Kafane Beograd

Registruj se
Prijavi se
Kafane Beograd
kafana-cedic-kafane

Kafana Čedić

Beograd, Žarkovo, Vodovodska 119 011 2503509 |
063 1025500 |
KAFANA BEOGRAD.
Želja da se zauvek zadrže savršeni ukusi i mirisi domaće hrane, kao i da se sačuva od zaborava lepota starog srpskog domaćinstva, bili su osnovna ideja nastanka današnje kafane Čedić.
U autentičnom ambijentu stare srpske kafane vratićete se u prošlost.
U kafani Čedić, pored ugrađenog duha domaće atmosfere koju pružaju njegovi domaćini, još prijatniji ambijent čini jelovnik koji obiluje domaćim specijalitetima spremljenim po starim recepturama.
Posluživanje proje i sira, koji služe kao uvod u gurmanluke i dalje se tradicionalno primenjuje kao dobrodošlica gostima koji se uvek rado vraćaju.
Uživaćete u izvrsnim mezetlucima, teletini i svinjskim rebarcima ispod sača, roštilju, tradicionalno kuvanim jelima, domaćoj zimnici, kolačima.
Vaša kafana Čedić
restoran-kovac-1-kafane

Restoran Kovač

Beograd, Voždovac, Bulevar Oslobodjenja 221 011 2462343 |
063 415215 |
KAFANA U BEOGRADU.
Kažu da kafane pišu istoriju.
One su svedok i poprište, putovanje i odredište.
U njima se sastaje i rastaje, dogovaraju poslovi, veseli i tuguje.
Kultura kafane kao mesta okupljanja, sa povodom ili bez njega, duboko je ukorenjena u srpskoj tradiciji.
Na žalost, sve manje je onih pravih – sa dušom.
Nakon osam decenija postojanja, Kovač je jedna od retkih kafana koja je uspela da sačuva baš taj iskreni kafanski duh.
Na mestu kovačnice, davne 1932.godine na tadašnjem Avalskom drumu, otvorena je danas legendarna kafana Kovač kao uporište putnika i svih ljubitelja dobrog zalogaja.
Od tada se u Kovaču mnogo pojelo i popilo, mnoge su priče ispričane, brojne zore dočekane… Smenjivali su se gosti i menjali običaji, ali je pravilo ostalo isto – u Kovač se uvek vraća.
Kao sjajan spoj tradicionalnog i savremenog, Kovač predstavlja omiljenu destinaciju poklonika kulta prave kafane.
Predivna stara kuća na ćošku, obnovljena i opremljena po najsavremenijim ugostiteljskim standardima, zadržala je svoju vizuelnu autentičnost.
Topla domaćinska atmosfera i ljubazno i predusretljivo osoblje, uvešće vas u neki drugi svet u kome nema žurbe i meteža svakodnevice – svet u kome je sve podređeno uživanju u ukusima i mirisima uz zvuke odabrane starogradske muzike.
kafana-manjez-kafane

Kafana Manjež

Beograd, Savski venac, Svetozara Markovića 49 011 3621111
Kafana restoran Manjež u Beogradu.
Iz naše ponude posebno izdvajamo jedan od najstarijih restorana u Beogradu, čuvenu kafanu Manjež, kultno mesto beogradskih boema, nekad i sad.
U prijatnom ambijentu možete uživati u najboljim specijalitetima internacionalne kuhinje, kao i starim srpskim jelima, a u večernjim satima, uz kvalitetan izbor vina i diskretnu živu muziku obećavamo nezaboravan provod.
Letnja bašta sa pogledom na park Manjež samo će upotpuniti odabrane trenutke provedene sa porodicom, prijateljima ili poslovnim partnerima.
kafana-vardar-kafane

Kafana Vardar

Beograd, Zemun, Rabina Alkalaja 15 011 2197774
KAFANE.
KAFANA U ZEMUNU.
Kafana je u pređašnjim decenijama bila glavno mesto okupljanja mnogih Srba i zauzimala je veoma značajno mesto u ranoj istoriji Beograda. Ljudi su u kafanu navraćali jer su uživali u druženju sa drugim gostima uz čašicu rakije. Međutim, usamljeničko ispijanje pića nije bilo prihvaćeno jer su se takve osobe smatrale ozbiljnim alkoholičarima. Na početku prošlog veka u kafanama su se kovale zavere, stvarala najlepša umetnička dela, osnivali umetnički pokreti, uživalo se i patilo. Prvi film na Balkanu bio je prikazan baš u njoj, a na istom mestu održan je prvi sastanak Narodne skupštine. Nekada je u samom centru grada, u Makedonskoj ulici na potezu od nekih stotinak metara stajalo čak 17 kafana koje su bile veoma posećene. Kafane su bile i ostale deo intimnog života Beograđana, te tako i danas mnogi imaju svoju omiljenu kafanu koju povremeno ili redovno posećuju. Kafana je termin koji se odnosi na restorane čija usluga je usredsređena na služenje alkoholnih pića i kafe. Najčešće u njima nema muzike i čuje se samo žamor, međutim ponekad zasvira neki orkestar i to najčešće starogradsku muziku.
Back to Top