Implantologija Beograd

Registruj se
Prijavi se
Implantologija Beograd
Implanotologijom u Beogradu bave se stomatološke ordinacije odnosno oralni hirurzi koje Vam ovde prezentujemo.
Krezubost i bezubost vilice leči se, između ostalog, ugradnjom implanta ili imlanata.
Odgovore na sva pitanja u vezi sa implantologijom i zubnim implantima nađite ovde.
Osnova implanta, koja se šrafi u vilicu i kost, izrađuje se od titanijuma koji je hipo alergijski biokompatibilni materijal.
Prednost implanata u odnosu na most je što se kod ugradnje implanata susedni zubi ne oštećuju, dok se kod ugradnje mostova susedni zubi moraju brusiti.
Zubni implanti se integrišu u kost i funkcionišu kao prirodni zubi.
Imlanti Beograd veoma se traže, a ovo je najbolje mesto gde ih možete pronaći jer su sve cene ugradnje zubnih imlanata u Beogradu ovde na jednom mestu, a možete ih upoređivati i po njihovim karakteristikama.
Pogledajte prezentacije sa slikama ordinacija gde možete ugraditi zubne implante, upoznajte se unapred sa doktorima, postavite im pitanje i zakažite pregled kako biste na kraju dobili najlepši osmeh.
stomatoloska-klinika-kosovcevic-implantologija
IMPLANTI BEOGRAD.
UGRADNJA ZUBNIH IMPLANATA.
Implanti odnosno, implantanti predstavljaju titanijumske nadoknade koje se hiruški ugrađuju u kost gornje ili donje vilice i služe kao zamena za koren nedostajućeg zuba, simulirajući njegovu prirodnu funkciju.
stomatoloska-ordinacija-dr-ognjen-stankov-implantologija-397680
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR OGNJEN STANKOV Zubni implanti ili implantati su cilindrični šrafovi koji se ugrađuju u kost vilice i koriste se kao zamena za prirodni koren zuba.
Izrađuju se od titanijuma.
Zajedno sa nadgradnjom (suprastrukturom) i protetskom krunom zuba čine jedinstvenu celinu.
stomatoloska-ordinacija-crown-dental-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKE ORDINACIJE CROWN DENTAL Jedan od najvećih pomaka u stomatologiji u poslednjih 50 godina predstavljaju zubni implanti.
Evolucija zubnih (dentalnih) implanata traje nešto više od pola veka.
Poslednjih 30 godina zubni implanti u obliku korena zuba su postali "zlatni standard" u nadoknadi nedostajućih zuba.

