Zubna protetika Beograd

Registruj se
Prijavi se
Zubna protetika Beograd
Zubna protetika Beograd je za Vas ako se pitate gde u Beogradu mogu da se naparave zubne proteze ili Vas zanima: parcijalna akrilatna proteza cena po vilici, totalna akrilatna proteza cena po vilici, privremena proteza cena, žabica, vizil proteza cena po vilici, metalokeramička krunica cena, fiberglas ili metalna nadogradnja cena, cena bezmetalne keramička krunice, keramičke fasete cene, privremene krunice cene, ugradnja krunica cena, reparatura zubne proteze, intraradikluarni atačment, splint za bruksizam i splint za sportiste, itd.
Zubne ordinacije u Beogradu u kojima se radi zubna protetika predstavljene su Vam ovde i ne samo da možete videti cene zubne protetike to jest svih vrsta usluga koje spadaju u zubnu protetiku, već pogledajte slike pre i posle, detaljne opise načina rada, fotografije ordinacija i pročitajte preporuke zadovoljnih klijentata.
Zubna protetika u Beogradu prati korak sa svetskim dostignućima i stoga budite spokojni.
Treba samo da im se obratite i zakažete pregled kako bi u najkraćem mogućem roku rešilli probleme kao što su krezubost, bezubost ili problemi estetske i funkcionalne prirode.
stomatoloska-klinika-kosovcevic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA KILNIKA KOSOVČEVIĆ reko pedeset godina duga porodična tradicija čini temelje naše klinike.
Njene korene postavio je davne 1954.godine prof dr Miodrag Kosovčević, profesor stomatološke protetike i višegodišnji dekan Stomatološkog fakulteta, univerziteta u Beogradu. Dragoceno iskustvo i stručnost 1990.godine prof dr Miodrag Kosovčević prenosi na privatnu kliniku koju osniva zajedno sa svojim sinom dr Zoranom Kosovčevićem, tada asistentom na klinici bolesti usta i zuba, Stomatološkog fakulteta univerziteta u Beogradu.
stomatoloska-ordinacija-dr-ognjen-stankov-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR OGNJEN STANKOV Pod zubnom protetikom se podrazumijeva nadomještanje izgubljenih zuba i mekanih dijelova usne šupljine vjestačkim protezama.
Zubnom protetikom se bave zubni tehničari, koji su dio stomatološkog tima kojeg čine stomatolog i stomatološka sestra.
Zvanje zubnog tehničara se stiče četvorogodišnjim obrazovanjem u odgovarajućoj školskoj ustanovi.
On po pravilu nema kontakt sa pacijentima.
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD CDEI CENTAR ZA DENTALNU ESTETIKU I IMPLANTOLOGIJU Savremeni materijali koji se koriste za izradu protetskih nadoknada, kao i kompjuterizovani sistemi u stomatologiji, danas nam omogućavaju izradu visokopreciznih protetskih nadoknada vrhunske estetike.
Keramičke krunice ili u žargonu ”zubne navlake”, kako ih veliki broj pacijenata često zove, postavljaju se na prethodno pripremljen zub i imaju za cilj da vrate funkciju zubu, ojačaju ga i naravno, svojom bojom i oblikom savršeno se uklope u zubni niz.
Postoje brojne indikacije za izradu krunica.
Najčešće, krunice se izrađuju na zubima koji su u većoj meri oštećeni (karijesom ili usled frakture dela krunice zuba) kako bi se sačuvalo preostalo zubno tkivo, zatim kod oslabljenjih zuba kako bi se sprečilo njihovo pucanje (npr.
kod zuba čiju veliku površinu zauzimaju plombe ili kod endodonski tretiranih zuba), kao i kod zuba sa izraženim nepravilnostima u boji ili obliku.
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD BELVILLE DENTAL ORTO CENTAR Protetska rehabilitacija zuba podrazumeva izradu krunica na zubima.
Postoji nekoliko vrsta krunica, a najčešće koristimo metalokeramičke krunice i bezmetalne krunice.

Dental Implant

Beograd, Stari Grad, Bulevar despota Stefana 13 011 7246995 |
065 5680060 |
cena: Cenovnik
ZUBNA PROTETKA. ZUBNA PROTETIKA DENTAL IMPLANT.
Naš centar za savremenu stomatologiju i implantologiju pruža širok spektar usluga iz oblasti zubne protetike kao štosu: - Bezmetalne krunice - Metalo-keramičke krunice - Fiksna proteza - Cad/Cam tehnologija izrade krunice i mostova
dental-studio-savic-&-team-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DENTAL STUDIO SAVIĆ & TEAM Stomatološka protetika danas zaista pruža veliki izbor načina za estetsko zbrinjavanje pacijenata.
Najčešće fiksne nadoknade su keramičke (bezmetalne) krunice i mostovi, metalokeramičke krunice i mostovi, keramičke fasete (viniri), itd.
Kod pacijenata koji imaju izvestan broj preostalih zuba, od pokretnih nadoknada najčešće su parcijalne skeletirane proteze kombinovane sa metalokeramičkim krunicama.
implant-centar-stojanovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD.
Dugogodišnje iskustvo, veliki broj urađenih i kontrolisanih radova na implantatima daje temelj i osnovu za odluku kome ukazati poverenje.
stomatoloska-ordinacija-adriadent-1-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA ADRIADENT - Metalokeramička krunica0 - Bezmetalna krunica - Metalna livena nadogradnja - Fiberglass nadogradnja - Totalna proteza - Parcijalna pločasta proteza - Parcijalna skeletirana proteza (vizil) - Valplast proteza - Drikeri - Žabica - Reparatura proteze - Dodavanje zuba u protezu
dental-clinic-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DENTAL CLINIC STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Stomatološka ordinacija Dental Clinic osnovana je 1998, a za gotovo dve decenije postojanja postala je sinonim za profesionalno, stručno i vrhunsko pružanje svih vrsta stomatoloških usluga.
Osnivač Dental Clinic je dr Vesna Lazić, specijalista stomatološke protetike sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa bezmetalnom keramikom, protetikom na implantatima i sanaciji svih vrsta poremećaja zagrižaja, stručnjak u estetskoj restaurativnoj stomatologiji i primeni CAD/CAM tehnologije.
U ordinaciji Dental Clinic možete dobiti sve vrste stomatoloških usluga (terapija laserom, estetski ispuni, beljenje zuba, CAD/CAM, fasete, implantologija, oralna hirurgija, protetika, parodontologija, ortodoncija i endodoncija), koje su u dosluhu sa svim najsavremenijim svetskim metodama u ovoj medicinskoj oblasti i uz korišćenje najboljih stomatoloških alata i materijala.
Prvi pregled je besplatan, na kojem ćete saznati sve o svom stomatološkom problemu, istovremeno i dobiti informaciju o metodama i načinima kako se on može rešiti i to na što efikasniji i bezbolniji način.
stomatoloska-ordinacija-gala-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD GALA DENT Nadoknada izgublejnih zuba, korekcija izgleda položaja pojedinih zuba, estetski savršeno i udobno.
Sve vrste mobilni protetskih radova (proteza).
stomatoloska-ordinacija-dental-n-plus-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTAL N PLUS Stomatološka ordinacija DENTAL N,smeštena u samom centru Beograda,nudi vam sve vrste stomatoloških usluga po veoma povoljnim cenama.
Tim sastavljen od iskusnih i mladih stručnjaka garantuje da ce vaš problem biti rešen brzo,efikasno i kvalitetno.
Stotine zadovoljnih pacijenata od nas odlazi sa osmehom na licu.
Proverite da li je tako!
Pregled i konsultacije se ne naplaćuju!
stomatoloska-ordinacija-medenta-1-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MEDENTA U stomatološkoj ordinaciji Medenta posebnu pažnju posvećujemo ovoj stomatološkoj grani.Dr Tatjana Savić, vlasnica ordinacije Medenta već više od 25 godina postiže izvanredne rezultate iz ove oblasti.
Kao član estetskog stomatološkog tima Srbije uvek je u korak sa najnovijim dostignućima stomatološke protetike.
Ova stomatološka oblast neretko je nazvana ˝kraljicom˝, jer ona predstavlja najbrži put do savršenog osmeha. U osnovi stomatološku protetiku delimo na fiksnu i mobilnu.
stomatoloska-ordinacija-crown-dental-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CROWN DENTAL Stomatološka protetika je grana stomatologije koja se bavi nadoknadom izgubljenih zuba i to u vidu totalnih nadoknada - proteza za gornju i donju vilicu ili parcijalnih nadoknada - krunice, mostovi i navlake
fabrika-osmeha-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD ORDINACIJA FABRIKA OSMEHA Protetika spada u jednu od najkreativnijih grana stomatologije, jer omogućava da se u isto vreme nadoknade izgubljeni zubi i ostvari najbolji estetski efekat.
Naš specijalista stomatološke protetike izaći će u susret svim vašim zahtevima i potruditi se da vaš osmeh bude savršen. Nadoknada nedostajućih zuba i restauracija destruisanih zuba važna je, ne samo zbog potrebe da pacijent povrati sposobnost žvakanja, već i zbog povećanja njegovog samopouzdanja. Protetikom vam omogućavamo nadoknadu nedostajućeg zuba, mekih tkiva ili svih zuba.
Protetskom nadoknadom ne dobija se samo estetski benefit, već se postiže i pravilna funkcija celog orofacijalnog sistema.
tim-stomatologija-jurisic-zubna-protetika

