Ortodoncija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Ortodoncija Beograd
Ortodoncija Beograd, ortodontski aparati cena, zubne proteze za decu, fiksne proteze za odrasle i decu cene, proteze za zube za decu.
Kada se preporučuje nošenje proteze za decu?
Ortodoncija Beograd nudu Vam spisak ordinacija koje se bave ortodoncijom, granom stomatologije.
Ortodontski aparati za decu veoma su važni kako bi se vilica pravilno razvijala i kako bi se postigao pravilan raspored zuba i na taj način korigovale sve urođene i stečene anomalije u rasporedu zuba i položaju vilice.
Ortodoncija je grana stomatologije koja leči i nepravilan raspored zuba kod odraslih.
Cene ortodontske terapije su različite u Beogradu.
Nudimo Vam detaljan uvid i upoznavanje najboljih beogradskih stomatolga koji se u svojoj dugogodišnjoj praksi bave ortodoncijom.
U Beogradu ćete dobiti uslugu i kvalitet ortodonskog aparata, bilo da je u pitanju fiksni ili mobilni aparat za decu, koji odgovaraju najvišim standardima u zapadnim zemljama.
stomatoloska-ordinacija-adriadent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA ADRIADENT Korekcija nepravilnosti je proces koji ima svoje trajanje i vredan je svakog truda.
Prvi korak je uočavanje nepravlnosti kod dece od strane roditelja,dečjeg stomatloga ili ortodonta.
Primenom aparatića (protezica) se ove nepravilnosti mogu iskorigovati i rast usmeriti u željenom pravcu.
Ali čak i kad se završi rast ove nepravilnosti je moguće korigovati mada su mogućnosti umanjene.
Samim tim se i nameće odgovor na pitanje da li su ove protezice namenjene dečjem uzrastu.
Naravno da ne, zahvaljujući činjenici da se zubi pomeraju čitavog života moguće su korekcije i kod odraslih koji nisu iz nekog razloga na vreme preduzeli mere da se preupredi ispoljavanje ovih nepravilnosti.
stomatoloska-ordinacija-gala-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA GALA DENT Ispravljanje nepravilnosti zuba i vilica fiksnim ili mobilnim aparatom.
Damon sistem, lepota, face-driven, face, komfor, bolji rezultati.
stomatoloska-ordinacija-fabrika-osmeha-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA FABRIKA OSMEHA Vrlo je važno pravovremeno otkriti ortodontske anomalije i nakon pregleda, rendgenskog snimka i analize modela pristupiti lečenju.
Ortodontska terapija, uz obostranu saradnju pacijenta i stomatologa, daje odlične rezultate i ona nije ograničena životnom dobi pacijenta. Kombinujući iskustvo i znanje, Fabrika Osmeha je osnovana da radi u svrhu poboljšanja vašeg oralnog zdravlja.
Naš tim broji pet stomatolga koji će vam uz posvećen rad, sveobuhvatnu negu i inovativne tretmane pružiti profesionalnu i kvalitetnu uslugu.
Stručnost, pouzdanost i praćenje najnovijih tehnologija i dostignuća na području stomatologije naši su principi rada i razvoja.
dental-clinic-stomatoloska-ordinacija-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD DENTAL CLINIC Stomatološka ordinacija Dental Clinic osnovana je 1998, a za gotovo dve decenije postojanja postala je sinonim za profesionalno, stručno i vrhunsko pružanje svih vrsta stomatoloških usluga.
Ortodoncija je klinička specijalistička grana stomatologije koja se bavi rastom, razvojem i održavanjem dentofacijalnog kompleksa i proučavanjem razvojnih poremećaja i svih uzročnika koji mogu izazvati zagrižaja.
Suprotno ustaljenom mišljenju da je cilj ortodonskog lečenja isključivo estetika, važno je napomenuti da je pravilan odnos zuba, osim za lep izgled, važan i za zdravlje mišića, viličnog zgloba i celokupnog sistema za žvakanje.
Ortodontski aparti mogu biti fiksni i mobilni.
Ne postoji bolji ili lošiji aparati: fiksni imaju svoje, a mobilni svoje indikacije.
Terapija sa mobilnim aparatima je ograničena na kratko vremensko razdoblje rasta i razvoja tokom puberteta.
Kod odraslih pacijenata se koristi uglavnom samo za održavanje stanja postignutog fiksnim aparatom.
stomatoloska-ordinacija-dr-ognjen-stankov-ortodoncija-187116
ORTODONCIJA BEOGRAD DR OGNJEN STANKOV Ortodoncija se bavi ispravljanjem urođenih i stečenih anomalija položaja zuba kod dece i odraslih izradom fiksnih i mobilnih ortodontskih aparata.
ORTODONCIJA BEOGRAD CDEI CENTAR ZA DENTALNU ESTETIKU I IMPLANTOLOGIJU je mesto gde se tim stalno usavršava kroz kontinuiranu edukciju na globalno priznatim institucijama.
Zadovoljstvo nam je što naš rad i filozofiju našeg Centra možemo da kroz predavanja prenesemo kolegama širom sveta. Ortopedija vilica (ortodoncija) je stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti zuba, vilica i lica kod dece i odraslih.
Naš cilj je da tokom terapije postignemo dobru funkciju oralnog sistema i idealan osmeh koji je usaglašen sa izgledom Vašeg lica!
Ortodontska terapija podrazumeva upotrebu različitih pokretnih i fiksnih aparata koji proizvodeći blagu silu postavljaju zube i vilice u pravilan položaj.
To je najbolji način da se poboljša zdravlje Vaših zuba i dobije lepši i skladniji osmeh.
stomatoloska-ordinacija-adent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA ADENT Ordinacija AdenT osnovana je 2003 godine, vodjena osnovnom idejom Prof dr Aleksandra Todorovića: ''Naša jedina i najbolja preporuka su zadovoljni pacijenti''.
Danas, naša stomatološka ordinacija predstavlja centar estetske i kompjuterizovane stomatologije u kojoj se visoke tehnologije, udružene sa znanjem i iskustvom lekara, nalaze u službi zdravlja naših pacijenata.
Prema potrebi obezbeđujemo vrhunske stručne konsultante iz svih drugih stomatoloških oblasti.
implant-centar-stojanovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD Naš tim je tako organizovan da obezbeđuje najbolju brigu o svakom pacijentu pojedinačno.
Primarni cilj nam je da se zadrže prirodni zubi što je duže moguće, a kada je to neophodno da se obezbedi najbolja zamena koja će obezbediti maksimalni komfor, funkcionalnost, zdravlje i estetiku.
Mi se brinemo o našim pacijentima, vodimo računa o njihovim potrebama i pružamo najbolji stručni savet i tretman.
markov-dental-clinic-ortodoncija-861403
ORTODONCIJA NOVI SAD - MARKOV DENTAL CLINIC Pružamo sve vrste usluga iz oblasti ortodoncije. FIKSNE PROTEZE NOVI SAD

