Grčki restorani Beograd

Registruj se
Prijavi se
Grčki restorani Beograd
Volite grčko more?
Onda volite i grčku kuhinju!
Ne možete da ne volite hranu koja je ukusna, zdrava i lagana.
Ako volite feta sir, maslinovo ulje i razne začine posetite neki od grčkih restorana u Beogradu i ostaćete zadivljeni.
Ukus grčke koji možete naći u sred Beograda, podsetiće Vas na nezaboravna letovanja, odmore i saršenu hranu koju Grci svakako imaju.
Iskoristite blagodeti koje Vam pruža veliki grad - Beograd i uživajte u pravim grčkim restoranima i veseloj grčkoj muzici.
restoran-piatakia-na-vodi-grcki-restorani

Restoran Piatakia na vodi

Beograd, Dorćol, S.C. Gale Muškatirović (25. Maj) 064 5111116
GRČKI RESTORANI - RESTORAN PIATAKIA NA VODI Za sve ljubitelje grčke kuhinje.
Savremena grčka kuhinja, oplemenjena antičkom tradicijom, uticajima iz okruženja, kao i tradicionalnim stilom života moderne grčke porodice, tipičan je predstavnik mediteranske kuhinje koja podrazumeva maslinovo ulje, puno povrća, žitarice i hleb, vino, ribu, ovčije i kozje meso i živinu. Uz dodatak začinskog bilja koje se obilno koristi, maslinovo ulje pruža specifičan miris i ukus svemu što se nalazi na tipičnom grčkom jelovniku. Priroda je bila darežljiva prema Grčkoj. Raskošne primorske i planinske regije podarile su joj obilje raznovrsnih svežih sastojaka koji svojim ukusom i hranljivošću oplemenjuju mnoga jela. Druženje za trpezom važan je socijalni momenat u grčkoj kulturi. Savremeni tempo života uveo je mnoge promene, ali zato je nedeljno popodne rezervisano za porodične ručkove (ne samo uže već i šire porodice). Grčka je kroz istoriju u mnogočemu bila prva; prva je uvela demokratiju, prva je razvila filozofsku misao, prva je glorifikovala sport, pa eto, prva je napisala kuvar. Činjenica da je napisan još 330. godine pre nove ere samo dodatno govori o značaju koji se na ovim prostorima poklanja hrani.
Back to Top