Belville Dental Centar

Novi Beograd, Jurija Gagarina 14n 011 6300955
cena: Cenovnik
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD BELVILLE DENTAL ORTO CENTAR Implanti su aloplastični materijali koji se ugrađuju u meko i koštano tkivo gornje i donje vilice u cilju poboljšanja funkcije žvakanja, estetike i fonacije kod delimično ili potpuno bezubih pacijenata.
Za uspeh implantacije od posebnog značaja je prava indikacija, pravilan izbor pacijenta, primena ispravne hirurške tehnike i izrada funkcionalno i estetski zadovoljavajuće suprastrukture.
Ugradnja implanta u vilicu je potpuno bezbolan postupak.
Vreme pravljenja protetskog rada je nakon 6-8 nedelja po ugradnji implanta.
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD CDEI CENTAR ZA DENTALNU ESTETIKU I IMPLANTOLOGIJU Najbolja zamena za nedostajući zub je implant.
Najbolja zamena za sve nedostajuće zube je određeni broj implanata i protetska nadokanda na njima.
Bez obzira na prirodu gubitka zuba ni jedno od praktikovanih protetskih rešenja nije se pokazalo efikasnijimi dugotrajnijim od zubnog implantata. Jedan implantat može nadoknaditi jedan izgubljeni zub, sa par može se rekonstruisati čitav krezubi segment vilice, dok sa 4 do 8 može se potpuno rekonstruisati bezuba vilica.
Koliko implanata treba baš Vama i na koji način bi se dizajnirao najoptimalniji terapijski postupak saznaćete posle kliničkog pregleda i analize pomoćnih dijagnostičkih elemenata, rtg snimaka, CBCT 3D snimka i analize modela nedostajućih i preostalih zuba.
IMPLANTOLOGIJA - DR TATJANA NIKOLIĆ Stomatološka ordinacija Dr Tatjana Nikolić pruža kvalitetne usluge iz oblasti implantologije, Beograd, Voždovac.
stomatoloska-ordinacija-dr-predrag-kostic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR PREDRAG KOSTIĆ Vaši zubi nisu neophodni samo u funkciji žvakanja i kvalitetne ishrane.
Njihova nezamenljiva uloga je u estetskom izgledu i harmoniji vašeg lica i osmeha.
Na žalost veliki broj zuba izgubi se previše rano, čime nastaju estetski i funkcionalni poremećaji u ustima. Defekti koji tako nastaju, naročito u predelu prednjih zuba, bitno utiču na izgled, raspoloženje i ne retko dovode do uznemirenja, povlačenja u sebe i smanjenja socijalnih kontakata.
Iz tih razloga izgubljene zube treba što pre nadoknaditi. Izbeći ove probleme zahtev je moderne stomatologije.
To se može učiniti ugradnjom dentalnih implantata koji predstavljaju zamenu za prirodne zube. Implanti su najefikasnija i biološki potpuno opravdana zamena za prirodne zube.
implant-centar-stojanovic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD IMPLANT CENTAR STOJANOVIĆ
dental-clinic-stomatoloska-ordinacija-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD DENTAL CLINIC STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Stomatološka ordinacija Dental Clinic osnovana je 1998, a za gotovo dve decenije postojanja postala je sinonim za profesionalno, stručno i vrhunsko pružanje svih vrsta stomatoloških usluga.
Osnivač Dental Clinic je dr Vesna Lazić, specijalista stomatološke protetike sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa bezmetalnom keramikom, protetikom na implantatima i sanaciji svih vrsta poremećaja zagrižaja, stručnjak u estetskoj restaurativnoj stomatologiji i primeni CAD/CAM tehnologije.
U ordinaciji Dental Clinic možete dobiti sve vrste stomatoloških usluga (terapija laserom, estetski ispuni, beljenje zuba, CAD/CAM, fasete, implantologija, oralna hirurgija, protetika, parodontologija, ortodoncija i endodoncija), koje su u dosluhu sa svim najsavremenijim svetskim metodama u ovoj medicinskoj oblasti i uz korišćenje najboljih stomatoloških alata i materijala.
Prvi pregled je besplatan, na kojem ćete saznati sve o svom stomatološkom problemu, istovremeno i dobiti informaciju o metodama i načinima kako se on može rešiti i to na što efikasniji i bezbolniji način.
stomatoloska-ordinacija-gala-dent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD GALA DENT Zubni implantat se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu veza sa kosti.
Na implantat se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta.
stomatoloska-ordinacija-dental-n-plus-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTAL N PLUS Stomatološka ordinacija DENTAL N,smeštena u samom centru Beograda,nudi vam sve vrste stomatoloških usluga po veoma povoljnim cenama.
Tim sastavljen od iskusnih i mladih stručnjaka garantuje da ce vaš problem biti rešen brzo,efikasno i kvalitetno.
Stotine zadovoljnih pacijenata od nas odlazi sa osmehom na licu.
Proverite da li je tako!
Pregled i konsultacije se ne naplaćuju!
tim-stomatologija-jurisic-implantologija

TiM stomatologija Jurišić

Beograd, Voždovac, Žikice Jovanovića 8 069 2095151
IMPLANTOLOGIJA - TIM STOMATOLOGIJA JURIŠIĆ Od ugradnje implantata do izrade definitivnog protetskog rada u donjoj vilici neophodno je čekati 2-4 meseca dok je u gornjoj vilici neophodno čekati 6 meseci dok se implanti definitivno ne integrišu u kost.
markov-dental-clinic-implantologija-736829
IMPLANTOLOGIJA NOVI SAD - MARKOV DENTAL CLINIC Ugradnja zubnih implantata, implanti najboljih svetskih brendova.
stomatoloska-ordinacija-fabrika-osmeha-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD ORDINACIJA FABRIKA OSMEHA Usled nedostatka zuba, preostali zubi se mogu olabaviti ili pomeriti prema praznom prostoru, što dodatno ugrožava ceo sistem i otežava kasnije protetsko zbrinjavanje.
Dugotrajni nedostatak zuba može dovesti do gubitka kosti,do poremećaja zagrižaja, kao i do poremećaja u viličnom zglobu. Postoje razni sistemi nadoknada, a mi ćemo vas detaljno uputiti šta je najbolje i najpogodnije za vaše stanje.
stomatoloska-ordinacija-adent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA ADENT Dentalni implanti koji se koriste u ordinaciji AdenT pripadaju grupi najkvalitetnijih svetskih sistema: Nobel Biocare: Brenemark, Nobel Active i Nobel Replace, Straumann, AlphaBio, Bredent, i uz upotrebu savremenih zamenika za kost i membrana (Bio-oss i Bio Guide ) garantuju visoku uspešnost hirurških parodontalnih i implatoloških procedura. Nobel Biocare je svetski lider u oblasti inovativnih zubnih implanata i restaurativne stomatologije.