TiM stomatologija Jurišić

Beograd, Voždovac, Žikice Jovanovića 8 069 2095151 |
011 3912666 |
ZUBNA PROTETIKA - TIM STOMATOLOGIJA JURIŠIĆ zrada krunica i mostova, u žargonu poznato kao zubne navlake, moguća je od različitih materijala.
Mogu se izrađivati na zbrušenim zubima ili kao nadoknada na implantatu.
dental-petrovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
Specijalista stomatološke protetike je stručnjak u jednom određenom području stomatologije.
specijalista stiče mogućnost da se bavi: Rekonstrukcijom nedostatka zuba i resorbovanog alveolarnog grebena, Rekonstrukcijama estetskog karaktera, Kongenitalnim malformacijama i poremećajima viličnog zgloba, Protetskim rekonstrukcijama defekata maksilofacijalne regije.
tim-stomatologija-zivanovic-zubna-protetika

TIM Dent Živanović

Beograd, Voždovac, Bulevar Oslobođenja 307 011 3096525 |
065 8000444 |
ZUBNA PROTETIKA
stomatoloska-ordinacija-dr-kujacic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR KUJAČIĆ Stomatološka ordinacija Dr Kujačić je stručni stomatološki specijalistički tim koji čine Dr Ana Kujačić i Dr Neven Kujačić, osnivači i vlasnici ordinacije; sestra Nataša Žebeljan i saradnički tim zubnih tehničara.
Ordinacija je u početku osnovana kao “Tash dental group” sa sedištem u Beogradu na lokaciji S.
Novaka 2.
Od 17.
12.2010.godine ordinacija je preseljena u Džordža Vašingtona br.
50 pod nazivom Stomatološka ordinacija “Dr Kujačić”.
Stručni tim lekara i saradnika - sestra, zubni tehničari od tog perioda rade u nepromenjenom - stalnom sastavu.
Princip rada su visokostručne i savremene stomatološke intervencije po povoljnim pristupačnim cenama. U okviru protetske rehabilitacije pružamo mogućnost zbrinjavanja: od klasičnih akrilatnih, parcijalnih i totalnih proteza; vizil proteza sa različitim mogućnostima retencije (freztehnika, atečmeni–klizači), metalkeramičke i bezmetalne krune i mostove, do protetskih radova na implantima.
stomatoloska-ordinacija-savadent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD.
ZUBNA PROTETIKA SAVADENT. Sve vrste fiksnih nadoknada (metal-porcelanske krunice i mostovi, bezmetalne porecelanske krunice) totalne proteze (klasične i sa metalnom bazom) parcijalne skeletirane proteze paricjalne skeletirane proteze sa atecmenima teleskop krune
orthodent-dr.popovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA ORTHODENT.
Stomatološka ordinacija Orthodent pruža široki spektar usluga iz oblasti zubne protetike.
- sve vrste fiksnih nadoknada (metal-porcelanske krunice i mostovi, bezmetalne porecelanske krunice) - totalne proteze (klasične i sa metalnom bazom) - parcijalne skeletirane proteze - paricjalne skeletirane proteze sa atecmenima - teleskop krune
stomatoloska-ordinacija-dentina-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTINA Stomatološka protetika je grana dentalne medicine koja se bavi nadoknađivanjem izgubljenih zuba i mekih delova usne šupljine potpunim (totalnim) ili delimičnim (parcijalnim) protezama, zatim krunicama, mostovima i fasetama. Stomatološka protetika se deli na fiksnu protetiku (fasete, krunice i mostovi) i mobilnu protetiku (totalne i parcijalne proteze).
stomatoloska-ordinacija-mrse-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA STOMATOLOSKA ORDINACIJA MRSE DENT Protetika predstavlja oblast u stomatologiji koja se odnosi na dijagnostiku, lečenje, rehabilitaciju i održavanje usne duplje, uključujući izgled, funkciju, udobnost i zdravlje zuba.
Bliže rečeno, bavi se reparaturom zuba koji nedostaju, odnosno obnavljanjem i popravkom jednog ili više zuba.
Generalno, suština zubne protetike jeste istovremeno i funkcionalnost ali i estetika.
stomatoloska-ordinacija-sveti-antipa-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SVETI ANTIPA - Izrade parcijalnih akrilatnih proteza - Izrada totalnih akrilatnih proteza - Izrada vizil proteza - Ugradnja atečmena - Teleskop krunica - Izrada livenih nadogradnji - Izrada metalokeramičkih krunica - Izrada bezmetalnih krunica - Izrada metalokeramičkih mostova - Izrada nadoknada nad implantima
stomatoloska-ordinacija-ars-dentis-1-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD TOMATOLOŠKA ORDINACIJA ARS DENTIS Krunice imaju namenu da svojim oblikom, veličinom i izgledom, oštećenom zubu vrate prvobitan oblik i funkciju.
Pored metalokeramičkih, danas se sve više primenjuju bezmetalne krunice koje svojim izgledom u potpunosti imitiraju prirodne zube.Zub koji nedostaje može se nadoknaditi ili mostom koji se postavlja na dva zdrava zuba nosača ili ugradnjom implantata i krunicom.
Uz nove tehnologije i materijale danas je moguće napraviti i most od pune keramike
family-dentist-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD FAMILY DENTIST STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Za nas stomatologija nije samo niz postupaka koja obuhvata postavljanje dijagnoze i sprovodjenje plana terapije, ZA NAS STOMATOLOGIJA JE SINERGIJA MEDICINE, UMETNOSTI, NAUKE I TEHNOLOGIJE.
Individualan pristup svakom pacijentu postao je naš standard u svakodnevnoj praksi.
Individualni pristup nije samo težnja ka perfekciji nego i postizanje efekta prirodne lepote u sklau sa željama i mogućnostima svakog pojedinca...
marinac-dental-studio-zubna-protetika

