Salaši i čarde

Registruj se
Prijavi se
Salaši i čarde
Nema ništa lepše od mirnog i intimnog mesta u netaknutoj prirodi.
Pitate se gde otići za vikend.
Bilo da je u pitanju romantičan vikend ili kratak odmor sa celom porodicom, vojvođanski salaši su pravo mesto za Vas.
Ravnica će Vam doneti mir, a ukusna domaća jela, riblja čorba ili paprikaš u čardi upotpuniće vaš užitak.
Salaš Vam nudi boravak u autentičnoj vojvođanskoj atmosveri, osećaj da ste zakoračiili u prošlost.
Slobodno se opustite u čardi uz zvuke tamburice, dozvolite sebi i da probate domaću rakiju ili vino jer salaši u Vojvodini nude Vam i udobno prenoćište u sobama koje su u potpunosti u bačkom, banatskom ili sremskom duhu.
Čarde su poznate po tome da se u njima možete odlično provesti uz tamburaše.
Ako idete sa decom, ona će na salašu uživati i u druženju sa domaćim životinjama, kojih obično ima na pratećim farmama, ako ništa drugo, tu će se šepuriti bar neki paun.
Zaspite uz prigušene zvuke tamburice i probudite uz cvrkut ptica sa pogledom na beskrajnu ravnicu.
Odmorićete se i osvežiti i poželećete da se stalno vraćate na neki od vojvođanskih salaša, ili da ih obiđete sve.
salas-140-salasi-i-carde-899475

Salaš 140

Beograd, Batajnica, Pukovnika Milenka Pavlovića 140 062 8141678
cena: Cenovnik
SALAŠ 140 Prepustite se čarima prirodnog ambijenta i ukusnih jela i nezaboravnom druženju sa konjima. Salaš 140 u Batajnici.

Salaš Stremen

Beograd, Jakovo, Savska bb 062 500410 |
063 1622456 |
SALAŠI I ČARDE BEOGRAD SALAŠ STREMEN U stresnom gradskom okruženju, napornim danima užurbane kretnje i svakodnevnih obaveza, kreirali smo za Vas i Vašu porodicu poseban kutak za uživanje. Na samo dvadesetak kilometara od Beograda u selu Jakovo kraj Surčina, na površini od 5.5 ha izgradili smo salaš Stremen, autentično mesto sremačke kulture. U sastavu salaša nalazi se Konjički klub "Stremen", mesto koje je stecište zaljubljenika u konje i konjički sport. Na salašu možete uživati posebnosti ambijenta uređene prirode, rekreacione zone, parka za decu na travnatoj površini i bašte etno restorana kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.Ljubazno osoblje salaša "Stremen" će Vas uvek dočekati otvorenog srca i potruditi se da Vaš boravak na ovom mestu učini posebnim. Salaš "Stremen" je domaćin višebrojnih manifestacija u svojstvu organizatora, kako bi svojim gostima pružio sadržajnije vreme sa odabirom kvalitetnih programa, a u cilju očuvanja autentičnosti i bogatstva naše kulture. Uživajmo na našem salašu !
Etno park Majkin Salaš - se prostire na imanju površine 30 ha. Udaljen je 2500 metara od obale jezera Palić. Etno park se sastoji od dva salaša Majkinog i Cvetnog, ribnjaka, male ergele, seoskog dvorišta i nepreglednih voćnjaka. Cvetni Salaš je smeštajni objekat sa 15 komfornih soba, bazenom, salom za sastanke i recepcijom. On služi za višednevni odmor naših gostiju. Majkin salaš je restoran domaće kuhinje i nalazi se odmah pored Cvetnog Salaša. Stari vojvođanski salaš je opet postao središte života i okupljanja ljudi uz čašicu dobre domaće rakije, izvorne tamburaške muzike i tradicionalnih jela. Gurmani mogu da uživaju u dobroj krompirači, telećem perkeltu sa domaćim testom i sirom, pevčijem paprikašu sa knedlama, salašarskom pasulju, ovčijem paprikašu sa kupusom, svinjskim papcima, pečenoj patki ili pak možda pravoj ribljoj čorbi. Za sladokusce smo obezbedili fanke, domaće štrudle, gomboce, kompote.... To je samo deo bogate ponude "Majkinog Salaša". Uz sve to ne možemo zaboraviti ni kvalitetnu ponudu vina, domaće rakije od dunje, jabuke ili šljive. Tu je takođe i naš tamburaški orkestar a na imanju se nalazi i šaranski ribnjak, bazen, sportski tereni, ergela konja. Sve to je okruženo našim voćnjacima i malim bagremovim šumarkom. Organizacija raznih svetkovina je doprinela da se gosti edukuju i podsete na život i običaje naroda koji žive u ovom regionu. Tako da danas imamo već dobro poznate i posećene tradicionalne aranžmane koje pomažu i turistička organizacija, opština, likovne kolonije, udruženja slamarki, kulturno umetnička društva i to sve u cilju očuvanja kulturno istorijskog nasleđa i samog unapređenja turističke ponude kod nas na Paliću.

