Euro palete Beograd

Registruj se
Prijavi se
Euro palete Beograd
- PRODAJA i PROIZVODNjA EURO PALETA; OTKUP EURO PALETA; REPARACIJA POLOVNIH EURO PALETA!
- SVI PROIZVOĐAČI i PRODAVCI EURO PALETA U BEOGRADU i SRBIJI NA JEDNOM MESTU!
- POGLEDAJTE MODELE NOVIH i POLOVNIH EURO PALETA i NjIHOVE CENE
to-ma-palete-plus-euro-palete-770896

TO-MA PALETE PLUS

Beograd, Zemun, Majora Zorana Radosavljevića 382 060 5656097
cena: Cenovnik
EURO PALETE BEOGRAD TO MA PALETE Euro palete su zasigurno najzastupljeniji proizvod zato što je standardizovana paleta po evropskim propisima.
Mi se već dugi niz godina bavimo kupovinom, prodajom i proizvodnjom euro paleta i ubrajamo se u najveće frme u Evropi.
adria-packing-euro-palete
EURO PALETE - ADRIA PACKING Ponuda Adria Packing-a obuhvata EPAL euro palete.
arborspalet-euro-palete

ArborSpalet palete

Bačka Palanka, Prvo Železničko naselje bb 063 285029
PROIZVODNJA EURO PALETA.
EURO PALETE poseduju sertifikate i zadovoljavaju postavljene evropske standarde, naročito kada su u pitanju kvalitet, bezbednost i otpornost.
Posedujemo sertifikat toplotnog tretiranja (HT) koji je izdat od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede, Uprave za zaštitu bilja br.:321-02-02165/2010-11 od 14.02.2011.
i Međunarodnog standarda za fitosanitarne mere broj 15 (ISPM15).
pallet-center-by-jovic-group-euro-palete-594929
EURO PALETE - PALLET CENTAR BY JOVIĆ GROUP Prodaja, otkup i reparacija EURO paleta.
EURO palete Zemun, Ugrinovci.
gavric-promet-euro-palete

Gavrić promet

Futog, Put za plantu 10a 021 895711
cena: Cenovnik
PROIZVODNJA EURO PALETA.
Bavimo se proizvodnjom euro paleta raznih dimenzija i vrsta.
Stalni kupci i korisnici su garancija kvaliteta naših prozivoda.
sinis-032-palete-euro-palete-984488

Sinis 032 Palete

Čačak, Topalovića put bb 061 6813692
EURO PALETE ČAČAK - SINIS 032 PALETE Proizvodnja i otkup Euro paleta.
Kvalitetne Euro palete. Proizvodnja euro paleta Čačak. Prodaja paleta po celoj Srbiji.
mis-sistem-euro-palete
EURO PALETE - MIS SISTEM Bavimo se proizvodnjom euro paleta.
misko-euro-palete-euro-palete

Miško Euro Palete

Beograd, Ugrinovci, Zemunska 285 063 1170739
cena: Cenovnik
EURO PALETE - MIŠKO EURO PALETE Prodaju, otkup i servis Euro paleta.
conit-palete-euro-palete-494154

Conit palete

Beograd, Zemun, Batajnički drum 6d 063 482210
cena: Cenovnik
EURO PALETE - CONIT Vršimo prodaju, otkup i popravku svih dimenzija drvenih paleta.
Takođe pružamo uslugu transporta i zamenu paleta.
mm-limited-palete-euro-palete-790121
EURO PALETE - MM LIMITED PALETE Prodaja, otkup, proizvodnja i popravka EURO paleta.
EURO palete klase I.
Euro palete klase II.
sipal-palete-euro-palete-659488
EURO PALETE ČURUG - SIPAL PALETE Proizvodnja i reparacija EURO PALETA.
Izrada Euro palete u skladu sa standardom Evropske asocijacije za palete (EPAL).
connecta-team-euro-palete

Connecta team

Novi Sad, Somborska 13 064 6580112
cena: Cenovnik
EURO PALETE - CONNECTA TEAM Proizvodnja, popravka, otkup i iznajmljivanje Euro paleta.

