Rimske zavese, Paketo zavese Miljakovac

Registruj se
Prijavi se
Rimske zavese, Paketo zavese Miljakovac
format-alde-rimske-zavese
RIMSKE ZAVESE.
Rimske zavese su najelegantije resenje i moderna alternativa za klasicne zavese.
Rimske zavese predstavljaju idelno resenje za velike povrsine stakla.
Ove zavese su elegantan proizvod pogodan za svaki prostor i smatra se jedno od najboljih modernih resenja.
Materijali za rimske zavese su prirodni pamuk, lan, svila, sa velikim izborom boja dezena.
Sistem Rimske zavese se sastoji od platna, aluminijumske sine sa tri, cetiri ili pet kanala klizaca.
Kada se mehanizam povuce i zavesa spusti platno je pravo, a kada se povuce zavesa se skupi tj u falticama naplisira iznad prozora kao i na sredini prozora.
Takođe je dobro napomenuti da kod većih prozora Rimske zavese mozemo kombinovati dve vrste platna – tamnije i punije kao i svetlije i prozračno platno.
Mehanizam obezbeđuje jednostavno skidanje platna rimske zavese radi pranja ili zamene.
Rimske zavese predstavljaju modernu varijantu zavesa. Njihova čar je u tome što se sastoje od platna koje se lako skida kada ga je potrebno zameniti ili očistiti. Ta platna mogu biti najrazličitijih boja ili dezena, a sve to u skladu sa Vašim idejama ili potrebama. Ono što je specifično za Rimske zavese jeste to što mehanizam dozvoljava da se zakače dve zavese na njega, odnosno zavese za dnevnu i noćnu varijantu. Rimske zavese postaju sve popularnija iz razloga praktičnosti i jednostavnosti, a opet sa dozom lepog i privlačnog sve više zamenjuju obične zavese. Rimske zavese, poznate još i kao paketo zavese, predstavljaju specifičan način kačenja zavesa - zavesa se slaže po poljima istih ili različitih dimenzija, na gore. Slaganje se postiže preko horizontalnih šipkica ušivenih u sam materijal, a kombinacijom veličine polja mogu se dobiti zanimljivi estetski efekti. Imaju široku primenu u zavisnosti od vrste tekstila od kojeg se izrađuju i u kom obliku, pa se mogu uklopiti u sve stilove opremanja stambenih i poslovnih enterijera.
Back to Top