže. Isto tako, treba voditi računa o higijeni zuba i usta. Ako niste zadovoljni izgledom ili bojom svojih zdravih zuba, u stomatološkim ordinacijama su u ponudi usluge iz oblasti estetske stomatologije, pomoću kojih ćete doći do savršenog osmeha o kome maštate. Briga o zdravlju zuba odnosi se na čitavu porodicu. Najmlađima treba usaditi zdrave navike pravilnog održavanja higijene zuba i usta. Ono uče od nas odraslih, tako da sopstvenim primerom treba da im pokažemo da se odgovorno odnosimo prema zdravlju zuba. Odaberite stomatološku ordinaciju i redovno idite na preventivne preglede. Uvek je bolje sprečiti nego lečiti. Međutim, ako do lečenja dođe, ni to nije bauk. Savremeni uređaji, moderni materijali, kao i anestetici najnovije generacije postoje da bismo bez po muke dobili najbolje rezultate, kojima svi težimo.
Stomatološke ordinacije
Foto: Rubén González, Pixabay
Usluge u stomatološkim ordinacijama
Stomatološke ordinacije nude svojim pacijentima usluge iz oblasti: stomatologije, implantologije, protetike, ortodoncije, dečije stomatologije, estetske stomatologije… Među najtraženijima su: preventivni pregledi, lečenje zuba, stavljanje plombi, ugradnja bezmetalnih krunica, ugradnja zubnih implanta, mostova, parcijalne i totalne proteze, lečenje kanala korena, paradontalna hirurgija, ortodontski aparati itd.
Stomatološke ordinacije
Foto: StockSnap, Pixabay
Preventivni pregledi kod stomatologa
Da li znate koliko su važni preventivni pregledi u stomatološkim ordinacijama? Značaj preventive u stomatologiji je ogroman. Preventivni pregledi mogu puno toga da otkriju na vreme i speče širenje problema sa zubima. Ukoliko biste nekog ko ima ozbiljne poteškoće sa zubima pitali da li bi nešto promenio da može da se vrati u prošlost, rekao bi vam da bi se sigurno bolje starao svojim zubima i da bi slušao sve savete stomatologa. Ljudi su često lenji i nemarni. Ne peru zube redovno, a o drugim načinima održavanja higijene, kao što je upotreba zubnog konca ili intradetalnih četkica da i ne govorimo. Mnogi nikad nisu upotrebili zubni konac, a ne znaju ni šta su intradentalne četkice. Pravilno održavanje higijene zuba je posebna priča. Ono čini deo preventive, ali ovde je prevashodno reč o preventivnim pregledima. To je navika, koju svako od nas treba da ima i da je usađuje novim naraštajima, da idemo kod stomatologa na pregled redovno, čak iako nas ne boli zub i ne osećamo bilo kakve simptome ili tegobe. Sreća u celoj priči je u tome da zdravlje zuba utiče na estetiku, tako da je to bar nekome motiv da ne zapostavlja svoje zube i desni. Desi se da neko ode u stomatološku ordinaciju radi izbeljivanja zuba, a sazna da ima neki karijes ili da treba zameniti plombu koja je ispala. Tako se sprečava dalje napredovanje kvara i propadanje zuba, koje bi na kraju dovelo do njegovog gubitka. Na redovne stomatološke preglede treba ići bar jednom godišnje, a po potrebi i češće. Takođe, decu treba redovno voditi kod zubara, pošto ona često ne održavaju higijenu kako treba. Kada se na to nadoveže ljubav prema slatkišima, lako se dobija karijes. Preventiva uključuje i edukaciju dece, ali i odraslih, kao i primenu metoda koje služe da spreče kvar, kao što je npr. zalivanje fisura. Ovaj postupak je veoma važan, naročito kad deci niknu šestice, jer su to prvi stalni zubi, koje treba čuvati za čitav život.