Marinac Dental Studio

Beograd, Zemun, Prve pruge 4 011 2601894 |
064 5379901 |
cena: Cenovnik
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD MARINAC DENTAL STUDIO Protetika je grana stomatologije koja se bavi rekonstrukcijom izgubljenog tkiva i zuba i stvaranjem sto idealnije funkcionalne i estetske celine.
Deli se na mobilnu, fiksnu i kombinovanu.
stomatoloska-ordinacija-maja-cvetkovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAJA CVETKOVIĆ Protetika (krunice i mostovi, parcijalne skletirane i akrilatne proteze, totalne akrilatne proteze, totalne akrilatne proteze sa skeletiranom bazom, ugradnja atečmena u proteze (proteze sa kopčama, bez vidljivih kukica...)
stomatoloska-ordinacija-dr.radomir-ljubisavljevic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR.RADOMIR LJUBISAVLJEVIĆ Protetika nadoknađuje izgubljene, oštećene i nepravilne zube. Pored uspostavljanja normalnog brojnog stanja zuba, posebna pažnja se posvećuje uspostavljanju harmonije kako u funkcionalnom i biološkom tako i u estetskom smislu. Savremeni način nadoknade zuba podrazumeva upotrebu bioloških materijala koji svojom jačinom i estetikom mogu da obezbede prirodan i lep osmeh, tu se pre svega misli na cirkoniju, keramiku, i biološke legure. U tu svrhu se izrađuju krunice, mostovi, fasete, inleji, onleji, skeletirane proteze sa namenskim krunama i u slučaju bezubosti, totalne proteze.
stomatoloska-ordinacija-zem-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
Stomatološka ordinacija ZEM DENT nalazi se u veoma prijatnom enterijeru,u najlepšoj ulici u srcu Zemuna.
Već preko 20 godina uspešno pruža stomatološke usluge svim svojim pacijentima.
Dr Gordana Vukasović svojim dugogodišnjim iskustvom, preciznom dijagnostikom i adekvatnom terapijom brine o oralnom zdravlju pacijenata.
Kvalitetnu uslugu upotpunjuju konstantni edukativni razgovori na temu higijene usne duplje, prilagođene svakom pacijentu ponaosob.
Ordinacija ZEM DENT pruža usluge iz sledećih oblasti: Stomatološke protetike
stomatoloska-ordinacija-dr-predrag-kostic-1-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR PREDRAG KOSTIĆ U stomatološkoj ordinaciji dr Predrag Kostić vršimo sve vrste usluga iz oblasti stomatološke protetike. Iz oblasti mobilne protetike izrađujemo parcijalne i totalne proteze, kao i vizil proteze, dok u fiksnoj protetici koristimo sve vrste fiksnih nadoknada, kao što su metalokeramički mostovi i krune, bezmetalne keramičke nadoknade, veniri (fasete).Svi fiksni protetski radovi u ordinaciji Kostić se završavaju u roku od 3 dana.
dudental-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DUDENTAL STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Fiksna stomatološka protetika obuhvata čitav dijapazon restaurativnih rešenja u stomatologiji, ipak najčešći radovi kada se radi o gubitku jednog ili više zuba su krunice i mostovi.
Fiksni radovi su i najbolji radovi po pacijenta, kako zbog dugovečnosti tako i zbog osećaja da su to prirodni zubi.
Oni se fiksiraju za vlastite brušene zube ili na implantate.
Proteze se izradjuju u slučajevima da nedostaju svi ili veći broj zuba.
Ipak ovi radovi iako neuporedivo finansijski povoljniji u odnosnu na fiksne radove, ne mogu funkcionalno i estetski da se porede sa njima.
stomatoloska-ordinacija-dr-boris-prokic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR BORIS PROKIĆ Obuhvata nadoknadu izgubljenih zuba i vilične kosti izradom krunica i mostova od metal-keramike, skeletiranih i akrilatnih parcijalnih i totalnih proteza, kombinovanih protetskih radova, u saradnji sa najsavremenijom zubotehničkom laboratorijom, sa kojom postoji višegodišnja uspešna saradnja.
stomatoloska-ordinacija-cvejanovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVEJANOVIĆ Stomatološka ordinacija Cvejanović uspešno se bavi estetskom stomatologijom, implantologijom, protetikom, oralnom hirurgijom i dečijom stomatologijom od 1981.
godine.
Više od 15.000 pacijenata može da posvedoči o kvalitetu naših usluga, na koje dajemo garanciju od pet godina, bez obzira na tip zahvata.
Pored najsavremenije ordinacije za pacijente smo uredili i prostranu baštu za relaksaciju pre i posle zahvata.
Ordinacija Cvejanović svoju praksu i zadovoljstvo pacijenata zasniva na radu sa visokokvalitetnim materijalom renomiranih proizvođača, digitalnoj tehnologiji i savremenom pristupu sa ciljem da iz naše ordinacije izađete sa lepim osmehom i trajno rešenim problemima.
Ordinacija radi svakog radnog dana, uključujući rane jutarnje i kasne večernje sate, a svakom pacijentu obezbedili smo besplatan prvi pregled uz preciznu analizu zdravlja usta i zuba.
Čim se saniraju urgentni problemi, predočićemo vam plan dovođenja zdravlja i izgleda vaših zuba na najviši mogući nivo bez obzira da li želite da ostanete naš pacijent.
stomatoloska-ordinacija-cvetic-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVETIĆ DENT Rad stomatološke ordinacije CVETIĆ Dent temelji se na jedinstvenom sistemu za očuvanje zdravlja usta i zuba, kako kod najmlađih, tako i kod najstarijih pacijenata.
U prijatnom ambijentu, kroz savremene programe i široku lepezu stomatoloških usluga, posvećujemo se pacijentima.
Primenjujemo nove generacije materijala i nove metode lečenja, kako bismo našim pacijentima omogućili nivo usluge prema evropskim standardima.
Opremljeni smo za sveobuhvatan i celovit pristup pacijentu, omogućujući im sve stomatološke usluge na jednom mestu.
Želimo da se u našoj ordinaciji osećate prijatno i bezbedno.
Hoćemo da ispunimo vaša očekivanja i pružimo vam najkvalitetniju uslugu.
stomatoloska-ordinacija-dentana-pro-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTANA PRO Proteze pripadaju oblasti stomatološke protetike, tačnije mobilnih protetskih nadoknada.
U ordinaciji Dentana Pro primena proteza je najjednostavniji oblik terapija za nedostatak većeg broja zuba.
duka-dent-orto-centar-zubna-protetika

Duka Dent Orto Centar

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106 011 3190338 |
063 7405777 |
cena: Cenovnik
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DUKA DENT ORTO CENTAR Duka Dent orto centar postoji i radi od 1997.godine na teritoriji opštine Novi Beograd.
U domenu rada našeg centra nalazi se dijagnostika glave, zuba, sinusa i šake.
Dugogodišnje iskustvo u radu, stečeno znanje i konstantan rad na usavršavanju načina pružanja usluga našim pacijentima, omogućavaju nam da Vam pružimo detaljne i pouzdane dijagnostičke preglede.
Savremeno opremljen centar, poseduje svu neophodnu medicinsku opremu i aparate za pre svega bezbedne preglede, koji ne narušavaju zdravlje naših pacijenata, s jedne strane i daju detaljan uvid u njihovo zdravstveno stanje s druge strane.
stomatoloska-ordinacija-gentle-touch-dental-centar-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA GENTLE TOUCH DENTAL CENTAR - Bezmetalne keramičke krunice (krunice sa osnovom od cirkonije) Za razliku od klasičnih metalo-keramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala kao osnove na koju se nanosi keramika, bezmetalne krunice ne sadrže "crni" metal kao osnovu, što rezultira prirodnim izgledom gde je nije moguće predpostaviti koji zub je pod krunom.Pored krunica, moguće je izraditi bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima. - Cad-cam u službi zuba Table Tops (bočni viniri) predstavljaju CAD-CAM restauraciju zuba , a pod tim se podrazumeva primena kompijuterskog dizajna i izrada nadoknada keramičkim sistemima koji nadoknadjuju do 2/3 kruničnog dela zuba
stomatoloska-ordinacija-maxim-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAXIM DENT - Protetika na implantima - Metalokeramičke krunice i mostovi - Bezmetalne keramičke krunice i mostovi - Kombinovani protetski radovi - Parcijalne proteze - Totalne proteze
stomatoloska-ordinacija-simic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Simić