TIM Dent Živanović

Beograd, Voždovac, Bulevar Oslobođenja 307 011 3096525
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD.
ZUBNI IMPLANTI BEOGRAD
stomatoloska-ordinacija-dr-kujacic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR KUJAČIĆ Stomatološka ordinacija Dr Kujačić je stručni stomatološki specijalistički tim koji čine Dr Ana Kujačić i Dr Neven Kujačić, osnivači i vlasnici ordinacije; sestra Nataša Žebeljan i saradnički tim zubnih tehničara.
Ordinacija je u početku osnovana kao “Tash dental group” sa sedištem u Beogradu na lokaciji S.
Novaka 2.
Od 17.
12.2010.godine ordinacija je preseljena u Džordža Vašingtona br.
50 pod nazivom Stomatološka ordinacija “Dr Kujačić”.
Stručni tim lekara i saradnika - sestra, zubni tehničari od tog perioda rade u nepromenjenom - stalnom sastavu.
Princip rada su visokostručne i savremene stomatološke intervencije po povoljnim pristupačnim cenama. Zastupljenošću velikog broja implantnih sistema u ponudi su i finansijski pristupačniji dentalni implanti (u našoj ordinaciji C-TECH). - Za one koji teže perfekciji, visokom kvalitetu i luksuzu, ugrađujemo implante najviše klase svetski vodećih renomiranih implantnih brendova STRAUMANN i NOBEL BIOCARE.
dental-studio-savic-&-team-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD DENTAL STUDIO SAVIĆ & TEAM Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.
Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontopatije, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.
stomatoloska-ordinacija-savadent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD.
IMPLANTOLOGIJA ORDINACIJA SAVADENT.
Ugradnja implanta, veliki izbor renomiranih proizvodjača implanta.
Implanti zamenjuju ceo zub i krunicu i korenzuba.
Imaju dug trajanja i deluju estetski lepo.
Implanti služe da zamenjuju koren zuba u vilici i stimulišu kost, čime sprečavaju njen gubitak koji se inače odvija nakon vađenja zuba i pod pritiskom proteza.
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA MRSE DENT Dentalni implantat je veštački koren koji se ugrađuje u kost.
Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamenili izgubljeni pojedini zubi ili grupe zuba.
stomatoloska-ordinacija-grey-dental-implantologija
IMPLATOLOGIJA NOVI SAD GREY DENTAL Implantologija je stomatološka disciplina bazirana na oralnoj hirurgiji i stomatološkoj protetici.
Radi se o ugradnji posebnih zubnih zamena (implantata) izradjenih od titana.
Implantati mogu znacajno da poboljsaju funkciju postojecih zuba ili u potpunosti da preuzmu njihovu ulogu.
Preduslov ugradnje implantata su specijalsticki pregledi koje obavljamo u ordinaciji, kada se pristupa sanaciji.
Usne supljine, uklanjanju svih naslaga i samoj ugradnji.
Vazno je reci da je proces ugradnje implantata bezbolan.Vreme srastanja u gornjoj vilici traje 3 meseca,a u donjoj vilici 6 meseci.
stomatoloska-ordinacija-dentina-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTINA Implantati su idealan izbor za ljude dobrog opšteg zdravlja, ako im nedostaje jedan zub, više zuba (parcijalna bezubost) ili svi zubi (totalna bezubost).
Dentalni implantat je veštački koren zuba izgradjen od titanijuma koji se postavlja u kost gornje i donje vilice.
Posle perioda oseointegracije na implantat se postavlja krunica ili most.
stomatoloska-ordinacija-sveti-antipa-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SVETI ANTIPA Zubni implantati (često nazivani i zubni implanti) su najprirodniji način zamene izgubljenih zuba.
Zubni implanti se ugrađuju tamo gde je bio koren zuba i preuzimaju njegovu ulogu.Nakon vađenja zuba dolazi do procesa resorpcije kosti i povlačenja desni.
Protetsko zbrinjavanje mostovima je prihvatljivo rešenje, ali postizanje vrhunskih estetskih i funkcionalnih rezultata je otežano zato što u takvim slučajevima ne postoji zub zamenik koji će održavati tonus viličnog grebena, a samim tim i oblik desni.
stomatoloska-ordinacija-dr.radomir-ljubisavljevic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR.RADOMIR LJUBISAVLJEVIĆ Implantologija je hirurška grana u stomatologiji koja nadoknađuje narušena i oštećena oralna tkiva (zube, kost). U tu svrhu se koriste proizvodi svetski renomiranih proizvođača, kao što su: nobel biocare, straumann, geistlich. Cilj implantologije je uspostavljanaje uslova za uspešnu rekonstrukciju i normalnu estetiku i funkciju.
stomatoloska-ordinacija-dr-boris-prokic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR BORIS PROKIĆ Tamo gde je to potrebno, priprema kostnih i mekih tkiva uz korišćenje veštačke kosti i različitih tipova membrana za ugradnju širokog spektra najsavremenijih implantata i adekvatno protetsko zbrinjavanje.
stomatoloska-ordinacija-cvejanovic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVEJANOVIĆ Stomatološka ordinacija Cvejanović uspešno se bavi estetskom stomatologijom, implantologijom, protetikom, oralnom hirurgijom i dečijom stomatologijom od 1981.
godine.

