Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Zašto je dobro higijensko čišćenje lica u kozmetičkom salonu

Svi smo bar jednom čuli priču o tome koliko je važno redovno čišćenje lica. Zašto je to toliko važno i na koji način se pravilno radi?

Da li redovno i pravilno čistite lice? Sigurno ste čuli da kozmeticki saloni imaju u ponudi uslugu higijenskog čišćenja kože lica i ako do sad niste ovo isprobali, ovo je prilika da se upoznate sa ovim tretmanom, njegovim benfitima i razlozima zašto to obavezno treba sebi da priuštite. Da li nekad odete na spavanje sa šminkom? Umor može da bude izgovor. Ako se to desilo jenom ili dvaput, nije smak sveta, ali ako Vam to pređe u naviku, onda se posle nekog vremena mogu javiti posledice. Teška šminka koja podrazumeva upotrebu prajmera, korektora, pudera, setova za konturisanje, rumnila, bronzera, hajlatera, senki itd – svakako čini skup supstanci koje obitavaju na koži i koje utiču na nju. Pogledajte samo ovaj spisak. Dovoljno je da pročitate koliko toga nanosimo na kožu lica i da Vam bude jasno da sve to zajedno stvara fizičku blokadu pora. Preko pora koža diše. Ako se one zatvore ili začepe usled toga što je došlo do nagomilavanja prljavštine u njima, dolazi do stvaranja bubuljica, akni i i mitesera. Na duže staze, nečistoće koje se nagomilavaju na koži, kao i loš tretman lica dovodi do toga da se postepeno gube mladalačka svojstva i da se na koži vide znakovi starenja. Kako to sprečiti? Postoji veoma jednostavan odgovor a to je – redovno čišćenje. Ono podrazumeva da je potrebno usvojiti naviku svakodnevnog čišćenja lica. Osim toga, kožu je potrebno nahraniti i hidrirati. Kada je reč o čišćenju ono treba da se sprovede svako veče pre spavanja, kao i ujutru pre nanošenja šminke. Osobe koje se ne šminkaju, takođe moraju da vode računa o otklanjanju nečistoća. Činjenica da se neko ne šminka ne znači da ima čistu kožu lica. Naime, šminka blokira pore, ali isto tako stvara barijeru između kože i nečistoća koje prodiru spolja. S druge strane neko ko ne stavlja ništa od šminke na lice i dalje ima pore izložene česticama koje se nalaze u vazduhu svuda oko nas. Tu su prašina, smog i ko zna šta sve, a pore se lako zapuše.

Blog ilustracija: Zašto je dobro higijensko čišćenje lica u kozmetičkom salonu


Foto: Pixabay

Jutarnja i večernja rutina nege kože svakako treba da sadrži čišćenje od nečistoća. Štaviše, na početku svake rutine nege kože neophodno je detaljno očistiti lice. Najbolje je koristiti prirodnu kozmetiku koja ne sadrži konzervanse i parfeme ili neku koja ove supstance sadrži u minimalnoj meri. Lice se čisti tako što se prvo uklanja šminka sa svih površina kože. Naravno ovde je reč o večernjem čišćenju lica koje je ustvari najvažnije. Inače, kada je dnevni tretman lica u pitanju, tačnije kada govorimo o svakodnevnom čišćenju, ako treba praviti kompromise i preskočiti ga, svakako treba imati na umu da je večernje čišćenje kože još važnije od jutarnjeg. Tokom dana se nakupljaju nečistoće koje svakako moramo odstraniti. Ako nemamo vremena za jutarnji ritual, dovoljno je da se umijemo nekim blagim sredstvom za pranje lica i da nakon toga nanesemo hidratantnu kremu koja obavezno mora imati faktor za zaštitu od sunca. Većina dnevnih krema ima SPF 15, a ako je leto i ako se nalazite u zoni gde je sunčevo zračenje jače, onda koristite kremu sa većim zaštitnim faktorom.

Što se tiče detaljnog higijenskog čišćenja ono se sprovodi u kozmetičkim salonima periodično. Zašto uopšte idemo u kozmetički salon ako smo disciplinovani i ako svakodnevno čistimo lice kod kuće. Naime, u salonu ćete dobiti znatno detaljnije čišćenje koje sprovode stručna lica. Sami kod kuće ne možete uraditi toliko detaljno čišćenje. Naime, u salonu se radi piling pomoću koga se otklanjaju mrtve ćelije kože i ostale površinske nečistoće na koži. U kozmetičkim salonima koriste si specijalna profesionalna kozmetika, odnosno sredstva koja su provereno bezbedna za upotrebi, a pored toga daleko su učinkovitija od onoga što koristimo kod kuće.

Kozmetičari u salonima uradiće detaljno čišćenje vodeći računa o tome da je koža jedan veoma delikatan organ s kojim se mora pažljivo postupiti da ne bi došlo do oštećenja. Kada se radi piling, ako se on grubo ili nestručno sprovodi dolazi do oštećenja površinskih slojeva kože. Isto tako, ako se u samom procesu čišćenja kombinuju sredstva koja inače ne idu zajedno, to može da izazove iritacije i alergije.

Detaljno čišćenje kože lica u kozmetičkom salonu veoma je važno jer se na taj način uklanja sve ono što je štetno za kožu, a što sami ne možemo ukloniti tokom svakodnevnog čišćenja lica. Isto tako, tokom tretmana higijenskog čišćenja lica sprovodi se i dodatni tretman hidratacije i ishrane kože posebnim najkvalitetnijim sastojcima koji su koži neophodni da bi bila elastična i blistava i da da bi imala mladalački izgled.

Kada treba ići na tretman detaljnog higijenskog čišćenja lica? Ovi tretmani sprovode se periodično, a preporučljivo je da se rade jednom u dva do tri meseca kako bi se u kontinuitetu održavao postignut efekat.

Za kraj, podsećanje da je za lepotu kože najviše odgovoran njen vlasnik. Na izgled kože ne utiče samo ono što joj pružimo prilikom tretmana u nekom od najboljih kozmetičkih salona, već i sve drugo što za našu kožu svakodnevno činimo. S tim u vezi je i zdrava ishrana i način života. Ako se pravilno, umereno i izbalansirano hranimo onda će se to odraziti i na našu kožu. Takođe, važno je i da sami svakodnevno negujemo svoje lice i da ga štitimo od svih spoljnih uticaja koji joj škode, a to je sunčevo zračenje. Toplota, hladnoća, prljavština i slično. Uloženi trud se svakako vidi, a kako bi efekat bio potpun, deo brige o koži lica treba prepustiti stručnim profesionalcima u kozmetičkim salonima.

Pročitajte još:

- Da li je i dalje u trendu iscrtavanje obrva u kozmetičkim salonima

M. K.
Back to Top