DC KOMERC Euro palete

Beograd, Železnik, Avalska bb 063 1170747
EURO PALETE ŽELEZNIK - DC KOMERC Prodaja Euro paleta.

Palete Sim

Kraljevo, Rudno br.43 064 4543111
EURO PALETE

Osetia

Beograd, Borča, Mitra Trifunovića Uče 15 011 3328485
PROIZVODNJA EURO PALETA. PRODAJA EURO PALETA.

Gravelin palete

Beograd, Grocka, 4. jula 14 Pudarci 063 8019920
Proizvodnja euro paleta

Džino paleta

Beograd, Dobanovci, Lole Ribara 160 065 2139290
EURO PALETE BEOGRAD

Paćkan trans

Beograd, Batajnica, Jovana Brankovića 114 011 8488265
Euro palete Beograd

Pallet System

Beograd, Zemun, Jaroslava Čermaka 4 063 297168
EURO PALETE - PALLET SYSTEM Proizvodnja, prodaja i reparacija Euro paleta.

Europam

Novi Beograd, Aleksinačkih rudara 63 063 652808
EURO PALETE BEOGRAD - EUROPAM Nove i polovne EURO palete, EURO palete NOVI BEOGRAD.
Euro palete
Euro palete se koriste u mnogim prilikama. Njihova glavna i osnovna primena je u raznim granama industrije. Euro palete su vrsta ambalaže koja se koristi prilikom odlaganja, pakovanja, prevoza i smeštanja robe u magacine. U današnje vreme transport i skladištenje ne može se zamisliti bez upotrebe euro paleta. Na koji način ih najbolje opisati? Naime, euro palete su veoma jednostavan proizvod koji odoleva vremenu i novim tehnologijama. Kako to da nekoliko dasaka složenih na određen način ima tako veliku primenu i da, bez obzira na napredak tehnologije, ni danas ništa ne može u potpunosti da ih zameni? Jednostavno, euro palete su konstruisane tako da su veoma praktične i primenjive imajući razne namene.
Europalete
Foto: Pixabay
Postoji više vrsta paleta, ali nisu sve one euro palete. Koji su kriterijumi da bi se paleta nazvala euro paletom? Naime, paleta ima mnogo i one se prave u više dimenzija. Dobijaju razne popularne nazive kao što su voćarska paleta ili jednokratna paleta. Nasuprot njima, euro palete moraju biti napravljene po strogim standardima. Za proizvodnju euro paleta koriste se daske određene debljine, tj. tehničke specifikacije predstavljaju standard od koga nema odstupanja. Debljina dasaka, njihov broj, dimenzije izražene u milimetrima, kao i broj eksera sve to čini tehničke karakteristike euro paleta. Zahvaljujući strogo propisanim standardima one mogu da imaju poseban žig po kome su prepoznatljive. Taj žig ima oznaku EUR. Ukoliko paleta nema ovaj specifičan žig to znači da nije reč o euro paleti. Isto tako, žig je garancija kvaliteta i standarda.

Što se tiče tehničkih podataka koji su karakteristični za euro palete oni podrazumevaju sledeće vrednosti:

- 2 daske dimenzija 1200mm / 145mm /22mm na ivicama
- 2 daske dimenzija 1200mm / 100mm /22mm do ivica
- 1 srednja daska dimenzija 1200mm / 145mm /22mm
- 3 poprečne daske dimenzija 800mm / 145mm /22mm
- 2 donje daske dimenzija 1200mm / 100mm /22mm do ivica
- 1 donja daska dimenzija 1200mm / 145mm /22mm
- 3 drvene kocke dimenzija 145mm /145mm /78mm
- 6 drvenih kocaka dimenzija 145mm /100mm /78mm
- 78 eksera

Osim tačnih dimenzija, euro palete imaju i alternativne nazive. Iako su najpoznatije pod nazivom euro palete, one se još nazivaju pul palete, ravne palete, višekratne palete, zamenjive palete. Imaju četiri ulaza, sa svih bočnih strana po jedan. Kada se govori o ulazima, misli se na ulaze za viljuške viljuškara kojima se one podižu. Još jedan od naziva koji često zamenjuje naziv euro palete, jeste palete sa žigom.

