Nuklearna medicina Beograd

Registruj se
Prijavi se
Nuklearna medicina Beograd
Iako većina nas nema poverenja u nove stvari, nuklearna medicina je novina koja služi za dobrobit svih nas.
Ordinacije nuklearne medicine u Beogradu, osposobljene su da pomognu najkomplikovanijim dijagnostičkim pregledima.
Beograd Vam nudi i državne i privatne ordinacije nuklearne medicine a na Vama je da odlučite u koju ćete da se uputite.
Nemojte se plašiti pregleda, nuklearna medicina je totalno bezopasna i tu je da Vam pomogne...
ordinacija-za-nuklearnu-medicinu-dr-baskot-nuklearna-medicina
NUKLEARNA MEDICINA.
Specijalistička ordinacija za nuklearnu medicinu DR Baškot.
Ordinacija poseduje sve neophodne prateće elemente i instrumentne za izvođenje svih vrsta dijagnostičkih procedura koje su u paleti nuklearne dijagnostike.
Ordinacija "dr Baškot" poseduje gama kameru DIACAM - Siemens, kameru predzadnje generacije sa veoma dobrim karakteristikama u smislu izvanredne uniformnosti i rezolucije dobijene dijangostičke slike.
Poseduje veoma moderan softver progam za rekonstrukciju i obradu dobijenih podataka na gama kameri.
Time je ova ordinacija osposobljena da izađe u susret najkomplikovanijim dijangostičkim procedurama iz nuklearne medicine isto tako i zahtevima lekara specijalista kojima su neophodne ove informacije.
Posebno naglašavamo i nuklearnu kardiologiju koja je danas nezamenljiva ne invazivna procedura u ispitivanju kako ranog dijagnostikovanja ishemijske bolesti srca tako i praćenja terapijskog efekta danas veoma često primenljive interventne kardiologije tzv.
Perkutana korornarna intervencija sa ili bez implantacije stenta.
Nuklearna medicina je grana medicine u kojoj se u dijagnostičke i terapijske svrhe koriste otvoreni izvori ionizirajućeg zračenja. Nuklearna medicina je relativno mlada grana medicine koja se naglo razvila prvenstveno zahvaljujući brzom razvoju informatike i elektronike. U nuklearnoj medicini koriste se najsavremeniji postupci za funkcionalnu i lokalizacijsku dijagnostiku. Na taj se način mogu dopuniti informacije do kojih se došlo radiološkom slikom. Novo je to što se pregled može obaviti i kod pacijenata sa metalnim implantatima, s ograničenom funkcijom bubrega ili onih koji su alergični na jod. U proceduri nuklearne medicine, radioaktivni elementi se kombinuju sa drugim elementima ili postojećim farmaceutskim proizvoidima kako bi nastao radiofarmaceutik. Radiofarmaceutik, kada se primeni na pacijenta, lokalizira se na specifičnim organima ili ćelijama u telu. To omogućava nuklearnoj medicini da precizno, na nivou ćelije prati procese u telu, i primeti štetne procese i pre nego nastanu fizički vidljiva oštećenja.
Back to Top