Stomatološke ordinacije
Foto: Rubén González, Pixabay
Kako se rešiti straha od zubara
Strah od odlaska kod zubara jedan je od poznatijih i relativno čestih. Kod nekih ljudi to što osećaju se ne može nazvati strahom, već više nekim osećajem neprijatnosti zbog koga oni odlazak kod stomatologa često odlažu ili zanemaruju. Međutim, treba napomenuti da zahvaljujući upotrebi savremenih anestetika, sve je manje ljudi koji zaziru od odlaska na pregled ili neku intervenciju u stomatološkoj ordinaciji. Više nema razloga da se plašite da idete kod zubara, jer uz pomoć anestezije osećaj bola i neprijatnosti biće eliminisani, a vi ćete završiti popravku ili neki drugi zahvat važan za poboljšanje zdravlja vaših zuba. Kada je reč o hirurškim vađenjima ili operacijama, ove intenzivnije procedure se sprovode tako da se uz pomoć medikamenta pacijentima neprijatnost svede na minimalni nivo. Treba biti strpljiv i svestan toga da sve to što radimo, činimo radi očuvanja sopstvenog zdravlja. Moderni anestetici su veoma delotvorni, tako da je bol praktično eliminisan kada su sve procedure u stomatologiji u pitanju. Neke intervencije traju duže od drugih, a na doktorima je da pripreme pacijenta na to šta ih tokom procesa očekuje i koliko procedura dugo traje. Što je znanje većem strah je manji. Što se tiče dece, ona su posebna priča. Ona nemaju strah dogod ga ne steknu. Na to ih može potaći negativno iskustvo. Ako se pitati odakle detetu strah od odlaska kod zubara, a da prethodno nije imalo bilo kakvo loše iskustvo, moguće je da je posredno razvilo strah, slušajući priče odraslih. Stoga budite veoma obazrivi šta pred decom govorite. Čak i kad mislite da ona ne slušaju, itekako mogu da odvoje uvo i da osluškuju razgovore odraslih. Nemojte nikad pred njima pričati nešto što makar malo ima negativan predznak, kako na taj način ne biste uticali na formiranje njihovog mišljenja. Na primer, dovoljno je da čuju de se neko požali da ga boli zub ili da da je mu je bilo neprijatno tokom neke intervencije i da to zapamte. Osim toga, deca kada krenu da im ispadaju mlečni zubi, mogu da iskusne minimalan bol, tako da mnogo zavisi od toga ko im vadi mlečne zube i na koji načni. Mnoga deca sama vade svoje zube. Kada neki zubić krene da se klima, to im postane zanimljivo, klate ga dogod ga ne izvade. Pored toga, ako uvedete u priču zanimljiv običaj koji nam je stigao sa zapada, a to je Zubić vila, koja deci donosi poklone u zamenu za mlečne zube, dete će biti dodatno motivisano da prevaziđe strah od bola prilikom vađenja mlečnog zuba. Stomatolozi koji rade sa decom imaju poseban pristup. Deca stiču poverenje i nemaju bojazni da idu na pregled, tokom koga može da se desi da se izvadi neki mlečni zubić, ako je došlo vreme za vađenje. Ako deca sama vade svoje zube, važno je voditi računa o higijeni. Nikako ih ne treba forsirati da im neko od odraslih ukućana izvadi zub, jer to može da ih zaboli i da stvore strah. Treba osluškivati njihov prirodni ritam i raditi onako kako je deci ugodno. Dobra je praksa naučiti ih da se ode kod stomatologa radi vađenja mlečnih zuba. Na taj način sve je obavljeno higijenski, a dete stiče naviku da ide kod zubara. Roditelji, ne samo što treba da paze da deci ne usade neke negativne misli vezano za odlaske kod stomatologa, oni treba da se potrude da uvek o tome pričaju pozitivno. Decu treba učiti koliko je važno čuvati svoje zube. Ako želite da predupredite pojavu straha, treba da se potrudite i prenesete detetu samo pozitivna iskustva. Pravilna higijena takođe je veoma značajna. Deci je dosadno da peru zube, tako bi to rado preskočila. Na roditeljima je da ih svako jutro i veče podsećaju kako bi im se stvorila navika. Takođe, način na koji peru zube, sama tehnika i dužina pranja, često su pogrešni. Budite striktni u tome da zube obavezno treba prati pre spavanja, ma koliko da se deci to ne radi. Pošto je dva minuta dosta dug period, deca zube peru znatno kraće. Nekad samo grickaju četkicu, par puta prođu četkicom po zubima i to je to. Jedan od načina kako da deca produže pranje zuba je upotreba električnih četkica, koje su deci veoma zanimljive. Odaberite model sa tajmerom, jer to je deci poput igre. Znaju da ne treba da prekidaju pranje zuba dok četkica sama ne kaže da je dosta. Ova moderne četkice imaju i indikator pritiska, tako da ako dete zna kada pritiska previše četkicu.