Beograd, Vračar, Baba Višnjina 49 011 3449459 |
011 3447927 |
cena: Cenovnik
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SIMIĆ Fiksni radovi se u ordinaciji "Simić" rade od najkvalitetnijeg porcelana sa zlatnom, metalnom osnovom ili bez ikakve osnove (čist porcelan).
Mogu se raditi na zubima, metalnim i bezmetalnim nadogradnjama i na implantima.
U ordinaciji "Simić" se radi i poseban roze porcelan kod osoba sa oštećenjem koštanih i mekih tkiva.Danas se u ordinaciji "Simić" kao i u najelitnijim svetskim ordinacijama rade fasete od bezmetalne keramike.
One se nalaze samo na prednjim stranama zuba.Za fasete je potrebno imati potpuno sačuvanu prednju stranu zuba.
stomatoloska-ordinacija-dr-djordjevic-zubna-protetika
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR ĐORĐEVIĆ Kruna je tip protetskog rada koji potpuno pokriva ili okružuje zub ili zubni implantat.
Krune su obično neophodne kada veliki kavitet ugrožava trenutno zdravlje zuba.
Krune se obično vezuju za zub pomoću cementa.
Krune mogu biti od različitih materijala koji se proizvode indirektnim metodama.
Krune se često koriste kako bi poboljšale snagu ili izgled zuba.
Pošto su neosporno korisne za zdravlje zuba, procedure i materijali koji se za njih koriste mogu biti prilično skupi.
Najčešći metod pravljenja krune uključuje otisak zuba koji uzima protetičar kako bi van usne duplje napravio krunu.
Kruna se umeće naknadno.
Ovaj posredni metod protetskog rada omogućava korišćenje jakih restorativnih materijala za čiju pripremu je potrebno mnogo vremena i visoka toplota (takvi su metal za odlivanje ili užareni porcelan) što nije moguće izvršiti unutar usne duplje.
Imajući u vidu svojstva širenja, relativno slične troškove materijala i estetiku, mnogi pacijenti prave krune od zlata.
S obzirom na razvoj novih tehnologija i nauke o materijalima, kompjuteri su sve češće uključeni u izradu kruna i mostova (npr.
CAD/CAM stomatologija).
Most jeste nadoknada koja zamenjuje izgubljeni zub trajnim spajanjem na susedne zube ili zubne implantate.
Most se pravi tako što se bruse zubi, do zuba koji nedostaju.
Drugim rečima, zubni patrljak je smanjen tako da se obezbedi prostor za materijal koji se koristi za rekonstrukciju veličine i oblika prirodnih zuba, kao i kontakta sa susednim zubima i antagonistima.
Dimenziju mosta određuje Anteov zakon: "Površina korena nosača mora biti jednaka ili veća od površine zuba koji nedostaju".
Proteza, takođe poznata i kao veštački zubi, jeste protetska nadoknada izgrađena da bi se zamenili zubi koji nedostaju i koje podržavaju okolna meka i tvrda tkiva usne duplje.
Standardne proteze se mogu vaditi, ali postoji više vrsta od kojihe se neke oslanjaju na povezivanje ili pričvršćivanje na zube ili zubne implantate.
Postoje dve osnovne kategorije proteza, zavisno od toga da li se koriste da zamene zube koji nedostaju na mandibularnom ili maksilarnom luku.
stomatoloska-ordinacija-dr-cvijetinovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR CVIJETINOVIĆ Stomatološka protetika je grana stomatologije koja podrazumeva veliki broj radova, kao što su: - fiksni radovi - mobilni radovi - kombinovani protetski radovi
stomatoloska-ordinacija-m-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija M DENT

Beograd, Stari Grad, Majke Jevrosime 40 011 3227438 |
063 251467 |
cena: Cenovnik
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA M DENT - Protetika na implantima - Metalokeramičke krunice i mostovi - Bezmetalne keramičke krunice i mostovi - Kombinovani protetski radovi - Parcijalne proteze - Totalne proteze
stomatoloska-ordinacija-smile-dent-1-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SMILE DENT Ukoliko je vaš problem otežana funkcija žvakanja izazvana nedostatkom manjeg ili većeg broja zuba, korisno je da znate da ćete kod nas pronaći savremene metode rehabilitacije usne duplje i to: • Metalokeramičke krune i mostove • Metalokeramičke krune i mostove na leguri od zlata • Bezmetalnu keramiku i mostove -Procera (najsavremeniji Švedski sistem) • Zirkonia, feldspatna Vita i leucitna Ivoclar (najsavremaniji Nemački sistemi za keramiku) • Keramičke nadogradnje za bezmetalne krune • Fasete, takozvane ljuspice od keramike • Vizil parcijalne proteze sa atečmenima u kombinaciji sa keramikom
stomatoloska-ordinacija-pro-familiae-zubna-protetika
Zubna protetika Pro Familiae.
Gubitak svakog zuba zahteva njegovo nadoknađivanje, što je vrlo značajno i sa funkcionalnog i sa estetskog stanovišta. Pravilan položaj zuba, osim toga što ima estetsku prednost, omogućava i pravilan zagrižaj i jednako opterećenje svih zuba.Nedostatak jednog ili više zuba je česta pojava koja nastaje kao posledica oboljenja zuba, parodontopatije, povreda vilica i zuba, poremećaja u razvoju stalnih zuba.
Sa druge strane to uslovljava poremećaj u odnosu između vilica, promene u žvakanju, govoru, gutanju i dovodi i do estetskih smetnji. U tim situacijama se javlja potreba za terapijom i izradom odgovarajućih nadoknada, fiksnih ili mobilnih, u zavisnosti od stepena nedostatka zuba (krezubosti).
Te nadoknade u potpunosti imitiraju prirodne zube, po položaju, obliku, veličini i boji. -Bezmetalne krunice -Metalo-keramičke krunice -Fiksna proteza -Cad/Cam tehnologija izrade krunica i mostova
stomatoloska-ordinacija-dental-vortex-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTAL VORTEX Bezmetalne krune predstavljaju estetski najbolje rešenje, jer su po izgledu najbliže prirodnom izgledu zuba.
Napravljene od kvalitetnog materijala, sa pristupačnom cenom, otporne i udobne, bezmetalne krune su sa pravom najtraženija nadoknada zuba.
stomatoloska-ordinacija-dental-vision-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD ORDINACIJA ZA ESTETSKU STOMATOLOGIJU DENTAL VISION Pri konvencionalnim metodama izrade protetike, pacijent je dobijao privremenu zamenu za zube i čekao po nekoliko nedelja dok laboratorija ne izradi protetičke elemente koji su mu potrebni.
Uz CAD/CAM tehnologiju, vreme čekanja na implante se svodi na dane bez umanjenja u kvalitetu.
Brža, preciznija i jednostavnija izrada omogućava i smanjenje troškova, što je još jedna prednost digitalizacije i kompjuterizacije u stomatologiji.
smile-esthetics-zubna-protetika

