Muzičke škole Beograd

Registruj se
Prijavi se
Muzičke škole Beograd
muzicka-skola-stankovic-muzicke-skole

Muzička škola STANKOVIĆ

Beograd, Savski venac, Kneza Miloša 1a 011 3230226
Muzička škola „Stanković“ osnovana je 1911.godine, pod pokroviteljstvom Kralja Petra I Karađorđeviđa.
Jedna je od najstarijih obrazovnih-vaspitnih institucija u Beogradu.
Pri osnivanju je radila u okviru Pevačkog društva „Stanković“, osnovanog 1881.godine.
Ime je dobila po srpskom kompozitoru, horovođi i pijanisti – Korneliju Stankoviću, koji je prvi uveo osnovne harmonske zapise srpskih izvornih i duhovnih kompozicija.
Kroz ovu školu prošli su mnogi, danas priznati muzički umetnici, a u školi su predavali vrsni pedagozi i muzički eksperti.
OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA: Šestogodišnje muzičko obrazovanje za koje je propisan uzrast: upisuje se učenik mlađi od devet godina života za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, harfa, flauta.
Četvorogodišnje muzičko obrazovanje za koje je propisan uzrast: upisuje se učenik mlađi od jedanaest godina života za instrumente: oboa, klarinet, fagot, truba, trombon, horna, udaraljke - upisuje se učenik mlađi od petnaest godina, kontrabas - upisuje se učenik mlađi od petnaest godina života.
SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA: VOKALNO INSTRUMENTALNI ODSEK, DŽEZ ODSEK, TEORETSKI ODSEK, KLAVIR.
muzicka-skola-josip-slavenski-muzicke-skole