Stomatološke ordinacije
Foto: Joseph Shohmelian, Pixabay
Implantologija i ugradnja implanata
Zubni implanti su jedno od najvećih dostignuća u savremenoj stomatologiji. Oni predstavljaju rešenje za nedostatak jednog ili više zuba u vilici ili u obe vilice. Implanti se prave od savremenih biokompatibilnih materijala, što znači da srastaju sa kosima i nisu štetni. Izbor je pao na titanijum, metal koji zadovoljava ove karakteristike. Procedura ugradnje implanta ima svoje trajanje i kod nekih pacijenta zahteva dužu pripremu. Kada su cene implanata u pitanju, one mogu varirati. Svakako cena ugradnje implanta je niža kod nas nego u mnogim stranim zemljama, zbog čega je i došlo do razvoja dentalnog turizma. Ukoliko vam nedostaju zubi u vilici, raspitajte se u odabranoj stomatološkoj ordinaciji o opciji ugradnje implanta.
Stomatološke ordinacije
Foto: Mudassar Iqbal, Pixabay
Parcijalne i totalne proteze
Parcijalne i totalne proteze su još jedan od načina lečenja krezubosti ili bezubosti. Ova opcija je jeftinija od ugradnje implanta. Parcijalne proteze se prave tako da nadomešćuju tačno one zube koji nedostaju u vilici. Kvalitetne proteze su veoma udobne. Nekada je vladalo mišljenje da zubne proteze nose samo starije osobe, međutim, to nije tačno. Mogu ih nositi i mlađi i stariji pacijenti. Zubni implanti su trajno rešenje, i oni su zamena za prave zube, koja pruža osećaj najpribližniji prirodnom osećaju kada žvaćemo ili pričamo. Zubne proteze su mobilne, što znači da se mogu skidati i stavljati po želji i potrebi. Totalne proteze se prave kada nekome nedostaju svi zubi u jednoj ili obe vilice. Raznorazno problemi sa zubima vremenom dovode do njihovog propadanja. To sve dovodi do gubitka zuba, te se na kraju mora pribeći nekom od rešenja u vidu veštačkih zuba. Izbor zavisi i od toga da li su bar ostali očuvani koreni na koje se mogu nadograditi veštački zubi. Ako to nije slučaj bira se između implanta i zubne proteze. Totalne i parcijalne proteze treba redovno prati posebnim četkicama. Higijena se održava tako što se one pre pranja izvade iz usta. Proteze ne peremo pastom za zube. Pacijenti koji imaju parcijalne proteze, treba redovno da peru svoje preostale zube i da svaki put izvade i posebno operu protezu. Higijena je veoma važna, kako se komadići zaostale hrane ne bi zadržavali i lepili na protezu i zube. To je podloga za razvoj štetnih bakterija, koje dovode do razvoja mnogih bolesti.