Smile Esthetics

Beograd, Stari Grad, Dragoslava Jovanovića 13 011 3238128 |
060 0557701 |
cena: Cenovnik
ZUBNA PROTETIKA.
SAVREMENA PROTETIKA, koju promovišemo, podrazumeva detaljan i individualan plan terapije, kopjutersko dizajniranje i izrada krunica (CAD/CAM) koje idealno naležu na zube/implante i na kraju delikatno toniranje boje u cilju besprekornog estetskog uspeha.
Bezmetalne krunice i mostovi.
Bezmetalna keramika propušta i reflektuje svetlost kao prirodan zub, i zbog toga ima izuzetna estetska svojstva.
Postoje više vrsta bezmetalne keramike (Zircon, Empress, Alumina) i u zavisnosti od individualne potrebe, predlaže se najoptimalnija.
Sve one se kompjuterski dizajniraju i izrađuju, što obezbeđuje vrhunsku preciznost.
Ovo je jako bitno zbog dugoročnosti same nadoknade, ali i zbog zdravlja okolnog tkiva i desni.
Konvencionalne krunice i mostovi.
Konvencionalne krunice i mostovi se izrađuju od legura metala (kao osnovom) i različitim vrstama keramike kao estetskim pokrivačem.
Ovakve krune i mostovi se još uvek vrlo uspešno koriste.
Proces izrade je uveliko unapređen tako da se i one danas kompjuterski dizajniraju i izrađuju.
Ovo doprinosi izuzetnoj preciznosti i dugoročnosti nadoknate.
Proteze (Implantno nošene).
Mobilna protetska rešenja, popularno proteze, su danas manje zastupljene.
Ipak, kod pacijenata kod kojih su neophodne, moguće je vrlo jednostavnom procedurom značajno olakšati njihovo nošenje i povećati im stabilnost pomoću mini implanata.
stomatoloska-ordinacija-roda-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA STOMATOLOSKA ORDINACIJA RODA Keramičke krune su vrsta estetsko-funkcionalnih fiksnih nadoknada, u celosti izrađenih od keramike.Pružaju vrhunsku estetiku, savršeno se oblikuju oko gingivalnog ruba zuba, u potpunosti imitiraju izgled gleđi, odaju utisak prirodnosti, i istovremeno obezbeđuju trajnost i izdržljivost.
Keramičke krunice su izrađene od tankog sloja materijala što rezultira većim stepenom transparencij
stomatoloska-ordinacija-kolovic-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD KOLOVIĆ DENT Oralno higijena igra važnu ulogu u našem zdravlju i uvek je bolje sprečiti nego lečiti, stoga posećujte svog stomatologa redovno.
Zdravi i lepi zubi daju nam osećaj samouverenosti i veoma su važni za lep i iskren osmeh, zato nemojte prestati da se smejete.
Stalni zubi su samo jedni i morate ih čuvati da Vam traju ceo život.
Dodjite u našu ordinaciju i ohrabrite sebe širokim osmehom i samouvereno zakoračite u novi dan nasmejani i zadovoljni sobom!
dental-centar-bp-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DENTAL CENTAR BP Dental centar bp je moderna ordinacija u najužem centru Beograda.
Princip našeg rada je poseban pristup svakom pacijentu,timski dogovor oko plana terapije i saniranje problema po najvišim standardima današnje stomatologije. Posebnu pažnju pridajemo komforu naših pacijenata ne bi li im stomatoloski tretman kod nas prošao sto lakše i bez stresa a rezultat našeg rada bio visokoestetsko,savremeno rešenje čime ce dugo biti zadovoljni.
stomatoloska-ordinacija-mr-sci.-dr-mirela-cvjetkovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD MR.
DR MIRELA CVJETKOVIC Želite blistavi, beli osmeh koji izgleda prirodno?
Onda su bezmetalne krunice pravo rešenje za Vas.
Savremen način života diktira nam savršen osmeh bez vidljivih plombi na prednjim zubima i sivo prebojenih zuba ili desni.
Bezmetalna krunica objedinjuje sve Vaše estetske i funkcionalne zahteve.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-1-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Jednodnevna protetika - Stomatološka ordinacija Bel Medic-a sve stomatološke usluge može da prži u rekordnom roku, bilo da je reč o konzervativnoj stomatologiji, endodonciji, protetici. Za samo jedan dan, pacijent može da dobije uslugu estetske rehabilitacije zuba vinirima ili bezmetalnim keramičkim krunicama. Svakoj intervenciji prethodi podroban pregled i dijagnostika, radi procene šta se može i šta je potrebno učiniti, kao i potpuno informisanje pacijenta o raspoloživim mogućnostima, odnosno preporuka stomatologa. Sledi jednoiposatna-dvosatna seansa tokom koje se uzimaju otisci i zubi u lokalnoj anesteziji pripremaju za protetske radove, a već sutradan se obavlja proba i predaja bezmetalnih krunica ili vinira.
stomatoloska-ordinacija-dr-tatjana-nikolic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA U BEOGRADU.
Uključuje korišćenje najsavremenijih antialergijskih materijala, kao i najmodernijih visoko estetskih materijala.
Izradu totalnih i parcijalnih akrilatnih i skeletiranih proteza sa mogućnošću prikrivanja kukica specijalnim ankerima kao i korišćenje, providnih kukica za fiksaciju zubne proteze.
Izradu krunica i mostova od metal keramike, bezmetalne keramike, inleje, onleje, fasete, sa posebnom karakterizacijom koja rezultira maksimalnom estetikom.
stomatoloska-ordinacija-abdental-zubna-protetika
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ABDENTAL Na mestu na kome nedostaje zub dolazi do gubitka vilične kosti.
Susedni zubi imaju tendenciju da zatvore prazan prostor, što dovodi do toga da se naginju jedan ka drugom.
Funkcija je otežana, pa samim tim i ishrana nekvalitetna.
Estetika lica je narušena, pogotovo kada nedostaju zubi u frontalnoj regiji.
Kako zubi imaju ulogu u izgovoru odrđenih glasova, dolazi do poremećaja u fonaciji.
Zubi pružaju potporu usnama i obrazima, pa pri njihovom gubitku, dolazi do pojave bora i osoba deluje dosta starije.
Nedostatak zuba je praćen psihološkim poremećajima usled gubitka samopouzdanja i pojave nesigurnosti.
Svaki čovek ima pravo da se smeje i trebalo bi da to radi što ćešće.
Uz lep osmeh život je lepši!
U zavisnosti od broja, rasporeda i stanja zuba u ustima protetske nadoknade, mogu biti fiksne, mobilne i kombinacija fiksnog i mobilnog rada.
Brušenje zuba se vrši u cilju funkcionalne i estetske rehabilitacije.
Indikovano je kada krunicama i mostovima želimo da promenimo oblik, boju, položaj zuba, ili da bi se nadoknadio zub koji nedostaje.
Brušenje predstavlja uklanjanje određene količine zubne supstance kako bi se obezbedila retencija i stabilizacija budućih fiksnih nadoknada.
U zavisnosti od materijala od kog su izrađene, krunice mogu biti metalokeramičke i keramičke.
U našoj ordinaciji se preporučuje izrada cirkonijum keramičkih krunica.
Zbog odsustva metala ispod keramike, zub dobija transparenciju i prirodan izgled, pa ga je teško razlikovati od prirodnog zuba.
Prednost keramičkih krunica u odnosu na metalokeramičke su neuporedive estetske osobine, biokompaktibilnost sa tkivima u ustima (ne izaziva alergijske reakcije), visoka mehanička otpornost, smanjen rizik od iritacije pulpe zbog male termičke provodljivosti.
Ne izaziva tamnu prebojenost gingive oko vrata keramičke krunice.
dental-plaza-centar-za-savremenu-i-estetsku-stomatologiju-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DENTAL PLAZA FIKSNA PROTETIKA, CAD/CAM tehnologija, Cirkonijumska keramika, Alumina keramika, Titanijum keramičke krunice i mostovi, Platinska keramika, Zlatna keramika, Metal keramika, Privremene krune, Cirkonijumska nadogradnja, Fiberglas nadogradnja, Livena nadogradnja.
MOBILNA PROTETIKA, Parcijalna akrilatna proteza, Proteze sa atečmenima, Imedijatna proteza, Reparatura proteza, Protetika na implantima, Valplast proteze, Parcijalne pločaste proteze, Parcijalne skeletirane proteze, Parcijalna proteza, Totalna proteza, Proteze sa zubnim implantima.
stomatoloska-poliklinika-zepter-dental-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
U Stomatološkoj poliklinici Zepter Dental moguće je uraditi sve vrste fiksnih i mobilnih protetskih radova.
Pre započinjanja protetskog rada potebno je steći uvid u stanje usta i zuba.
Na osnovu pregleda i rendgenskih snimaka koje radimo u okviru polikinike, pravimo detaljan plan terapije i izlažemo Vam mogućnosti protetskog zbrinjavanja.
Priprema za protetske radove.
Bitan korak u izradi protetskog rada je priprema zuba i desni.
Da bi protetske nadoknade trajale dugi niz godina neophodno je da budu postavljene na zdravoj osnovi.
Zato je pre svega nekada potrebno uraditi konzervativnu, endodontsku, parodontološku i oralno hiruršku pripremu.
Fiksne nadoknade.
Prva faza u izadi fiksnih nadoknada je brušenje zuba.
Ukoliko je na zubu koji je predviđen za ovu vrstu nadoknade izvađen živac i pored toga postoji veći gubitak dela krunice zuba, potrebno je pre brušenja ovakav zub nadograditi.
Ukoliko je oštećenje krunice manjeg obima, nadogradnju je moguće napraviti korišćenjem fabričkog kočića od titanijuma ili staklenih vlakana u kombinaciji sa kompozitnim materijalom.
Ukolko je oštećenje veće, uzima se otisak za nadogradnju koja se u laboratoriji izliva od legure srebra i paladijuma ili legure zlata i nakon toga cementira na oštećeni zub.