Muzička škola Josip Slavenski

Beograd, Vračar, Radoslava Grujića 2a 011 2455953
Muzička škola „Josip Slavenski“ ima dugu obrazovnu tradiciju koja datira još od 1937.godine, kad je oformljena kao srednja muzička škola pri muzičkoj akademiji.
Za ovih 77 godina samostalnog rada, škola je obrazovala veliki broj učenika, od kojih su mnogi nastavili sa profesionalnom muzičkom karijerom i sa uspehom promovisali našu zemlju širom sveta.
Škola prati razvoj đaka od najmlađeg uzrasta (pripremnog razreda), preko osnovne, pa do kraja srednje muzičke škole, u kojoj đaci mogu da pohađaju vokalno- insturmentalni odsek, teoretski odsek, opšteobrazovnu nastavu i odsek za ranu muziku, jedinstven u Srbiji i regionu.
U okviru vokalno-instrumentalnog odseka, postoji gudački, duvački, klavirski,odsek za gitaru, solo-pevanje i kamernu muziku.
Škola ima oko 700 učenika.
Naši učenici su pored uspešnih muzičkih karijera u inostranstvu, ostvarili i izuzetne pedagoške i naučne karijere, tako da su postali renomirani predavači na najpoznatijim muzičkim akademijama u svetu, kao što su Yuliard u New York-u, muzičke akademije u Keln- u, Milan-u, Los Angeles-u, Washington-u, Amsterdam-u i u mnogim drugim svetskim metropolama.
Sa naročitim ponosom ističemo da škola nastavlja sa tradicijom ostvarivanja najboljih rezultata na mnogim takmičenjima, iz svih muzičkih oblasti, te se po tome nalazi na samom vrhu liste muzičkih škola Srbije (klavirski odsek, odsek za gitaru i odsek za kamernu muziku).
Aktivnost naše škole može se dobro videti iz podataka koji su uobičajeni za svaku školsku godinu: preko dvesta nastupa, uglavnom celovečernjih, dvadesetak takmičenja, od kojih polovina međunarodnih, preko 200 nagrada i oko deset seminara.
U svim ovim aktivnostima učestvuje preko tri stotine đaka i stotinu profesora.
muzicka-skola-mokranjac-muzicke-skole
Muzička škola Mokranjac osnovana je u okrilju Beogradskog pevačkog društva 1899.godine pod imenom Srpska muzička škola.
Od 1946 škola nosi ime svog osnivača i prvog direktora, jednog od najznačajnijih srpskih kompozitora, Stevana Stojanovića Mokranjca.
Osnovna muzička škola pruža mogućnost učenja velikog broja instrumenata: klavir, harfa, gitara, flauta, violina, violončelo ( šest godina školovanja ).
Tokom četiri godine školovanja uče se: kontrabas, oboa, klarinet, fagot, horna, truba, trombon, frula, kaval, gusle.
Dve godine su potrebne za učenje solo pevanja i tradicionalnog narodnog pevanja.
Srednja muzička škola traje četiri godine i upisuje učenike na tri smera: vokalno- instrumentalni, teoretski i etnomuzikološki smer.
muzicka-skola-dr-vojislav-vuckovic-muzicke-skole
Muzička škola Dr Vojislav Vučković je osnovana 1952.godine u Beogradu, kao škola za osnovno muzičko obrazovanje u Beogradu i nosi ime poznatog kompozitora, dirigenta i muzikologa Vojislava Vučkovića.
Škola je u zgradu na sadašnjoj adresi preseljena 1967.godine i tu je ostala do dan danas.
Škola je poznata po profesionalnom i visoko obrazovanom nastavničkom kadru, pa nam učenici dolaze iz čitavog Beograda, ali i iz drugih gradova Srbije i Crne Gore.
Tome doprinosi i udoban, moderan školski prostor u kome radimo.
Opremljeni smo brojnim i kvalitetnim instrumentima, kao i personalnim računarima za potrebe teorijske nastave.
U okviru vokalno-instrumentalnog odseka pružamo mladima mogućnost da uče solo-pevanje ili sviranje nekog od brojnih instrumenata (uz izučavanje pratećih praktičnih i teorijskih disciplina).
Osim kvalitetne stručne nastave, trudimo se da učenicima pružimo i mogućnost čestih nastupa na javnim koncertima koje škola priređuje kako u sopstvenoj koncertnoj sali, tako i u renomiranim koncertnim prostorima našeg grada, kao što su sale Kolarčevog narodnog univerziteta, Beogradske filharmonije, Doma Vojske itd.
Iniciramo i saradnju sa drugim muzičkim školama iz čega proističu gostovanja u drugim sredinama, kao i zajednička izvođačka ostvarenja, poput koncerta koji je imao veliki odjek u našoj kulturnoj javnosti, a na kome je izvedena "Karmina Burana" Karla Orfa.
Naši đaci učestvuju na brojnim domaćim i inostranim takmičenjima na kojima postižu zapažene rezultate.
Sama škola organizuje dva takmičenja međunarodnog karaktera: za klavir i harmoniku.
Osim toga, škola organizuje stručne seminare i predavanja za đake i nastavnike, koje drže vodeći strani i domaći pedagozi.
Ovako atraktivan i aktivan muzički život je efektna i korisna dopuna svakodnevnim nastavnim delatnostima.
Ona đacima pomaže da, u okviru same škole, sagledaju mogućnosti i smernice svog budućeg bavljenja muzikom.
osnovna-muzicka-skola-stevan-hristic-muzicke-skole
Osnovna muzička škola „Stevan Hristić“ u Mladenovcu osnovana je 1994.godine, zahvaljujući velikom entuzijasti i njenom prvom direktoru gospodinu Aci Paniću.
Školu godišnje pohađa između 160 i 170 učenika.
Kolektiv škole čini 17 nastavnika i 6 zaposlenih van nastave.
Od 1996.godine direktor škole je gospođa Nada Torbica Đokić – profesor klavira.
Škola sada raspolaže sa 10 učionica i 3 kancelarije, a u školi postoje i nastavnička soba i mala, lepo uređena koncertna sala sa polukoncertnim klavirom.
Kvalitet rada škole je iz godine u godinu bivao sve bolji, o čemu govore rezultati škole postignuti na raznim takmičenjima.
Osnovno muzičko obrazovanje u OMŠ „Stevan Hristić“ steklo je do sada preko 400 učenika.
Među njima nije mali broj i onih koji su nastavili školovanje u srednjim muzičkim školama i na fakultetima muzičke umetnosti u zemlji i inostranstvu.
Trajanje školovanja u OMŠ „Stevan Hristić“ je različito u zavisnosti od odabranog glavnog predmeta.
U slučaju da je glavni predmet klavir, harmonika, violina ili gitara, školovanje traje 6 godina, ako je glavni predmet neki od duvačkih instrumenata – flauta, klarinet ili truba školovanje traje 4 godine, dok osnovno muzičko obrazovanje za solo pevanje traje 2 godine.
Pored nastave glavnog predmeta, koja se održava 2 puta nedeljno, učenici, u zavisnosti od toga koji instrument i razred pohađaju, imaju obavezu pohađanja i nastave solfeđa, teorije muzike ili grupnog muziciranja.
master-blaster-muzicke-skole