Stomatološke ordinacije
Foto: ExplorerBob, Pixabay
Krunice i zubni mostovi
Jedno od najčešćih rešenja za nedostatak zuba ili za estetsko ulepšavanje izgleda zdravih zuba su krunice. Postoje bezmetalne i metalokeramičke krunice. Kako im samo ime kaže, jedne sadrže metal, a druge ne. Procedura ugradnje krunica zahteva pripremu u kojoj se zdrav zub brusi i na njega se stavlja navlaka. U slučaju da se krunica ugrađuje zbog nedostatka zuba, ona se tada ušrafi u ugrađeni implant. Mostovi su veoma popularno rešenje zato što se dešava da pacijentima nedostaje dva ili više zuba u nizu. Mostovi treba da imaju čvrstu potporu, tj. oslonac. Kao oslonac, na koji se kače, koristi se susedni zdrav zub. Međutim, ako zdravog zuba nema, mostovi se mogu nadovezati na krunicu koju drži zubni implant. Rešenja i varijanti je više. Svakako, kada nekom nedostaje par ili više zuba sa strane ili napred, postoji više opcija kako da se to sanira. Opcije se razlikuju po cenama, tj. postoje jeftinije i skuplje varijante. Kvalitetni zubni mostovi i krunice treba da svojom veličinom, oblikom i bojom što više podsećaju na prirodne zube. Poenta je da osobe koje vas ne poznaju od ranije, ne primete na prvi pogled da imate veštačke zube. To se postiže pažljivim biranjem i kvalitetnom izradom.
Stomatološke ordinacije
Foto: LionFive, Pixabay
Dentalni turizam
Dentalni turizam je nešto o čemu se već godinama priča. U eri interneta, kada su informacije brze i lako dostupne, razvila se nova grana medicine, pa i stomatologije. Dostupnost stranog tržišta i ponude na njemu dovela je do toga da se lako dolazi do informacija gde je neka usluga jeftinija. Kada je reč o kvalitetu, tu nema razlike između, ali u ceni itekako ima kada se uporedi naše i zapadno tržište. Zato stranci rado dolaze kod nas kako bi ovde otišli kod zubara i popravili zube, obavili hirurške zahvate, podvrgli se nekoj metodi iz oblasti estetske stomatologije itd. Među najtraženijima su najskuplji zahvati, jer je na njima ušteda najveća. Stranci najviše dolaze radi ugradnje zubnih implanata i rešavanja problema manjka zuba u jednoj ili obe vilice. Što se tiče naše dijaspore, ona je poznata po tome da svoje odlaske stomatologu planira u okviru godišnjeg odmora u svojoj zemlji. To je potpuno normalno i prirodno jer sve to isto košta daleko više u zemlji u kojoj trenutno žive. Stomatološke ordinacije nastoje da privuku što više stranaca, nudeći im stomatološke usluge po cenama koje su za nas standardne, a za njih daleko niže nego u njihovim zemljama. Posete stomatologu u okviru dentalnog turizma treba pažljivo isplanirati. Potrebno je unapred se dogovoriti šta sve treba da se uradi, kako biste znali da li imate dosta vremena. Svaki pacijent je slučaj za sebe. O kojoj god proceduri da je reč, ona zahteva izvesno vreme, koje može da varira. Stoga je razmena informacija sa stomatologom, još pre prvog dolaska veoma značajna za pravilno planiranje. Takođe, bitno je termine zakazati unapred i predočiti doktoru koliko vremena, tj. slobodnih dana imate na raspolaganju. Nekim pacijentima se isplati da dolaze više puta dok ne završe sve, jer bez obzira na cenu putovanja, opet im se u konačnici isplati da željenu stomatološku proceduru obave u našoj zemlji.
Stomatološke ordinacije
Foto: StockSnap, Pixabay
Estetska stomatologija
Estetska stomatologija je grana stomatologije kojoj popularnost sve više raste. Bavi se otklanjanjem nedostataka radi ulepšavanja izgleda zuba. U domen estetske stomatologije spada više usluga, kojima nije za cilj lečenje oboljenja, već otklanjanje nedostataka. Među najtraženijim uslugama u estetskoj stomatologiji je izbeljivanje zuba. Pored toga, tu je i ulepšavanje zuba pomoću nakita, kao što su ukrasi od cirkona. Takođe, u estetsku stomatologiju spada bilo koji zahvat kome se podvrgavamo radi ulepšavanja izgleda zdravih zuba. Tu spadaju i one metode koje se mogu primenjivati radi lečenja. Na primer, ako neko nije zadovoljan izgledom svojih zuba, njihovom veličinom, bojom i položajem, to se može rešiti na više načina, od kojih su neki manje invazivni od drugih. Non prep fasete su manje invazivna metoda nego, na primer, ugradnja zubnih navlaka tj. krunica. Međutim, treba napomenuti da estetska poboljšanja dolaze prirodno sa lečenjem nekih stanja i oboljenja.
