Ortodoncija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Ortodoncija Beograd
Ortodoncija Beograd, ortodontski aparati cena, zubne proteze za decu, fiksne proteze za odrasle i decu cene, proteze za zube za decu.
Kada se preporučuje nošenje proteze za decu?
Ortodoncija Beograd nudu Vam spisak ordinacija koje se bave ortodoncijom, granom stomatologije.
Ortodontski aparati za decu veoma su važni kako bi se vilica pravilno razvijala i kako bi se postigao pravilan raspored zuba i na taj način korigovale sve urođene i stečene anomalije u rasporedu zuba i položaju vilice.
Ortodoncija je grana stomatologije koja leči i nepravilan raspored zuba kod odraslih.
Cene ortodontske terapije su različite u Beogradu.
Nudimo Vam detaljan uvid i upoznavanje najboljih beogradskih stomatolga koji se u svojoj dugogodišnjoj praksi bave ortodoncijom.
U Beogradu ćete dobiti uslugu i kvalitet ortodonskog aparata, bilo da je u pitanju fiksni ili mobilni aparat za decu, koji odgovaraju najvišim standardima u zapadnim zemljama.
stomatoloska-ordinacija-adriadent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA ADRIADENT Korekcija nepravilnosti je proces koji ima svoje trajanje i vredan je svakog truda.
Prvi korak je uočavanje nepravlnosti kod dece od strane roditelja,dečjeg stomatloga ili ortodonta.
Primenom aparatića (protezica) se ove nepravilnosti mogu iskorigovati i rast usmeriti u željenom pravcu.
Ali čak i kad se završi rast ove nepravilnosti je moguće korigovati mada su mogućnosti umanjene.
Samim tim se i nameće odgovor na pitanje da li su ove protezice namenjene dečjem uzrastu.
Naravno da ne, zahvaljujući činjenici da se zubi pomeraju čitavog života moguće su korekcije i kod odraslih koji nisu iz nekog razloga na vreme preduzeli mere da se preupredi ispoljavanje ovih nepravilnosti.
stomatoloska-ordinacija-c-dental-center-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA C DENTAL CENTER Ortodontska terapija može biti uspešna u svakom životnom dobu, podjednako kod dece kao i kod odraslih, a kao terapija se primenjuje i u okviru preprotetskih priprema.
stomatoloska-ordinacija-gala-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA GALA DENT Ispravljanje nepravilnosti zuba i vilica fiksnim ili mobilnim aparatom.
Damon sistem, lepota, face-driven, face, komfor, bolji rezultati.
stomatoloska-ordinacija-fabrika-osmeha-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA FABRIKA OSMEHA Vrlo je važno pravovremeno otkriti ortodontske anomalije i nakon pregleda, rendgenskog snimka i analize modela pristupiti lečenju.
Ortodontska terapija, uz obostranu saradnju pacijenta i stomatologa, daje odlične rezultate i ona nije ograničena životnom dobi pacijenta. Kombinujući iskustvo i znanje, Fabrika Osmeha je osnovana da radi u svrhu poboljšanja vašeg oralnog zdravlja.
Naš tim broji pet stomatolga koji će vam uz posvećen rad, sveobuhvatnu negu i inovativne tretmane pružiti profesionalnu i kvalitetnu uslugu.
Stručnost, pouzdanost i praćenje najnovijih tehnologija i dostignuća na području stomatologije naši su principi rada i razvoja.
dental-clinic-stomatoloska-ordinacija-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD DENTAL CLINIC Stomatološka ordinacija Dental Clinic osnovana je 1998, a za gotovo dve decenije postojanja postala je sinonim za profesionalno, stručno i vrhunsko pružanje svih vrsta stomatoloških usluga.
Ortodoncija je klinička specijalistička grana stomatologije koja se bavi rastom, razvojem i održavanjem dentofacijalnog kompleksa i proučavanjem razvojnih poremećaja i svih uzročnika koji mogu izazvati zagrižaja.
Suprotno ustaljenom mišljenju da je cilj ortodonskog lečenja isključivo estetika, važno je napomenuti da je pravilan odnos zuba, osim za lep izgled, važan i za zdravlje mišića, viličnog zgloba i celokupnog sistema za žvakanje.
Ortodontski aparti mogu biti fiksni i mobilni.
Ne postoji bolji ili lošiji aparati: fiksni imaju svoje, a mobilni svoje indikacije.
Terapija sa mobilnim aparatima je ograničena na kratko vremensko razdoblje rasta i razvoja tokom puberteta.
Kod odraslih pacijenata se koristi uglavnom samo za održavanje stanja postignutog fiksnim aparatom.
stomatoloska-ordinacija-orthodent-dr-popovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD ORTHODENT Dr POPOVIĆ Ortodoncija predstavlja najprirodniji terapiski princip u stomatologiji i bavi se korekcijom razvoja vilica, korekcijom zagrižaja, položaja zuba u cilju funkcionalne i estetske rekonstrukcije. Nepravilnosti zagrižaja i položaja zuba su relativno čest problem posebno mladih ljudi.
Terapija anomalija zuba i vilica sprovodi se primenom mobilnih ortodonskih aparata i metodom savremenih fiksnih ortodotskih aparata.
U terapiji fiksnim ortodontskim aparatima na raspolaganju su standardne metalne ili estetske keramičke bravice.
ORTODONCIJA BEOGRAD CDEI CENTAR ZA DENTALNU ESTETIKU I IMPLANTOLOGIJU je mesto gde se tim stalno usavršava kroz kontinuiranu edukciju na globalno priznatim institucijama.
Zadovoljstvo nam je što naš rad i filozofiju našeg Centra možemo da kroz predavanja prenesemo kolegama širom sveta. Ortopedija vilica (ortodoncija) je stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti zuba, vilica i lica kod dece i odraslih.
Naš cilj je da tokom terapije postignemo dobru funkciju oralnog sistema i idealan osmeh koji je usaglašen sa izgledom Vašeg lica!
Ortodontska terapija podrazumeva upotrebu različitih pokretnih i fiksnih aparata koji proizvodeći blagu silu postavljaju zube i vilice u pravilan položaj.
To je najbolji način da se poboljša zdravlje Vaših zuba i dobije lepši i skladniji osmeh.
dental-studio-savic-&-team-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD DENTAL STUDIO SAVIĆ & TEAM Ortodoncija predstavlja posebnu granu stomatologije koja dijagnostikuje i vrši prevenciju orofacijalnih nepravilnosti.
Najčešći uzrok ovih nepravilnosti je nasledni poremećaj u rastu i razvoju.
Za lečenje je neophodno stručno poznavanje faza razvoja i rasta kako bi se prepoznalo šta je normalno za određenu fazu rasta i razvoja, a šta nije.
Postoji više različitih uzročnika a posedica svih njih su nepravilno postavljeni zubi kao i nepravilan odnos gornje i donje vilice.
Ovo može izazivati mnoge funkcionalne probleme u govoru, žvakanju, gutanju, a neretko, značajno utiču i na celokupni izgled lica osobe.
Ovaj poremećaj može biti genetski nasledan ili izazvan određenim traumama, pa čak i dugotrajnim sisanjima prsta kod dece ili prevremeno izgubljenim mlečnim zubima.
To rešava ortodoncija - ispravljanje zuba.
stomatoloska-ordinacija-smile-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SMILE DENT Budući da se ortodoncija neprekidno razvija, potpuno su ukinute starosne granice za ovu granu stomatologije.
Pacijenti su nam, kako deca, tako i odrasle osobe.
Starosna granica ne postoji.
Ukoliko imate problem ove vrste, na raspolaganju su vam naši specijalisti iz ortodoncije.
stomatoloska-ordinacija-adent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA ADENT Ordinacija AdenT osnovana je 2003 godine, vodjena osnovnom idejom Prof dr Aleksandra Todorovića: ''Naša jedina i najbolja preporuka su zadovoljni pacijenti''.
Danas, naša stomatološka ordinacija predstavlja centar estetske i kompjuterizovane stomatologije u kojoj se visoke tehnologije, udružene sa znanjem i iskustvom lekara, nalaze u službi zdravlja naših pacijenata.
Prema potrebi obezbeđujemo vrhunske stručne konsultante iz svih drugih stomatoloških oblasti.
implant-centar-stojanovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD Naš tim je tako organizovan da obezbeđuje najbolju brigu o svakom pacijentu pojedinačno.
Primarni cilj nam je da se zadrže prirodni zubi što je duže moguće, a kada je to neophodno da se obezbedi najbolja zamena koja će obezbediti maksimalni komfor, funkcionalnost, zdravlje i estetiku.
Mi se brinemo o našim pacijentima, vodimo računa o njihovim potrebama i pružamo najbolji stručni savet i tretman.