Dental Implant

Beograd, Stari Grad, Bulevar despota Stefana 13 011 7246995
cena: Cenovnik
ORTODONCIJA BEOGRAD DENTAL IMPLANT Fiksna proteza se uglavnom koristi u starijem uzrastu i kod izraženih nepravilnosi.
Fiksne proteze za zube daju mnogo bolje rezultate od mobilnih proteza za zube jer se ne skidaju i zalepljene su za vaše zube, tako da je korigovanje zuba neprekidno.
Fiksne proteze za ispravljanje zuba mogu biti regularne i lingvalne.
stomatoloska-ordinacija-dr-kujacic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA KUJAČIĆ Stomatološka ordinacija Dr Kujačić je stručni stomatološki specijalistički tim koji čine Dr Ana Kujačić i Dr Neven Kujačić, osnivači i vlasnici ordinacije; sestra Nataša Žebeljan i saradnički tim zubnih tehničara.
Ordinacija je u početku osnovana kao “Tash dental group” sa sedištem u Beogradu na lokaciji S.
Novaka 2.
Od 17.
12.2010.godine ordinacija je preseljena u Džordža Vašingtona br.
50 pod nazivom Stomatološka ordinacija “Dr Kujačić”. Stručni tim lekara i saradnika - sestra, zubni tehničari od tog perioda rade u nepromenjenom - stalnom sastavu.
Princip rada su visokostručne i savremene stomatološke intervencije po povoljnim pristupačnim cenama.
dental-centar-bobic-ortodoncija-330597