Ne možemo da zamislimo magacin bez euro paleta. Roba koja na njima stoji često može biti veoma masivna. Da nema euro paleta ne bi bilo moguće lako je pomerati, premeštati, istovarati ili utovarati u kamione. Znamo svi da se zato koriste mašine koji ih podižu, a to su viljuškari. Oni ne bi mogli da podignu robu koja je jednostavno u džakovima ili u nekoj drugoj ambalaži jer bi mogli da je probuše. Čak i da su svi proizvodi u kutijama one bi trebalo da budu odignute od tla kako bi viljuškar mogao da zavuče svoje viljuške ispod njih i podigne ih, kako bi ih premestio ili utovario u kamion za dalji transport. Za podizanje upakovanih proizvoda od tla opet bi trebalo upotrebiti ljudsku snagu ili neku mašinu. Jednostavno, smišljeno je mnogo jednostavnije rešenje. To su drvene euro palete. Roba koja je u magacinima i skladištima već je uzdignuta od tla, kada je poslagana na euro palete. Njihove dimenzije, broj i dužina dasaka su standardizovani zato što to omogućava da se ovi podaci iskoriste u više svrha. Naime, kada znamo kako izgleda euro palete i kada tu nema odstupanja, onda znamo i kako treba konstruisati viljuškare koje ih podižu. Tako i oni imaju svoj standard koji je u skladu sa standardom koji imaju euro palete. Zahvaljujući milimetarski preciznim dimenzijama, unapred je poznata i masa euro paleta. Ona, međutim, varira u odnosu na sto koliko je paleta vlažna. Naravno, što je manji procenat vlage, paleta je lakša, tako da njena masa varira od 20kg do 25kg.

Osim što imaju precizne dimenzije, euro palete se prave od drveta koje je prethodno tretirano na poseban način. Naime, drvo se termalno obrađuje, odnosno tretira toplotom kako bi se uništili paraziti koji eventualno u njemu postoje. Tretman sirovine vrši se u trajanju od najmanje pola sata, a temperatura koja se primenjuje ne sme biti previsoka, kako se drvo ne bi skuvalo ili oštetilo. Ona je negde ispod 60 °C, tačnije nije niža od 56 °C. Ova temperatura dovoljna je da se istrebe štetočine kako ne bi kasnije pravile probleme i kako bi drvo bilo zdravo i pogodno za dalju obradu. Dokaz da je drvo termički tretirano (IPPC Norma: ISPM 15) je poseban dodatni žig „HT“.

Pošto je n euro paletama sve standardizovano, tako i sami ekseri imaju žig koji se sastoji od dva istovetna slova, na primer „AA“. Kad smo već kod oznaka i žigova, pored glavnog „EUR“ žiga, na paletama postoji još nekoliko: oznaka ISO standarda, oznaka organa koji izdaje dozvole, DB „Debarked“ = ,,skinuta kora” i oznaka kompanije.

Euro palete su veoma jake i postojane. Njihova nosivost iznosi do tone i po. Još jedna važna skraćenica koja je vezana za euro palete je EPAL, koja oznašava evropsku asocijaciju za palete. Nisu sve EUR/EPAL palete istog kvaliteta i klase. Zato među njima pravimo razliku i delimo ih u kategorije, tj. klase.

Najskuplje su nove euro palete, koje su, kako im samo ime kaže, nekorišćene. Dolaze direktno iz fabrike. One su zanimljive za sve grane industrije gde je neophodno da se održi viši nivo higijene od normalnog. To su farmaceutska i prehrambena industrija.
Europalete
Foto: Pixabay
Euro palete I klase, ili svetle euro palete više su upotrebi od novih. Ovo su svetle euro palete koje su malo korišćene. Nisu dugo u upotrebi, te stoga nisu ni potamnele. One na sebi mogu imati tragove viljuškara. Pogodne su za upotrebe u svim granama industrije, kao i za pravljenje nameštaja, što je posebna priča.

