Muzičke škole Mladenovac

Registruj se
Prijavi se
Muzičke škole Mladenovac
osnovna-muzicka-skola-stevan-hristic-muzicke-skole
Osnovna muzička škola „Stevan Hristić“ u Mladenovcu osnovana je 1994.godine, zahvaljujući velikom entuzijasti i njenom prvom direktoru gospodinu Aci Paniću.
Školu godišnje pohađa između 160 i 170 učenika.
Kolektiv škole čini 17 nastavnika i 6 zaposlenih van nastave.
Od 1996.godine direktor škole je gospođa Nada Torbica Đokić – profesor klavira.
Škola sada raspolaže sa 10 učionica i 3 kancelarije, a u školi postoje i nastavnička soba i mala, lepo uređena koncertna sala sa polukoncertnim klavirom.
Kvalitet rada škole je iz godine u godinu bivao sve bolji, o čemu govore rezultati škole postignuti na raznim takmičenjima.
Osnovno muzičko obrazovanje u OMŠ „Stevan Hristić“ steklo je do sada preko 400 učenika.
Među njima nije mali broj i onih koji su nastavili školovanje u srednjim muzičkim školama i na fakultetima muzičke umetnosti u zemlji i inostranstvu.
Trajanje školovanja u OMŠ „Stevan Hristić“ je različito u zavisnosti od odabranog glavnog predmeta.
U slučaju da je glavni predmet klavir, harmonika, violina ili gitara, školovanje traje 6 godina, ako je glavni predmet neki od duvačkih instrumenata – flauta, klarinet ili truba školovanje traje 4 godine, dok osnovno muzičko obrazovanje za solo pevanje traje 2 godine.
Pored nastave glavnog predmeta, koja se održava 2 puta nedeljno, učenici, u zavisnosti od toga koji instrument i razred pohađaju, imaju obavezu pohađanja i nastave solfeđa, teorije muzike ili grupnog muziciranja.
Back to Top