Stomatološke ordinacije
Foto: StockSnap, Pixabay
Beljenje zuba
Beljenje zuba nikad ne treba raditi bez nadzora stomatologa. Postoje specijalni kompleti za beljenje koji se primenjuju u kućnim uslovima, ali kao što je napomenuto, to ne treba raditi na svoju ruku. Još bolji način je da se podvrgnete nekoj od metoda izbeljivanja zuba u stomatološkoj ordinaciji. Najtraženija je metoda laserom. Veoma je učinkovita i daje odlične rezultate. Zašto treba da budemo pažljivi kada izbljujemo zube? Naime, nekontrolisano doziranje sredstva pomoću kog se vrši izbeljivanje ili suviše često izbeljivanje zuba dovode do nagrizanja zubne gleđi – zaštitnog sloja bez koga naši zubi postaju izuzetno ranjivi. Stomatolog će vam predočiti koje su sve metode u opticaju i dati vam da birate među skupljim i jeftinijim. Najvažnije je da očuvate zdravlje svojih zuba i da ne narušite njihov integritet usled primene metode koja služi za ulepšavanje osmeha. Vodite računa i o tome koju nijansu želite. Previše beli zubi deluju veštački, štaviše deluju smešno. Zato se posavetujte sa svojim stomatologom šta bi bilo najbolje u vašem slučaju.
Stomatološke ordinacije
Foto: Aleš Kartal, Pixabay
Viniri - fasete
Viniri ili fasete su deo estetske stomatologije. Služe za ulepšavanje izgleda zuba jer mogu da otklone manje nepravilnosti položaja i ad učine da zubi postanu blistavo beli. Fasete su ustvari veoma tanke ljuspice koje se lepe na zube. Postoje non prep fasete koje se direktno lepe na zube bez brušenja. Ova metoda je najmanje invazivna. Viniri ili fasete dele se na kompozitne i keramičke. Cena keramičkih je viša u odnosu na kompozitne fasete. Viniri su idealni za sve one koji hoće da otklone manje estetske nedostatke zuba, u vidu bolje, malog razmaka ili nepravilnog položaja. Neke veće nepravilnosti ne mogu se rešiti fasetama. Raspitajte se kod svog stomatologa da li su fasete pogodne za rešavanje estetskih nedostataka zuba koje vi imate.
Stomatološke ordinacije
Foto: Jonathan Pineda, Pixabay
Ortodoncija – ortodontski aparati
Ortodoncija je grana stomatologije koja je danas popularnija nego ikad. Ortodontski aparati se popularno zovu fiksne proteze i mobilne proteze. Odavno su stvar prestiža, a danas ih pored dece nose i odrasli. To u prošlosti niste mogli da vidite. Danas je potpuno normalno da neko ko ima preko 40 ili 50 godina ima fiksnu protezu. Nikad nije kasno da se položaj zdravih zuba ispravi. Ispravljanjem zuba u vilici ne samo što ćete izgledati lepše, već će i vaš zagrižaj postati pravilniji. Neke nepravilnosti položaja zuba su simpatične i čine deo lepote i šarma neke osobe. Međutim, ima nepravilnosti koje izgledaju veoma neprivlačno. Kada osobe sa ovakvim deformitetima završe sa ortodontskom terapijom, veoma se prolepšaju i izgled lica im se promeni. Nepravilan zagrižaj, osim estetike, nosi mnoge negativne posledice. Hrana se ne žvaće dovoljno što može da izazove probleme sa organima za varenje. Usled nepravilnog položaja vilica, izgled lica se postepeno menja. Sa ortodontskom terapijom se kreće u detinjstvu, ali ne suviše rano. Neophodno je da se promene mlečni zubi, tj. da niknu četvorke. Deca nose mobilne proteze, do nekog uzrasta, kada se prelazi na fiksne. Terapija s fiksnim aparatima traje po nekoliko godina, s tim što se nakon skidanja proteze nose retencije koje su podjednako važne kao i sam aparat. Retencija služi da se spreči vraćanje zuba u prvobitan položaj. Tokom nošenja fiksne proteze pacijenti treba posebno da vode računa o pravilnoj higijeni zuba i usta.
