Muzičke škole Savski venac

Registruj se
Prijavi se
Muzičke škole Savski venac
muzicka-skola-stankovic-muzicke-skole

Muzička škola STANKOVIĆ

Beograd, Savski venac, Kneza Miloša 1a 011 3230226
Muzička škola „Stanković“ osnovana je 1911.godine, pod pokroviteljstvom Kralja Petra I Karađorđeviđa.
Jedna je od najstarijih obrazovnih-vaspitnih institucija u Beogradu.
Pri osnivanju je radila u okviru Pevačkog društva „Stanković“, osnovanog 1881.godine.
Ime je dobila po srpskom kompozitoru, horovođi i pijanisti – Korneliju Stankoviću, koji je prvi uveo osnovne harmonske zapise srpskih izvornih i duhovnih kompozicija.
Kroz ovu školu prošli su mnogi, danas priznati muzički umetnici, a u školi su predavali vrsni pedagozi i muzički eksperti.
OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA: Šestogodišnje muzičko obrazovanje za koje je propisan uzrast: upisuje se učenik mlađi od devet godina života za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, harfa, flauta.
Četvorogodišnje muzičko obrazovanje za koje je propisan uzrast: upisuje se učenik mlađi od jedanaest godina života za instrumente: oboa, klarinet, fagot, truba, trombon, horna, udaraljke - upisuje se učenik mlađi od petnaest godina, kontrabas - upisuje se učenik mlađi od petnaest godina života.
SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA: VOKALNO INSTRUMENTALNI ODSEK, DŽEZ ODSEK, TEORETSKI ODSEK, KLAVIR.
Bez obzira na sklonost ili talenat deteta, muzičko obrazovanja na više načina pomaže u razvoju svakog deteta. Muzičko obrazovanje moće pružiti detetu mnogo više od samo osnovnog znanja o muzici, jer utiče na razvoj deteta u mnogim sferama života. Mnoga istraživanja koja su rađena na ovu temu su pokazala da muzičko obrazovanje kod dece razvija veštine u savladavanju ne samo muzike i instrumenta nego i drugih predmeta u školi, kao i unapređivanje sposobnosti koje koriste u drugim sferama života. Mnoga istraživanja i različite studije pokazale su da bavljenjem muzikom u ranom periodu razvoja poboljšava i povećava koeficijent inteligencije. Stvar je u tome što se bavljenjem muzikom mozak “tera” na drugačiji režim rada i na povećanu aktivnost. Muzičkim obrazovanjem dete stiče još jednu naviku, ali i uči da postoje stvari koje se rade iz zadovoljstva i iz želje da budemo deo nečega posebnog i drugačijeg. Dete mora naučiti da je bavljenje muzikom nešto posebno i da time može učiti sebe srećnijim, ali i druge oko sebe. Najbolji uzrast za početak sviranja instrumenta zavisi od deteta, njegovog ili njenog razvoja i instrumenta koji planira da uči. Svi smo videli klince kako bez muke sviraju Mocarta na violini sa 3 ili Šopena na klaviru sa 5 godina. Najbolji znak da su deca spremna za muzičko obrazovanje jeste da hoće da idu na formalne časove i da mogu da se skoncentrišu tokom časa.
Back to Top