Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Za sve ljubitelje kućnih ljubimaca - pet shop

Prodavnice sa asortimanom potrepština za kućne ljubimce nije potrebno posebno predstavljati. Popularne pet shop prodavnice spadaju u sam vrh posećenih i traženih prodavnica. Objašnjenje je veoma jednostavno. Većina nas koja ima svoje kućne ljubimce želi da im obezbedi sve ono najbolje što im je ( a ponekad i nije ) potrebno. Od hrane za razne životinjske vrste, rase i uzrasne kategorije, do svih onih „trica i kučina“ koje kupujemo malo zbog mezimaca a pomalo i da bismo i sami uživali u igri i razonodi sa svojim krznenim ili pernatim prijateljima.

Svi oni koji sebe smatraju odgovornim vlasnicima kućnih ljubimaca posebnu pažnju obraćaju na njihovu ishranu. Imate li psa ili mačku, verovatno ste se ne jednom našli u nedoumici za kojom hranom posegnuti. Naše pet shop prodavnice nude zaista veliki broj različitih vrsta i brendova hrane za pse i mačke, različitih proizvođača, sa najrazličitijim sastavom pa ni sami niste sigurni da li kupiti granu sa više vrsta mesa ili samo jednom, takozvanu monoproteinsku, sa ili bez žitarica, sa ili bez nekih grupa žitarica, sa ili bez masti i ulja, sa ili bez dodatog voća i povrća…

Prvo što treba da utvrdite je celokupan status i stanje vašeg kućnog ljubimca – psa ili mačke u ovom slučaju. Kog uzrasta je vaš krzneni mezimac? Nije svejedno da li su pitanju male, malecke životinjice koje još imaju mlečne zubiće, odrasle ili ostarele životinje. Rasa životinje a ova tvrdnja naročito se odnosi na pse takođe opredeljuje ishranu. Veliki psi, vitki ili skloni gojenju, male rase, kratkodlaki ili dugodlaki, skloni agresivnom ponašanju ili ne… mnogo je faktora na koje ishrana itekako utiče pa zaista mora biti adekvatna. Mužjak ili ženka? Potencijalno gravidna ženka zahteva prilagođenu ishranu da bi se zdravstveni rizici koji postoje i po majku i po mladunce izbegli. Kada sve ovo znate o svom ljubimcu, za početak pročitajte deklaraciju proizvoda koja će vas obavestiti o nutritivnim vrednostima i sastavu hrane. Specifikacija proizvođača hrane za životinje je nešto što svaki pet shop mora naglasiti u svojoj ponudi hrane za životinje. Kupac ima pravo da bude pravilno i potpuno obavešten o hrani koju želi da kupi, njenom sastavu, kalorijskoj vrednosti i svim ostalim karakteristikama željenog proizvoda.
Blog ilustracija: Pet shop Foto: Anja, Pixabay
Kada uzmete u ruke hranu za kućne ljubimce i počnete da čitate deklaraciju, sastojak koji je na prvom mestu naveden je onaj koga u datoj hrani ima najviše, znači sastojci su navedeni u opadajućem nizu. Svaka vrsta hrane za pse i mačke trebalo bi da sadrži meso. Meso bi trebalo da je na deklaraciji navedeno na prvom mestu, jer je ono neophodna namirnica bogata proteinima, mastima, vitaminima i mineralima. Ukoliko imate životinju koja spada u neke specifične kategorije pa im tolika količina mesa iz nekog razloga nije potrebna, proverite na deklaraciji na kom mestu je navedeno meso. Sve meso koje se koristi da bi se proizvela hrana za pse i mačke potiče iz osnovne industrije prerade mesa za ljudsku upotrebu i ispitano je hemijski i mikrobiološki od strane laboratorija, uglavnom onih akreditovanih. Živinsko meso je najdostupnije pa je i najčešće korišteno ali tu je i goveđe, jagnjeće meso i drugo. Najkvalitetnija je hrana za životinje koja je napravljena od ribe jer ona sadrži najkvalitetnije proteine i masti. Ukoliko i dalje niste sigurni, obratite se za pomoć osoblju pet shop prodavnice. Kvalifikovani radnici će vam pružiti sve potrebne informacije ali i više od toga. Savetovaće vas kako da najbolje hranite svoje ljubimce, čime, kako i koliko često. Tu su i saveti o obučavanju, treniranju i ponašanju vaših ljubimaca ukoliko su vam potrebni. I ne zaboravite da je pravilan izbor činije iz koje vaš ljubimac jede takođe veoma važan detalj kada je ishrana u pitanju. Nije svejedno koju količinu hrane mu dajete pa je i to jedno od pitanja koje obavezno razmotrite da biste sačuvali zdravlje svog ljubimca.

