Ski centri

Registruj se
Prijavi se
Ski centri
Ako ste osoba koja još u oktobru traži ski centre, ako u kasnu jesen kad počinje da miriše zima maštate o skijanju, onda je ovo mesto za Vas.
Naći ćete ski centar i sve potrebne informacije, kao što su na primer koliko košta ski pass na Kopaoniku, Staroj Planini, Jahorini.
Predstavljamo Vam najbolje ski centre.
Budite informisani o svim novinama kao što su novootvorene žičare, ski liftovi, nove gondole i četvorosedi.
Budite u toku i uvek znajte koje ski staze rade, kakvo je vreme i ono najvažnije da li na planinama ima snega i kolika je visina snega.
Pronađite i smeštaj na planini, budite blizu ski staza i uživajte u snegu od samog otvaranja žičara.
Bilo da više volite skijanje ili snow board, ski centri Vas spremno očekuju.
Skijaši i borderi, pripremite se, nabavite ski pas u pretprodaji da biste uštedeli i ostanite na Vašoj omiljenoj planini koliko god ste u mogućnosti.
Uživajte u snegu!
Vidimo se na vrhu!
jp-skijalista-srbije-ski-centri

JP Skijališta Srbije

Novi Beograd, Milutina Milankovića 9 011 2223986
Mi smo preduzeće čija je zadatak da ski centre u Srbiji, razvojem skijaške infrastrukture, stavi rame uz rame sa evropskim i svetskim ski destinacijama i da ih učini što pristupačnijim i atraktivnijim za domaće i strane turiste.
Naši ski centri Kopaonik, Stara planina i Zlatibor su prvenstveno zimska atrakcija.
Stare žičare i ski instalacije zamenjene su novom, najmodernijom tehnologijom, izgrađene su nove staze, a održavaju se uz pomoć specijalne mehanizacije.
Svi ski centri pokriveni su sistemima za veštačko osnežavanje, tako da skijanje i zimski sportovi u Srbiji ne zavise od snežnih padavina.
Pored toga, ovi centri imaju bogatu ponudu sportskih i ostalih aktivnosti koje mogu da se upražnjavaju u ostalim godišnjim dobima tako da žive tokom čitave godine.
Naša misija je da vrhunskom ponudom za svako doba godine i visokim kvalitetom usluga u svakom momentu osiguramo potpuno zadovoljstvo svakoga ko poseti naše planine.
Naša vizija je da postanemo regionalni lider u obezbeđenju uslova za visoko kvalitetno i bezbedno skijanje i ostale sportsko rekreativne aktivnosti, uz očuvanje životne sredine, a sa fokusom na održivi razvoj.
kopaonik-infokop-ski-centri
SKI CENTAR KOPAONIK.
SKIJALIŠTE je deo sajta namenjen skijašima, najposećeniji tokom zimskih meseci kada je moguće svakodnevno dobiti informacije o ski stazama, visini snežnog pokrivača, žičarama i dr Tu su i detaljne mape svih žičara, staza i prečica, ski- pass info, pravila ponašanja na skijalištu, dostupnost ugostiteljskih objekata i sva ostala dešavanja na skijalištu.
Veoma popularne stranice su Ski kamere koje 24 sati dnevno daju živu sliku sa brojnih lokacija na Kopaoniku.
Prvu kameru sa Kopaonika kao i većinu današnjih kamera sa Kopaonika je postavio upravo sajt infoKOP.net.
Sekcija sajta O KOPAONIKU predstavlja prirodne i geografske odlike Nacionalnog parka, istorijski razvoj kao i bogat biljni i životinjski svet.
Tu su detaljno opisane pešačke ture, prirodni spomenici i rezervati, građevinske znamenitosti ali i letnji sadržaji bob na šinama, zip-lajn, tjubing, alpinizam, paraglajding, rafting.
www.infokop.net
jp-stara-planina-ski-centri