Dental Implant

Beograd, Stari Grad, Bulevar despota Stefana 13 011 7246995 |
065 5680060 |
cena: Cenovnik
ORTODONCIJA BEOGRAD DENTAL IMPLANT Fiksna proteza se uglavnom koristi u starijem uzrastu i kod izraženih nepravilnosi.
Fiksne proteze za zube daju mnogo bolje rezultate od mobilnih proteza za zube jer se ne skidaju i zalepljene su za vaše zube, tako da je korigovanje zuba neprekidno.
Fiksne proteze za ispravljanje zuba mogu biti regularne i lingvalne.
stomatoloska-ordinacija-dr-kujacic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA KUJAČIĆ Stomatološka ordinacija Dr Kujačić je stručni stomatološki specijalistički tim koji čine Dr Ana Kujačić i Dr Neven Kujačić, osnivači i vlasnici ordinacije; sestra Nataša Žebeljan i saradnički tim zubnih tehničara.
Ordinacija je u početku osnovana kao “Tash dental group” sa sedištem u Beogradu na lokaciji S.
Novaka 2.
Od 17.
12.2010.godine ordinacija je preseljena u Džordža Vašingtona br.
50 pod nazivom Stomatološka ordinacija “Dr Kujačić”. Stručni tim lekara i saradnika - sestra, zubni tehničari od tog perioda rade u nepromenjenom - stalnom sastavu.
Princip rada su visokostručne i savremene stomatološke intervencije po povoljnim pristupačnim cenama.
tim-stomatologija-jurisic-ortodoncija

TiM stomatologija Jurišić

Beograd, Voždovac, Žikice Jovanovića 8 069 2095151 |
011 3912666 |
ORTODONCIJA - zrada krunica i mostova, u žargonu poznato kao zubne navlake, moguća je od različitih materijala.
Mogu se izrađivati na zbrušenim zubima ili kao nadoknada na implantatu.
timo-dent-stomatoloska-ordinacija-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD TIMO DENT STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Naš rad se zasniva na stručnom i kvalitetnom pristupu svakom pacijentu ponaosob.
Pružamo Vam kompletnu stomatološku uslugu tako što ćemo Vam predložiti najbolje rešenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da Vam pružimo najkvalitetniju uslugu.
Spoj stomatološkog iskustva i upotrebe savremene opreme garantuju vam brz i bezbolan put do savršenog osmeha.
stomatoloska-ordinacija-dr-maja-cvetkovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR MAJA CVETKOVIĆ Pored svih ostalih, gore navedenih, grana stomatologije, Stomatološka ordinacija dr Maja Cvetković Vam može pružiti i usluge ortodoncije.
stomatoloska-ordinacija-crown-dental-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKE ORDINACIJA CROWN DENTAL Ortopedija u stomatologiji je toliko napredovala da su sada u ponudi visoko sofisticirana rešenja za korekcije nepravilnosti u vilici i estetskih problema sa zubima.
Mi u Crown Dental klinici Vam nudimo najmodernija ortodontska rešenja.
ORTODONCIJA BEOGRAD BELVILLE DENTAL ORTO CENTAR Savremena ortodoncija danas nam omogućava da uz pomoć fiksnih i mobilnih aparata dovedemo zube u pravilan položaj.
Zahvaljujući stručnom pristupu i timskim radom kao i dobrom i preciznom planiranju i merenjima, u mogućnosti smo da rešimo i najkomplikovanije slučajeve.