Posle dobrog obroka potrebno je očistiti zube. Svaka pet shop prodavnica će vam ponuditi veliki izbor grickalica i žvakalica za pse i mačke koje služe čišćenju zuba i nezi desni koje treba da ostanu jake i zdrave. Psi vole da grickaju sve na šta naiđu. Dajte im omiljenu žvakalicu i sačuvaćete obuću od potencijalne opasnosti.

U zavisnosti od rase psa, nekim psima je potrebno redovno istrčavanje ali vlasnici to uglavnom dobro znaju. Ali i onim malim, maleckima je potrebna redovna šetnjica. Povodac u ruke i u šetnju! Povoci i zaštitne korpe su deo asortimana svih pet shop prodavnica i zaista ih ima u mnogo varijeteta boja, materijala, dužina, čvrstina…

Mačke...šta još treba reći o tim čudesnim stvorenjima onima koji ih vole i razumeju? Mačke vole da grebu, grebkaju i grebuckaju, naročito vaš novi nameštaj. Prostirke koje služe za mačije grebanje su najbolje rešenje za vaš paradni nameštaj, ukoliko želite da takav ostane neko duže vreme. Veliki izbor penjalica za mace sačuvaće i police ( i sve ono što na njima držite ) i zavese van mačijeg interesovanja. I najrazmaženije mačke neće odoleti posipima koji tako primamljivo mirišu iako do juče nisu mogle da precizno lociraju koordinate posude sa posipom.
Blog ilustracija: Pet shop Foto: Chiemsee2016, Pixabay
Neverovatan izbor igračaka za kuce i mace, kreativan i maštovit, dimenzijama, dizajnom, bojama, oblicima i motivima toliko je različit u našim pet shop prodavnicama da bi trebalo da razmislite o tome da povedete svog ljubimca sa sobom i izbor igračke prepustite njemu.

Obavezni deo asortimana ovih prodavnica je i onaj koji se odnosi na održavanje higijene i estetski momenat vašeg ljubimca. Šamponi, losioni, kreme, četke, češljevi, peškiri sa prikladnim motivima, regeneratori, trimeri ukoliko sami šišate i oblikujete dlaku svog ljubimca i druge potrepštine za negu zuba, dlake i noktiju, sve što vam može zatrebati je na policama svake pet shop prodavnice. Kao uslugu neke od ovih prodavnica nude i kupanje, šišanje i uređivanje „frizure“ vašeg ljubimca.

Pet shop prodavnice nisu veterinarske apoteke ali ipak u njima možete kupiti neke od osnovnih preparata koji se odnose na zdravlje vaših ljubimaca. Antiparazitski program je obavezan. Grinje, buve i krpelji se moraju tretirati ali i ako ih životinja nema, potrebno je preventivno delovati pa je rešenje savetovati se sa profesionalno obučenim osobljem koji od proizvoda najbolje štiti vašeg ljubimca od napasti.

Niko ne želi da bilo na koji način ostane bez svog ljubimca. Da bismo predupredili i ovu mogućnost, neke od boljih pet shop prodavnica nude vam uslugu izrade ogrlice po meri vašeg ljubimca i graviranja pločice sa imenom životinje na jednoj i podacima vlasnika na drugoj strani u slučaju da se mezimče izgubi.

Vaši kućni ljubimci spavaju više od vas. I verovatno ne u isto vreme kada je vaše vreme za odmor ili odlazak na spavanje. Volite li da vaši ljubimci dele krevet sa vama? Pošto zajedničko spavanje, koliko god vam uzajamno prijalo nije uvek izvodivo, ćebad, jastuci i oni mekušni krevetići i korpe za odmor i dobar san vaših ljubimaca, u svim mogućim veličinama, bojama i dezenima a opet anatomski prilagođeni veličini vašeg ljubimca ili pasmini kojoj pripada su uvek dobrodošli i vaša životinja lako će se na nju navići. Neki psi naprosto vole da borave napolju. Nabavite im dobru i udobnu kućicu.

