Muzičke škole Vračar

Registruj se
Prijavi se
Muzičke škole Vračar
muzicka-skola-josip-slavenski-muzicke-skole

Muzička škola Josip Slavenski

Beograd, Vračar, Radoslava Grujića 2a 011 2455953
Muzička škola „Josip Slavenski“ ima dugu obrazovnu tradiciju koja datira još od 1937.godine, kad je oformljena kao srednja muzička škola pri muzičkoj akademiji.
Za ovih 77 godina samostalnog rada, škola je obrazovala veliki broj učenika, od kojih su mnogi nastavili sa profesionalnom muzičkom karijerom i sa uspehom promovisali našu zemlju širom sveta.
Škola prati razvoj đaka od najmlađeg uzrasta (pripremnog razreda), preko osnovne, pa do kraja srednje muzičke škole, u kojoj đaci mogu da pohađaju vokalno- insturmentalni odsek, teoretski odsek, opšteobrazovnu nastavu i odsek za ranu muziku, jedinstven u Srbiji i regionu.
U okviru vokalno-instrumentalnog odseka, postoji gudački, duvački, klavirski,odsek za gitaru, solo-pevanje i kamernu muziku.
Škola ima oko 700 učenika.
Naši učenici su pored uspešnih muzičkih karijera u inostranstvu, ostvarili i izuzetne pedagoške i naučne karijere, tako da su postali renomirani predavači na najpoznatijim muzičkim akademijama u svetu, kao što su Yuliard u New York-u, muzičke akademije u Keln- u, Milan-u, Los Angeles-u, Washington-u, Amsterdam-u i u mnogim drugim svetskim metropolama.
Sa naročitim ponosom ističemo da škola nastavlja sa tradicijom ostvarivanja najboljih rezultata na mnogim takmičenjima, iz svih muzičkih oblasti, te se po tome nalazi na samom vrhu liste muzičkih škola Srbije (klavirski odsek, odsek za gitaru i odsek za kamernu muziku).
Aktivnost naše škole može se dobro videti iz podataka koji su uobičajeni za svaku školsku godinu: preko dvesta nastupa, uglavnom celovečernjih, dvadesetak takmičenja, od kojih polovina međunarodnih, preko 200 nagrada i oko deset seminara.
U svim ovim aktivnostima učestvuje preko tri stotine đaka i stotinu profesora.
master-blaster-muzicke-skole

Master Blaster

Beograd, Vračar, Resavska 28 011 3344998 |
069 3344998 |
Master Blaster je prva škola za rok i pop muziku u Beogradu.
Počela je sa radom 2009.godine.
Polaznici škole prolaze kroz sve muzičke žanrove i sviraju pesme koje vole da slušaju.
Svirajući u bendu oni uče da sarađuju sa vršnjacima i da se druže, ali i da budu timski igrači i da pružaju podršku i pomoć drugima.
Mnogi učenici koji su prvi put uspostavili kontakt sa svojim instrumentom u Master Blaster školi, danas su članovi beogradskih rok i pop grupa ali pre svega su srećni mladi ljudi puni samopouzdanja.
Praktičan pristup: Master Blaster muzička škola je specifična po svom praktičnom pristupu učenja zbog čega su učenici veoma motivisani za rad i napredovanje.
To se direktno odražava na njihovo samopouzdanje koje je veoma značajan faktor u formiranju zdrave ličnosti kod dece ovog uzrasta.
U Master Blasteru se uči na zabavan način i deca su aktivno uključena u proces učenja.
Nastava u muzičkoj školi Master Blaster se odvija u četiri tromesečja.
Postoje sledeći kursevi: Gitara, Bas gitara, Bubnjevi, Pevanje, Klavijature, DJ.
Nastava iz glavnog predmeta se odvija po programima koji se uvek prilagođavaju učeniku.
Pored glavnog predmeta polaznici imaju i časove teorije muzike, istorije rok muzike, radionice i probe za koncert.
Dodatno se mogu pohađati i časovi perkusija koji doprinose razvijanju osećaja za ritam.
Svi polaznici kurseva nastupaju na koncertima škole .
Polaznici kurseva DJ i muzička produkcija imaju samo časove glavnog predmeta.
Bez obzira na sklonost ili talenat deteta, muzičko obrazovanja na više načina pomaže u razvoju svakog deteta. Muzičko obrazovanje moće pružiti detetu mnogo više od samo osnovnog znanja o muzici, jer utiče na razvoj deteta u mnogim sferama života. Mnoga istraživanja koja su rađena na ovu temu su pokazala da muzičko obrazovanje kod dece razvija veštine u savladavanju ne samo muzike i instrumenta nego i drugih predmeta u školi, kao i unapređivanje sposobnosti koje koriste u drugim sferama života. Mnoga istraživanja i različite studije pokazale su da bavljenjem muzikom u ranom periodu razvoja poboljšava i povećava koeficijent inteligencije. Stvar je u tome što se bavljenjem muzikom mozak “tera” na drugačiji režim rada i na povećanu aktivnost. Muzičkim obrazovanjem dete stiče još jednu naviku, ali i uči da postoje stvari koje se rade iz zadovoljstva i iz želje da budemo deo nečega posebnog i drugačijeg. Dete mora naučiti da je bavljenje muzikom nešto posebno i da time može učiti sebe srećnijim, ali i druge oko sebe. Najbolji uzrast za početak sviranja instrumenta zavisi od deteta, njegovog ili njenog razvoja i instrumenta koji planira da uči. Svi smo videli klince kako bez muke sviraju Mocarta na violini sa 3 ili Šopena na klaviru sa 5 godina. Najbolji znak da su deca spremna za muzičko obrazovanje jeste da hoće da idu na formalne časove i da mogu da se skoncentrišu tokom časa.
Back to Top