Dežurna specijalistička stomatološka ordinacija Grey dental

Registruj se
Prijavi se

Dežurna specijalistička stomatološka ordinacija Grey dental

SPECIJALISTIČKA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA GREY DENTAL

Stomatološka ordinacija Grey dental osnovana je 1996. godine i kroz ordinaciju je do danas prošlo više hiljada pacijenata, a svake godine se obavi oko dve hiljade pregleda i intervencija. Sam proces rada i razvoja ordinacije se zasniva na timskom multidisciplinarnom pristupu u radu, neprekidnom tehnološkom i stručnom usavršavanju, unapređivanju organizacije rada i komunikacije sa pacijentima, pouzdanim saradnicima van ordinacije.
Grey Dental - SPECIJALISTIČKA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA GREY DENTAL - 4

ESTETSKA STOMATOLOGIJA GREY DENTAL

- Beljenje zuba
Beljenje zuba je danas u svetu načešća stomatološka intervencija kod odraslih. Sprovodi se kroz više različitih metoda koje se u osnovi dele na kliničko i kućno beljenje. Veoma je važno da bude sprovedena pod kontrolom stomatologa. Upoznavanjem sa prirodom Vaše prebojenosti i nijanse koja se želi postići odlučićemo koja je metoda za Vas najprimerenija. Pažljivo ćemo prodiskutovati svaki pojedinačni slučaj i upoznati Vas sa prednostima odabrane metode.

- Kompozitni ispuni
Zbog svojih loših estetskih i biomehaničkih osobina amalgam se ne upotrebljava u našoj praksi. Materijali u boji zuba danas se upotrebljavaju i na bočnim zubima u vidu direktnih ispuna ili inleja i onleja. Kroz slaganje boja i kopiranje svih specifičnosti bićete iznenađeni estetskim i funkcionalnim rezultatom u jednoj poseti.
Grey Dental - ESTETSKA STOMATOLOGIJA GREY DENTAL - 2
Grey Dental - ESTETSKA STOMATOLOGIJA GREY DENTAL - 3
Grey Dental - ESTETSKA STOMATOLOGIJA GREY DENTAL - 4

ORTOPEDIJA VILICA GREY DENTAL

Ortopedija vilica (ortodoncija) je stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti zuba, vilica i lica kod dece i odraslih. Naš cilj je da tokom terapije postignemo dobru funkciju oralnog sistema i idealan osmeh koji je usaglašen sa izgledom Vašeg lica!
Ortodontska terapija podrazumeva upotrebu različitih pokretnih i fiksnih aparata koji proizvode blagu silu kojom se prirodni zubi postavljaju u bolji, željeni položaj, i to je zdrav način da se poboljša zdravlje Vaših zuba i dobije lepši, prirodniji osmeh.

Osnovne prednosti ortodontske terapije su:
- korekcija nepravilnosti zagrižaja i uspostavljanje pravilne funkcije zuba i vilica
- stvaranje zdravog i lepog osmeha i harmonije lica
- prevencija povreda prominentnih (isturenih) zuba
- poboljšanje uslova za održavanje oralne higijene, čime se dugoročno zubi i
- usta mogu održavati zdravim
- zubi i vilice se kod krezubih pacijenata mogu pripremati za prihvatanje
- protetskih nadoknada i implantata, kako bi se produžila njihova funkcionalnost i dugotrajnost.
Prateći naučna dostignuća, u prilici smo da ponudimo našim pacijentima najnovije sisteme ortodontskih aparata koji omogućavaju komfornu, bezbolnu i kraću terapiju I sto je najvaznije koji eliminisu potrebu za ekstrakcijom zdravih zuba.

Vrste aparata:
- Pokretni pločasti aparati
- Funkcionalni aparati
- Fiksni aparati
Grey Dental - ORTOPEDIJA VILICA GREY DENTAL - 3
Grey Dental - ORTOPEDIJA VILICA GREY DENTAL - 4
Grey Dental - ORTOPEDIJA VILICA GREY DENTAL - 5

ZUBNA PROTETIKA GREY DENTAL

Protetika je deo stomatologije koja se bavi nadoknadom zuba koji se izgube tokom života. Vrlo je važno da vodimo brigu o našim prirodnim zubima i da uradimo sve da ne dodje do njihovog gubitka.

Ukupno imamo 32 zuba. Gubitak i samo jednog zuba se odražava na ostale tako što će preostali (susedni) zubi da se pomeraju u taj novonastali prostor, i doći će do remećenja odnosa između samih zuba ali i između vilica. Zato je izuzetno važno da se vodi briga o prirodnim zubima, ali ako se desi da i izgubi neki od njih taj manjak zuba obavezno
treba da se nadoknadi.