Dental Centar Bobić

Novi Sad, Koste Abraševića 44 063 8217839
cena: Cenovnik
ORTODONCIJA NOVI SAD - DENTAL CENTAR BOBIĆ Najkvalitetnije usluge iz domena ortodoncije pruža Dental Centar Bobić.
tim-stomatologija-jurisic-ortodoncija

TiM stomatologija Jurišić

Beograd, Voždovac, Žikice Jovanovića 8 069 2095151
ORTODONCIJA - zrada krunica i mostova, u žargonu poznato kao zubne navlake, moguća je od različitih materijala.
Mogu se izrađivati na zbrušenim zubima ili kao nadoknada na implantatu.
stomatoloska-ordinacija-dr-tatjana-nikolic-ortodoncija
ORTODONCIJA - DR TATJANA NIKOLIĆ Stomatološka ordinacija Dr Tatjana Nikolić pruža kvalitetne usluge iz oblasti ortodoncije, Beograd, Voždovac.
stomatoloska-ordinacija-dent-in-plus-ortodoncija
ORTODONCIJA - STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENT IN PLUS Sprovodimo ortodonske terapije - fiskne proteze, mobilne proteze, folije za ispravljanje zuba..
timo-dent-stomatoloska-ordinacija-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD TIMO DENT STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Naš rad se zasniva na stručnom i kvalitetnom pristupu svakom pacijentu ponaosob.
Pružamo Vam kompletnu stomatološku uslugu tako što ćemo Vam predložiti najbolje rešenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da Vam pružimo najkvalitetniju uslugu.
Spoj stomatološkog iskustva i upotrebe savremene opreme garantuju vam brz i bezbolan put do savršenog osmeha.
stomatoloska-ordinacija-dr-maja-cvetkovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR MAJA CVETKOVIĆ Pored svih ostalih, gore navedenih, grana stomatologije, Stomatološka ordinacija dr Maja Cvetković Vam može pružiti i usluge ortodoncije.
stomatoloska-ordinacija-crown-dental-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKE ORDINACIJA CROWN DENTAL Ortopedija u stomatologiji je toliko napredovala da su sada u ponudi visoko sofisticirana rešenja za korekcije nepravilnosti u vilici i estetskih problema sa zubima.
Mi u Crown Dental klinici Vam nudimo najmodernija ortodontska rešenja.

Belville Dental Centar

Novi Beograd, Jurija Gagarina 14n 011 6300955
cena: Cenovnik
ORTODONCIJA BEOGRAD BELVILLE DENTAL ORTO CENTAR Savremena ortodoncija danas nam omogućava da uz pomoć fiksnih i mobilnih aparata dovedemo zube u pravilan položaj.
Zahvaljujući stručnom pristupu i timskim radom kao i dobrom i preciznom planiranju i merenjima, u mogućnosti smo da rešimo i najkomplikovanije slučajeve.