Stomatološke ordinacije
Foto: Barbara P. Meister MA, Pixabay
Zubne plombe
Nekada su zubne plombe bile amalgamske. Kako je stomatologija napredovala, stvorene su savremene bele plombe koje su potpuno istisnule stare plombe. Ali, šta je sa svima onima koji plombe imaju od ranije. Da li treba da ih zamene ili ne? Jasno je da ako se plomba polomi ili ispadne, tada na njeno mesto dolazi nova bela plomba. Bele plombe se u tolikoj meri stapaju sa bojim zuba da su potpuno neprimetne. Nekad ih i stomatolog na kontroli jedva primeti, kad mu dođe novi pacijent. Osim bele boje, koja se ne vidi, nove plombe su bolje od starih jer one ne sadrže živu.
Stomatološke ordinacije
Foto: Mudassar Iqbal, Pixabay
Održavanje higijene zuba i usta
Zabrinjavajuća je činjenica koliko procenat odraslih ljudi ne zna tačno kako se pravilno održava higijena zuba i usta. Mnogi ne znaju čak ni koliko često treba prati zube i kako se to radi. Praktikuju pogrešno naučenu tehniku, koju su usvojili davno, možda još u detinjstvu. Godinama i decenijama nisu je menjali i to je ostavilo svoje posledice. Prirodno je da decu učimo kako se pravilno peru zube. To im objašnjava i stomatolog prilikom jedne od prvih poseta stomatološkoj ordinaciji. Međutim, odrasli se često stide da pitaju kako se pravilno peru zubi, ako nisu sigurni. Sramota ih je da otkriju da u njihovim godinama to ne znaju. Poneki se odvaže da ovo pitaju direktno ili malo izokola, na primer pitaju svog stomatologa da li treba da kvase četkicu kad peru zube, nadajući se da će dobiti što potpuniji odgovor na celokupno pitanje kako se zubi peru. Naravno, zubar će uočiti njihovu nesigurnost i detaljno će im objasniti kako se pravilno zubi peru i šta ne treba raditi. Sreća da u današnje vreme interneta i dostupnosti informacija, sve možemo da nađemo onlajn – i objašnjenja i videe koji ilustruju pravilan postupak pranja zuba. U stomatološkim ordinacijama, a naročito kod stomatologa koji rade sa decom, uvek će se naći model vilica i zuba, sa velikom četkicom, koji služe za demonstraciju tehnike pranja zuba. Zubi treba prati ujutru čim ustanete i uveče, pre spavanja. Ujutru se zubi peru pre doručka, zato što se na taj način eliminišu bakterije koje su se tu stvorile tokom noći. Uveče se zubi peru nakon večere i svih noćnih užina, ako ih ima. Pored ova dva pranja zuba, možete ih oprati i nakon obroka u toku dana. Bolje bi bilo da koristite meku četkicu, kako neka grublja ne bi oštetila gleđ, naročito u godinama kada dolazi do povlačenja desni. Četkica se ne kvasi pre nego što se na nju nanese pasta za zube. Pastu ne treba stavljati previše. Ako ste videli na reklamama za paste za zube kako se ona nanosi od početka do kraja četkice, što bi značilo u dužini od 2 cm, znajte da je to previše paste. Dovoljno je da nanesete količinu koja je kao malo veće zrno graška. Previše paste lepo izgleda na slici i na reklami, ali ako preterate pasta počinje da peni pre vremena i pranje zuba se skraćuje. Proizvođačima paste za zube ide u prilog da je vi arčite što više, kako biste je što pre potrošili i kupili novu. Zato, zapamtite, dovoljno je da je nanesete na polovinu glave klasične četkice ili kao zrno graška na glavu električne četkice. Što se tiče drugih sredstava za održavanje higijene usta i