TIM Dent Živanović

Beograd, Voždovac, Bulevar Oslobođenja 307 011 3096525 |
065 8000444 |
ORTODONCIJA BEOGRAD TIM STOMATOLOGIJA
stomatoloska-ordinacija-dentina-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTINA Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i vilica. Zubi koji su iskrivljeni ili nisu na pravom mestu narušavaju i estetiku, ali i utiču na zdravlje usne šupljine.
Osim estetike, cilj ortodoncije je rešavanje bolnih stanja temporomandibularnog (viličnog) zgloba, očuvanje funkcije viličnih mišića kao i okolnog zubnog mesa (gingive)!
stomatoloska-ordinacija-dr-predrag-kostic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR PREDRAG KOSTIĆ Savremena ortodoncija danas nam pruža izvanredne mogućnosti u korekcijama različitih ortodontskih nepravilnosti. U ordinaciji dr Predrag Kostić u lečenju nepravilnosti vilica i zuba koristimo fiksne i pokretne aparate u zavisnosti od vrste nepravilnosti i uzrasta pacijenata.
stomatoloska-ordinacija-dr-ognjen-stankov-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD DR OGNJEN STANKOV Ortodoncija se bavi ispravljanjem urođenih i stečenih anomalija položaja zuba kod dece i odraslih izradom fiksnih i mobilnih ortodontskih aparata.
stomatoloska-ordinacija-cvejanovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVEJANOVIĆ Fiksna proteza predstavlja najprirodniji način da se reši problem nepravilnog rasporeda zuba i nepravilnog zagrižaja.
Jedino se fiksnom protezom pomeraju sami korenovi zuba, premodelovanjem same vilične kosti.
Svim ostalim metodama (krunicama ili fasetama) nije moguće pomerati korenove zuba, pa samim tim su i limitirani maksimalni estetski dometi. Krunicama nije moguće raširiti vilicu, pomeriti korenove, spustiti nivo desni i postići druge pozitivne efekte, pa se često dešava da je potrebna kombinovana terapija.
Prvo se postavi fiksna proteza da se postigne parcijalni rezultat, a onda se nakon skidanja fiksne proteze urade protetski radovi ili implantološki zahvati.
stomatoloska-ordinacija-medenta-1-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MEDENTA Ortopedija vilica je stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom, prevencijom i lečenjem nepravilnosti u rastu i razvoju oro-facijalnog sistema (nepravilno postavljenih zuba i okolnih struktura).Važno je napomenuti da DANAS ne postoji starosna granica za početak ortodonske terapije!
!
!
Ipak, dete bi trebalo doći na prvi ortodonski pregled oko šeste godine života, nakon izbijanja prvih stalnih zuba (pojednostavljeno rečeno – nakon nicanja gornjih i donjih sekutića i prvih donjih molara („šestica“)).
stomatoloska-ordinacija-dental-n-plus-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTAL N PLUS Fiksni ortodontski aparati se koriste u svrhu ispravljanja nepravilnog zagrižaja.
Nepravilnosti zagrižaja mogu uticati na funkciju zvakanja, funkciju govora i na kraju na izgled osmeha.
Fiksni ortodontski aparati se sastoje od bravica koje se postavljaju na zube i luka koji povezuje sve bravice.
Zato se u svakodnevnom govoru oni često i nazivavaju bravicama.
stomatoloska-ordinacija-sveti-antipa-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SVETI ANTIPA - Ortodontski specijalistički pregled - Izrada mobilnih ortodontskih aparata - Izrada fiksnih ortodontskih aparata - Aparati za odvikavanje od loših navika - Pomoć u protetici
stomatoloska-ordinacija-dr-boris-prokic-ortodoncija
OTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR BORIS PROKIĆ Ispravljanje nepravilnosti položaja zuba i veličine vilica kod dece i odraslih ortodontskim mobilnim i fiksnim aparatima.
stomatoloska-ordinacija-gentle-touch-dental-centar-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD GENTLE TOUCH DENTAL CENTAR - CAD/CAM folije CAD-CAM sistem za ortodontsko pomeranje zuba providnim folijama (nevidljiva proteza,M aligner,invisalign, echkler...) izrađenim pomocu 3D tehnologije.Ponosni smo što smo ordinacija koja je prva uvela ortodontsko pomeranje zuba sistemom folija.
Naša iskustva su da se ovaj vid ispravljanja zuba može upotrebiti kada postoje blage nepravilnosti u zubnom nizu kao sto su rotacije zuba,razmak izmedju zuba, nepravilnosti nagiba zuba u frontalnoj regiji... - Fiksne proteze Ortodontski aparati ili proteze su naprave koje primjenjuju ortodontske sile na zube, omogućavajući tako njihovo pomicanje i postavljanje u pravilan položaj.
Postoji veliki broj aparata, različitih prema konstrukciji i nameni, a najjednostavnija podela je na fiksne i mobilne ortodontske aparate.
Fiksne proteze se sastoje od bravica i žice koja povezuje bravice.
Bravice su pojedinačni elementi koje se pomoću specijalnog lepka pričvršćuju na zube i na svojoj površini imaju žleb predviđen za smeštaj žice.
stomatoloska-ordinacija-mrse-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA MRSE DENT Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i do određenog uzrasta nepravilnosti položaja vilica.
U periodu mešovite denticije to se postiže mobilnim aparatima, a u periodu stalne fiksnim protezama.
stomatoloska-ordinacija-simic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SIMIĆ U ordinaciji "Simić" probleme nepravilnosti zuba i vilica vrlo uspešno rešava specijalista Dr Vesna Simić.
Ordinacija "Simić" koristi kako standardne tako i najnovije svetske metode i materijale kojima se rešavaju uobičajni, a i vrlo komplikovani slučajevi.
Ordinacija "Simić" koristi sve vrste tehnika koje se primenjuju u zavisnosti od uzrasta, problematike i ostalih mogućnosti samog pacijenta.
stomatoloska-ordinacija-dentana-pro-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTANA PRO Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i vilice, ali i ispravljanjem mogućih nepravilnosti prilikom rasta i razvoja vilice.
Pored estetskog efekta, postavljanje zuba i vilice u pravilan položaj je izuzetno važno za zdravlje zuba i cele usne duplje – na taj način se smanjuje mogućnost pojave karijesa i parodontopatije, ali se rešavaju i brojni drugi problemi i bolna stanja.
stomatoloska-ordinacija-maxim-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAXIM DENT - Pokretni ortodonski aparati - Fiksni ortodonski aparati
stomatoloska-ordinacija-dr-tatjana-nikolic-ortodoncija
ORTODONCIJA DR TATJANA NIKOLIĆ Specijalistička stomatološka ordinacija Dr Tatjana Nikolić, počela je sa radom 1993.godine.
Za preko 20 godina profesionalnog rada, poverenje nam je ukazalo više od 7000 pacijenata iz zemlje i inostranstva.
Sa svojim saradnicima, pružamo vam potpuno modernu i funkcionalnu stomatologiju sa posebnim akcentom na visoku estetiku.
Cilj nam je da uz vrhunski kvalitet i modernu tehnologiju u prijatnoj atmosferi svaki pacijent dobije kompletnu uslugu.
stomatoloska-ordinacija-abdental-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ABDENTAL Ortodoncija je stomatološka grana koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba kao i odnosa izmedu vilica tokom rasta i razvoja pa i kasnije.
Najcešce ortodontske nepravilnosti su: obrnuti zagrižaj, progenija, otvoreni i ukršteni zagrižaj.
Da bi se ove nepravilnosti ispravile koriste se fiksni i mobilni ortodonski aparati.
Izbor i vrsta zavise od dijagnoze, starosti pacijenta i materijalne mogućnosti.
Osnovna karakteristika mobilnih aparata je što mogu da se vade iz usta radi održavanja higijene aparata i oralne higijene.
Izraduju se na osnovu otiska.
Pacijent može da bira boju aparata.
Terapija se sastoji u tome da pacijent dobija aparat i ključić kojim uz kontrolu ortodonta pomeraju metalne delove.
Ortodont ovu vrstu aparata postavlja na zube i do kraja terapije se ne mogu ukloniti.
Sastoje se iz bravica koje se postavljaju i lepe na površinu zuba.
Bravice se povezuju metalnim lukom.
Promenom lukova i drugih elemenata utiče se na pomeranje zuba u pravcu njihovog pravilnog rasporeda.
Fiksni aparati mogu biti od razlicitih materijala i razlicitih boja.
Metalni aparati imaju bolja mehanicka svojstva, efikasniji su, ali je estetski efekat slabiji.
Beli aparati (akrilat, plastika, keramika) imaju bolji estetski efekat ali su im lošija mehanicka i retenciona svojstva.
stomatoloska-ordinacija-dental-oral-centar-milosevic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD.
Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom, lečenjem i prevencijom nepravilnosti položaja i razvoja zuba, vilica i lica.
Ortodontske nepravilnosti mogu dovesti do poremećaja u govoru, žvakanju i gutanju.
Nepravilan raspored zuba otežava oralnu higijenu pa se usled toga javljaju karijes i parodontopatija.
Neretko ove anomalije utiču i na celokupan izgled lica ili odnosno njegovu fizionomiju.
stomatoloska-ordinacija-m-dent-ortodoncija