TIM Dent Živanović

Beograd, Voždovac, Bulevar Oslobođenja 307 011 3096525
ORTODONCIJA BEOGRAD TIM STOMATOLOGIJA
stomatoloska-ordinacija-dentina-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTINA Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i vilica. Zubi koji su iskrivljeni ili nisu na pravom mestu narušavaju i estetiku, ali i utiču na zdravlje usne šupljine.
Osim estetike, cilj ortodoncije je rešavanje bolnih stanja temporomandibularnog (viličnog) zgloba, očuvanje funkcije viličnih mišića kao i okolnog zubnog mesa (gingive)!
stomatoloska-ordinacija-dr-predrag-kostic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR PREDRAG KOSTIĆ Savremena ortodoncija danas nam pruža izvanredne mogućnosti u korekcijama različitih ortodontskih nepravilnosti. U ordinaciji dr Predrag Kostić u lečenju nepravilnosti vilica i zuba koristimo fiksne i pokretne aparate u zavisnosti od vrste nepravilnosti i uzrasta pacijenata.
stomatoloska-ordinacija-cvejanovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVEJANOVIĆ Fiksna proteza predstavlja najprirodniji način da se reši problem nepravilnog rasporeda zuba i nepravilnog zagrižaja.
Jedino se fiksnom protezom pomeraju sami korenovi zuba, premodelovanjem same vilične kosti.
Svim ostalim metodama (krunicama ili fasetama) nije moguće pomerati korenove zuba, pa samim tim su i limitirani maksimalni estetski dometi. Krunicama nije moguće raširiti vilicu, pomeriti korenove, spustiti nivo desni i postići druge pozitivne efekte, pa se često dešava da je potrebna kombinovana terapija.
Prvo se postavi fiksna proteza da se postigne parcijalni rezultat, a onda se nakon skidanja fiksne proteze urade protetski radovi ili implantološki zahvati.
stomatoloska-ordinacija-dental-n-plus-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTAL N PLUS Fiksni ortodontski aparati se koriste u svrhu ispravljanja nepravilnog zagrižaja.
Nepravilnosti zagrižaja mogu uticati na funkciju zvakanja, funkciju govora i na kraju na izgled osmeha.
Fiksni ortodontski aparati se sastoje od bravica koje se postavljaju na zube i luka koji povezuje sve bravice.
Zato se u svakodnevnom govoru oni često i nazivavaju bravicama.
stomatoloska-ordinacija-sveti-antipa-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SVETI ANTIPA - Ortodontski specijalistički pregled - Izrada mobilnih ortodontskih aparata - Izrada fiksnih ortodontskih aparata - Aparati za odvikavanje od loših navika - Pomoć u protetici
stomatoloska-ordinacija-dr-boris-prokic-ortodoncija
OTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR BORIS PROKIĆ Ispravljanje nepravilnosti položaja zuba i veličine vilica kod dece i odraslih ortodontskim mobilnim i fiksnim aparatima.
stomatoloska-ordinacija-grey-dental-ortodoncija
ORTODONCIJA NOVI SAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA GREY DENTAL Ortopedija vilica (ortodoncija) je stomatološka grana koja se bavi dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti zuba, vilica i lica kod dece i odraslih.
Naš cilj je da tokom terapije postignemo dobru funkciju oralnog sistema i idealan osmeh koji je usaglašen sa izgledom Vašeg lica!
Ortodontska terapija podrazumeva upotrebu različitih pokretnih i fiksnih aparata koji proizvode blagu silu kojom se prirodni zubi postavljaju u bolji, željeni položaj, i to je zdrav način da se poboljša zdravlje Vaših zuba i dobije lepši, prirodniji osmeh.
stomatoloska-ordinacija-gentle-touch-dental-centar-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD GENTLE TOUCH DENTAL CENTAR - CAD/CAM folije CAD-CAM sistem za ortodontsko pomeranje zuba providnim folijama (nevidljiva proteza,M aligner,invisalign, echkler...) izrađenim pomocu 3D tehnologije.Ponosni smo što smo ordinacija koja je prva uvela ortodontsko pomeranje zuba sistemom folija.
Naša iskustva su da se ovaj vid ispravljanja zuba može upotrebiti kada postoje blage nepravilnosti u zubnom nizu kao sto su rotacije zuba,razmak izmedju zuba, nepravilnosti nagiba zuba u frontalnoj regiji... - Fiksne proteze Ortodontski aparati ili proteze su naprave koje primjenjuju ortodontske sile na zube, omogućavajući tako njihovo pomicanje i postavljanje u pravilan položaj.
Postoji veliki broj aparata, različitih prema konstrukciji i nameni, a najjednostavnija podela je na fiksne i mobilne ortodontske aparate.
Fiksne proteze se sastoje od bravica i žice koja povezuje bravice.
Bravice su pojedinačni elementi koje se pomoću specijalnog lepka pričvršćuju na zube i na svojoj površini imaju žleb predviđen za smeštaj žice.
stomatoloska-ordinacija-dentana-pro-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTANA PRO Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i vilice, ali i ispravljanjem mogućih nepravilnosti prilikom rasta i razvoja vilice.
Pored estetskog efekta, postavljanje zuba i vilice u pravilan položaj je izuzetno važno za zdravlje zuba i cele usne duplje – na taj način se smanjuje mogućnost pojave karijesa i parodontopatije, ali se rešavaju i brojni drugi problemi i bolna stanja.