Dental Implant

Beograd, Stari Grad, Bulevar despota Stefana 13 011 7246995
cena: Cenovnik
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD IMPLANTOLOGIJA ORDINACIJA DENTAL IMPLANT Zašto implanti?
Ubacivanjem novog zuba, zajedno sa korenom, moguće je iskopirati funkciju prirodnog zuba, sa čvrstim i stabilnim temeljom koji dozvoljava normalno žvakanje.
Kao dodatnu prednost ističe se da u ustima ništa ne izgleda neprirodno, niti ostavlja osećaj nelagodnosti.
stomatoloska-ordinacija-dentana-pro-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTANA PRO Implanti su najsavremenije rešenje za nedostatak jednog ili više zuba.
Izradjeni od biokompatibilnog materijala nikltitanijuma, tako kad se ugrade u kost ne izazivaju reakciju odbacivanja stranog tela.
Implantat služi da zameni to jest imitira koren zuba koji nedostaje, srasta sa kosti ankilotičnom vezom, što se razlikuje od veze izmedju zuba i kosti, gde postoji prirodna "ugibljivost" to jest kretnja zuba, dok kod veze kosti i implanta to ne postoji.
IMPLANTLOGIJA BEOGRAD.
UGRADNJA ZUBNIH IMPLANATA BEOGRAD.
ZUBNI IMPLANTI BEOGRAD.
Šta je implant i zašto je najbolja zamena za izgubljeni zub?
Dentalni implant je specijalno dizajnirana titanijumska konstrukcija koja se ugrađuje u viličnu kost, srasta sa njom i služi kao zamena za koren nedostajućeg zuba.
stomatoloska-ordinacija-dent-in-plus-implantologija
IMPLANTOLOGIJA - STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENT IN PLUS Kod nas možete ugraditi implantne sisteme priznatih proizvođača.
stomatoloska-ordinacija-simic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SIMIĆ Oralna implantacija je hirurška ugradnja aloplastičnih materijala (metala, legura, keramike, polimera kao i njihova kombinacia) u meko i koštano tkivo gornje i donje vilice.
U cilju poboljšanja funkcije žvakanja, estetike i fonacije u delimično ili potpuno bezubih pacijenata.
stomatoloska-ordinacija-maxim-dent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAXIM DENT - Ugradnja implantata - Ugradnja mini implantata za retenciju proteze
dental-centar-bobic-implantologija-918890