Stomatološka ordinacija M DENT

Beograd, Stari Grad, Majke Jevrosime 40 011 3227438 |
063 251467 |
cena: Cenovnik
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA M DENT - Pokretni ortodonski aparati - Fiksni ortodonski aparati
stomatoloska-ordinacija-dental-vision-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD ORDINACIJA ZA ESTETSKU STOMATOLOGIJU DENTAL VISION Kada pacijentu nedostaje mnogo zuba, jedna od jednostavnijih terapija je zubna proteza.
U današnje vreme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lep i prirodan izgled.
Postoji više tipova i podela zubnih proteza, a u njih spadaju parcijalne i potpune (totalne) zubne-proteze.
stomatoloska-ordinacija-kolovic-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD KOLOVIĆ DENT Fiksni ortodontski aparat – metalne bravice - Estetski ortodontski aparat – keramičke bravice - Pokretni aparat.
stomatoloska-ordinacija-dr-djordjevic-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR ĐORĐEVIĆ Ortodoncija (orthos - prav, ispravan, savršen, odous - zub) je prva stomatološka specijalnost koja se razmatra u okviru proučavanja i lečenja malokluzije (nepravilnog zagrižaja), što može biti posledica nepravilnosti zuba i/ili disproporcionalnog odnosa vilica.
Ortodontsko lečenje može se fokusirati samo samo na nepravilno postavljen zub, ili se može baviti kontrolom i izmenama rasta lica.
U ovom poslednjem slučaju, bolje je definisan kao dentofacijalna ortopedija.
Ortodontsko lečenje se može sprovoditi iz čisto estetskih razloga, u cilju poboljšanja ukupnog izgleda pacijentovih zuba.
Ipak, postoje ortodonti koji radije rade na rekonstrukciji celog lica, nego da se fokusiraju samo na zube.
U lečenju nepravilnosti vilica i zuba u stomatološkoj ordinaciji Dr.
Djordjević koristimo fiksne i pokretne aparate koji proizvode blagu silu kojom se prirodni zubi postavljaju u bolji, željeni položaj.
Na taj način se poboljšava zdravlje Vaših zuba i dobija lepši, prirodniji osmeh.
Upotreba digitalnih modela u ortodonciji sve je veća što industrija više konvertuje analognu arhivu u digitalnu.
Univerzitet u Minesoti, SAD, nedavno je razvio trodimenzionalne zubne modele za kompjutersku simulaciju lečenja, koji se mogu upotrebiti da bi se smanjilo ulaganje ljudskih resursa u planiranje ortodontskog lečenja.
Ova softverska alatka ima mogućnost automatskog segmentiranja jednog zuba od drugog, kao i desni.
Digitalnu laboratoriju trenutno koristi mnogo ortodontskih specijalista, ali one mogu biti veoma skupe.
Ovaj softver pruža efikasan i štedljiv metod za završavanje procesa segmentacije.
Za sve ukupno ortodontsko lečenje, uobičajeno se metalne žice ubace u ortodontske proteze koje se prave od nerđajućeg čelika ili od lepše keramike.
Žice utiču na držače i obrnuto, kako bi se zubi namestili u željenu poziciju.
Dodatne komponente - uključujući pokretna pomagala (zubne ploče), držače na glavi, pomagala za širenje i druga - takođe se mogu koristiti da bi se pomerili zubi i vilične kosti.
Funkcionalna pomagala, na primer, koriste se za pacijente od 5 do 14 godina u cilju izmene dimenzija vilica i odnosa između dve vilice ukoliko se promene.
Ova terapija, pod nazivom dentofacijalna ortopedija, često prethodi terapiji sa fiksnom multibreket protezom, kako bi se zubi izjednačili i prepravila okluzija.
Ortodoncija je stomatološka studija koja se tiče lečenja nepravilnog zagrižaja i krivih zuba.
Ortodontsko lečenje može pomoći da se zubi fiksiraju i nameste u pravilne pozicije.
Ortodonti obično koriste proteze i ritejnere.
Postoje, međutim, i ortodonti koji rade na rekonstrukciji celog lica, a ne isključivo zuba.
Posle aktivnog ortodontskog lečenja, pacijenti će obično da nose proteze koje će držati zube u boljim pozicijama dok se kost oko njih ponovo formira.
Takve proteze se obično nose neprekidno određeni period, od par dana do jedne godine, zatim povremeno (recimo tokom noći) onoliko dugo koliko preporuči ortodont.
Moguće je da zubi ostanu poravnati i bez redovnog nošenja proteze.
Ipak, postoji mnogo razloga zbog kojih će se zubi pritiskati kako pacijent bude stario, bilo da je ta osoba ikada imala ortodontsko lečenje ili ne, pa nema garancije da će zubi ostati ravni i bez proteze.
Iz tog razloga mnogi ortodonti prepisuju noćno ili povremeno nošenje proteze još dugo vremena posle ortodontskog lečenja.
Odraslim pacijentima će verovatno biti potrebno doživotno nošenje proteze.
stomatoloska-ordinacija-roda-ortodoncija
ORTODONCIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA RODA Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i uspostavljanjem pravilnog odnosa gornje i donje vilice u svrhu postizanja dobrog oralnog zdravlja i estetike osmeha.
Takođe pomaže u brizi o dugoročnom zdravlju zuba, desni i viličnih zglobova, tako što doprinosi raspoređivanju sila žvakanja na sve zube ravnomerno.
Poboljšanom funcijom žvakanja i govora, omogućava se i normalno održavanje oralne higijene, a samim tim smanjuje mogućnost nastanka karijesa.
stomatoloska-ordinacija-vesodent-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Vesodent