JP Stara planina

Knjaževac, Miloša Obilića 1 019 731110
Skijanje.
Ski centar Stara planina.
Ski centar Stara planina iz godine u godinu dobija nove sadržaje i postaje sve primamljivija destinacija za ljubitelje zimskih sportova.
Skijalište “Babin zub” poseduje žičaru četvorosed “Konjarnik” sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.400 skijaša na sat i ski lift - sidro “Sunčana dolina” kapaciteta 1.200 skijaša na sat, kao i dečiji ski vrtić, kod „Falkenštajner hotela Stara planina“.
Na lokaciji “Jabučko ravnište” nalazi se prva gondola u Srbiji.
Gondola, sa kabinama za osam osoba, prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza.
U okviru ovog dela skijališta izgrađena je i žičara četvorosed „Rudine“, i ski lift tako da je povezan sa delom skijališta na “Babinom zubu”.
Više od 13 kilometara odlično uređenih staza, različitih težina, pripremljene su za skijaše svih kategorija.
Za ljubitelje ekstremnijih sportova, obezbeđena je staza za slobodnu vožnju.
Pored toga, u ski centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.
Stara planina će veoma brzo postati jedan od najvećih i najznačajnijih skijaških centara u Srbiji, posebno namenjen ljubiteljima skijaških sportova i kvalitetnog skijanja u okruženju neizmerne lepote i netaknute prirode.
O STAROJ PLANINI.
Stara planina, visokoplaninski masiv, spada u grupu venačnih planina.
Glavni venac dugačak je oko 550 kilometara, i proteže se od Zaječara do Crnog mora.
Deo ovog venca označava i prirodnu granicu izmedju Srbije i Bugarske.
Stara planina nosi i drugo ime - Balkan, tako da je Balkansko poluostrvo dobilo naziv po ovoj planini.
Najviši vrh, duž granice na Staroj planini, a i u Srbiji, je Midžor, na nadmorskoj visini od 2.169 metara.
Deo Stare planine, koji se proteže kroz Srbiju pripada opštinama Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad.
Površina masiva Stare planine, koji zahvata Srbiju je 1.802 kvadratna metra.
Jedan od najlepših krajolika Stare planine je prirodni rezervat Babin zub, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 metara.
Strme padine, oštri usponi, čudesni vodopadi, polja šumskog voća, bogate šume, pružaju mogućnost za razvoj različitih oblika turizma.
Na Staroj planini vlada umereno konitnentalna klima, modifikovana u odnosu na nadmorsku visinu i položaj planine.
Pod snegom je skoro pet meseci godišnje, i to na visini od 1.100 do 1.900 metara, i predstavlja potencijal za duge staze za alpsko skijanje.
turisticka-organizacija-zlatibor-ski-centri
ZLATIBOR SKI CENTAR TORNIK.
Ski centar Tornik je naveće skijalište na Zlatiboru, udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 km.
Obnovljene i proširene četiri staze (Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac) i instalirana najmodernija šestoseda žičara kapaciteta 3000 skijša na sat, brzine pet metara u sekoundi, sa 107 sedišta i duga je 1850 metara.
Polazna stanica je na nadmorskoj visini od 1110 m i penje se na vrh Tornika (1496m).
Karakteristike ski centra: Nadmorska visina centra 1100 m.
Najviši vrh 1496 m n.v.
Ukupna dužina staza 8 km.
Broj ski lifotva i žičara 3.
Broj lakih staza (plava) 3.
Broj srednjih staza (crvena) 2.
Broj teških staza (crna) 1.
Maksimalna visinska razlika 396 m.
Najduža staza 2550 m.
U samom centru Zlatibora, na Obudojevici, postoji prostor za rekreaciju i zimske sportove sa jednim ski liftom tipa sidro i nekoliko bebi ski liftova.
Iznajmljivanje skija, snoubordova, sanki, motornih sanki i ostale ski opreme omogućeno je i na stazama.
Za nordijsko skijanje i biatlon zbog konfiguracije terena postoje idealni uslovi, a na Zlatiboru se održavaju mnogobrojna takmičenja nacionalnog i međunarodnog karaktera.
Ponuda skijališta u Srbiji je iz dana u dan sve bolja. Ako se odlučite da Vaš naredni zimski odmor provedete na nekom od ski centara, pronaći će te mnoštvo hotela smeštenih na samim skijalištima ili u nekim od gradova u podnožju planinskih centara. Ski centri u kojima nema mnogo turista omogućavaju manje čekanja u redovima, a više vremena provedenog na ski stazama. Na ovakvim mestima početnici mogu da bruse svoju tehniku i grade samopouzdanje, dok iskusniji skijaši mogu da testiraju svoje sposobnosti do maksimuma, kao i da uživaju u netaknutom dubokom snegu. Ukupno gledano, manje posećeni ski centri često se mogu pohvaliti opuštenijom i mirnijom atmosferom što su kvaliteti koje često traže porodice sa decom i zaljubljeni parovi. Ski centi su pravi raj za vas ukoliko obožavate planinsko sunce koje na koži otvara nove svetove i ako ste zavisnik od adrenalina koji raste u grudima dok se spuštate stazom. Kada se uporede smeštajni kapaciteti, koji danas više nisu mali, sa dužinom staza i brojem žičara, uočiće se velika ne srazmernost. Ipak poslednjih godina je situacija na planinama Srbije je znatno bolje, Izgrađene su nove moderne žičare na Kopaoniku, Staroj Planini, Zlatiboru... Postoje planovi za nova skijalista, radi se infrastruktura u planinskim centrima...
Back to Top