Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Svi znamo kako ih pronaći – Toyota servisi

Toyota ili Toyota Motor Corporation je proizvođač automobila osnovan 1937. godine u Japanu, u gradu Toyota. Osim proizvodnje automobila kompanija se bavi i robotikom, finansijskim uslugama, biotehnologijom i prisutna je u raznovrsnim granama biznisa na svetskom nivou.

Kada se radi o Toyotinim automobilima, oni važe kao pouzdana i izdržljiva vozila i te njihove osobine im omogućuju traženost. Toyota je trenutno jedan od najvećih svetskih proizvođača automobila na svetu. Za brigu o vašoj Toyoti zadužen je pouzdan Toyota servis za koji ste se opredelili. Kompanija Toyota je počela svoje automobile da predstavlja i izvozi na svetsko tržište krajem pedesetih godina. Prvi Toyotini automobili na našim drumovima pojavili su se sredinom sedamdesetih godina prošlog veka. Vrlo brzo su osvojili i naše tržište automobila. I ne samo tržište. Autor ovog teksta je lično poznavao vlasnika jednog od prvih Toyota automobila koji je dizao oblake prašine po putevima bivše Jugoslavije. Svoj teško nabavljeni i uz grdne muke uvezeni automobil od milja je zvao Tojotica, tačnije moja Tojotica. Ovi automobili osvojili su i srca većine svojih vozača i vlasnika. Pretpostavka je da se situacije nije mnogo promenila do dana današnjeg.
Blog ilustracija: Toyota servis Beograd Foto: Johnny_px, Pixabay
Do početka dvadeset prvog veka Toyota automobili uvozili su se preko distributera popravljao ih je svako ko se iole razumeo u automehaničarski zanat. Srećom, sada je situacija mnogo povoljnija po sve one koji imaju Toyotino vozilo ili nameravaju da tek postanu ponosni vlasnici nekog od savremenih tipova Toyotinih vozila.

2004. godine počela je sa radom Toyota Centar Beograd kompanija koja je svojim integrisanjem na tržištu Srbije svima nama olakšala kupovinu novih ali servis i nabavku delova za postojeće Toyotine automobile.

Brojni su servisi na koje možete naići pretražujući naše tržište na mnogobrojne načine, od pretraživača na internetu do „radio Mileve“. Svi mi na osnovu vlastitih kriterijuma sužavamo izbore i oni su nekada dobri i ispravni ali se nekada pokažu kao potpuno pogrešni. Bilo da vam je potreban mali servis, veliki servis ili je prosto potrebno zameniti deo / delove vašeg Toyota vozila bez obzira o kom tipu se radi, najbolje je da se obratite Toyota servisima. Oni su akreditovani i svojim akreditacijama garantuju vam kvalitetnu ugradnju originalnih Toyota delova i naravno, izdaju vam osim računa i sertifikat na delove i garanciju na svoj rad. To bi trebalo da bude dovoljno da vas uveri da se radi o servisu koji drži do svog renomea ozbiljnim radom i pristupom svakom pojedinačnom automobilu koji je podložan servisiranju.

Relativno nova i zaista dobra mogućnost za sve nas koji smo prezauzeti i nemamo mnogo vremena a neophodno nam je naše prevozno sredstvo je usluga takozvanog ekspres servisa. Po svaku cenu većina nas želi da je servis našeg Toyota automobila urađen visoko kvalitetno. Takođe, svi mi želimo da izbegnemo dugo čekanje, ili bilo koju drugu vrstu neugodnosti. U dogovoru sa serviserima, imate mogućnost da odaberete željeno vreme kada ćete svoj automobil dovesti na servis i za svega sat vremena, 60 min kasnije možete se sigurno i bezbedno odvesti u svom servisiranom automobilu. Vreme servisiranja je zaista mnogostruko skraćeno ali vam servisi garantuju da nećete ostati uskraćeni za pažnju koja se obraća na vaš automobil.
Blog ilustracija: Toyota servis Beograd Foto: WorldInMyEyes, Pixabay
Ova usluga ne naplaćuje se dodatno. Cena koštanja ovog ekspres servisa jednaka je ceni koštanja redovnog servisa. Efikasan i pojednostavljen proces servisiranja vašeg automobila u svakoj svojoj fazi jednako je stručno zastupljen i urađen vrhunski pa ne morate brinuti. Specijalizovana oprema koju koriste Toyotini servisi ubrzava rutinske procese dijagnostike i specijalno obučeni serviseri koji su se usko specijalizovali za rad na Toyotinim automobilima u stanju su da vreme servisa zaista maksimalno smanje a da time kvalitet servisa nije ni jednog momenta doveden u pitanje. Pošto svi dobro znamo da je vreme - novac, a ekspres servisi su tu da nam uštede vreme pa na taj način i novac, iskrena preporuka je da se dodatno dobro informišete koji Toyotini servisi imaju u svojoj ponudi i ovu ekspres servis opciju.

