Šamotna opeka Beograd

Registruj se
Prijavi se
Šamotna opeka Beograd
ostrog-gradjevinski-materijali-samotna-opeka
ŠAMOTNA OPEKA - OSTROG Stovarište Ostrog ima vrhunsku ponudu šamotne opeke.
velog-samotna-opeka

Velog stovarište

Beograd, Železnik, Lole Ribara 133 011 2577578
cena: Cenovnik
ŠAMOTNA OPEKA VELOG Bilo da gradite, podižete ili popravljate krov, u Velog-u Vas čeka veliki izbor klasične opeke i crepova.
Nudimo kvalitetne crvene i bele opeke, više vrsta klasičnih i specijalnih blokova.
Za opravke stare gradnje, adaptacije, kao i za one koji imaju najviše poverenja u staru dobru ciglu.
Gradnja ciglom iziskuje strpljenje, ali omogućava da objekat bude izvandredne čvrstine i trajnosti, kao i za klasu lepši od objekata od modernih materijala.

GSM Nešić Company stovarište

Beograd, Sremčica, Beogradska 54 011 2526581
ŠAMOTNA OPEKA GSM NEŠIĆ COMPANY
Šamotna opeka se izrađuje od kvalitetnog vatrootpornog materijala. Izdržava temperature do 1200ºC. Služi za oblaganje prostora izloženih visokim temperaturama, kamina, peći, za različite dekoracije i sl. Šamotne vatrostalne opeke su našle primenu u skoro svim toplotnim agregatima i granama privrede, uz najznačajnije prisustvo u železarama, livnicama, obojenoj metalurgiji, opekarskoj industriji kao i kotlogradnji. Šamot se najviše upotrebljava u tehnici, budući da se dobija iz lako dostupnih mineralnih nalazišta i da se odlikuje slabo kiselim ili slabo bazičnim svojstvima. Šamotne opeke i ostali oblikovani šamotni proizvodi proizvode se od plastične vatrostalne gline i dodatka šamotnog brašna. Šamotno brašno – dobija se pečenjem vatrostalne gline na visokoj temperaturi i mlevenjem pečenih komada. Često se proizvodi mlevenjem otpadnog vatrostalnog keramičkog materijala.
Back to Top