Obuka za zanate Beograd

Registruj se
Prijavi se
Obuka za zanate Beograd
OBUKA ZA ZANATE. Institut za stručno usavršavanje pravo je mesto za Vas koji ste oduvek želeli da se osposobite za jedno od zanimanja i usavršite svoje postojeće znanje, ili krenete od početka na jedinstveni i profesionalan način. U našoj školi omogućili smo svim polaznicima individualno stručno usavršavanje, za neke od mnogobrojnih zanata. Stari zanati obuhvataju obuku za: Časovničara, Bunardžiju, Grnčara, Voskara, Tkanje na razboju, Splavara, Izradjivača asura i Potkivača. U prerađivačku struku su uključeni sledeći zanati: Galanterista, Drvolakirer, Modelar, Parketar, Roletnar, Stolar, Tesar, Pozlatar, Drvostrugar, Duborezač, Izrađivač ramova, Izrađivač muzičkih instrumenata, Proizvođač ploča, Izrađivač pletarskih proizvoda, Tapetar-dekorater, Proizvođač građe. U tekstilnu struku spada obuka za krojača i konfekcionara. Kožarska struka obuhvata obuku: Izrađivač kože i krzna, Konfekcionar kože i krzna, Krznar, Obućar, Konfekcionar, Izrađivač kožne galanterije i rukavica. U staklarsku struku spadaju: Staklar, Stakloduvač, Staklograver, Staklorezac. Građevinska struka obuhvata obuku za sledeće zanate: Armirač, Dimničar, Zidar, Fasader, Izolater, Asfalter, Kamenorezac, Podopolagač, Rukovalac krana-kranista, Rukovalac dizalice-dizaličar, Rukovalac građevinskih mašina, Visinski radnik(skeler krovopokrivač), Operater na mašinama za malterisanje i moleraj, Klesar, Keramičar, Teracer, Miner, Moler, Monter suve gradnje, Farbar, Montažer, Pećar, Putar, Izradjivač opeke i crepa.
OBUKA IZ ZANATE. Obuka za keramičara, buldožeristu, armirača, rukovaoca dizalicom, kranistu, metalo farbara, molera-farbara i stolara. U Božidarcu na kursu za keramičara možete se osposobiti da samostalno obavljate poslove keramičara, baveći se i tehnikama lepljenja pločica kao i upravljanjem alatima za oblikovanje i sečenje. Na kreativan način možete da se izrazite kombinujući boje i tehnike slaganja. Na kraju obuke, stičete sertifikat koji će Vam omogućiti da se lakše zaposlite. Obuka za buldožeristu, armirača, kranistu, metalo farbara, stolara i molera-farbara organizovana je kao teorijska nastava dva puta nedeljno u prostorijama Centra. Praktična obuka se obavlja u vreme rada preduzeća u koje se polaznik upućuje. Na obuci za rukovaoca dizalicom, upoznaćete se sa mehaničkim svojstvima dizalica, kako rukovati dizalicom pravilno, a na koje zabrane treba posebno obratiti pažnju (pravilno vezivanje tereta, signali pri radu sa dizalicom, pravilno dizanje i spuštanje tereta, pravilno nošenje tereta). Naučićete koje su mašine za prenos i dizanje i kako da otklonite eventualne kvarove.
OBUKA ZA ZANATE. U Zanatsko obrazovnom centru Adžija možete imati obuku za sledeće zanate: Tesar, keramičar, parketar, zidar, fasader, moler, farbar, monter gipsanih obloga - pregrada - podova, izolater, tesar, stolar, tapetar, roletnar, armirač, staklorezac, betonirač, krovoprekrivač, tepacer, asfalter. Obuka traje 3 meseca a imaćete 60 časova teorije i 240 časova prakse.
narodni-univerzitet-svetozar-markovic-obuka-za-zanate
OBUKA ZA ZANATE.
NU Svetozar Marković organizuje tečajeve stručnog osposobljavanja u trajanju od 1,3,6 meseci.
Naši programi: zidar, zidar-fasader, parketar, teracer, keramičar, moler-farbar, tesar, izolater, građevinski limar, armirač, stolar, betonirac, plastičar, optičar, fotograf, vulkanizer, krojač, obućar, časovničar, kinooperater, tapetar, domar, izrađivač ramova za slike.
Osposobljavanje za rad i usavršavanje u procesu rada NU organizuje i realizuje po sopstvenim programima.
Za sva zanimanja organizovana je teorijska nastava a praktična obuka se obavlja u vreme rada preduzeća u koji se polaznik upućuje.
Nakon završetka praktične obuke polaznik polaže sledeće ispite: Osnovi struke, Tehnologija zanimanja, Zaštita na radu, Praktična provera i završni ispit.
Zanat je vrsta delatnosti koja se bavi proizvodnjom, popravkom ili održavanjem nečega. Zanat je preteča industrijske - fabričke proizvodnje. Majstori koji su izučili zanat su svoj proizvod pravili od početka do kraja. Na primer, obućar bi od kupljene obrađene kože i od potrošnih materijala pravio cipele za svoje kupce. Fabrička proizvodnja je svojom masovnošću, primenom sofisticiranih mašina omogućila proizvode koji su znatno jeftiniji od zanatskih i time polako odgurala zanate u zaborav. Stari zanati su pre stotinak godina bili izvor prihoda i mogućnost snabdevanja stanovništva neophodim potrepštinama. Zanatska proizvodnja se realizovala u zanatskim radnjama a posao su vodili majstori. Zanat se učio godinama i prenosio sa kolena na koleno. U težnji da sačuva zanate, država primenjuje manje poreze ali i zahteva da proizvodi budu obeleženi sa "proizvod starog zanata". Grnčar je jedno od najstarijih zanimanja kojima se čovek bavi od davnina. Osnovni postupak je da se izabere odgovarajuća vrsta zemlje koja se potom pomeša sa vodom i dobro premesi. Dobija se testasta masa koja se potom oblikuje u različite oblike. Metlarstvo, za razliku od drugih zanata, nikada se nije učilo u školama. Ova veština se oduvek prenosila iz generacije u generaciju, tako što mlađi uče od starijih...
Back to Top