Dental Centar Bobić

Novi Sad, Koste Abraševića 44 063 8217839
cena: Cenovnik
IMPLANTOLOGIJA NOVI SAD - DENTAL CENTAR BOBIĆ Najkvalitetnije usluge iz domena implantologije pruža Dental Centar Bobić.
stomatoloska-ordinacija-roda-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA RODA Od svih savremenih načina kojima se mogu nadomestiti zubi koji nedostaju, ugradnja implantata je daleko ispred svih.
Ne postoji druga opcija koja se po dugotrajnosti može meriti sa njima.Jedna od najtežih posledica gubitka zuba je resorpcija kosti – gubitak koštane mase.
Implantati čuvaju kost koja je deo potpornog aparata zuba, budući da su isti u formi malog titanijumskog šrafa koji zamenjuje korenski deo zuba.
stomatoloska-ordinacija-dental-vision-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD ORDINACIJA ZA ESTETSKU STOMATOLOGIJU DENTAL VISION Loši zubi u današnje vreme nisu ništa strano.
Najbolji mogući način dobijanja lepih zuba danas su dentalni implantati.
Implantat je umetni zub koji zubar stavlja u vilicu kao zamenu za prirodni zub.
Zubni implantati su dobar izbor za ljude koji imaju dobro oralno zdravlje, ali su jednostavno izgubili zub ili zube zbog oralnih problema.
Oni znaju biti skupi i to je razlog zašto mnogi ljudi ne žele ni pomisliti na njih.
Ono što oni ne znaju je to da su oni u današnje vreme pristupačni gotovo svakom čoveku, a isto tako i estetske stomatološke usluge.
stomatoloska-ordinacija-gentle-touch-dental-centar-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD GENTLE TOUCH DENTAL CENTAR Implant je titanijumski šraf koji se ugrađuje u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.Odlično rešenje i ukoliko postoje uslovi za ugradnju implanti nude trajno rešenje za gubitak zuba jer su strukturno i funkcionalno povezani sa kosti.
IMPLANTOLOGIJA, ZUBNI IMPLANTI. Ukoliko ste izgubili jedan ili više zuba, pomoću zubnih implantat najpriznatijih proizvođača u Dental Oral Centru, možemo nadoknaditi njihov gubitak, bez potrebe da brusimo zdrave susedne zube kako bi smo napravili mostove. Bilo da Vam fali jedan ili svi zubi mi možemo da učinimo da se ponovo smejete. Zubni implantati su potpuno kompatibilni sa vašim organizmom koji ih prihvata kao svoj sastavni deo (biokompatibilni), izrađeni su od titanijuma, i zamena su za koren izgubljenog zuba. Služe kao nosači krunica i mostove ili stabilizatori proteza.
timo-dent-stomatoloska-ordinacija-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD TIMO DENT STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Naš rad se zasniva na stručnom i kvalitetnom pristupu svakom pacijentu ponaosob.
Pružamo Vam kompletnu stomatološku uslugu tako što ćemo Vam predložiti najbolje rešenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da Vam pružimo najkvalitetniju uslugu.
Spoj stomatološkog iskustva i upotrebe savremene opreme garantuju vam brz i bezbolan put do savršenog osmeha.
stomatoloska-ordinacija-m-dent-implantologija

Stomatološka ordinacija M DENT

Beograd, Stari Grad, Majke Jevrosime 40 011 3227438
cena: Cenovnik
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA M DENT - Ugradnja implantata - Ugradnja mini implantata za retenciju proteze
stomatoloska-ordinacija-eurodent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD.
IMPLANTOLOGIJA EURODENT.
Ugradnjom implantata, naš tim sa dugoogdišnjim iskustvom u radu sa Straumann implantatima, može Vam pružiti znatno komfornije protetsko rešenje.
Implantat predstavlja zamenu za koren zuba u kosti pa zbog toga ima oblik i veličinu korena zuba.
Zahvaljujući ugradnji implantata i njihovog vezivanja sa okolnim koštanim tkivom, moguće je zameniti protetskim nadoknadama jedan zub, grupu zuba, ili pak napraviti oslonac za most ili protezu kao zamenu za sve zube u vilici. UGRADNJA IMPLANTATA
stomatoloska-ordinacija-smile-dent-1-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SMILE DENT Naša ordinacija će vam pružiti svaku vrstu hirurške intervencije u usnoj duplji koja vam je neophodna.
Intervencije se izvode u potpuno bezbolnom stanju za pacijenta, a kada je potrebno, obezbedjujemo i prisustvo opšteg anesteziologa. Ordinacija “SmileDent” angažuje poznate i priznate stručnjake na polju implantologije kao svoje stalne saradnike. Kod nas, sebi možete priuštiti najsavremeniji implantni sistem Nobel Biocare , Imtec endure, Q implants…
stomatoloska-ordinacija-kolovic-dent-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD KOLOVIĆ DENT Implantologija (oralna implantologija) je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implantata.
Zubni implantat pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamjene zuba.
Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implantati zamjenjuju zube bez žrtvovanja susjednih zuba.
stomatoloska-ordinacija-vesodent-1-implantologija