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 82 064 1848191
cena: Cenovnik
ORTODONCIJA BEOGRAD VESODENT U zavisnosti od doba pacijenta, postoje različiti metodi saniranja nastalih problema.
U najranijem uzrastu uspešnu terapiju možemo sprovoditi: - Funkcionalnim aparatima - Miofinkcionalnim aparatima - Fiksnim ortodonskim aparatima
stomatoloska-ordinacija-moj-zubar-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Moj Zubar

Beograd, Bežanijska Kosa, Nedeljka Gvozdenovića 39 011 6128411 |
065 6730077 |
ORTODONCIJA, Ortodoncija je grana stomatologije koja svojom terapijom rešava anomalije zuba i vilica kod dece i odraslih.
Deli se na mobilnu i fiksnu: Mobilna ortodoncija primenjuje mobilne aparate i to isključivo kod dece.
Fiksni aparati mogu biti izradjeni sa metalnim ili keramičkim bravicama.
Fiksni aparati sa keramičkim bravicama(estetski) manje su upadljiviji zbog svojih providnih bravica.
Dužina nošenja aparata je individualna i traje godinu ili duže uz obavezne mesečne kontrole.
Ortodontska terapija spada u preventivne mere nastanka karijesa na nedostupnim mestima i bitna je za očuvanje celokupnog žvaćnog sistema.
Pravilan odnos izmedju gornje i donje vilice je važan kako bi se sprečila naprezanja, glavobolje i problem sa viličnim zglobom.
Pregledi i savetovanje je besplatno.
stomatoloska-ordinacija-vanadent-ortodoncija

Stomatološka ordinacija VANADENT

Beograd, Bežanijska Kosa, Partizanske avijacije 25 011 2284599 |
064 1716840 |
Ortodoncija Beograd.
Nepravilan položaj i teskoba zuba kod dece dovode do nepravilnog žvakanja hrane i smetnji u razvoju vilica.
Ovakvo stanje imaće za posledicu i nepravilno disanje i estetski izgled.
Mi smo tu da rešimo sve probleme u razvoju Vašeg deteta, primenom mobilnih i fiksnih aparata ispraviće se sve nepravilnosti.
dental-aesthetic-studio-ortodoncija

Dental Aesthetic Studio

Beograd, Bežanijska Kosa, Partizanske avijacije 30 064 3110014
ORTODONCIJA, Ortodoncija je deo stomatologije koji se bavi ispravljanjem poremećaja rasta i položaja zuba.
Ortodontski tretman se može sprovoditi: u dečijem uzrastu, bilo da dete ima sve mlečne zube ili ima mlečne i stalne zube, Kod odraslih osoba koje imaju sve stalne zube.
Terapija se može sprovoditi mobilnim aparatima (protezice), fiksnim aparatima (breketi nalepljeni na zube) ili kombinacijom obe vrste aparata.
stomatoloska-ordinacija-moraca-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD.
Ortodoncija - korekcija nepravilnosti položaja zuba.
stomatoloska-ordinacija-unident-ortodoncija

Stomatološka ordinacija UniDent

Beograd, Banovo brdo, Trebevićka 45 063 7344312
ORTODONCIJA BEOGRAD.
Ortodoncija predstavlja stomatološku granu koja se bavi dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti položaja zuba, odnosno nepovoljnog odnosa vilica.
Nepravilan položaj zuba može dovesti do raznih problema, od pojave karijesa do parodontoloških poteškoća.
Pomoću mobilnih I fiksnih ortodontskih aparata zubi se postavljaju u pravilan položaj.
stomatoloska-ordinacija-my-dental-office-ortodoncija
ORTODDONCIJA BEOGRAD MY DENTAL OFFICE Stomatološka grana koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba kao i odnosa između vilica tokom rasta i razvoja pa i kasnije. Neke ortodontske nepravilnosti su nasledne, a neke se stiču.
Bitno je pravovremeno uočavanje ortodontske nepravilnosti.
Nakon RTG pregleda i utvrđivanja anomalije, može se pristupiti ortodontskom lečenju.Damon sistem je ne samo revolucionarni sistem bravica i žičanih lukova , to je potpuno nov način lečenja pacijenata. Tradicionalni tretman često zahteva uklanjanje zdravih zuba i /ili korišćenje palatinalnih ekspandera da bi se obezbedio prostor.
Ovaj pristup je često neprijatan, traje duže, i može da ostavi uži zubni luk i ravan profil. Damon osmesi su puni, prirodni, sa deset zuba koji učestvuju u osmehu, što se postiže primenom blagih bioloških, kontinuiranih sila i specijalno je dizajniran da poboljša ukupan izgled lica svakog pacijenta.
stomatoloska-ordinacija-mr-sci.-dr-mirela-cvjetkovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD MR.
DR MIRELA CVJETKOVIC Preporučuje se da se sa terapijom fiksnim ortodontskim aparatima počne još kod tinejdžera zbog niza olakšavajućih karakteristika.
Međutim, sa modernim varijantama „fiksnih proteza“ podjednako prosperiraju i odrasle osobe. Ukoliko je ortodontska terapija indikovana kod dece uglavnom se rade mobilne dečje proteze ili funkcionalni ortodontski aparati.
stomatoloska-ordinacija-dentalux-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTALUX -Mobilni ortodontski aparati -Fiksni ortodontski aparati -Estetski fiksni ortodontski aparati kod kojih su bravice u boji Vaših zuba
stomatoloska-ordinacija-beldent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA BELDENT Razvoj i rast vilica i zuba je vrlo često nepravilan i dovodi do funkcionalnih i estetskih problema. Nepravilnosti se otklanjaju odmerenim i pravilno usmerenim pritiskom koji dovodi do pomeranja zuba.
Uz pomoć fiksnih ili funkcionalnih ortodontskih aparata se ispravlja anomalija i zube i vilice dovodimo u pravilan i skladan odnos.
Ortodontskim tretmanom se ne dobija samo pravilan odnos između zuba koji postaju funkionalniji već se postiže i opšte zadovoljstvo sopstvenom izgledom.
stomatoloska-ordinacija-petkovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD Ispravljanje položaja zuba, danas je, pored dečjeg uzrasta, moguće i u bilo kom životnom dobu zahvaljujuči stalnom razvoju i unapređivanju ortodontske nauke.
Ispravljanje zuba se može izvrsiti mobilnim i fiksnim aparatima.
Nemojte dozvoliti da Vam krivi zubi naruše samopouzdanje već posetite našu ordinaciju da biste dobili osmeh kakav ste oduvek želeli.
stomatoloska-ordinacija-dimic-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD Ortodoncija je klinička specijalistička grana stomatologije koje se bavi rastom, razvojem i održavanjem dentofacijalnog kompleksa, proučavanjem razvojnih poremećaja.
Područje uključuje dijagnostiku, preventivu, interceptivu i lečenje svih oblika malokluzija zuba i pratećih alteracija susednih tkiva.
stomatoloska-ordinacija-dr-aleksandar-pavlovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD U usluge ortodoncije koje vam nudimo spadaju: pokretni aparati fiksni aparati.
stomatoloska-ordinacija-beoosmeh-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Beoosmeh

