Mediteranski restorani Beograd

Registruj se
Prijavi se
Mediteranski restorani Beograd
Mnogi od nas misle da je pravu mediteransku hranu nemoguće jesti u planinskim krajevima, Šumadiji ili Beogradu.
Izuzetno greše!
U Beogradu možete naći vrhunske mediteranske restorane koji tokom cele godine pripremaju mediteransku hranu istog kvaliteta i ukusa kao što ste jeli na moru u sred leta.
Ako Vam nedostaje ukus mora i odmora iskoristite ponudu mediteranskih restorana koju Vam nudi Beograd i uživajte u plodovima mora, ribi, povrću i voću.
Ne radi se samo o tome da je mediteranska kuhinja zdrava, složićete se svi sa nama i da je nevorovatnog i nezaboravnog ukusa!
restoran-cantina-de-frida-mediteranski-restorani

Restoran Cantina de Frida

Beograd, Stari Grad, Karađorđeva 2 011 2181107 |
060 3654021 |
RESTORAN MEDITERANSKE KUHINJE.
Za autentičan i originalan enterijer zaslužan je Ronald van Berselar, poznati holandski dizajner koji potpisuje enterijer svih lokala čuvenog kuvara Džejmija Olivera.
Zanimljiv enterijer prati široka ponuda specijaliteta iz Meksika, Španije i Argentine.
Raznovrsni ukusi tapasa, maštovite salate i prelivi svakako su novina i izazov za gurmane.
Nasuprot takozvanom “zapadnom” stilu koji je poznat po vrlo kaloričnim obrocima sa mnogo masti, i crvenog mesa, a vrlo malo povrća i voća, u mediteranskoj ishrani koriste se riba, beli luk, maslinovo ulje, kao i mnogo voća i svežeg i barenog povrća. Istraživanja su pokazala da ljudi koji žive u primorju imaju duži vek! Mediteranska kuhinja je savršen model za pravilnu ishranu. Nije u pitanju nikakav revolucionarni kulinarski trend već tradicionalan način pripreme hrane koji podrazumeva upotrebu testenine, povrća, voća, ribe, a nezaobilazni su i maslinovo ulje, beli luk, jogurt i sir. Sve u svemu, to je uravnotežena ishrana koja osigurava organizmu sve neophodne nutritivne elemente. Takva ishrana je, pre svega, niskokalorična, sadrži obilje vlakana i malo holesterola. Zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi, povrće se uzgaja preko cele godine. Kad odete na letovanje, zaboravite na paštete, krmenadle i ćevape - uživajte u ribljem paprikašu, ribi na roštilju i špagetama bez mesa - samo sa paradajzom, sirom i origanom. Uživajte na pravi, mediteranski način, zapamtite te mirise i ukuse i ponesite ih sa sobom u “hladnije” krajeve.
Back to Top