zuba, pored četkice i paste, tu su još poneka. Jasno je da su pasta i četkica neizostavni, ali i ovi drugi su važni, tako da je preporuka da se koriste. Pre svega, tu je zubni konac. Proizvodi se više vrsta. Može biti neutralan ili sa nekim osvežavajućim ukusom. Preporuka je da se koristi jednom dnevno, uveče, pre spavanja. Tehnike upotrebe su jednostavne. Treba otkinuti jedno parče zubnog konca i njime čistiti redom sve prostore među zubima. Nikad ne treba istim delom konca prolaziti kroz više razmaka. Zubni konac je toliko tanak da može da prođe kroz svaki razmak među zubima, pa čak i kad su zubi skroz priljubljeni nekim svojim delom jedan za drugi. Pored zubnog konca, tu su intradentalne četkice. One služe da se očisti trougao između desni i dva susedna zuba. One se ne koriste za čitav razmak od korena do vrha zuba, jer za to služi četkica i zubni konac. Nemamo svi isti razmak među zubima, pa zato postoje intradentalne četkice u više veličina. Ukoliko ne znate koja veličina vašim zubima paše, pitajte svog stomatologa prilikom sledeće posete. Nemojte se ustručavati i da ga pitate bilo šta što vam nije najjasnije u vezi sa održavanjem higijene zuba. Na kraju, tu je i tečnost za zube. Na tržištu postoje razne tečnosti i više proizvođača. Tečnost za ispiranje zuba i usta je moćan antiseptik. Mnogi su motivisani da je koriste time što će tako eliminisati neprijatan zadah, bar na neko vreme. Osećaj prijatnog svežeg ukusa ustima i mirisa daje dodatno samopouzdanje, naročito onima koji su primetili da zbog problema sa zubima, desnima ili zbog nekog trećeg razloga ponekad imaju loš zadah. Svakako, upotreba tečnosti za ispiranje usta je preporučljiva jer se tako otklanjaju nečistoće koje su se zavukle na neka nedostupna mesta i eliminišu se štetne bakterije. Tečnost ne može da zameni četkicu i konac, već im je samo dodatak.
Stomatološke ordinacije
Foto: André Santana AndreMS, Pixabay
LOKACIJE
Stomatološke ordinacije Aleksandrovac
Stomatološke ordinacije Aleksinac
Stomatološke ordinacije Aranđelovac
Stomatološke ordinacije Arilje
Stomatološke ordinacije Bačka Topola
Stomatološke ordinacije Bački Petrovac
Stomatološke ordinacije Beška
Stomatološke ordinacije Bogatić
Stomatološke ordinacije Bor
Stomatološke ordinacije Bujanovac
Stomatološke ordinacije Čačak
Stomatološke ordinacije Gornji Milanovac
Stomatološke ordinacije Inđija
Stomatološke ordinacije Ivanjica
Stomatološke ordinacije Jagodina
Stomatološke ordinacije Kikinda
Stomatološke ordinacije Kladovo
Stomatološke ordinacije Knjaževac
Stomatološke ordinacije Kragujevac
Stomatološke ordinacije Kraljevo
Stomatološke ordinacije Kruševac
Stomatološke ordinacije Lebane
Stomatološke ordinacije Leskovac
Stomatološke ordinacije Loznica
Stomatološke ordinacije Mali Zvornik
Stomatološke ordinacije Negotin
Stomatološke ordinacije Niš
Stomatološke ordinacije Novi Pazar
Stomatološke ordinacije Novi Sad
Stomatološke ordinacije Palić
Stomatološke ordinacije Pančevo
Stomatološke ordinacije Paraćin
Stomatološke ordinacije Petrovac na Mlavi
Stomatološke ordinacije Pirot
Stomatološke ordinacije Požarevac
Stomatološke ordinacije Požega
Stomatološke ordinacije Prijepolje
Stomatološke ordinacije Ruma
Stomatološke ordinacije Šabac
Stomatološke ordinacije Smederevo