Beograd, Vračar, Južni bulevar 33 011 2443997
ORTODONCIJA BEOGRAD Ortodoncija podrazumeva ispravljanje svih vrsta estetskih i funkcionalnih nepravilnosti zuba i vilica upotrebom ortodonskih aparata.
Postoje mobilni (oni koji se skidaju) i fiksni (oni koji su pričvršćeni na zube) ortodonski aparati.
Mobilni aparat i se nose najmanje 12 sati dnevno uglavnom noću.
Fiksni aparati su male bravice koje se lepe na zube pomoću kojih se zubi pomeraju.
Ove bravice ostaju na zubima do kraja terapije, a mogu biti od različitih materijala.
Postoje metalne, bele i providne koje su vrlo estetske i samim tim ne mnogo vidljive.
Koji od ovih aparata će nositi pacijent zavisi od plana terapije, starosti pacijenta pa možemo reći na kraju i njegove želje.
Moramo naglasiti da nošenje ortodonskih aparata nema starosnih ograničenja u koliko su zdravi zubi i desni.
stomatoloska-ordinacija-dr-jovan-cabunac-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD Zbijeni i nepravilno postavljeni zubi su čest problem koji je najbolje rešavati u mladosti.
Međutim, ako je preskočena terapija u ranijoj dobi moguće je sprovesti ortodontski tretman i kasnije.
Danas ne postoji starosno ogranicenje za sprovodjenje terapije.
Naravno, mnogo je lakše tretirati mlađu osobu koja je u razvoju, nego osobu kod koje je završen rast.
U bilo kom slučaju, najvažniji deo ortodontskog tretmana je prava indikacija i adekvatna terapija.To se postiže kliničkim pregledom, analizom modela ( gipsani modeli napravljeni iz otisaka vilica) i analizom ( proračuni i merenja) ortopantomografskog i profilnog rendgen snimka.
Na osnovu ova tri parametra moguće je odrediti pravilnu terapiju, pod kojom podrazumevamo da pored idealno složenih zuba i odnosi vilica budu adekvatni, jer od toga zavisi i izgled celog lica.
Cilj terapije nije puko “slaganje zuba”, već harmonizacija lica.
Postoje tzv.
zlatne proporcije koje su potavljene kao ideal, a mi terapijom treba da se približimo tom idealu, koliko god je to moguće.
stomatoloska-ordinacija-dedent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD Terapijski postupak korekcije nepravilnosti položaja zuba i vilica korišćenjem pokretnih i fiksnih ortodontskih aparata.
stomatoloska-ordinacija-belle-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD Nudimo Vam veoma povoljne usluge iz oblasti ortodoncije.
stomatoloska-ordinacija-dentaz-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD Nudimo Vam usluge ortodoncije, po veoma povoljnim cenama.
stomatoloska-ordinacija-orto-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Orto

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 52 011 2468459 |
065 9579576 |
ORTODONCIJA BEOGRAD Pored usluga parodontologije, u našoj stomatološkoj ordinaciji možete dobiti i usluge ortodoncije, po veoma prihvatljivim cenama.
stomatoloska-ordinacija-dr-rada-skondric-grujicic-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR RADA ŠKONDRIĆ GRUJIČIĆ Pružamo usluge u lečenju nepravilnosti i anomalija razvitka vilica i zuba.
Treba napomenuti da ortodoncija pored toga što je zaslužna za estetiku Vaših zuba, ima za cilj da utiče na pravilan razvoj zuba i vilice, pravilno žvakanje a time i zdravlje celokupnog organizma.
Nepravilan položaj zuba utiče na preoterećenje pojedinih zuba, što uzrokuje probleme sa vilicom i glavobolju.
stomatoloska-ordinacija-biodent-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA BIODENT INMAN proteze su savremena ortodonska terapija pogodna za pacijente koji ne mogu da nose fiksne ortodonske aparate. Ovo je pouzdana terapija kod blažih ortodonskih anomalija. Inman aligner se koristi za korekciju rotacija i preklapanja zubnog niza u frontu kod dece i odraslih.
Inman aligner koristi nitinolske opruge kako bi se dobio konstantni nežni potisak koji čini aparat daleko udobnijim za nošenje od standarnih aparata sa čelicnim oprugama.
Osnovni model se sastoji od lingvalne komponente koja se pomoću ovih opruga krece nalik klipu i labijalne komponente koja potisak vrši u suprotnom pravcu.
Ujednačen, kontinuirani, nežni potisak podešavanja aparata u toku terapije su prakticno nepotrebna pošto se aparat izradjuje sa željenim ogranicenjem kretanja komponenti, tačaka pritiska na zube i jačine sile opruga.
Kod većine slučajeva terapija traje 12 do 16 nedelja.
Aparat se nosi 10 do 16 sati dnevno.
Ovaj aparat se se može primenjivati u velikom broju slučajeva, a komponente mogu biti kombinovane sa velikim brojem standardnih ortodontskih aparata.
stomatoloska-ordinacija-primadent-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Primadent