U zavisnosti od toga koliko zuba je izgubljeno moguće je izraditi fiksnu ili mobilnu protetsku nadoknadu.
Grey Dental - ZUBNA PROTETIKA  GREY DENTAL - 2
Grey Dental - ZUBNA PROTETIKA  GREY DENTAL - 4

DEČIJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA GREY DENTAL

Pošto je stanje oralnog zdravlja kod dece u našoj sredini jednako loše kao i u susednim regionima o čemu najbolje govori podatak da više od 80% dece ima više od četiri kvarna zuba u ustima, u našoj praksi se deci posvećuje posebna pažnja kako u preventivnom tako i u kurativnom smislu. Osim lečenja mlečnih zuba, sto je veoma bitno zbog kasnijeg
pravilnog nicanja i uzubljenja stalnih zuba veoma je korisno uraditi i zalivanje fissura na stalnim zubima, najkasnije godinu dana po nicanju.

ORALNA HIRURGIJA GREY DENTAL

Oralna hirurgija
Kada se iscrpe mogućnosti konzervativne terapije kao jedino rešenje u cilju očuvanja zuba ostaje hirurška intervencija koja se zove apikotomija. Nekada je zahvat indikovan kao pretprotetska priprema za optimalniji prihvat proteza ili skraćivanje pripoja labijalnog i lingvalnog frenuluma. Ponekada je za uspešnu ortodontsku terapiju je potrebno ukloniti
fibrozni frenulum tzv. frenulektomija. Ako imate izraženu fobiju od oralnohirurških intervecija, određene intervencije moguće je uz analgosedaciju. Vađenje impaktiranog umnjaka je hirurška procedura i bitno se razlikuje od vađenja izniklih zuba. Postoperativne komplikacije su moguće.

Implanti

Implantologija je stomatološka disciplina bazirana na oralnoj hirurgiji i stomatološkoj protetici. Radi se o ugradnji posebnih zubnih zamena (implantata) izradjenih od titana. Implantati mogu znacajno da poboljsaju funkciju postojecih zuba ili u potpunosti da preuzmu njihovu ulogu. Preduslov ugradnje implantata su specijalsticki pregledi koje
obavljamo u ordinaciji, kada se pristupa sanaciji. Usne supljine, uklanjanju svih naslaga i samoj ugradnji. Vazno je reci da je proces ugradnje implantata bezbolan.Vreme srastanja u gornjoj vilici traje 3 meseca,a u donjoj vilici 6 meseci.
Grey Dental - ORALNA HIRURGIJA GREY DENTAL - 7

PARODONTOLOGIJA GREY DENTAL

Lasersko lečenje je najnoviji način lečenja parodontalnih oboljenja ,a deo je standardne, procedura u mnogim ordinacijama Evrope i Amerike, a sada i kod nas.Upotrebom lasera poslednje generacije kao sto je Picasso/AMD lasers izbegava se klasični,konzervativni, neprijatan način tretmana upale desni. Nakon prethodno odstranjenih tvrdih
i mekih naslaga laserski radni deo koji je u formi tanke niti, postavlja se u parodontalni džep i laganim pokretima se prelazi preko cele površine. Procedura se ponavlja više puta sa ciljem da se potpuno unište bakterije i steriliše gingivalni džep, čime se obezbeđuju optimalni uslovi za sanaciju upale. Pri tome zrak deluje selektivno, samo na
uzročnika upale. Potrebno je nekoliko seansi u kontinuitetu kako bi se postigao željeni razultat. Sterilizacijom površine na koju deluje laserski zraci izbegavaju se neželjene infekcije, a reparacije i regeneracija se odvija brže i bezbolnije.

Primena lasera je efektna kod parodontopatije sa simptomima:
- Loseg zadaha
- Crvenih i otečenih desni
- Krvarenja pri pranju zuba
- Osetljivosti na hladno
Lovćenska 1 - Novi Sad -
021 422024;
Pitaj ordinaciju GREY DENTAL
PREPORUKE I UTISCI
LOKACIJE
Dežurna specijalistička stomatološka ordinacija Grey dental
Napiši komentar
Komentari i Utisci Korisnika:
Lokacije
    Novi Sad Lovćenska 1 +381 21 422024
Grey Dental - 4
Grey Dental - 5
Grey Dental - 3
Grey Dental - 6
Grey Dental - 7
Grey Dental - 9
Grey Dental - 10
Grey Dental - 11
Grey Dental - 13
Grey Dental - 15
Grey Dental - 17
Grey Dental - 18
Grey Dental - 19
Grey Dental - 20
Grey Dental - 21
Grey Dental - 22
Grey Dental - 23
Grey Dental - 24
Grey Dental - 25
Grey Dental - 26
Grey Dental - 27
CENE
Pitaj ordinaciju GREY DENTAL
(100)
100% Pozitivne ocene za:
Dežurna specijalistička stomatološka ordinacija Grey dental
Naša ponuda:
Back to Top
Mirandre.com logo