Etno sela

Registruj se
Prijavi se
Etno sela
Život u Beogradu ili u nekom drugom velikom gradu ume da se pretvori u pravi pakao.
Svakodnevnica od posla do kuće, beton po kome gazite i neizostavna prašina i gradska vreva umeju da nas dodatno umore i iscrpe.
Pravo rešenje za sve koji su umorni i napeti je upravo poseta etno sela.
U Srbiji možete naći veliki izbor etno sela koja će Vam pružiti mir i odmor koji Vam je neophodan.
Srbija i dalje ima netaknute delove prirode koji se nalaze daleko od gužve i gradskog žamora i gde možete napuniti baterije za svoju sledeću radnu nedelju.
Nadjite etno selo po svojim merama i uputite se na nezaboravan odmor vašeg duha i tela.
Gostoljublje je seoski-turistički kompleks koji se nalazi na obroncima planine Maljen u selu Mionica (južna strana Divčibara) na nadmorskoj visini od 600m,a prvo veće naselje je varoš Kosjerić udaljeno 13 km. Komplex se prostire na 12 hektara površine gde su u delu od oko 2 hektara grupisani svi objekti.
Na 20 km od Kraljeva u pravcu Raške, nakon 4km od skretanja kod mesta Bogutovac, nalazi se zaseok Korićanci. Seosko domaćinstvo i apartmansko naselje Filipović pruža pre svega domaćinsku atmosferu. Njihove domaćice nesebično i predano posvećuju svoje vreme svim svojim gostima. Osećaj da ste kod majke ili bake pojačaće oni dobri, skoro zaboravljeni običaji kao što su slatko i voda ujtru, kafica i lepa, iskrena reč. Mešeni hleb i razvijene kore za pitu ili gibanicu i ostali specijaliteti učiniće da odmor dobije puni smisao i bude zaista onaj pravi. Takođe u domaćinstvu Filipović postoji i opcija organizovanog celogodišnjeg smeštaja i brige za starije osobe. U okviru smeštaja, domaćinstvo Filipović poseduje dva dvokrevetna i jedan apartman za 4 osobe, kao potpuno izdvojene objekte u etno stilu i u spoju tradicije i komfora. Takođe poseduju dve trokrevetne sobe u okviru stare, renovirane kuće, sa posebno prijatnom atmosferom i ugodnim dnevnim boravkom. U smeštaj je uključena mogućnost punog pansiona sa isključivo domaćom, tradicionalnom kuhinjom. Naravno, u ponudi su i dodatni sadržaji kao što je rafting Ibrom, planinarenje, pecanje itd. Dobrodošli u etno selo Filipović.
U domaćinstvu Svetislava Čupića, u dvorištu iza porodične kuće, sagrađena su tri nova objekta u cilju bavljenja seoskim turizmom. Svi objekti izgrađeni su od cigle i drveta, pokriveni biber crepom. Dekorativni elementi i pojedina arhitektonska rešenja izvedena su u duhu stilizovanih formi srednjevekovnih utvrđenih gradova (kule) i narodnog graditeljstva Mačve (četvoroslivni krov, terase i tremovi). Na severnoj strani dvorišta nalazi se jednospratna zgrada sa uređenim apartmanom za smeštaj. Neposredno uz nju je prizemna zgrada za prihvat i posluženje gostiju. U njoj su izložene muška i ženska narodna nošnja iz Mačve, a prozori, stolovi i stolice prekriveni su tkaninama, zavesama i stolnjacima sa motivima iz ovih krajeva.
Spoja naših narodnih običaja i turizma je etno selo koje naše običaje i kulturu življenja pokušava sačuvati i prezentovati je svim zainteresovanima. Bez obzira da li planirate da u prirodi provedete samo vikend ili želite da vam godišnji odmor protekne daleko do gradske vreve, potražite smeštaj u nekom od sela širom Srbije. Domaća hrana, svež vazduh, prelepa priroda i ljubazni domaćini etno sela pobrinuće se da se dobro odmorite i da vaš boravak bude nezaboravan. Etno sela su sagradjena uglavnom od prirodnih materijala što još više daje čar i upotpunjuje sliku ovih sela. Sva etno sela su stvarali oni koji su na vreme shvatili šta će biti okosnica turizma u Srbiji. Svi su uložili puno ljubavi i mašte kako bi prikazali odlike svoga kraja. I gostoprimstvo. Cilj je dovesti što više inostranih gostiju koji će pospešiti razvoj kraja i promovisati lepote Srbije: britki planinski vazduh, bistre reke, pitku vodu, zaorane njive, miris pokošene trave i tek ubranog voća. Ukus žute proje, kačamaka, jagnjetine ispod sača, čvaraka, rakije i pršute je „bajka“ srpske kuhinje koju će turisti poneti i vraćati joj se kako bi ponovo prošli kroz magični lavirint davnih vremena. I kroz lepote sela Srbije.
Back to Top