Stomatološke ordinacije Smederevska Palanka
Stomatološke ordinacije Sokobanja
Stomatološke ordinacije Sombor
Stomatološke ordinacije Sremska Kamenica
Stomatološke ordinacije Sremski Karlovci
Stomatološke ordinacije Stara Pazova
Stomatološke ordinacije Subotica
Stomatološke ordinacije Temerin
Stomatološke ordinacije Trstenik
Stomatološke ordinacije Užice
Stomatološke ordinacije Valjevo
Stomatološke ordinacije Velika Plana
Stomatološke ordinacije Vladičin Han
Stomatološke ordinacije Vranjska Banja
Stomatološke ordinacije Vrbas
Stomatološke ordinacije Vrnjačka Banja
Stomatološke ordinacije Žabalj
Stomatološke ordinacije Zaječar
Stomatološke ordinacije Zrenjanin
Stomatološke ordinacije su zdravstvene ustanove u kojima se doktori stomatolozi ili kako ih u narodu zovu zubari, brinu o zdravlju zuba i desni. U stomatološkim ordinacijama vrše se sve vrste stomatoloških usluga kao što su na primer stomatološke usluge iz oblasti: konzervativne stomatologije (popravljanje zuba), paradontologije, oralne hirurgije, protetike, ugradnje zubnih implanata, dečije stomatologije, ortodoncije ili beljenja zuba. Preventivni pregledi kod zubara neophodni su kako biste očuvali oralno zdravlje. Zahvaljujući preventivnim pregledima možete sprečiti da se, na primer, kvar zuba proširi i na pravi Vam veći problem. Kada je u pitanju neka tegoba, kada Vas boli zub ili Vas bole desni i krvare, treba odmah da zakažete pregled kod stomatologa kako biste utvrdili u čemu je problem i otklonili ga na vreme. Često strah ili nelagodnost od predstojećeg tretmana uzrokuju odlaganje odlaska pacijenta kod stomatologa čime se pogoršava postojeći problem i moguće rešenje čini sve zahtevnijim. Strah od bola, čudni i neprijatni zvuci, dugotrajnost postupka, osećaj gađenja, neprijatna iskustva u prošlosti ali i mnogi drugi razlozi sačinjavaju strah od stomatologa. Način prevazilaženja straha je individualan i razlikuje se od uzrasta pacijenta, raspoloživog vremena, neophodnog tretmana. Postoji mnogo stvari koje možete preduzeti da ulepšate svoj osmeh, povratite belinu svojih zuba ali i samopouzdanje koje lep osmeh pruža. Vremenom zubi dobijaju tamne pigmente, troše se, na njima se vrše razne intervencije, ugrađuje im se sve više plombi, sve intenzivnije se skuplja zubni kamenac, i gubitak zuba kao konačan negativan ishod…Briga o poboljšanju estetike, uz očuvanje zdravlja zuba, sastavni je deo svake stmatološke intervencije. Prevaziđite strah i posetite zubara, jer samo zdrav osmeh je i lep osmeh. Stomatolške ordinacije Beograd ili zubarske ordinacije u Beogradu je strana na kojoj su cene stomatoloških usluga i sve informacije u vezi sa stomatološkim uslugama.Treba Vam zamena plombe, popravka zuba i zanimaju Vas cene stomatoloških usluga?Kako naći stomatologa sa preporukom u Beogradu?Sve stomatološke ordinacije u Beogradu su pred Vama.Pogledajte gde se nalaze stomatološke ordinacije u Beogradu, cenovnike, fotografije i detaljne opise stomatoloških usluga.Bilo da Vam treba zamena plombe, popravka zuba sa karijesom, uklanjanje kamenca ili bilo koja usluga iz oblasti paradontologije, protetike, oralne hirurgije, ortodoncije, ugradnje implanata ili izbeljivanje zuba, za sve se obratite nekoj od beogradskih stomatoloških ordinacija koje Vam ovde predstavljamo.
Back to Top