Stomatološka ordinacija Vesodent

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 82 064 1848191
cena: Cenovnik
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD VESODENT Dentalni implantat je veštački koren koji se ugrađuje u kost.
Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamenili izgubljeni pojedini zubi ili grupe zuba. Praktično svi dentalni implantati koji se danas koriste jesu tipa korenskih endeosealnih implantata, to jest veoma su slični pravom korenu zuba, jer poseduju oblik korena i postavljaju se u kost. Implantati su najbolje i najracionalnije rešenje kod gubitka zuba.Oni su optimalno rešenje u terapeutskom, medicinskom ali i u estetskom smislu.
stomatoloska-ordinacija-dr-sladjana-petrovic-implantologija
IMPLANTOLOGIJA DR SLAĐANA PETROVIĆ. Implantologija je najmlađa grana stomatologije i bavi se ugradnjom implantata na mestu izgubljenih korenova zuba, koji procesom osteointegracije srastaju i postaju jedinstvena celina sa viličnom kosti. Na ovaj način, u praksi se može sanirati svaki problem Koliki je vek trajanja zubnih implanata?
Da li je bolje ugraditi zubne implante ili most i u čemu je razlika. Nedostatak zuba je i estetski i zdravstveni problem. Krezubost i bezubost vilice leči se, između ostalog, ugradnjom implanta ili imlanata. Odgovore na sva pitanja u vezi sa implantologijom i zubnim implantima nađite ovde. Osnova implanta, koja se šrafi u vilicu i kost, izrađuje se od titanijuma koji je hipo alergijski biokompatibilni materijal. Prednost implanata u odnosu na most je što se kod ugradnje implanata susedni zubi ne oštećuju, dok se kod ugradnje mostova susedni zubi moraju brusiti, od nedostatka jednog do nedostatka svih zuba.
stomatoloska-ordinacija-abdental-implantologija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA ABDENTAL Zubni implanti su zamena za nedostajuće korenove i služe kao čvrsto uporište za krunicu, most ili protezu.
Da bi se uspešno izvršila ugradnja implanta potrebno je da u regiji nedostajućeg/nedostajućih zuba ima dovoljno koštanog tkiva po širini i po dubini.
Provera količine raspoložive kosti u željenoj regiji vrši se Cone Beam Computed Tomografy(CBCT) snimkom koji je danas dostupan svakom stomatologu.
Na osnovu analize takvog snimka, a u skladu sa principima protetičke rekonstrukcije i poštujući želje pacijenta, maksilofacijalni hirurg i protetičar zajedno prave plan vezano za optimalan broj i raspored implanata kod svakog pacijenta ponaosob.
Ukoliko su koštani grebeni gornje ili donje vilice suviše resorbovani da ne mogu prihvatiti zubne implante, neophodno je dodatnim hirurškim intervencijama nadogradnje kosti, stvoriti uslove za njihovu ugradnju.
Zubni implanti su napravljeni najčešće od 99,9999% titanijuma.
Prvi implanti od titanijuma ugradjeni su u viličnu kost čoveka još 1965.godine u Švedskoj.
Titanijum je biokompatibilan materijal koji u kontaktu sa koštanim tkivom pravi čvrstu vezu, a taj proces se zove osteointegracija.
Proces osteointegracije implanta traje od 3 do 6 meseci nakon čega se implanti mogu opteretiti zubnim nadoknadama.
LOKACIJE
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top