stomatoloska-ordinacija-mrse-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA MRSE DENT Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i do određenog uzrasta nepravilnosti položaja vilica.
U periodu mešovite denticije to se postiže mobilnim aparatima, a u periodu stalne fiksnim protezama.
stomatoloska-ordinacija-simic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SIMIĆ U ordinaciji "Simić" probleme nepravilnosti zuba i vilica vrlo uspešno rešava specijalista Dr Vesna Simić.
Ordinacija "Simić" koristi kako standardne tako i najnovije svetske metode i materijale kojima se rešavaju uobičajni, a i vrlo komplikovani slučajevi.
Ordinacija "Simić" koristi sve vrste tehnika koje se primenjuju u zavisnosti od uzrasta, problematike i ostalih mogućnosti samog pacijenta.
stomatoloska-ordinacija-maxim-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAXIM DENT - Pokretni ortodonski aparati - Fiksni ortodonski aparati
stomatoloska-ordinacija-orthodent-dr-popovic-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD ORTHODENT Dr POPOVIĆ Ortodoncija predstavlja najprirodniji terapiski princip u stomatologiji i bavi se korekcijom razvoja vilica, korekcijom zagrižaja, položaja zuba u cilju funkcionalne i estetske rekonstrukcije. Nepravilnosti zagrižaja i položaja zuba su relativno čest problem posebno mladih ljudi.
Terapija anomalija zuba i vilica sprovodi se primenom mobilnih ortodonskih aparata i metodom savremenih fiksnih ortodotskih aparata.
U terapiji fiksnim ortodontskim aparatima na raspolaganju su standardne metalne ili estetske keramičke bravice.
stomatoloska-ordinacija-abdental-ortodoncija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ABDENTAL Ortodoncija je stomatološka grana koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba kao i odnosa izmedu vilica tokom rasta i razvoja pa i kasnije.
Najcešce ortodontske nepravilnosti su: obrnuti zagrižaj, progenija, otvoreni i ukršteni zagrižaj.
Da bi se ove nepravilnosti ispravile koriste se fiksni i mobilni ortodonski aparati.
Izbor i vrsta zavise od dijagnoze, starosti pacijenta i materijalne mogućnosti.
Osnovna karakteristika mobilnih aparata je što mogu da se vade iz usta radi održavanja higijene aparata i oralne higijene.
Izraduju se na osnovu otiska.
Pacijent može da bira boju aparata.
Terapija se sastoji u tome da pacijent dobija aparat i ključić kojim uz kontrolu ortodonta pomeraju metalne delove.
Ortodont ovu vrstu aparata postavlja na zube i do kraja terapije se ne mogu ukloniti.
Sastoje se iz bravica koje se postavljaju i lepe na površinu zuba.
Bravice se povezuju metalnim lukom.
Promenom lukova i drugih elemenata utiče se na pomeranje zuba u pravcu njihovog pravilnog rasporeda.
Fiksni aparati mogu biti od razlicitih materijala i razlicitih boja.
Metalni aparati imaju bolja mehanicka svojstva, efikasniji su, ali je estetski efekat slabiji.
Beli aparati (akrilat, plastika, keramika) imaju bolji estetski efekat ali su im lošija mehanicka i retenciona svojstva.
stomatoloska-ordinacija-smile-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SMILE DENT Budući da se ortodoncija neprekidno razvija, potpuno su ukinute starosne granice za ovu granu stomatologije.
Pacijenti su nam, kako deca, tako i odrasle osobe.
Starosna granica ne postoji.
Ukoliko imate problem ove vrste, na raspolaganju su vam naši specijalisti iz ortodoncije.
dental-studio-savic-&-team-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD DENTAL STUDIO SAVIĆ & TEAM Ortodoncija predstavlja posebnu granu stomatologije koja dijagnostikuje i vrši prevenciju orofacijalnih nepravilnosti.
Najčešći uzrok ovih nepravilnosti je nasledni poremećaj u rastu i razvoju.
Za lečenje je neophodno stručno poznavanje faza razvoja i rasta kako bi se prepoznalo šta je normalno za određenu fazu rasta i razvoja, a šta nije.
Postoji više različitih uzročnika a posedica svih njih su nepravilno postavljeni zubi kao i nepravilan odnos gornje i donje vilice.
Ovo može izazivati mnoge funkcionalne probleme u govoru, žvakanju, gutanju, a neretko, značajno utiču i na celokupni izgled lica osobe.
Ovaj poremećaj može biti genetski nasledan ili izazvan određenim traumama, pa čak i dugotrajnim sisanjima prsta kod dece ili prevremeno izgubljenim mlečnim zubima.
To rešava ortodoncija - ispravljanje zuba.
ORTODONCIJA BEOGRAD. Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom, lečenjem i prevencijom nepravilnosti položaja i razvoja zuba, vilica i lica. Ortodontske nepravilnosti mogu dovesti do poremećaja u govoru, žvakanju i gutanju. Nepravilan raspored zuba otežava oralnu higijenu pa se usled toga javljaju karijes i parodontopatija. Neretko ove anomalije utiču i na celokupan izgled lica ili odnosno njegovu fizionomiju.
stomatoloska-ordinacija-m-dent-ortodoncija

