Gimnastički klubovi Beograd

Registruj se
Prijavi se
Gimnastički klubovi Beograd
gimnasticki-klub-tim-gimnasticki-klubovi
Gimnastički klubovi.
Gimnastički klub "Tim" je osnovan 19.
juna 2006.g.
u Beogradu i registrovan u nadležnom Ministarstvu prosvete i sporta.
GK "Tim" je član Saveza školskih društava za fizičku kulturu Čukarice, Gimnastičkog saveza Beograda i Gimnastičkog saveza Srbije.
Predsednik kluba je Žarko Tomin, bivši trener pionirskih i juniorskih prvaka Jugoslavije i direktor muške sportske gimnastike GSJ. U klubu se radi sa devojčicama različitog uzrasta na popularizaciji, omasovljenju i razvoju takmičarskog kvaliteta RITMIČKE GIMNASTIKE, a u perspektivi, kada se steknu uslovi, planira se i uključivanje dečaka u treninge muške sportske gimnastike.
Klub ima odličnu saradnju sa osnovnim školama "Banović Strahinja", "Josif Pančić" i "Miloš Crnjanski", kao i sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje iz Beograda i Republičkim zavodom za sport. Rad sa decom realizuju iskusni sportski stručnjaci - treneri, profesori fizičke kulture, bivše reprezentativke u ritmičkoj gimnastici i apsolventi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, pod rukovodstvom našeg najtrofejnijeg trenera ritmičke gimnastike i bivšeg selektora reprezentacije RG GSJ, g-đe Jasne Tomin, sportskog direktora GK "Tim".
skola-ritmicke-gimnastike-sk-ritam-gimnasticki-klubovi
Sportski klub »Ritam« se bavi ritmičkom gimnastikom, osnovan je 2002.godine. Jedan od naših ciljeva je da se što veći broj devojčica uključi u trenažni proces, što je preduslov za kvalitetnu selekciju i postizanje vrhunskih rezultata.
Osim rezultata, svakako je važna i činjenica da ovaj, izuzetno lep ženski sport, sadrži mnoge elemente koji devojčicama obezbeđuju zdrav, normalan i harmoničan razvoj osnovnih psihofizičkih sposobnosti. Glavni trener i direktor kluba je naša najuspešnija ritmičarka svih vremena, Milena Reljin Tatić.
Pored toga što je deset godina, tokom osamdesetih, bila u svetskom vrhu (finalista na Olimpijskim igrama 1984.
Los Anđeles – 5.
mesto i 1988.
Seul – 9.
mesto, učesnica na 5 svetskih prvenstva i finalista po rekvizitima na 4 evropska prvenstva), ima i preko dvadeset godina trenerskog iskustva.
Uz nju, u klubu radi još 19 bivših ritmičarki i iskusnih trenera. Naš škola ritmičke gimnastike organizuje treninge na 9 punktova u Beogradu (Pinki-Zemun, Šumice, Banjica, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, OŠ Mladost, OŠ Jelena Ćetković, OŠ Drinka Pavlović, OŠ Svetozar Marković, OŠ 22.
oktobar) u kojima vežba 400 - 450 devojčica.
U hali Pinki-Zemun se održavaju i treninzi ritmičke gimnastike prilagođeni devojkama i ženama. Takmičarsku grupu čini četrdesetak talentovanih devojčica koje nastupaju na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Iako su naši uslovi treniranja mnogo lošiji, a treninzi vremenski mnogo kraći u odnosu na većinu zemalja, ipak se možemo pohvaliti velikim brojem medalja koje su, tokom proteklih sezona, osvojene na međunarodnim turnirima.
Takođe, naše takmičarke su i aktuelne prvakinje Srbije u nekoliko kategorija, a tokom godine učestvuju na 15 do 20 međunarodnih turnira.
Dosta njih je nastupalo i nastupa za reprezentaciju Srbije.
Juniorska grupna vežba koju su činile članice našeg kluba je prvi put u istoriji naše ritmike učestvovala na Evropskom prvenstvu 2011.
i kao najmlađa ekipa osvojila odlično 18.
mesto, a njih 4 su bile članice juniorske grupne vežbe i na Evropskom prvenstvu 2013.
Imamo i članice reperezentacije u individualnoj konkurenciji koje su nastupale ili nastupaju na Svetskim i Evropskim prvenstvima, takmičenjima Svetskog kupa i Grand Prix turnirima.
Back to Top