Beograd, Voždovac, Bulevar Oslobođenja 157a 011 3910128 |
060 5215000 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA PRIMADENT U našoj stomatološkoj ordinaciji Primadent možete dobiti usluge ortodoncije, po veoma povoljnim cenama.
stomatoloska-ordinacija-andric-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Andrić

Beograd, Stari Grad, Vlajkovićeva 31 011 3373976 |
011 3243967 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ANDRIĆ Uspostavljanjem pravilnog položaja zuba obezbeđuju se uslovi za optimalno održavanje oralne higijene.
Nasuprot tome, nepravilan položaj zuba čini održavanje higijene znatno komplikovanijim i na taj način povećava rizik od nastanka karijesa i, u kasnijem životnom dobu..
stomatoloska-ordinacija-dentib-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Dentib

Beograd, Dušanovac, Braće Kovač 44 011 3443030
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTIB Usluge koje nudimo iz oblasti ortodoncije su: ugradnja fiksinih aparata i ugradnja mobilnih aparata.
stomatoloska-ordinacija-mnd-ortodoncija

Stomatološka ordinacija MND

Beograd, Palilula, Draže Pavlovića 25 011 2767891 |
062 8950855 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA MND Ortodoncija predstavlja posebnu granu stomatologije koja dijagnostikuje i vrši prevenciju orofacijalnih nepravilnosti.
Najčešći uzrok ovih nepravilnosti je nasledni poremećaj u rastu i razvoju.
Za lečenje je neophodno stručno poznavanje faza razvoja i rasta kako bi se prepoznalo šta je normalno za određenu fazu rasta i razvoja, a šta nije.
stomatoloska-ordinacija-tia-dentico-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Tia Dentico

Beograd, Voždovac, Danila Bojovića 30a 011 3975197 |
061 6313159 |
STOMATOLOSKA ORDINACIJA TIA DENTICO Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi funkcijom i estetikom zuba, vilica i lica.
Ortodontska terapija podrazumeva postavljanje zuba u najbolji mogući položaj i postizanje harmonije usta i vilica, pa je često neophodna, kako kod dece, tako i kod odraslih osoba.
Vrednost i značaj lepog i zdravog osmeha nikako se ne sme potceniti.
Prvi pregled kod specijaliste ortodonta trebalo bi obaviti oko sedme godine života.
Međutim, za ortodontsku terapiju nikada nije kasno – čak ni u odraslom ili u zrelom dobu. Za prvi pregled neophodan je rendgenski snimak gornje i donje vilice, tzv.
ortopantomogram (OPT), kojim se dobija uvid u stanje zuba i vilice.
Potom se, u dogovoru s pacijentom, kao i uz pomoć svih dostupnih dijagnostičkih metoda, pravi plan terapije.
Ortodontski aparati služe za: ispravljanje nepravilnog položaja zuba ili lošeg zagrižaja, postizanje estetski oblikovanih zubnih lukova, uspostavljanje pravilnog odnosa između gornje i donje vilice, rasterećenje zgloba vilice, kao i dobijanje zadovoljavajućeg profila u smislu punoće usana.
U dečijem uzrastu moguće je jednostavnim zahvatima ispraviti manje nepravilnosti, a ukoliko dete ima neku nepoželjnu naviku, kao što je: disanje na usta, sisanje palca, grickanje donje usne ili tiskanje jezika – nužno ju je ukloniti, kao i njene posledice.
U odraslom dobu terapija je potrebna: zbog prevencije parodontalnih bolesti, kao priprema za postavljanje implantata, kao priprema za protetsko lečenje, radi uklanjanja traumatske okluzije – koja dovodi do ubrzanog trošenja zuba i, naravno, iz estetskih razloga.
Kod odraslih se najčešće koriste fiksni aparati, mada se kod nekih lakših slučajeva teskobe ili nepravilnog položaja frontalnih zuba može koristiti mobilni aparat.
Svakom pacijentu, u zavisnosti od ortodontskog aparata, u pisanoj formi dajemo uputstva kojih treba da se pridržava tokom terapije.
Takođe, savetujemo pacijentima da se uključe u program fluorizacije zuba i zaštite se od karijesa tokom trajanja ortodontske terapije, a naročito prilikom nošenja fiksnog aparata.
U našoj poliklinici možemo Vam priuštiti osmeh kakav ste oduvek želeli.
Pravilno namešteni zubi i atraktivan osmeh mogu postati realnost – kako za decu i mlade, tako i za odrasle pacijente!
Nikada nije kasno za formiranje osmeha koji će Vas učiniti zadovoljnim!
stomatoloska-ordinacija-extra-dental-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA EXTRA DENTAL Totalne i parcijalne proteze, kao i kombinovani protetski radovi - kombinacija vizil ili akrilatne proteze i keramičkih mostova sa teleskop krunama, ili atečmenima, bilo na implantatima ili klasično.
stomatoloska-ordinacija-dr-dasic-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR DAŠIĆ Ortodoncija je stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti zuba, vilica i lica kod dece i odraslih.
Naš cilj je da tokom terapije postignemo idealnu poziciju zuba i lep osmeh koji je usaglašen sa izgledom Vašeg lica.
stomatoloska-ordinacija-dominanta-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Dominanta

Beograd, Obrenovac, Vuka Karadžića 84 011 8725420
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DOMINANTA Ortopedija vilica je stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti zuba, vilica i lica kod dece i odraslih.
Ortodontska terapija podrazumeva upotrebu različitih pokretnih i fiksnih aparata koji proizvode blagu silu kojom se prirodni zubi postavljaju u bolji, željeni položaj.
Na taj način uspostavlja se pravilan položaj zuba u vilici i njihov odnos sa zubima suprotne vilice, što doprinosi zdravlju i harmoniji svih okolnih struktura.
Naš cilj je da tokom terapije postignemo idealnu funkciju oralnog sistema i idealan osmeh usaglašen sa izgledom vašeg lica.
stomatoloska-ordinacija-dr-vladimir-perovic-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR VLADIMIR PEROVIĆ Nudimo Vam sledeće usluge iz oblasti ortopedije vilice, ili ortodoncije: fiksna proteza metalne bravice (po luku), fiksna proteza estetske bravice (po luku), mobilna proteza.
stomatoloska-ordinacija-miscevic-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA MIŠČEVIĆ Nudimo Vam veoma povoljne usluge iz stomatološke oblasti ortodoncije.
stomatoloska-ordinacija-dentnix-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Dentnix

Beograd, Zvezdara, Kajmakčalanska 15 011 3835436
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTNIX Nudimo Vam veoma povoljne usluge iz oblasti ortodoncije.
stomatoloska-ordinacija-pluradent-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Pluradent