Euro palete II klase – tamne palete su takođe polovne palete koje su duže u upotrebi. Potamnele su od korišćenja. One se mogu upotrebljavati u skladištima, magacinima, u transportu i svugde gde nije važno da paleta bude nova i svetla. Od njih se može praviti nameštaj koji deluje još više rustično, ako je to efekat koji želite da postignete. One su jeftinije od svetlih paleta.

U opticaju su i oštećene, ali i reparirane tj. popravljane euro palete. Palete se popravljaju u posebnim centrima za reparaciju kod renomiranih proizvođača i prodavaca.

Tu je i posebna kategorija euro paleta u boji. Naime, boja nije ništa drugo, već signal da je na toj paleti bila neka potencijino opasna i otrovna hemikalija, te da se one ne upotrebljavaju naknadno negde gde bi mogle da ugroze zdravlje ljudi, na primer da se koriste a transport namirnica.
Europalete
Foto: Pixabay
Već je napomenuto da se od euro paleta pravi i nameštaj. Štaviše, ovakva nameštaj postao je trend i internet je preplavljen idejama kako da se od paleta naprave razni komadi nameštaja. Tako, za male pare možete napraviti krevet ili sto koji izgledaju sjajno. Ako niste vični farbanju i lakiranju, uopšte nije neophodno da farbate palete kad od njih pravite nameštaj. Izgledaju odlično i u natur nijansi. Ako pak želite da ih farbate, a ipak nemate s tim iskustva, ne treba da brinete jer je fazon nameštaja od euro paleta da budu rustične, što podrazumeva da deluju divlje, neobrađeno i da nisu uglačane i sjajne. Dovoljno je da nekoliko puta zamahnete četkom, tako da se vide tragovi farbe, a ispod podloga da ostane vidljiva. Efekat nedovršenosti ili tragova upotrebe, kao što je poneki usek ili mala pukotina deluje veoma zanimljivo kada se kombinuje sa jastučićima, biljkama, ukrasnim svećama, vazama, zanimljivom rasvetom i slično.

Ako nemate nikakve veze sa stolarskim zanatom, niti želite da se bakćete sa tima da Vam neko pravi novi krevet ili klub sto, onda su euro palete idealne za Vas. Nema potrebe da ih sečete, zakucavate eksere, šrafite šrafove i slično. Dovoljno je poređate palete u jedan ili dva reda i preko njih stavite dušek „voila“ - dobili ste gotov krevet koji je dovoljno uzdignut od poda. Vodite računa samo o tome da jedna paleta može težiti i do 25 kg, tako da je masa vašeg kreveta poprilična, tako da ćete ga teže pomerati. Međutim, iako su masivne, ako pomerite dušek, palete ćete lako odgurati u stranu, ako na primer hoćete da počistite ispod. Ovakvi kreveti pravi su hit na sajtovima koji nude ideje za uređenje prostora. Ne samo da je krevet od euro paleta, bilo da je reč o krevetu za jednu osobu ili o bračnom krevetu, odličan izbor jer ga sami možete napraviti bez ikakvog alata i stolarskog umeća i pri tom izgleda odlično, a pored svega toga veoma je jeftin. Izračunajte koliko košta dušek i na to dodajte cene paleta i videćete sami da je računica zaista dobra. Uz to, krevet od euro paleta je izuzetno udoban. Čak iako kupite jeftiniji dušek, ali od dobrog proizvođača, palete koje se ispod njega nalaze savršeno u ravne i daće mu odličnu potporu. Ovakvi kreveti daleko su zdraviji za spavanje i udobniji od većine kaučeva sa sunđerima i federima.
Europalete
Foto: Pixabay
Ali, priča o nameštaju od euro paleta ne završava se samo na tome da se od njih prave kreveti. Mogu se napraviti savršeni klub stolovi, stolice, klupe, fotelje, police za knjige ili cveće. Zašto se za nameštaj, a naročito za krevete koriste baš palete sa žigom, kad postoje i one nestandardne bez žiga koje mogu biti jeftinije? To je zato što su sve euro palete istih dimenzija u milimetar. Obične palete bez žiga su raznih veličina i dovoljno je da jedna od druge odstupa u visini nekoliko milimetara ili par centimetara i da krevet bude neravan. Isto važi i za stolove koji se prave od paleta koje se slažu jedna na drugu. Jednostavno, neophodno je da postoji standardna veličina da bi se euro palete složile kao kockice.

