Muzička škola Josip Slavenski

Registruj se
Prijavi se
Muzička škola Josip Slavenski
LOKACIJE

Muzičke škole

Muzička škola „Josip Slavenski“ ima dugu obrazovnu tradiciju koja datira još od 1937.godine, kad je oformljena kao srednja muzička škola pri muzičkoj akademiji.
Za ovih 77 godina samostalnog rada, škola je obrazovala veliki broj učenika, od kojih su mnogi nastavili sa profesionalnom muzičkom karijerom i sa uspehom promovisali našu zemlju širom sveta.
Škola prati razvoj đaka od najmlađeg uzrasta (pripremnog razreda), preko osnovne, pa do kraja srednje muzičke škole, u kojoj đaci mogu da pohađaju vokalno- insturmentalni odsek, teoretski odsek, opšteobrazovnu nastavu i odsek za ranu muziku, jedinstven u Srbiji i regionu.
U okviru vokalno-instrumentalnog odseka, postoji gudački, duvački, klavirski,odsek za gitaru, solo-pevanje i kamernu muziku.
Škola ima oko 700 učenika.
Naši učenici su pored uspešnih muzičkih karijera u inostranstvu, ostvarili i izuzetne pedagoške i naučne karijere, tako da su postali renomirani predavači na najpoznatijim muzičkim akademijama u svetu, kao što su Yuliard u New York-u, muzičke akademije u Keln- u, Milan-u, Los Angeles-u, Washington-u, Amsterdam-u i u mnogim drugim svetskim metropolama.
Sa naročitim ponosom ističemo da škola nastavlja sa tradicijom ostvarivanja najboljih rezultata na mnogim takmičenjima, iz svih muzičkih oblasti, te se po tome nalazi na samom vrhu liste muzičkih škola Srbije (klavirski odsek, odsek za gitaru i odsek za kamernu muziku).
Aktivnost naše škole može se dobro videti iz podataka koji su uobičajeni za svaku školsku godinu: preko dvesta nastupa, uglavnom celovečernjih, dvadesetak takmičenja, od kojih polovina međunarodnih, preko 200 nagrada i oko deset seminara.
U svim ovim aktivnostima učestvuje preko tri stotine đaka i stotinu profesora.
Lokacije
    Lokacija
  1. Beograd Vračar Radoslava Grujića 2a
    +381 11 2455953;
Povezane kategorije:
Back to Top