Salaš 137

Čenej, Međunarodni put 021 714497 |
021 714501 |
Salaš 137 je jedinstveno mesto ako želite da uživate u domaćoj hrani i piću uz autentučni ambijent i lokalnu Vojvođansku etno muziku. Salaš 137 je već afirmisan po ovako koncipiranom načinu svoje kuhinje i društvenog života. Restoran sa tradicionalnom Vojvođanskom kuhinjom (gibanica, carska pita, štrudla sa makom i orasima, bundevara, rinflaš sa 5 sosova, rolovana teletina, ribić na kajmaku, salašarski sote, punjene tikvice,...). Restoran je kapaciteta - u salama - 70 mesta, u bašti - 80 mesta i ''Gazebo" (letnja bašta) - 150 mesta. Rezervacije Rezervacija mesta u restoranu je obavezna. Restoran na Salasu 137 Restoran ne radi ponedeljkom. Smeštajni kapacitet od 13 soba uređenih u Alt Deutsche stil-u. Od toga: - 5 sobe sa francuskim ležajem, 8 dvokrevetnih soba (od toga 4 sobe sa mogućnošću pomoćnog ležaja). Svaka soba ima svoje kupatilo. Sobe su opremljene sa televizorom i mini linijom. U kompleksu se nalazi još i Sauna. Sadržaji i usluge u okviru Salaša 137: Škola jahanja, rekreativno jahanje. Vožnja Fijakerom / sankama. Igralište za decu. Tereni za mali fudbal, odbojku i badminton. Pansion za pse i konje. Degustacija vina. Organizacija lova. Škola golfa - početni udarac (za organizovane grupe). Gađanje lukom i strelom (za organizovane grupe). Iznajmljivanje prostora za poslovne sastanke. Organizacija proslava.