Nakon brušenja zuba i uzimanja otiska, izrađujmo privremene krune koje omogućavaju da pacijent tokom perioda potrebnog za izradu definitivnog protetskog rada, ni u jednom trenutku nije bez zuba.
stomatoloska-ordinacija-eurodent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
Veliki gubitak tkiva pojedinog zuba ili nedostatak jednog ili više zuba zahteva protetsku rekonstrukciju.
Takve su rekonstrukcije najveći izazov za svakog stomatologa, jer imaju za cilj rekonstruisati izgubljeno tkivo i/ili zube u estetsku i funkcionalnu celinu što idealnijeg osmeha.
MOBILNE PROTETSKE NADOKNADE.
U mobilne protetske nadoknade (one koje se mogu skinuti) ubrajamo parcijalne (delimični nedostatak zuba) i totalne proteze (potpuni nedostatak zuba).
S obzirom na vrstu baze na koju se ugrađuju zubi, razlikujemo akrilatne ili metalne (Wironit) proteze.
U mogućnosti smo Vam ponuditi i Valplast (tzv silikonske) elastične proteze.
Kod parcijalne bezubosti, kod koje nije moguće izraditi fiksni protetski rad, vrlo često se kombinuje izrada fiksnih i mobilnih protetskih radova.
Mobilni protetski radovi se danas, u eri implantologije, sve manje izrađuju.
FIKSNE PROTETSKE NADOKNADE.
Fiksne protetske nadoknade se trajno cementiraju na postojeće zube (ili implantate).
To su krunice, ljuskice, mostovi.
Izrađuju se u zubotehničkoj laboratoriji na osnovu otiska uzetog u stomatološkoj ordinaciji.
Mogu biti izrađeni u metal-keramici ili bezmetalnoj keramici.
Danas prednost dajemo bezmetalnoj keramici zbog njene biokompatibilnosti i estetske superiornosti.
Bezmetalnom keramikom izbegnuta je i mogućnost pojave tamnih rubova koju ponekad srećemo kod metalokeramičkih nadoknada (zbog rubnog prosijavanja metala).
Nadalje, nema mogućnosti pojave korozije i otpuštanja metalnih čestica.
timo-dent-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA TIMO DENT STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Naš rad se zasniva na stručnom i kvalitetnom pristupu svakom pacijentu ponaosob.
Pružamo Vam kompletnu stomatološku uslugu tako što ćemo Vam predložiti najbolje rešenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da Vam pružimo najkvalitetniju uslugu.
Spoj stomatološkog iskustva i upotrebe savremene opreme garantuju vam brz i bezbolan put do savršenog osmeha.
stomatoloska-ordinacija-dr-jovanovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
Metalokeramička kruna, bezmetalna kruna, privremena kruna u ordinaciji, vinir (ljuspica od keramike), inlej keramički, fiberglas nadogradnja, parcijalna (delimična proteza) od akrilata, parcijalna vizil proteza (metalna baza), atečmeni za protezu, totalna proteza, direktno podlaganje proteze, reparatura proteze
stomatoloska-ordinacija-mea-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
Bezmetalne (keramičke) krune.
Da li ste se ikad zapitali da li veštačke krunice mogu izgledati lepše i prirodnije?
Nije bilo lako pronaći materijal koji je sa jedne strane estetski prihvatljiv, a sa druge strane opet dovoljno otporan da izdrži sve sile koje se razvijaju prilikom žvakanja.
Cirkonijum dioksid i Litijum disilikat su materijali koji su poslednjih nekoliko godina napravili istinsku revoluciju u stomatologiji.
Osnovne karakteristike ovih materijala su prelamanje svetlosti i transparencija koja je vrlo slična prirodnom zubu.
Pored ovoga, ove materijale karakteriše i izuzetna mehanička otpornost koja je na nivou ranije korištenog metala.
Metalokeramičke krune i mostovi.
Krunice se izrađuju u slučajevima kad je u većoj meri oštećen prirodni zub (usled karijesa, preloma, tj onda kada plomba na taj zub vise ne može da se uradi), ili iz estetskih razloga (nezadovoljavajuća boja, oblik ili blaga odstupanja u položaju zuba).
Zub koji se nadograđuje potrebno je prethodno izbrusiti, kako bi se na njega mogla postaviti krunica.
Ukoliko veći deo zuba nedostaje ili se želi postići ojačanje, radi se livena nadogradnja.
Nakon brušenja, uzima se otisak preostalog dela zuba prema kojemu se krunica izrađuje u laboratoriji.
Za izradu jedne krunice ili mosta potrebna su 3 do 5 dana.
U završnoj fazi, krunica se cementira na brušeni zub i njihovim spajanjem zub poprima potpuno prirodan izgled.
stomatoloska-ordinacija-petrovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
U stomatološkoj ordinaciji PETROVIĆ vršimo sve vrste usluga iz oblasti stomatološke protetike.
Iz oblasti mobilne protetike izrađujemo parcijalne i totalne proteze, kao i vizil proteze, dok u fiksnoj protetici koristimo sve vrste fiksnih nadoknada, kao što su metalokeramički mostovi i krune, bezmetalne keramičke nadoknade, veniri (fasete).
merkur-markom-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD MERKUR MARKOM STOMATOLOŠKA ORDINACIJA - Metalokeramičke krunice i mostovi - Bezmetalne keramičke krunice i mostovi - Kombinovani protetski radovi - Parcijalne proteze - Totalne proteze - Protetika na implantima
stomatoloska-ordinacija-dr-novakov-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA. Stomatološka ordinacija drNovakov pruza sirok spektar usluga iz oblasti zubne protetike.Krunice imaju namenu da svojim oblikom, veličinom i izgledom, oštećenom zubu vrate prvobitan oblik i funkciju.
Pored metalokeramičkih, danas se sve više primenjuju bezmetalne krunice koje svojim izgledom u potpunosti imitiraju prirodne zube. Zub koji nedostaje može se nadoknaditi ili mostom koji se postavlja na dva zdrava zuba nosača ili ugradnjom implantata i krunicom.
Uz nove tehnologije i materijale danas je moguće napraviti i most od pune keramike.
stomatoloska-ordinacija-dental-oral-centar-milosevic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DENTAL ORAL CENTAR MILOŠEVIĆ Metalokeramičke krunice su i danas najčešće u radu.
Ukoliko se urade prema svim stručnim smernicama daju odlične estetske i funkcionalne rezultate.
Ipak, na prednjim zubima, zbog bolje transparentnosti odnosno estetske vrednosti, preporučuju se bezmetalne krunice.
U nekim slučajevima zbog veličine razmaka zuba kod izrade mosta preporučuje se cirkonijumski bezmetalni rad zbog boljih mehaničkih svojstava.
Česte su kombinacije ovih radova kod rada velikog broja zuba kako bi se smanjilo finansijsko opterećenje pacijenta.
Dogovor sa Vašim lekarom daće najbolji rezultat.
stomatoloska-ordinacija-barjaktarevic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA BARJAKTAREVIĆ Postoje dve vrste suprastruktura – fabričke i individualne.
Fabričke suprastrukture dolaze od proizvođača implantata.
Ovakve suprastrukture dolaze u već određenim veličinama, angulacijama i u jednom obliku.
Vrlo često se dešava da ove suprastrukture ne pružaju dovoljno dobru potporu okolnih tkiva (desni).
Takođe ovakve suprastrukture utiču i na dizajn krunice posebno u njenom vratnom delu, što za rezultat može imati lošije čišćenje zuba, pojavu „crnih linija“ oko nadoknade a samim tim i lošija estetska svojstva.
stomatoloska-ordinacija-dr-sladjana-petrovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
Livene nadogradnje, Fiberglas nadogradnja, Metalokeramička krunice i mostovi, Bezmetalne keramičke krunice i mostovi, Totalne akrilatne proteze, Parcijalne akrilatne proteze, Valplast proteze (od elastičnog akrilata), Parcijalne skeletirane proteze (vizil proteze), Kombinovani radovi (krunice i mostovi u kombinaciji sa skeletiranom protezom), Direktno i indirektno podlaganje proteza, Reparatura preloma protezne ploče, Dodavanje zuba u protezu, Inleji i onleji.
Nedostatak jednog ili više zuba je česta pojava koja nastaje kao posledica oboljenja zuba, parodontopatije, povreda vilica i zuba, poremećaja u razvoju stalnih zuba.
Sa druge strane to uslovljava poremećaj u odnosu između vilica, promene u žvakanju, govoru, gutanju i dovodi i do estetskih smetnji.
U tim situacijama se javlja potreba za terapijom i izradom odgovarajućih nadoknada, fiksnih ili mobilnih, u zavisnosti od stepena nedostatka zuba (krezubosti).
Te nadoknade u potpunosti imitiraju prirodne zube, po položaju, obliku, veličini i boji.
stomatoloska-ordinacija-mitrovic-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA, Protetika zuba.
Izgubljeni zubi s nadoknadjuju fiksnom protetikom (krunice i mostovi), mobilnom protetikom (proteze) i kombinovanom protetikom (fiksni i mobilni radovi i implantati).
Nadoknada prednjih zuba bitna je ne samo iz estetskih razloga već i zbog fonetike i pravilnog odgrizanja hrane, dok je nadoknada bočnih zuba važna ne samo zbog pravilnog usitnjavanja i mlevenja hrane, već i zbog stabilnosti i pravilnog funkcionisanja čitave donje trećine lica i vilice.
stomatoloska-ordinacija-ristic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
Podlaganje proteza, Popravke puknutih proteza, Ugradnja zuba u protezu, Izrada privremenih kruna kod protetike, Repozicija zuba (ponovno usađivanje zuba u alveolu kod traume), Imobilizacija zuba kompozitnim materijalom i sintetskom mrežicom, Protetika, Visil proteze, Akrilatne proteze.
stomatoloska-ordinacija-vesodent-1-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Vesodent