Osnovna upotreba euro paleta odnosi se na skoro sve grane industrije. Bez njih je nemoguće zamisliti utovar robe u kamione ili šlepere. Proizvodi koji stoje u hiper marketima, četo su izloženi na samim paletama, a dovoze se i odvoze lako, pomoću viljuškara. Zahvaljujući upotrebi euro paleta, štedi se prostor u magacinu, a samim tim i novac za najam prostora za skladištenje. Kada roba stoji na paletama, moguće je ređati je na spratove od metala, dok do svake palete viljuškar lako stiže, bez obzira da li je visoko ili ne.

U građevinarstvu se euro palete koriste da se na njih postavi razna roba spakovana u džakove, u hemijskoj industriji na njima su razni proizvodi u kanisterima i flašama. Ovako nabrajanje moglo bi da se otegne u nedogled. Upotreba euro paleta veoma je široka, a interesovanje za njih još je postalo veće kada su postale veoma tražene i popularne u ulozi uređenja enterijera. Njihov prirodan izgled zrači jednostavnom lepotom koja prija oku. Zato su euro palete odličan izbor za svakog ko za malo novca hoće da potpuno osveži prostor u kom živi. U proizvodnji i u prodajnim objektima one su decenijama nezamenjive i znamo da će to tako biti još dugo, dugo.
Prodaja euro paleta Beograd i cene euro paleta u Beogradu, gde ih možete kupiti i ko su proizvođaći euro paleta? Euro palete su vrsta drvenih paleta koja se koristi u skoro svim industrijskim granama. Euro palete imaju nekoliko standardnih dimenzija i stoga su opšteprihvaćene a konstruisane su tako da se koriste kao idealna podloga za mnoge vrste robe. Euro palete se lako premeštaju viljuškarima. Ako Vam trebaju euro palete za Vaš magacin, stovarište, veleprodajni, maloprodajni objekat ili za transport proizvođači euro paleta su ovde predstavljeni. Euro palete se raspoznaju po logou "EUR" koji je utisnut na svakoj od njih. Popularnost euro paleta naglo je porasla jer od kad su se pojavile ideje za korišćenje euro paleta kao delove nameštaja rustičnog izgleda. Kreveti od euro paleta, klub stolovi od euro paleta, police za cveće ili knjige od euro paleta, baštenski nameštaj i ležaljke i sve to od euro paleta - izgleda sjajno! Možete ofarbati euro palete ali ne punom bojom nego tako da se vidi tekstura drveta i da se ne pokrije cela površina i dobićete veoma efektan komad nameštaja od euro paleta. Pogledajte prezentacije proizvođača euro paleta, informišite se o ponudi i cenama i bilo da ste proizvođač i potrebne su Vam za Vaše proizvode ili ste umetnik i potrebne su Vam za Vaše kreativne ideje, ovde možete kupiti euro palete! - Euro palete su vrsta drvene ambalaže koja se koristi u gotovo svim granama industrije. Euro palete se izrađuju u više dimenzija. Za izradu euro paleta koriste se drvene daske koje se spajaju tako da između njih ima slobodnog prostora. Euro palete su vrsta drvenih paleta koje imaju standardne dimenzije od kojih su najčešće: 1200 mm x 800mm x 144mm. Što se tiče specifikacija euro paleta, one nemaju samo standardizovane dimenzije, već i maju i standarde u vezi sa brojem spojeva, odnosno moraju imati najmanje 78 eksera tačno određenog tipa, koji su raspoređeni po standardizovanoj šemi spajanja. Zahvaljujući standardizaciji euro palete omogućavaju i količinsku konstantnost koja omogućava razmenu paleta za paletu. Euro palete se razlikuju od stalih paleta po tome što one radi lakšeg raspoznavanja imaju sa desne strane utisnut logo na kome stoji "EUR" natpis. Drvene palete našle su svoju primenu svugde a naročito su pogodne za transport i za skladištenje raznih artikala pošto su konstruisane tako da ih viljuškar može podizati i transportovati.
Back to Top