Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Više usluga za kraće vreme u kozmetičkim salonima

Savremene žene nemaju mnogo vremena za sebe. To nije nikakva tajna. Obično se dešava da nešto mora da trpi i da od osobe same zavisi kako će postaviti prioritete. Odgovorne majke, supruge i zaposlene žene, nekad najmanje vremena ostave za sebe i brigu o svom izgledu. Kako postići da se ima vremena za sve i da ništa ne mora da tri.

Imate pravo da budete lepe! Zato su tu, skoro na svakom ćošku kozmeticki saloni u kojima se nudi iz usluga zahvaljujući kojima ćete ulepšati svoj izgled i izvući najbolje iz sebe. Biti najbolja verzija sebe nešto je čemu svi težimo. Kako izgledamo utiče na to kako se osećamo. Deluje na naše samopouzdanje. Kada se lepo obučemo, našminkamo, doteramo, napravimo frizuru kod frizera, odmah se osećamo zadovoljnije. Pozitivna energija zrači iz nas. Neko misli da se ulepšavamo zbog drugih. To je delimično tačno, ali prava istina je da se ulepšavamo, prvenstveno, zbog sebe. Svaka devojka ili žena koja je odlučila da se dotera, isproba neki novi trend šminke, isproba neku odevnu kombinaciju i sve to u svojoj kući, bez publike, odmah se osećala bolje, bez obzira što niko ne može da je vidi. Tako da, zapamtite, da je negovanje svoje lepote nešto čime sebi govorite da ste važni, lepi, nežni, bitni i cilj mu je da u vama probudi lepe emocije. Prijatno je i kada to drugi primete, ali ako raščlanite svoja osećanja, ona ustvari dolaze od vas samih iznutra. Svaki tretman nege i svaki minut ili dinar koji namenite brizi o izgledu kože i kose, vraća vam se višestruko.

Blog ilustracija: Više usluga za kraće vreme u kozmetičkim salonima


Foto: Pixabay

Zaposlene mame često su prezauzete. Gledaju slike poznatih dama na društvenim mrežama koje se našminkane, doterane i mršave šepure sa sve bebom u naručju i prvo što pomisle jeste – kako ona sve to stiže. Sigurno ima dadilje koje joj brinu o deci. Nema šanse da neko normalan može pored svih obaveza, naročito ako ima malu decu, stigne da ovako izgleda. Ovakve fotografije nekome su inspiracija, nekome izazivaju zavist, a nekom frustraciju. Da vam otkrijemo tajnu – ne može svako sve. Doterane mame ili zaposlene žene nemaju nikakve nadljudske moći i nisu superiornije u odnosu na one koje su zarozane i ne posvećuju pažnju izgledu toliku. Razlika između prvih i drugih je u volji i dobroj organizaciji.

Pre svega, kako naći čuveno vreme za koje se mnoge žene žale da im fali. Vreme stvaramo sami. Ono je privid kojim same upravljamo. Složićemo se sa činjenicom da je mnogo praktičnije da se sve što je vezano za negu lepote odradi na jednom mestu, a ne na više njih. Zato su idealni kozmetički saloni koji imaju širi dijapazon usluga. Kako to funkcioniše? Jednostavno je. Da krenemo od kože tela. Depilacija je najefikasniji način da se rešimo neželjenih malja. Brijanje deluje jednostavnije jer samostalno kod kuće može da se odradi bilo kad, a pri tom nema bola. Ali, sve mi znamo da su rezultati depilacije dugotrajniji. Dame koje su veoma praktične, gledaju i da na mestima na kojima se to preporučuje, urade i trajnu epilaciju. Njeni efekti nisu večni, kako većina pogrešno smatra, već traju do godinu dana. Međutim, posle epilacije, izvestan procenat dlaka nikad više ne poraste jer im je folikul potpuno uništen. Čak i da je efekat jednogodišnji – malo li je! Zamislite godinu dana bez brige o dlakama na nogama, rukama ili nekim drugim delovima tela koji nisu osetljivi, poput pazuha, gde nije baš preporučljivo raditi epilaciju.

