Fitness Medico Ambulanta za rehabilitaciju

Registruj se
Prijavi se
Fitness Medico Ambulanta za rehabilitaciju
LOKACIJE

Fizikalna terapija

Fizikalna terapija je primena fizikalnih agenasa u svrhu rehabilitacije povreda.
U fizikalne agense ubrajamo razne oblike energije koji imaju različita doziranja i način primene, ali jedan zajednicki cilj a to je uspostavljanje normalne funkcije dela tela pacijenta ili njegovog čitavog organizma.
Fizikalna terpija u ambulanti za rehabilitaciju Fitness Medico sprovodi se primenom individualnog principa, jedan pacijen jedan terapeut, gde se pacijent posmatra interdisciplinarno i uvodi u rehabilitacijoni proces vodeći se računa upravo o onim elementima rehabilitacinog proces koji će tom pacijentu šružiti najbrži i najučinkovitiji opopavak nakon povrede.
Princip rane rehabilitacije koji primenjujemo u ordinaciji Fitness Medico je od presudnog značaja u lečenju povreda kao što su: prednji ukršteni ligamenti kolena, meniskus, skočni zglob, rame, povrede stopala i šake.
Pacijent ambulante za rehabilitaciju Fitness Medico nakon obavljenog dijagnostičkog postupka i evaluacije stepena i težine povrede, od strane fizioterapeuta, dobija plani terapije.
Ambulanta za rehabilitaciju Fitness Medico princip rane rehabilitacije primenjuje se na svim pacijentima.
Lečenje povreda započinje odmah po povređivanju, odnosno, po uspostavljanju dijagnoze.
Kako bi se postigao potpun oporavak nakon povrede neophodno je započeti rehabilitaciju povrede još u akutnoj fazi, u nekim slučajevima čak i preko imobilizacije, odnosno gipsa.
Ovakvim pristupom u lečenju povreda postiže se brži oporavak sa boljim rezultatima, i umanjuju ili potpuno eliminišu trajne posledice koje pojedine povrede mogu ostaviti i smanjuje vreme imobilizacije.

Saloni za masažu

FITNESS MEDICO MASAŽA.
Neke od tehnike masaža primenjuju se u fizikalnoj medicini nakon povreda, i radi ubrzavanja oporavka nakon operacija.
Pored toga, zahvaljujući efektu opuštanja koji profesionalna masaža izaziva, mogu se ublažiti i eliminisati i simptomi hroničnog zamora, stresa, depresije i poremećaja anksioznosti.
Masaža je naročito značajna kada su u pitanju bolovi u leđima i kičmi, kao i bolovi u vratu i ramenima.
Fitness Medico nudi jedinstvenu terapiju masažom koja integriše zapadnu i istočnjačku tehniku rada.
Ono što nas čini jednistvenim jeste specijalizovanost u radu sa profesionlanim sportistima i ogramno iskustvo u primeni terapeustke masaža kod najrazličitijih povreda.
Terapeute masere u Fitness Medico-u karakterišu stručnost, profesionalizam i dugogodišnje iskustvo sa prepoznatljivim rezultatima.
SPORTSKA MASAŽA.
U okviru ambulante za rehabilitaciju Fitness Medico pacijantima je na raspolaganju sportska masaža koja podrazumeva brzu i potpunu pripremu sportiste za trening, takmičenje.
Sportsk masža, pravilno dozirana od velike je koristi za profesionalne sportiste jer u mnogome utiče na povećanje sportske moći samog sportiste.
Masaža brže i potpunije odstranjuje sve nepoželjne ili štetne posledice pojačane fizičke aktivnosti.
Takođe deluje na adekvatnu pripremu čitavog organizma ili pojedinih delova tela za podnošenje graničnih psiho – fizičkih opterećenja u takmičarskom sportu.
Masaže koje primenjujemo na profesionalnim sportistima su masaže za vreme trenažnog procesa, masaža u pripremnom periodu, masaža za obnavljanje, masaža za razvijanje raznih fizičkih kvaliteta poput izdrzljivosti, brzine, elastičnosti mišićnih vlakana, itd.
TERAPEUTSKA MASAŽA.
U okviru ambulante za rehabilitaciju Fitness Medico primenjujemo i terapeutsku medicinsku masašu koja podrazumeva najcesce masažu kod stanja kao što su: Cervikalni sindrom – bolovi i ukočenost u vratu i rameno – lopatičnoj regiji, ponekad praćeni širenjem u potiljačni deo glave ili u jednu ili obe ruke, kao i kod pojave žarenja i trnjenje u tim predelima.
Lumbalni sindrom – bolovi i ukočenost u krstima (akutni lumbago), sa širenjem ili bez njega, u jednu ili obe noge, praćeni žarenjem ili trnjenjem (lumboishialgija).
ANTISTRESS MASAŽA.
U okviru ambulante za rehabilitaciju Fitness Medico primenjuje se i Holistička masaža ili Antistress masaža.
Ova vrsta masaže harmonizuje duh i telo i preporučuje se osobama izloženim konstantnom stresu sa nedovoljnom fizičkom aktivnošču.
AMMA MASAŽA & MASAŽA BAMBUSOM.
Amma masaža je japanska tehnika akupresure na specijalno dizajniranoj terapeutskoj stolici.
Masaža bambusom balansira protok energije u telu, poboljšava cirkulaciju i fleksibilnost mišića i zglobova, uklanja toksine i druge nečistoće iz tela i stimuliše metabolizam.
Masaža je opšti pojam i naziv za pritisak, trljanje i manipulaciju mišića, mekih tkiva, tetiva, ligamenata i kože.
Masaža ima za cilj da poboljša opšte psihičko i fizičko stanja pojedinca.
Primenom adekvatnih tehnika masaže postižu se posebno dobri rezultati kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima, a naročito kod bolova u lumbalnom i vratnom delu kičme.
Profesionalna masaža takođe je značajna za detoksikaciju organizma, odnosno izbacivanje štetnih materija iz organizma.

