Obuka za ugostitelje Beograd

Registruj se
Prijavi se
Obuka za ugostitelje Beograd
akademija-oxford-obuka-za-ugostitelje
OBUKA ZA UGOSTITELJE Akademije Oxford obuhvata: obuku za kuvara, obuku za konobara i obuku za barmena.
Kurs i obuka za Kuvara – predviđeni su za svakog polaznika koji tek započinje svoju poslovnu karijeru na poslovima ovog profila.
Jer, kuvati se mora prvenstveno s ljubavlju, bez obzira da li kuvate za svoje najmilije ili za goste nekog ugostiteljskog objekta.
U svakom slučaju, za ovaj drugi poduhvat potrebno je mnogo prakse, kako biste se usavršili i umeli da na adekvatan način prikažete svoje znanje, jer je ovo jedan od traženijih i profitabilnijih ugostiteljskih profila danas, kako kod nas tako i u svetu.
Dobar i kvalitetan kuvar, ali i dobra kuhinja preporuka su svakog ugostiteljskog objekta i garancija ugostitelju da će gost zadovoljan kvalitetom poslužene hrane ponovo svratiti.
Ovo je poseban oblik savladavanja specifičnog ugostiteljskog zanata, koji nadasve odiše ljubavlju svakog profesionalnog kuvara, pa samim tim i bogatom trpezom kojoj ni jedan gost ugostiteljskog objekta ne može da odoli.
Pored na oko lepih i raznovrsnih jela, dobro obučen kuvar pripremiće uvek kvalitetno i ukusno jelo, te samim tim privući će sve koji vole dobru trpezu.
Na taj način, ugostiteljski objekat će biti uvek pun, jer će se zadovoljni gosti uvek ponovo vraćati.
Kurs za zanimanje KONOBAR sadrži sve neophodne sadržaje za savladavanje teorijskog i praktičnog znanja potrebnog za obavljanje ovog posla.
Kurs za KONOBARA je namenjen početnicima u ovom poslu, ali i svima onima koji žele da nauče i primene tehnike rada i dobrog snalaženja u ovoj oblasti ugostiteljskog zanimanja.
Polaznik obuke za KONOBARA će, nakon završenog kursa, biti osposobljen za primenu teorijskih znanja u praktičnom kontekstu, obučen da uoči neophodnost stalnog prilagođavanja promenljivim zahtevima tržišta rada i spreman da razvija potrebu za razvijanjem kontinuiranog obrazovanja i stručnog usavršavanja i efikasnog rada u timu.
Obuka za KONOBARA akademije OXFORD posebnu pažnju poklanja uslužnoj ljubaznosti i razvijanju komunikacijskih sposobnosti polaznika što daje mogućnost snalaženja u radu na brodovima za krstarenje i u inostranim turističko- ugostiteljskim ponudama.
Polaznik ovog kursa će biti osposobljen za usluživanje gosta hranom/pićem, za organizovanje prijema i smeštaja gostiju (sa rezervacijom/bez rezervacije), dočekivanje i pozdravljanje gostiju, prezentovanje ponude jela/pića, adekvatno reagovanje na želje i potrebe gostiju, evidentiranje i predavanje porudžbine proizvodnim odeljenjima, pozdravljanje i ispraćanje gostiju.
Zanimanje barmen i poznavanje barskog poslovanja podrazumeva ovladavanje znanjem i veštinama koje vam mogu pružiti mogućnost da pronađete svoje radno mesto u većini turističkih i ugostiteljskih objekata.
Bilo da su u pitanju hoteli, kafei, restorani, noćni klubovi ili turistički brodovi-kruzeri, svaki od ovih ugostiteljskih objekata ima svoj bar, koji je, u većini slučajeva, središnje mesto okupljanja gostiju.
Zbog susretanja sa različitim socijalnim grupama i zbog neposrednog kontakta sa raznolikim tipovima ličnosti, ovo zanimanje zahteva veliku sposobnost prilagođavanja, umeće komuniciranja na različitim nivoima, ljubaznost, staloženost i otvorenost.
Nakon završenog kursa za barmena i barsko poslovanje bićete pripremljeni za doček, smeštaj i ispraćanje gostiju, da saslušate njihove želje i žalbe i na njih adekvatno odreagujete, da registrujete porudžbinu i primenite različite načine naplate, ali i da prilagodite uslugu željama gostiju i primenite pravila poslovnog bontona u ugostiteljstvu.
institut-za-strucno-usavrsavanje-obuka-za-ugostitelje
OBUKA IZ UGOSTITELJE.
Institut za stručno usavršavanje pravo je mesto za Vas koji ste oduvek želeli da se osposobite za jedno od zanimanja i usavršite svoje postojeće znanje, ili krenete od početka na jedinstveni i profesionalan način.
U našoj školi omogućili smo svim polaznicima individualno stručno usavršavanje, za neko od zanimanja: Konobar, Kuvar, Kuvar za riblje i morske specijalitete, Pomoćnik kuvara, Poslastičar, Poslastičar (pravljenje torti), Pica majstor, Poslastičar (pravljenje figurica za ukrašavanje torti), Servirka, Barmen, Somalijer, Recepcioner, Sobarica.
Kuvar – je kurs stručnog usavršavanja u trajanju od tri meseca, odnosno 300 sati odrađene prakse u kuhinji nekog restorana, hotela ili sličnog mesta, u mestu u kom se polaznik nalazi.
