Pogrebne usluge Ruma

Registruj se
Prijavi se
Pogrebne usluge Ruma
pogrebno-preduzece-markovic-komerc-pogrebne-usluge
POGREBNE USLUGE - MARKOVIĆ KOMERC Marković Komerc se većdugih 30 godina bavi ovim poslom.
Imamo sopstveu proizvodnju, pa su nam i cene pristupačne.
Pored osnovne opreme imamo i cvećare u kojim amožete poručiti cvetne aranžmane za vaše voljene.
Sahrana ili pogreb je proces odlaganja posmrtnih ljudskih ostataka – pokojnika. Ova procedura je obično praćena ceremonijom u vidu obrednih ili religijskih običaja. Pogrebne procedure zavise od geografskog područja i kulture, odnosno verske pripadnosti. Obredi sahranjivanja stari su koliko i ljudska civilizacija. Načini sahranjivanja kao i izgled nadgrobnog obeležja, odnosno spomenika određeni su sepulkarnim zakonitostima zajednice ljudi i predstavljaju intimnu karateristiku jedne kulture.
Kremacija se odvija u krematorijumu koji se sastoji od jedne ili vise peći. Sve peći su dizajnirane po posebnim propisima i izgradene od vatrostalnog materijala. Za kremiranje se koriste ekoloski prihvatljivi sanduci tj. sanduci od mekog drveta, bez ikakvih metalnih delova ili premaza.
Ekshumacija predstavlja iskopavanje posmrtnih ostataka iz groba posle određenog vremena od sahranjivanja, bilo radi prenošenja na drugo mesto, bilo pak, na zahtev sudskih vlasti, radi naknadnog utvrđivanja pravog uzroka smrti.
Back to Top