Stomatološka ordinacija M DENT

Beograd, Stari Grad, Majke Jevrosime 40 011 3227438
cena: Cenovnik
ORTODONCIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA M DENT - Pokretni ortodonski aparati - Fiksni ortodonski aparati
stomatoloska-ordinacija-dental-vision-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD ORDINACIJA ZA ESTETSKU STOMATOLOGIJU DENTAL VISION Kada pacijentu nedostaje mnogo zuba, jedna od jednostavnijih terapija je zubna proteza.
U današnje vreme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lep i prirodan izgled.
Postoji više tipova i podela zubnih proteza, a u njih spadaju parcijalne i potpune (totalne) zubne-proteze.
stomatoloska-ordinacija-kolovic-dent-ortodoncija
ORTODONCIJA BEOGRAD KOLOVIĆ DENT Fiksni ortodontski aparat – metalne bravice - Estetski ortodontski aparat – keramičke bravice - Pokretni aparat.
stomatoloska-ordinacija-roda-ortodoncija
ORTODONCIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA RODA Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i uspostavljanjem pravilnog odnosa gornje i donje vilice u svrhu postizanja dobrog oralnog zdravlja i estetike osmeha.
Takođe pomaže u brizi o dugoročnom zdravlju zuba, desni i viličnih zglobova, tako što doprinosi raspoređivanju sila žvakanja na sve zube ravnomerno.
Poboljšanom funcijom žvakanja i govora, omogućava se i normalno održavanje oralne higijene, a samim tim smanjuje mogućnost nastanka karijesa.
stomatoloska-ordinacija-vesodent-ortodoncija

Stomatološka ordinacija Vesodent

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 82 064 1848191
cena: Cenovnik
ORTODONCIJA BEOGRAD VESODENT U zavisnosti od doba pacijenta, postoje različiti metodi saniranja nastalih problema.
U najranijem uzrastu uspešnu terapiju možemo sprovoditi: - Funkcionalnim aparatima - Miofinkcionalnim aparatima - Fiksnim ortodonskim aparatima