Kurs i obuka – Kuvar za riblje i morske specijalitete-Pored osnovnih pojmova, potrebnih mašina i alata, količine određenih začina i same vrste ribe koja se spremana po određenoj recepturi i na određen način, poželjno je i teoretsko znanje kada je u pitanju morska ili rečna riba.
Takođe, poželjno je i znanje kada se i na koji način koja vrsta rivbe priprema.
Na ovom kursu posebno se stavlja akcenat na pravljenju ribljih čorbi i ribljih paprikaša, koji su popularni i traženi u ribljim, ali i drugim restoranima.
Poslastičar – osmišljen je sa ciljem da se polaznici obuče, tačnije dobro osposobe, za prizvodnju u manjim i većim količinama svih poslastica koje se nude u raznim objektima ugostiteljstva – poslastičarnicama, kafićima, picerijama, palačinkarnicama, restoranima, hotelima.
Pica majstor - poseban je način obuke kroz praksu i temeljno, profesionalno učenje i savladavanje pravljenja majstorskih pica, čiji osnovu čini dobro napravljeno i oblikovano testo.
Somalijer-Polaznici ovog kursa se stručno osposobljavaju za upoznavanje sa vrstama vina, kao i specifičnostima koje nudi svako od njih.
Pored dobrog poznavanja vrste, kvaliteta, ukusa i mirisa vina, potrebno je poznavati i hranu sa kojom se određena vrsta vina slaže.
centar-za-obrazovanje-i-kulturu-bozidarac-obuka-za-ugostitelje
OBUKA ZA UGOSTITELJE.
Kursevi za kuvara, pica majstora, konobara, pekara, poslastičara i mesara.
U Božidarcu, na kursu za kuvara, možete se osposobiti za poslove pripremanja hrane.
Nučićete kako da kombinujete namirnice i začine, šta od pribora možete koristiti u kulinarstvu, kako da dekorišete i prezentujete pripremljenu hranu.
Osposobićete se da osmislite i pripremite dnevne, nedeljne kao i menije za različite prilike i svečanosti.
Na kraju obuke, stičete sertifikat koji će Vam omogućiti da se lakše zaposlite.
U Božidarcu, na kursu za pica majstora, steći ćete neophodna znanja za pravljenje savršenog testa za picu, kako da dozirate osnovne sastojke za izradu kvalitetnog testa kao i tehnike mešenja, razvijanja i oblikovanja.
Osposobićete se da odaberete najkvalitetnije sastojke kao što su sirevi i nadevi i kako da napravite njihovu savršenu kombinaciju radi što boljeg kvaliteta završnog proizvoda.
Na kraju obuke, stičete sertifikat koji će Vam omogućiti da se lakše zaposlite.
U Božidarcu, na kursu za pekara, obučavate se za poslove koji podrazumevaju pripremu hleba i peciva.
Naučićete kako da sortirate, prepoznate vrstu i kvalitet brašna, kako da upotrebite kvasac, vodu, a pored tih osnovnih kako da upotrebite i pomoćne sirovine kao što su jaja, mleko, mast.
Moći ćete da podelite peciva prema tome da li su izrađena od kvasnog ili lisnatog testa, kao da oblikujete i pečete pecivo.
Osposobićete se da pravite slatka i slana peciva, burek, pite, slavske kolače.
Na kraju obuke, stičete sertifikat koji će Vam omogućiti da se lakše zaposlite.
U Božidarcu, kurs za poslastičara ćete naučiti da napravite, dekorišete i servirate poslastičarske proizvode.
Obuka za poslastičara naučiće vas i kako da racionalno utrošite materijal kao i koje se sve namirnice koriste u poslastičarstvu.
Možete izraziti svoju kreativnost kroz modlovanje i pravljenje ukrasnih fugurica.
Na kraju obuke, stičete sertifikat koji će Vam omogućiti da se lakše zaposlite.
zanatsko-obrazovni-centar-adzija-obuka-za-ugostitelje
OBUKA ZA UGOSTITELJE: Konobar, kuvar, poslastičar, pekar, pica majstor, mesar, buregdžija, pekar za izradu peciva, mlinar, točilac pića, kobasičar, ćevabdžija, servirka, sobarica, higijeničarka, portir, pržioničar i paker kafe, mlekar, lovočuvar, radnik na održananju higijene.
Obuka traje 3 meseca-60 časova teorije i 240 časova prakse.
narodni-univerzitet-svetozar-markovic-obuka-za-ugostitelje
OBUKA ZA UGOSTITELJE.
NU Svetozar Marković organizuje tečajeve stručnog osposobljavanja u trajanju od 1,3,6 meseci.
Naši programi: konobar, recepcioner, servirka, sobarica, portir, bell boy, concierge, kuvar, poslastičar, pekar, pizza majstor, mesar, buregdžija, mlinar, mlekar, proizvođač bezalkoholnih pića, proizvođač alkoholnih pića, konditor, točilac pića, kobasičar, prerađivač duvana.
Osposobljavanje za rad i usavršavanje u procesu rada NU organizuje i realizuje po sopstvenim programima.
Za sva zanimanja organizovana je teorijska nastava a praktična obuka se obavlja u vreme rada preduzeća u koji se polaznik upućuje.
Nakon završetka praktične obuke polaznik polaže sledeće ispite: Osnovi struke, Tehnologija zanimanja, Zaštita na radu, Praktična provera i završni ispit.
Back to Top