Master Blaster

Beograd, Vračar, Resavska 28 011 3344998
Master Blaster je prva škola za rok i pop muziku u Beogradu.
Počela je sa radom 2009.godine.
Polaznici škole prolaze kroz sve muzičke žanrove i sviraju pesme koje vole da slušaju.
Svirajući u bendu oni uče da sarađuju sa vršnjacima i da se druže, ali i da budu timski igrači i da pružaju podršku i pomoć drugima.
Mnogi učenici koji su prvi put uspostavili kontakt sa svojim instrumentom u Master Blaster školi, danas su članovi beogradskih rok i pop grupa ali pre svega su srećni mladi ljudi puni samopouzdanja.
Praktičan pristup: Master Blaster muzička škola je specifična po svom praktičnom pristupu učenja zbog čega su učenici veoma motivisani za rad i napredovanje.
To se direktno odražava na njihovo samopouzdanje koje je veoma značajan faktor u formiranju zdrave ličnosti kod dece ovog uzrasta.
U Master Blasteru se uči na zabavan način i deca su aktivno uključena u proces učenja.
Nastava u muzičkoj školi Master Blaster se odvija u četiri tromesečja.
Postoje sledeći kursevi: Gitara, Bas gitara, Bubnjevi, Pevanje, Klavijature, DJ.
Nastava iz glavnog predmeta se odvija po programima koji se uvek prilagođavaju učeniku.
Pored glavnog predmeta polaznici imaju i časove teorije muzike, istorije rok muzike, radionice i probe za koncert.
Dodatno se mogu pohađati i časovi perkusija koji doprinose razvijanju osećaja za ritam.
Svi polaznici kurseva nastupaju na koncertima škole .
Polaznici kurseva DJ i muzička produkcija imaju samo časove glavnog predmeta.
Bez obzira na sklonost ili talenat deteta, muzičko obrazovanja na više načina pomaže u razvoju svakog deteta. Muzičko obrazovanje moće pružiti detetu mnogo više od samo osnovnog znanja o muzici, jer utiče na razvoj deteta u mnogim sferama života. Mnoga istraživanja koja su rađena na ovu temu su pokazala da muzičko obrazovanje kod dece razvija veštine u savladavanju ne samo muzike i instrumenta nego i drugih predmeta u školi, kao i unapređivanje sposobnosti koje koriste u drugim sferama života. Mnoga istraživanja i različite studije pokazale su da bavljenjem muzikom u ranom periodu razvoja poboljšava i povećava koeficijent inteligencije. Stvar je u tome što se bavljenjem muzikom mozak “tera” na drugačiji režim rada i na povećanu aktivnost. Muzičkim obrazovanjem dete stiče još jednu naviku, ali i uči da postoje stvari koje se rade iz zadovoljstva i iz želje da budemo deo nečega posebnog i drugačijeg. Dete mora naučiti da je bavljenje muzikom nešto posebno i da time može učiti sebe srećnijim, ali i druge oko sebe. Najbolji uzrast za početak sviranja instrumenta zavisi od deteta, njegovog ili njenog razvoja i instrumenta koji planira da uči. Svi smo videli klince kako bez muke sviraju Mocarta na violini sa 3 ili Šopena na klaviru sa 5 godina. Najbolji znak da su deca spremna za muzičko obrazovanje jeste da hoće da idu na formalne časove i da mogu da se skoncentrišu tokom časa.
Back to Top