Beograd, Voždovac, Bulevar oslobođenja 77 011 3910627
STOMATOLOSKA ORDINACIJA PLURADENT Ortodoncija ili ortopedija vilice je specifična grana stomatologije.
Dok je ranije bila ograničena samo na decu i mlađe osobe, danas ima primenu i kod starijih osoba.
Najveći broj pacijenata se javlja zbog funkcionalnih smetnji ali nemali broj pacijenata dolazi i zbog kozmetičkih razloga.
Kod pojedinih pacijenata se pre postavljanja ortopedskih aparata i proteza moraju uraditi i izvesne hirurške pripreme.
Zajedničko kod svih terapijskih metoda je da se sa dužim nošenjem ortopedskih aparata postiže bolji efekat.
Ovo je i glavni problem kod dece i mlađih osoba naročito u pubertetu.
Iz raznih razloga se ne pridržavaju saveta lekara i time kompromituju efekat terapije.
Ortodontski problemi mogu biti uzrokovani genetskim anomalijama ili mogu biti posledica loših navika (sisanje palca, grickanje predmeta i sl.).
U terapiji se podela vrši na mobilne i fiksne aparate.
Mobilni aparati se koriste i kod mlečnih i kod stalnih zuba.
Imaju višestruku namenu.
Fiksni aparati se postavljaju u ordinaciji i na njih pacijent nema uticaja kao kod mobilnih aparata.
stomatoloska-ordinacija-stefanovic-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA STEFANOVIĆ Ortodoncija podrazumeva ispravljanje anomalija položaja zuba i međusobnog odnosa vilica.
To se postiže mobilnim ili fiksnim ortodontskim aparatima, zavisno od indikacije.
Fiksni aparati mogu imati metalne ili keramičke (bele i providne) bravice.
stomatoloska-ordinacija-dentam-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTAM Pored svih navedenih usluga, naša stomatološka ordinacija Vam nudi i usluge iz oblasti ortodoncije, po veoma povoljnim cenama.
stomatoloska-ordinacija-prim-dr-zlata-rula-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA PRIM DR ZLATA RULA Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnosti zuba, vilica i lica.
U današnje vreme, kada je estetika na prvom mestu, ortodocija je tu da osmeh učini lepšim i lice što skladnijim.
Većina pacijenata koji su prošli ortodontski tretman, govore o tome kako im se ispravljanjem određene nepravilnosti popravilo samopouzdanje, a samim tim i uspeh na mnogim poljima.
stomatoloska-ordinacija-dr-mirjana-tanaskovic-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR MIRJANA TANASKOVIĆ Nudimo Vam sledeće usluge iz oblasti ortodoncije: ploče sa šrafom i pokretnim aparatima, bimaksilarni blok- monoblok, klasični fiksni aparat (za obe vilice), retenciona folija, Damon sistem (kompletna terapija), Damon sistem - estetske (kompletna terapija).
stomatoloska-ordinacija-excelsior-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA EXCELSIOR Naše pacijente volimo da upoznamo već sa 2,5 godine odnosno po izbijanju svih mlečnih zuba, kako bi od samog početka počeli da pratimo rast i razvoj njihovih zuba i vilica.
Na ovaj način, primenom interceptivnih mera kada je to potrebno, možemo da krenemo u susret uklanjanju loših navika kao i rešavanju nepravilnosti zuba i vilica u najranijem periodu, ne čekajući da se anomalija ispolji!
stomatoloska-ordinacija-glusica-ortodoncija
ORTODONCIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA GLUŠICA Ravni i lepi zubi je ono što svaki pacijent želi.
Stomatološka ordinacija Glušica ima za zadatak da baš to zadovoljstvo priušti svakom svom pacijentu.
Cilj ortodoncije nije samo estetika već i pravilno postavljeni zubi važni za zdravlje čitavog organizma, viličnog zgloba, mišića i okolnog zubnog tkiva.
Pravilno postavljeni zubi u vilici i međusobni odnosi, omogućavaju ravnomeran prenos sile žvakanja, čime se čuvaju potporna tkiva zuba, sami zubi od opterećenja, prekomerno trošenje i propadanje tako što se umanjuju i uklanjaju problemi u zglobu.
stomatoloska-ordinacija-keep-smiling-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Keep Smiling

Beograd, Voždovac, Vojvode Vlahovića 47E 063 423943 |
061 2781765 |
ORTODONCIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA KEEP SMILING Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i do određenog uzrasta nepravilnosti položaja vilica.
U periodu mešovite denticije to se postiže mobilnim aparatima, a u periodu stalne fiksnim protezama.
LOKACIJE
Ortodoncija, zubne proteze ili zubni aparati za korekciju vilice i korekciju rasporeda zuba bude interesovanje i kod roditelja dece i kod odraslih pošto postoje terapije koje su namenjene deci koja još uvek nisu promenila sve mlečne zube, deci starijeg uzrasta ali i terapija namenjena odraslima. Osnovna podela u ortodonciji je podela na mobilnu i na fiksnu terapiju. To su nakozvane fiksne proteze i mobilne proteze koje sam pacijent može skidati. Fiksne proteze ili fiksni aparati za korekciju rasporeda zuba i korekciju vilice može postavljati i skidati isključivo ortodont. Cilj terapije u ortodoncije da se postigne pravilan raspored zuba, odgovarajuća širina i položaj vilice kako bi se obezbedio pravilan zagrižaj i kako bi zubi i vilica estetski lepo izgledali. Zdravi subi su lepi ukoliko su i što pravilnije raspoređeni. Stoga se sve više ljudi odlučuje da se obrati stomatologu ortodontu radi dobijanja odgovarajuće terapije. Pravilan raspored zuba važan je i zbog pravilnog održavanja čistoće i zdravlja zuba, odnosno važan je zbog lakšeg održavanja higijene. Fiksna ortodontska terapija sprovodi se sa bravicama koje se lepe na zube i mogu biti: keramičke, safirne ili metalne. Dužina terapije zavisi od saradnje pacijenta i ortodonta ali pre svega od težine anomalije. U zavisnosti od ovih faktora nakon završetka terapije postižu se izvanredni i trajni rezultati. Mobilna terapija se sprovodi kod dece i omogućava pacijentu da sam skida i stavlja ortodontski aparat. Mobilni ortodontski aparat u nekim slučajevima nosi se samo noću, a nekad i danju a skida se tokom obroka, mada može da se nosi i tokom obroka, sve zavisi kakva je preporuka ortodonta. Mobilna terapija može da se koristi i kod odraslih pacijenta za ispravljanje blagih nepravilnosti položaja zuba.
Back to Top