Stomatološka ordinacija Moj Zubar

Beograd, Bežanijska Kosa, Nedeljka Gvozdenovića 39 011 6128411 |
065 6730077 |
ORTODONCIJA, Ortodoncija je grana stomatologije koja svojom terapijom rešava anomalije zuba i vilica kod dece i odraslih. Deli se na mobilnu i fiksnu: Mobilna ortodoncija primenjuje mobilne aparate i to isključivo kod dece. Fiksni aparati mogu biti izradjeni sa metalnim ili keramičkim bravicama. Fiksni aparati sa keramičkim bravicama(estetski) manje su upadljiviji zbog svojih providnih bravica. Dužina nošenja aparata je individualna i traje godinu ili duže uz obavezne mesečne kontrole. Ortodontska terapija spada u preventivne mere nastanka karijesa na nedostupnim mestima i bitna je za očuvanje celokupnog žvaćnog sistema. Pravilan odnos izmedju gornje i donje vilice je važan kako bi se sprečila naprezanja, glavobolje i problem sa viličnim zglobom. Pregledi i savetovanje je besplatno.

Stomatološka ordinacija VANADENT

Beograd, Bežanijska Kosa, Partizanske avijacije 25 011 2284599 |
064 1716840 |
Ortodoncija Beograd. Nepravilan položaj i teskoba zuba kod dece dovode do nepravilnog žvakanja hrane i smetnji u razvoju vilica. Ovakvo stanje imaće za posledicu i nepravilno disanje i estetski izgled. Mi smo tu da rešimo sve probleme u razvoju Vašeg deteta, primenom mobilnih i fiksnih aparata ispraviće se sve nepravilnosti.

Stomatološka ordinacija MORAČA

Beograd, Banovo brdo, Blagoja Parovića 144 011 3541157 |
011 3556639 |
ORTODONCIJA BEOGRAD. Ortodoncija - korekcija nepravilnosti položaja zuba.
LOKACIJE
Ortodoncija, zubne proteze ili zubni aparati za korekciju vilice i korekciju rasporeda zuba bude interesovanje i kod roditelja dece i kod odraslih pošto postoje terapije koje su namenjene deci koja još uvek nisu promenila sve mlečne zube, deci starijeg uzrasta ali i terapija namenjena odraslima. Osnovna podela u ortodonciji je podela na mobilnu i na fiksnu terapiju. To su nakozvane fiksne proteze i mobilne proteze koje sam pacijent može skidati. Fiksne proteze ili fiksni aparati za korekciju rasporeda zuba i korekciju vilice može postavljati i skidati isključivo ortodont. Cilj terapije u ortodoncije da se postigne pravilan raspored zuba, odgovarajuća širina i položaj vilice kako bi se obezbedio pravilan zagrižaj i kako bi zubi i vilica estetski lepo izgledali. Zdravi subi su lepi ukoliko su i što pravilnije raspoređeni. Stoga se sve više ljudi odlučuje da se obrati stomatologu ortodontu radi dobijanja odgovarajuće terapije. Pravilan raspored zuba važan je i zbog pravilnog održavanja čistoće i zdravlja zuba, odnosno važan je zbog lakšeg održavanja higijene. Fiksna ortodontska terapija sprovodi se sa bravicama koje se lepe na zube i mogu biti: keramičke, safirne ili metalne. Dužina terapije zavisi od saradnje pacijenta i ortodonta ali pre svega od težine anomalije. U zavisnosti od ovih faktora nakon završetka terapije postižu se izvanredni i trajni rezultati. Mobilna terapija se sprovodi kod dece i omogućava pacijentu da sam skida i stavlja ortodontski aparat. Mobilni ortodontski aparat u nekim slučajevima nosi se samo noću, a nekad i danju a skida se tokom obroka, mada može da se nosi i tokom obroka, sve zavisi kakva je preporuka ortodonta. Mobilna terapija može da se koristi i kod odraslih pacijenta za ispravljanje blagih nepravilnosti položaja zuba.
Back to Top