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 82 064 1848191
cena: Cenovnik
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD VESODENT Stomatološka protetika je nauka ili umetnost o ponovnom uspostavljanju fiziološkog oblika zuba i zubnih nizova, oštećenih gubitkom zubnog tkiva ili kompletnog zubika usled karijesa, traume, abrazije i nepravilnosti u razvoju zubnih struktura.
Osim estetskih nedostataka, ugrožene funkcije orofacijalnog sistema, otežanog žvakanja, govora, disanja i gutanja, pacijent ne može da na najbolji način sažvaće zalogaj što može da dovede do drugih sistemskih poremećaja.
Usled nedostatka zuba, preostali zubi se mogu rasklatiti ili se mogu pomeriti ka praznom prostoru što narušava uravnotežen odnos gornjih i donjih zuba i otežava protetskog zbrinjavanja.
Zbog toga je neophodno blagovremeno nadoknaditi gubitak zuba ili zubnih nizova.
Prolongiranje protetskog zbrinjavanja dovešće do gubitka veličine kosti kao i nastanka poremećaja u temporomandibularnom zglobu.
Analizom stanja preostalih zuba i njihovog potpornog aparata, stanja kosti i opšteg zdravstvenog stanja pacijenta uz konsultaciju tima lekara specijalista nudimo Vam različita rešenja za Vaš problem.
stomatoloska-ordinacija-wisil-m-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
Protetika.
Izrada svih vrsta zubnih nadoknada: keramičke krunice i mostovi, bezmetalna keramika, keramički viniri ili fasete, inleji, onleji, teleskop krunice, skeletirane proteze, klasične akrilatne proteze, biologične totalne proteze, zubne nadoknade na implantatima.
Privremene krunice.
U toku izrade protetskih radova u dental centru wisil m, posebno se izrađuju privremene krunice kojima se pacijent služi do završetka definitivne zubne nadoknade.
Pored značajne uloge privremenih krunica da zaštite zubno tkivo, pomoću njih se pacijent ujedno može informisati i o izgledu finalne nadoknade u funkcionalnom i estetskom smislu.
Za izradu koriste se najsavremeniji kompozitni materijali kao što su 3M ESPE Sinfony.
stomatoloska-ordinacija-magic-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
FIKSNA PROTETIKA.
Idealni estetski rezultati u tretiranju prednjih zuba postižu se korišćenjem presovane ili cirkon-oksid keramike.
MOBILNA PROTETIKA.
Kada je situacija u ustima takva da fiksni radovi nisu izvodljivi, stomatologija nudi mogućnost mobilnih ili kombinovanih radova.
stomatoloska-ordinacija-jevremovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD ORDINACIJA JEVREMOVIĆ Oralno higijena igra važnu ulogu u našem zdravlju i uvek je bolje sprečiti nego lečiti, stoga posećujte svog stomatologa redovno. Zdravi i lepi zubi daju nam osećaj samouverenosti i veoma su važni za lep i iskren osmeh, zato nemojte prestati da se smejete. Stalni zubi su samo jedni i morate ih čuvati da Vam traju ceo život. Dodjite u našu ordinaciju i ohrabrite sebe širokim osmehom i samouvereno zakoračite u novi dan nasmejani i zadovoljni sobom!
stomatoloska-ordinacija-dr-milenkovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
U mogućnosti smo da Vam ponudimo sve vrste mobilnih i fiksnih protetskih radova.
Najnovije tehnologije za stabilizaciju starih i novih totalnih proteza.
stomatoloska-ordinacija-milbo-dent-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MILBO DENT U našoj stomatološkoj ordinaciji dočekaće vas ljubazno i nasmejano osoblje koje će vam u prijatnom ambijentu i u potpunoj privatnosti pružiti sve neophodne stomatološke usluge.
Naš cilj je blistav osmeh zadovoljnog pacijenta.
Radno vreme ordinacije je usklađeno sa vašim dnevnim obavezama.
U našoj ordinaciji izlečićete svoje zube i dobiti neophodne savete o očuvanju i održavanju zuba.
stomatoloska-ordinacija-zecevic-zubna-protetika
PROTETIČKO ZBRINJAVANJE ZUBA.
Protetičko zbrinjavanje krezubosti i prebojenosti zuba keramičkim krunicama i mostovima.
stomatoloska-ordinacija-dr-radevic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Radević