Pored uklanjanja neželjenih dlaka, tj. pored depilacije ili epilacije, svaka dama treba da se postara i o noktima. Mudar izbor je nadogradnja ili izlivanje noktiju gelom, kao i trajni gel lak. Čak i one dame koje ne mogu da imaju duge nokte, zbog posla, ili zato što su mlade mame, treba da imaju uredne nokte. To se u kozmetičkim salonima postiže izlivanjem gela na kratke nokte. Nema brige o lakiranju noktiju svakodnevno ili o skidanju laka. Nasuprot tome, sve one žene i devojke koje se žale da nemaju vremena, više će ga utrošiti ako samostalno svakodnevno lakiraju nokte, nego ako odu kozmetički salon i urade neku od trajnih varijanti. Alternativa je ili neuredni nokti sa poluizguljenim lakom, ili bez njega – što je užas, ili svakodnevno trošenje dragocenog vremena za lakiranje noktiju u sopstvenoj režiji.

Obrve i trepavice mogu se u kozmetičkim salonima tretirati na taj način da predstavljaju deo trajne šminke. Ako uradite iscrtavanje obrva, nećete morati svakodnevno šminkom da ih popravljate. Sve dame znaju da to nije lako. Kvalitetne olovke, gelovi i ostala šminka za obrve je skupa, a nije svako profesionalac da zna kako da je koristi. Loše našminkane ili iscrtane obrve mogu izgledati grozno, umesto da se ulepšate, upadate u oči jer ličite na karikaturu. To je gore nego da imate tamniji puder na licu, te da se poznaje granica na vratu - što je jedna od čestih graška dama koje se same šminkaju, a nisu tome vične ili nemaju adekvatno osvetljenje dok to rade. Kozmetički salon rešava sve ove probleme - i to sve na jednom mestu!

Što se frizure tiče, svako zna kako kosa može da bude neposlušna. Postoje razni tipovi kose i koliko god se činilo da je neka frizura super i da je idealna za vas, možda je vaša kosa suviše gusta i teška i možda ti lepršavi, divlji talasi na vašoj glavi stoje samo pola sata pre nego što se spljošte. Zato ne pokušavajte to sami kod kuće, bar ne kada se spremate za neku važnu priliku. Obično se tad desi da zabrljate i da vam ne uspe to što ste hteli. U kozmetičkim salonima koji imaju i frizere u svom timu, rade odlični i spretni frizeri. Izaberite onog koji je za vas najbolji i konsultujte se u vezi sa vrstom frizure koju ćete i sami umeti lako da održavate.

U čemu je dakle konačno najveća snaga kozmetičkih salona? U tome da možete više tretmana zakazati u isto vreme. Na primer: dok se radi depilacija, u isto vreme se može raditi i manikir. Čak i da radite sve, jedno za drugim, mnogo vremena ćete uštedeti ako sve obavite na jednom dolasku. Napravite plan koliko često treba da dolazite u kozmetički salon na korekciju obrva, noktiju, depilaciju ruku, nogu, nausnica i na frizuru i sve zakažite u istom danu. Kako bi se našao termin za sve ovo, zakažite što ranije, nemojte čekati poslednji čas. Prilikom dolaska, odmah dok ste tu, zakažite naredni dolazak. Bez obzira da li je to tek za dve ili tri nedelje, nemojte misliti da je to daleko, jer vreme brzo proleti. Ako ne zakažete odmah naredni dolazak, može da se desi da zaboravite i da se svi termini u kozmetičkom salonu popune. Isto tako, morate o tome da razmišljate, a ovako ste sve već odradili, zakazali, zabeležili podsetnik sebi. Ako treba zamolite osoblje vašeg omiljeno salona da vas porukom ili pozivom podseti kad treba da dođete, par dana unapred.

Zapamtite i vi možete biti isto tako doterane i lepe kao sve te selebriti mame ili poslovne žene kojima se divite. Dajte sebi malo veći prioritet i stići ćete baš sve. Ne zaboravite, da svoje vreme kreirate sami!

Pročitajte još:

- Depilacija voskom u kozmetičkom salonu prednosti i mane

M. K.
Back to Top