Salaš Stojšić

Beška, Krčedinski put bb 022 574253 |
063 8903475 |
VRHUNSKA DOMAĆA KUHINJA NA SALAŠU STOJŠIĆ. VOJVOĐANSKI SPECIJALITETI. Pobeći? Od umora, od misli, od sebe. Tražih takvo mesto, dugo. Pronađoh ga u sremskoj ravnici, tik uz žilu kucavicu moderne civilizacije. Salaš Stojšić, okružen oranicama, ugnezdio se međ’ šljive i jabuke, kruške i dunje. Čuvaju ga bezmalo vek stari jablanovi. Kuća sa tremom podseća na dom i davno zaboravljene vrednosti. A u hladovini starog duda, putnik namernik, kao i onaj slučajni radoznali posetilac pronaći će zaborav i novu ljubav uz mirise bagrema i zvuke tamburice, dobro vino i đakonije sremačke kuhinje.
Ovaj salaš dočaraće vam duh starih vremena obojen modernim elementima. Boravak na salašu podrazumeva relaksaciju od savremenog i stresnog življenja. Na salašu je moguće organizovati proslave, razne edukativne radionice, logorovanja, književne i likovne kolonije kao i degustaciju domaćih proizvoda. Za goste sa posebnim željama možemo ponuditi: tamburašku muziku, vožnju fijakerom od salaša do Golubinaca, šetnju po okolini, pecanje na ribnjaku i "team building". Po želji možete ostvariti učešće u nekim radnim aktivnostima koje se na salašu odvijaju (uređenje cvećnjaka,branje trešanja, višanja, kajsija, grožđa, jabuka, pečenje rakije i slično). Takođe se može organizovati košenje trave, hranjenje živine. Za zainteresovane se mogu organizovati posete okolnim mestima, kulturno - istorijskim spomenicima i znamenjima okoline (Etno- Eko Selo Golubinci uvršteno u Evropsku baštinu, Muzej hleba Pećinci, Starom Slankamemu (vožnja brodom), posete manastirima, crkvama, jezerima Fruške Gore itd.). prezentaciji rukotvorina koje izrađuju domaćice Za ljubitelje domaće kuhinje i dobre “kapljice” nudimo - specijalitete sa roštilja, ražnja, jela ispod sača, kotlić, sremačko meze, domaće vino, rakija i ketering po dogovoru. Salaš je zatvorenog tipa i obavezna je najava dolaska. Salaš je otvoren za iznajmljivanje od aprila do oktobra.

Čarda Aqua Doria

Novi Sad, Kamenički put bb 021 430949 |
063 688296 |
ČARDA NA DUNAVU U NOVOM SADU. ČARDA SA PETROVARADINSKE STRANE. Riblji specijaliteti. Najbolji riblji paprikaš. Najbolja riblja čorba! Jela domaće kuhinje.

Salaš Ćuran

Beograd, Borča, Put za Ovču 81 066 8866574 |
011 3328360 |
SALAŠI I ČARDE U restoranu je zastupljena srpska tradicionalna kuhinja, uz nezaobilazno pečenje, praseće, jagnjeće, jareće, na ražnju, kulinarska umeća naših kulinara, bilo u zatvorenom ili na otvorenom prostoru. Sve može da se zalije odličnim domaćim vinom, uz vrhunsku uslugu profesionalnih, prijatnih i ljubaznih konobara, koji su obučeni u tradicionalnu nošnju. Restoran je urađen u etno stilu. Sam termin etno, odnosi se na mesto, predmete koje štitie nasleđe jednog naroda, a pri tom uspešno odoleva vremenu i civilizacijskim trendovima. Na salašu se nalazi nacionalno blago u kome se zatočena može naći, netaknuta esencija Srbije. U restoranu možete videti svu lepotu Srbije u malom, iz svih njenih delova, od Šumadije pa na dalje. Sve je autentično bez obzira iz kog je kraja.
Boravak na salašu podrazumeva relaksaciju od savremenog stresnog življenja. Po želji možete ostvariti učešće u nekim radnim aktivnostima koje se na salašu odvijaju (uređenje cvećnjaka, nega povrtnjaka, rad u rasadniku, branje jabuka, pečenje rakije i sl.) Takođe se može organizovati branje lekovitog bilja, košenje trave, hranjenje živine. Za zainteresovane se mogu organizovati posete okolnim mestima, kulturno – istorijskim spomenicima i znamenjima okoline. Svu tu relaksaciju imate i u čardama, samo što je čarda obavezno na vodi. Čarde su vojvođanski brend, o kojima se, na žalost, još uvek malo zna, pa su i dalje manje posećene nego što to zaslužuju. Na ovim prostorima postoje stotinama godina. Čarde su uvek bile oaze mira, zelenila, svežine, dobre hrane, razbibrige, dobrog provoda. To su mesta za antistres terapiju, rasterećenje od briga svakodnevice i dobrog zalogaja, pogotovo za ljubitelje riblje čorbe i sveže pečene rečne ribe.
Back to Top