Tojota je poslednjih decenija obučavala inženjere i tehničare širom sveta ne bi li održala visoke standarde u održavanju svojih vozila. Na taj način je u mogućnosti da vam garantuje da će vaš automobil uvek biti u sigurnim rukama. Ista je situacija i kada se radi o hibridnim vozilima. Savremena vozila savremenog dizajna zahtevaju i savremeni pristup servisiranju vozila. Zato je edukacija stručnjaka jedan od važnih momenata kada je servisiranje vozila u pitanju i Toyotini lideri to dobro znaju. Pa ipak, vlasnici automobila treba da znaju da svoje vozilo zaista moraju redovno servisirati. Ukoliko želite da očuvate maksimalnu pouzdanost i sigurnost vozila po čemu su inače Toyotina vozila čuvena širom sveta, i naravno da očuvate performanse vozila zbog kojih ste se i odlučili da kupite upravo model koji imate, servisiranje je jedini ispravan način da sve to i postignete. U vaš automobil ugrađeni su delovi čiji vek zavisi od redovnog servisiranja i tna taj način osiguravate da garancija koju imate na njih važi duži vremenski period. Neophodno je da svoj Toyota automobil servisirate svakih godinu dana ili nakon pređenih 15.000km, zavisi koji uslov se prvo zadovolji.
Blog ilustracija: Toyota servis Beograd Foto: Johnny_px, Pixabay
Toyotini servisi i partneri koriste isključivo originalne Toyotine delove kao i odgovarajući alat i mašine koji su, takođe originalni. Samim tim garancija kvaliteta je prisutna u svakom Toyota servisu. Najsavremenije metode auto dijagnostike su u stanju da otkriju i najsitniji kvar jer se koristi najsavremenija kompjuterska oprema a kojom se služe vrhunski obučeni tehničari čiji rad podleže licenciranju od strane same kompanije Toyota. Automobili novije generacije u svom sklopu imaju nekoliko sistema za praćenje rada vozila i ukoliko dođe do nepravilnosti u radu automobila, ona se obeležava i može se otkriti samo uz pomoć odgovarajuće auto dijagnostičke opreme. Pošto Toyota prednjači na svetskom tržištu u inovacijama na svim poljima pa i na ovom, važno je odabrati servis sa vrhunskom auto dijagnostičkom opremom jer samo tako ćete moći biti sigurni da je kvar pronađen i problem rešen.

Većina servisa nudi vam sledeće usluge, manje ili više detaljno objašnjene - usluge mehanike, elektrike, elektronike, limarije i farbarske usluge, usluge vezane za komoru, dijagnostiku, rezervne delove za više modela i tipova Toyotinih vozila kao i besplatan prvi pregled, ne bi li se ustanovio nastali kvar na vozilu. Vi, koji se ne razumete preterano ili možda ni malo u mogućnost nastajanja kvarova na svom Toyota automobilu, topla preporuka je da se edukujete jer će vam vreme pokazati da je to bilo neophodno.

Sada se već priličan broj vozila koja se kreću na kombinovani ili hibridni pogon može videti i kod nas. Naravno da će ih iz dana u dan, iz godine u godinu biti sve više. Naravno da će potreba za serviserima i poboljšanim serviserskim rešenjima porasti u skladu sa porastom broja ovih vozila budućnosti – veoma bliske, reklo bi se.