Kada dođe hladno vreme, to ne sme biti razlog da svog psa ne izvedete u šetnju. Krupni, snažni psi sa odgovarajućim indeksom masnih tvari u organizmu lako podnose hladnoću. A šta da radimo sa onim malenima, kratkodlakim, sa kratkim nožicama čiji stomačić je tako blizu tla, hladnog? Da ga obučemo! Garderobica za pse i mačke je postala veoma popularna među našim ljubiteljima kućnih ljubimaca. Elegantno ili sportski, klasično ili ultra moderno, svejedno. Zaštitite svog ljubimca od zime i hladnoće. Sačuvajte njegovo zdravlje na svoje zadovoljstvo i njegovu ogromnu zahvalnost.
Blog ilustracija: Pet shop Foto: johnnyyip35, Pixabay
Ne treba zaboraviti da psi i mačke nisu jedini kućni ljubimci koje mnogi od nas imaju u svojim domovima. Tu su i sitne životinje, zečevi, leminzi, morski prasići, miševi, hrčkovi… svaka od ovih vrsta traži svojevrsnu hranu i negu. Kavezi u kojima ih držimo treba da su čisti, sa piljevinom odgovarajuće oštrine da ne bi oštetila osetljivu kožu malih glodara. Sav pripadajući arsenal točkova koji se vrte, hranilica, pojilica, tunela, igračaka je tu, u svim pet shop prodavnicama. Takođe je na raspolaganju i stručno znanje o ishrani i nezi zdravlja, zuba i noktiju i kod nekih vrsta ušiju ovih osetljivih bića.

Terarijumi, ako imate mogućnosti da ih oformite su ne samo dekorativan detalj u vašem domu, oni su i najsličniji prirodnim staništima gde životinjice provode vreme uživajući. Pošto je u svakom terarijumu potrebno održavanje mikroklime, specijalni uređaji koji nam to omogućuju dostupni su bez obzira na veličinu terarijuma koji imate ili planirate da postavite u svom domu. Terarijumi su staništa za malo neobičnije, često egzotične životinjske vrste, reptile na primer. Sad, kornjače i zmije se zaista ne hrane istom hranom i na isti način. Specijalna hrana za reptile, zmije ili gušter je na raspolaganju ako ste se odlučili za ove životinje kao svoje kućne ljubimce. Neke od njih potiču iz vrlo toplih i suvih krajeva pa je mikroklima i odgovarajuća ishrana osnov njihovog preživljavanja. Opremiti terarijum nije baš tako jednostavno kako se misli. Morate dobro poznavati sklonosti životinjske vrste koju želite u svom terarijumu pa u skladu sa tim i omogućiti joj da se oseća zaista kao „kod kuće“. Održavanje higijene i nega terarijuma je još jedna od elementarnih stvari o kojoj svakodnevno morate voditi računa. Ukoliko niste sigurni, saveti od strane osoblja zaposlenog u pet shop prodavnicama biće vam od dragocene pomoći.

Ptice, ptičice!!! Krletke u mnogo veličina i izvedbi koje možete odabrati u skladu sa stilom u kome je uređen ceo vaš dom daće vam onu potrebnu toplinu i radost koju u grudima svakog od nas proizvodi ptičiji poj. Od hrane i dodataka ishrani, poslastica i igračaka, saveta o nezi perja, kljuna i noktiju, nećete biti razočarani, naprotiv!
Blog ilustracija: Pet shop Foto: Karsten Paulick, Pixabay
Kada se jednom zaljubite u akvaristiku, to je ljubav do kraja života. Prvi, početnički pokušaji su najčešće skromni jer o tome na samom početku uglavnom ne znamo baš mnogo. Ali i ovde vreme čini svoje. Poželećete veći, raskošniji akvarijum sa više ribljih vrsta, sa više akvarijskog bilja...Ipak, savetuje se oprez. Potrebno je da o svemu ovome nešto više naučite. Neke riblje vrste su predatori – poješće komšiluk u rekordno kratkom vremenu. Neke druge su čistači – potrebno ih je imati zbog naslaga algi koje se stvaraju vremenom. Celokupna akvarijska oprema, od odgovarajućeg osvetljenja, hrane, filtera za vodu, do saveta kako čistiti svoj akvarijum, koliko često menjati vodu, do kondicioniranja vode i njenog testiranja i provere, osobina ribljih vrsta, nege akvarijumskog bilja, pa do preporuka za očuvanje zdravlja ribica i puževa i potencijalnih načina preventivnog delovanja ali i lečenja. Sve ovo je na dohvat ruke u svim boljim pet shop prodavnicama.

O kućnim ljubimcima može se pričati i pisati nadugačko i naširoko. Svako od nas ko zaista voli životinje i posvećen je svom ljubimcu svakodnevno će se truditi da mu obezbedi samo najbolje, od hrane, uslova, higijenskih potrepština, igračaka, svega onog što i vas i vašeg ljubimca čini sretnim i zdravim. Sve što vam je potrebno možete pronaći u svim dobro snabdevenim pet shop prodavnicama. Gde ih pronaći? Mirandre.com daje vam uvid u one samo najbolje od najboljih pet shop prodavnice koje možete pronaći na našem tržištu.
J. S.
Back to Top