Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Zvučno izolujte kancelarije uz pomoć PVC stolarije

Na koji način je najbolje da izolujete prostor od buke? To je naročito važno kada je reč o poslovnom prostoru jer tu se ne toleriše da zvuci spolja utiču na neometano obavljanje poslova unutra.

Kvalitetna stolarija, odnosno prozori i vrata imaju veliki uticaj na to u kolikoj meri je se zvuci spolja čuju unutra i obrnuto. Kada je reč o tome kakav izbor bi trebalo napraviti da se postigne dobra i zadovoljavajuća zvučna izolacija, u tom kontekstu se pominje i PVC stolarija kao vrsta stolarije koja se smatra jednom od najprihvatljivijih. Ona ispunjava sve preduslove koji su potrebni da bi se moglo govoriti o očekivanjima vezanim za kvalitet koje svaki kupac ima. Odnos cene i kvaliteta je takav da pvc stolarije odnosi prevagu u odnosu na druge tipove. Postoje i drugi materijali koji su u opticaju, ali njihova cena je veća s jedne strane, ili s druge strane, oni nemaju tako dobre karakteristike kao što ima pvc kao materijal. Poslovni prostor se oprema tako da bude funkcionalan i da pruža potrebne uslove komfor kako bi se neometano radilo. Prilikom opremanja razmišlja se i o inicijalnim troškovima, ali i o tome da kasnije održavanje ne bude suviše komplikovano i skupo. Prozori i vrata od pvc-a pružaju i nude sve što je navedeno u jednom paketu. Njihova cena je pristupačna i fizičkim licima ali i pravnim, i zato se sve više osoba odlučuje upravo za njenu kupovinu i ugradnju. Više puta do sad bilo je govora o tome da je pvc stolarija, pored toga što je jeftina, nesrazmerno kvalitetnija u odnosu na cenu. Obično, kada je nešto jeftino, mislimo da mu nešto nedostaje ili da nije dovoljno dobro, kvalitetno ili dugotrajno. Ali, paradoks koji postoji u ovom slučaju je realan. Pvc je jeftin i kvalitetan materijal, ali i samo proces izrade, odnosno proizvodnje prozora i vrata od pvc-a je brz i ne košta puno. Zato i kada se dobiju gotovi prozori i vrata, ipak postoji dovoljno prostora da njihova cena bude niska, a da i sami prodavci ili proizvođači imaju dovoljnu zaradu. Ostali materijali i završna obrada takođe utiču na cenu i ona u odnosu na njih malo varira. Tu se misli na gumene zaptivke, kao i na kvake i šarke. Ipak, ništa od ovoga ne podiže cenu u nekoj primetnijoj meri. Ali, zaključak je da je uslov da se poslovni prostor opremi u okviru budžeta u slučaju ugrađivanja pvc stolarije itekako izvodljiv.

Dalje, cena održavanja poslovnog prostora se umanjuje na duge staze jer je ovo vrsta stolarije koja ne zahteva farbanje i taj tip održavanja. Ona se ne haba od vremenskih prilika i ne rđa usled vlage. Deluje estetski veoma privlačno i odaje utisak da se nalazite u svežem i s brigom opremljenom prostoru.

Blog ilustracija: Zvučno izolujte kancelarije uz pomoć PVC stolarije


Foto: Mirandre

Ali, naš akcenat je danas stavljen na pitanje vezano za buku. To je, kako je već napomenuto, veoma važno rešiti u poslovnim prostorima i kancelarijama. One su veoma često locirane u centru ili u nekoj prometnijoj ulici. Ako prozori kancelarije gledaju ka ulici koja je prometna, onda buka koja dolazi spolja zaista može da zasmeta i da remeti obavljanje posla. Svako ko je stanovao ili stanuje u stanu ili kući koji imaju prozore okrenute ka prometnoj ulici, vrlo dobro zna o čemu je ovde reč. Ako niste imali priliku da to iskusite na ličnom primeru, onda ste do sad sigurno mogli od nekog da čujete da ima problem sa tim. Kada Vam se neko požali na buku, poverujte mu, jer ona u nekim prostorijama može biti nesnosna. Nekad, ulica nije ni toliko blizu, ali akustika je takva da sve zvuke vozila koji dopiru iz nje Vi pojačano čujete. Sobe koje su imaju ovakav položaj nezgodne su i za boravak i za spavanje. Ali, ako su to kancelarije ili prostorije firme u kojima zaposleni provode čitavo radno vreme, onda ih buka može remetiti. Naučno je dokazano da veći nivo buke utiče i na brzu pojavu umora i na smanjenu učinkovitost u radu. ako ste vlasnik firme ili direktor ne želite e da Vaši zaposleni lošije obavljaju poslove jer ih u svakodnevnom radu remeti buka. Čak i da nisu svesni može da se desi da se mnogo ranije umore zbog nje i da osećaju posledice koje se u svakom pogledu odražavaju na posao. kada je čovek umoran, on nikako ne može da bude produktivan kao inače i nikako ne može da postigne rezultate kao kad je odmoran, a mozak mu je bistar i svež. Zagađenje bukom se čak i meri u gradovima. Broj decibela je važan, ali isto tako važno je i vreme trajanja perioda u kome je neko izložen pojačanoj buci. Ona ne utiče samo na premor, već nepovoljno utuče i na psihu. Ne želite da Vaša kompanija stagnira ili slabije napreduje za to što je narušen komoditet radnika ili klijenata koji dolaze u posetu.

Pvc stolarija je zato odlično rešenje za poslovni prostor. Naime, već smo naveli razloge zbog kojih je ona dobra u cilju štednje novca zbog jeftine ugradnje i uštede na daljem održavanju. Tu ne smemo smetnuti s uma i da se najviše štedi na računima za struju koja se troši za grejanje i hlađenje, a to sigurno nije zanemarljivo, naročito kada se uzme u obzir da je struja skuplja u poslovnim prostorima i da se ona mnogo više troši nego u domaćinstvima.

Gumene zaptivke koje postoje na ivcima pvc prozora i terasnih pvc vrata obezbeđuju da materijal čvrsto prijanja i da se na taj način sprečava i gubitak toplote, ali i blokiraju se zvukovi. Pvc vrata i prozori imaju dvostruka stakla na svojim prozorskim oknima, koja su vakumirana između i time se postiže da zvuk ne prodire lako. Ako Vam je potrebno provetravanje bez otvaranja prozora, moderni pvc prozori, ali i vrata svi imaju mogućnost otvaranje na kiper ili leptir. Poslovni prostori se često leti klimatizuju kako bi svima boravak bio ugodan, tada su oni zatvoreni i tada se itekako oseti da oni obezbeđuju tišinu i da eliminišu spoljašnju buku.

Za uspeh u poslovanju svaki detalj je bitan, pa tako i pravilno opremanje poslovnog prostora. Sa pvc stolarijom ćete postići sve što ste želeli uz minimalno ulaganje dobićete optimalne rezultate. Mislite o tome kada budete opremali ili renovirali vas poslovni prostor odnosno kancelarije.

Pročitajte još:

- Da li se isplati ugraditi PVC stolariju

M. K.
Back to Top