Odavno velike svetske kompanije koje se bave proizvodnjom automobila vode računa koliko njihovi modeli zagađuju okolinu – ili ne? I već decenijama se radi na otkrivanju što je moguće više ekološki prihvatljivih goriva koja bi pokretala motore sa što manje zagađivanja – ili nimalo što je svakako cilj svih- pa ni Toyota tu nije nikakav izuzetak. Ekološka osvešćenost nije ni trend a ni uzrečica – poštapalica već moto većine giganata autoindustrije. Samim tim i Toyota svakodnevno osposobljava - edukuje kadrove, osmišljava alate i tehnologije održavanja savremenih novih i najnovijih modela svojih automobila. Toyota se stara da se svaka njena novina pravovremeno isprati na svetskom nivou. Tako da ako imate ili planirate da imate neko od Toyotinih vozila nove generacije, nemate razloga za sekiranje. Toyotini servisi i partneri u radu na održavanju vozila većine dostupnih tipova i modela u stanju su da izađu u susret svim vašim željama i potrebama.
Blog ilustracija: Toyota servis Beograd Foto: WorldInMyEyes, Pixabay
Toyota je, kao što je poznato, jedan od vodećih svetskih proizvođača automobila na svetu. I nije poznata samo po pouzdanosti svojih vozila i kvalitetu u koji su se uveravale generacije vozača, nego i po svom veoma humanom odnosu prema svojim kupcima. Postoji u poslovnoj politici kompanije Toyota i postprodajna podrška klijenata odnosno kupaca koja podrazumeva ne samo servisiranje i mogućnost nabavke delova već i statističko evidentiranje kvarova koji su nastali u cilju predupređivanja i ponavljanja istih. Tako je pre nešto više od petnaest godina Toyota najavila pisanim putem servisnu akciju pregleda papučice gasa za koju se na određenim modelima sumnjalo da nije zadovoljila svojim radom standarde kompanije i taj servis je ponuđen besplatno vlasnicima modela koji su pismeno obavešteni u kojim servisima mogu primiti datu uslugu. U prilog činjenici da je kompaniji Toyota zadovoljstvo ali i sigurnost kupaca zaista na prvom mestu ide i podatak da je Toyota 2010. godine iz prodaje povukla skoro 500.000 vozila da bi se na njima izvršile popravke na kočnicama. Bezbednost pre svega, bez obzira na finansijski vrlo nepovoljan po Toyotu aspekt poslovnih poteza kao što je ovaj.

Ako ste zainteresovani za kupovinu novog Toyotinog automobila, bilo bi korisno da znate i sledeće – Toyota svojim kupcima sa teritorije Srbije daje opštu garanciju na kupljeno vozilo u periodu od tri godine ili na pređenih 100.000 km u prvoj godine kilometraža nije ograničena. Garancija na oštećenja nastala korozijom iznutra prema spolja je 12 godina. Garancija na površinsku boju i spoljašnju koroziju je 3 godine. Svi rezervni delovi i dodatna oprema podleže garanciji od jedne godine. Neki hibridni modeli na svoje hibridne sklopove imaju garanciju od osam godina. Kupovinom bilo kojeg Toyotinog modela imate besplatnu uslugu Toyota Eurocar pomoći na putu koja važi 36 meseci i dobija se u slučajevima ostanka bez goriva, gubitka ključeva, ispražnjenog akumulatora, probušene gume, mehaničkih kvarova, i slično. U Srbiji je svojim klijentima Toyota uvela i servisne knjižice koje služe tome da se servisna dokumentacija urednije klasifikuje i bude dostupnija i preglednija. Toyota omogućuje i vlasnicima ali i svojim servisima i partnerima da umesto pisanja i pečatiranja servisne dokumentacije i pripadajuće garantne dokumentacije time što će nova vozila imati vlastiti unikatni elektronski zapis a koji se očitava preko broja šasije ili registarskih tablica. Osnovni principi kojih se pridržavao osnivač kompanije Toyota i koje je preneo na svoje naslednike opšte primenjivi su i vredi o njima razmisliti.

-Biti veran svojim obavezama jer se time doprinosi i kompaniji ali i opštem dobru

-Biti kreativan i studiozan, biti ispred svog vremena koliko god je to moguće

-Biti praktičan i ozbiljan, izbegavati neodgovornost i neozbiljnost

-Na poslu izgraditi toplu i opuštenu atmosferu, domaću i prijateljsku pre svega.

-Posao koji se radi nije samo materijalne nego i duhovne prirode. Uvek krenuti od zahvalnosti
J. S.
Pročitajte još:
- Više od brenda - Toyota
Back to Top