Novi Beograd, Španskih boraca 22 011 3132740 |
063 1051580 |
ZUBNA PROTETIKA.
Teško je imati lijep osmjeh, kada su Vam zubi oštećeni ili Vam neki od njih nedostaje.
Osim estetskih nedostataka, ugrožena je funkcija celog orofacijalnog sistema.
Otežano je žvakanje, govor, disanje i gutanje.
Usled nedostatka zuba, preostali zubi se mogu olabaviti ili pomeriti prema praznom prostoru, što dodatno ugrožava ceo sistem i otežava kasnije protetsko zbrinjavanje.
stomatoloska-ordinacija-dental-office-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA.
BEZMETALNE KRUNE – KRUNICE.
Bezmetalne krune su visokovredne estetske nadoknade.
Po svim fizičkim osobinama su najpribližnije prirodnim zubima.
Za razliku od vinira rade se u slučajevima većih oštećenja prednjih zuba.
Koriguju oblik i boju zuba, a mogu se korigovati i blage položajne anomalije.
Zubi se bruse 0,5-1 mm za razliku od metalokeramičkih kruna gde se brusi 1,5-2 mm.
Što je u biološkom i profilaktičkom smislu od presudnog značaja za zdravlje zuba nosača.
Visoka estetska vrednost ovih nadokknada potiče od fizičkih osobina materijala od kojih se izradjuju, a to su cirkonijum, litijum-disilikatna keramika, presovana keramika itd.
Svi ovi materijali su svetlosno propuštajući kao i prirodni zubi, te su posebno pogodni i u situacijama kad se ne rade svi prednji zubi,mada moram reći da simetrija nije nigde možda toliko bitna ili vidna kao što je u slučaju zuba.
Kako se vremenom desni prirodno povlače, ne postoji bojazan da će se videti metalni rub, kao kod metalokeramičkih kruna.
Trajnost je takodje duža nego kod metalokeramičkih kruna, upravo zbog estetske superiornosti.
Garancija na ove krune je deset godina.
stomatoloska-ordinacija-ident-centar-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA STOMATOLOSKA ORDINACIJA IDENT CENTAR Izrađujemo fiksne i mobilne protetske nadoknade.
stomatoloska-ordinacija-dr-aleksandar-pavlovic-zubna-protetika
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD U našoj stomatološkoj ordinaciji možete dobiti sledeće usluge iz oblasti zubne protetike: fiksna (metalo-keramika i bezmetalna keramika), mobilna (skeletirane i parcijalne pločaste proteze), kombinovani radovi, protetika na implantima.
stomatoloska-ordinacija-a1-dental-studio-zubna-protetika
ZUBNA PROETTIKA, BEZMETALNE KRUNE, KERAMIČKI INLEJI, ORTODONTSKA TERAPIJA, TOTALNE I PARCIJALNE PROTEZE, KOMPOZITNI INLEJI.
Proteze predstavljaju rešenje za pacijente koji su izgubili sve ili veliki broj zuba.
Proteze su mobilne nadoknade i skidaju se u cilju boljeg održavanja higijene.
U slučaju izrade totalnih proteza, potrudićemo se da na osnovu vaših fotografija vratimo na lice stari osmeh.
Ako postoji potreba za izradom parcijalnih proteza, omogućićemo da uz pomoć posebnih kopči, odnosno atečmena, proteza sa zubima čini jednu celinu.
LOKACIJE
Zubna protetika je deo stomatologije koji se bavi rešavanjem problema krezubosti, bezubosti gornje i donje vilice i drugim problemima u vezi sa fizičkim oštećenjima zuba. Problemi koje leči zubna protetika nisu samo estetske prirode, već su to i problemi funkcionalne prirode jer svako oštećenje i nedostatak zuba otežava njihovu osnovnu funkciju a to je žvakanje i ustinjavanje hrane. Zubna protetika se praktikuje u stomatološkim ordinacijama a njome se bave doktori stomatologije. Problemi koje rešava zubna protetika vezani su i za starosno doba, odnosno bez obzira na to da li su u mladosti imali zdrave i jake zube, mnoge osobe u starijem životnom dobu počinju da imaju probleme sa zubima koji su prouzrokovani raznim faktorima. Gubitak zuba značajno utiče i na samopuzdanje naročito ako je reč o prednjim zubima od jedinice do petice. U zubnoj protetici se koriste različite metode lečenja. Materijali koji se koriste u zubnoj protetici se vremenom menjaju i osavremenjuju, tako da se tehnike u zubnoj protetici takođe menjaju. Iz prakse se izbacuju materijali koji su u praksi pokazali neke nedostatke i oni se zamenjuju novim materijalima sa boljim karakteristikama. Cilj tehika koje se primenjuju u zubnoj protetici je da rezultat, to jest zubi izgledaju što lepše, ali da pri tom izgledaju prirodno a da su napravljeni od materijala koji su dovoljno čvrsti i izdržljivi kako bi trajali što duže. U zubnu protetiku možemo ubrojati sledeće tehnike odnosno postupke rešavanja problema vezanih za oštećenja zuba: ugradnja raznih vrsta parcijalnih ili totalnih proteza, ugradnja raznih vrsta krunica (od različitih materijala), ugradnja keramičkih faseta, ugradnja mostova. Postupci koji se koriste u savremenoj zubnoj protetici treba da dovedu do rezultata da se pacijent oseća komforno, da ne oseća nelagodnost ni u jednoj situaciji. Stoga svi elementi treba da budu urađeni veoma precizno. Estetski momenat je ono što pacijent prvo primeti i u čemu nalazi primarno zadovoljstvo ako je postupak pravilno i kvalitetno urađen. Lepi su oni zubi koji izgledaju prirodno, a to je upravo ono čemu se teži: da veličina zuba bude adekvatna, da boja bude bela ali da izgleda prirodno i da oblik zuba bude adekvatan i da što više podseća na prirodne zube. Nije dobro kada se odmah vidi da su zubi veštački, a to se dešava kada rezultat u zubnoj protetici odudara od prirodnog izgleda zuba. Takvi zubi mogu biti veći nego prirodni, suviše pravilnog oblika, suviše ravni i ako su na sve to i previše beli, onda se odmah vidi da su zubi veštački. Zato se u savremenoj zubnoj protetici najviše ceni da rezultat bude što prirodniji, odnosno da zubi ne izgledaju previše savršeno jer to je neprirodno. Zubna protetika ima za cilj da nam vrati lep osmeh koji smo vremenom ili zbog raznih problema i uzročnika izgubili, ili da nam podari osmeh kakav nikad nismo ni imali. Lepi zubi nam daju samopuzdanje i u nama bude želju da se smejemo.
Back to Top