Kiropraktičar

KIROPRAKTIČAR.
Kiropraktika kao zdravstvena tehnika.
Kiropraktika je zdravstvena tehnika koja se bavi dijagnostikom, lečenjem i prevencijom neuromuskuloskeletnog sistema.
Kiropraktika je stara više od jednog veka, a njeno ime potiče od reči grčkih reči hiro – ruka i praktika – sprovođenje akcije.
Dakle, kiropraktika podrazumeva ručno nameštanje i manipulaciju kičme, pršljenova, zglobova i mekih tkiva.
U savremenom svetu kiropraktika je treće najzastupljenije zdravstveno zanimanje.
U prošlosti, postojale su određene kontraveze u vezi sa kiropraktikom, ali danas, kiropraktika predstavlja zdravstvenu granu koja je u ekspanziji. u rukama profesionalca.
U ambulanti za rehabilitaciju Fitness Medico kiropraktika se koristi kao deo terapije kada se u individualnom radu sa pacijentom pokaže da ima potrebe za primenom kiropraktike.
Glavni kiropraktičar ordinacije je Dimitrije Kovač.
Dimitrije je po zanimanju fizioterapeut, radni terapeut i kiropraktičar.
Ogrmono poverenje Dimitriju je ukazao i naš Emir Bekrić, atletičar, sa kojim Dimitrije blisko sarađuje i čiji je lični terapeut.
Zahvaljući znanju, stručnosti i iskustvu koje Dimitrije ima, u njegovu tehniku možete imati apsolutno poverenje.
Bol u kičmi, leđima, bol u vratu?
Kod kiropraktičara se najčešće dolazi zbog tegoba kao što su: bolovi u kičmi, bolovi u leđima, bolovi u vratu, bol u ramenima, bol između lopatica, a najčešći razlog posete kiropraktičaru je bol u krstima, odnosno donjem delu leđa.
Klinička istraživanja pokazuju da preko 80% pacijenata oseća olakšanje i prestanak bolova nakon posete kiropraktičaru.
Zbog kontraverzi koje su početkom prošlog veka pratile kiropraktiku, ponekad se postavlja pitanje da li je kiropraktika bezbedna.
Naravno, kiropraktika je apsolutno bezbedna, pod uslovom da je sprovodi stručan i medicinski školovan kiropraktičar.
Kada se sprovodi stručno i adekvatno, kiropraktika gotovo i da nema neželjenih efekata, a u više od jednog veka postojanja kiropraktike nisu zabaleženi slučajevi povreda prilikom kiropraktičkih tretmana.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Banovo brdo Ščerbinova 6
    +381 11 3574222;
Back to Top