Ski centri

Registruj se
Prijavi se
Ski centri
Ako ste osoba koja još u oktobru traži ski centre, ako u kasnu jesen kad počinje da miriše zima maštate o skijanju, onda je ovo mesto za Vas.
Naći ćete ski centar i sve potrebne informacije, kao što su na primer koliko košta ski pass na Kopaoniku, Staroj Planini, Jahorini.
Predstavljamo Vam najbolje ski centre.
Budite informisani o svim novinama kao što su novootvorene žičare, ski liftovi, nove gondole i četvorosedi.
Budite u toku i uvek znajte koje ski staze rade, kakvo je vreme i ono najvažnije da li na planinama ima snega i kolika je visina snega.
Pronađite i smeštaj na planini, budite blizu ski staza i uživajte u snegu od samog otvaranja žičara.
Bilo da više volite skijanje ili snow board, ski centri Vas spremno očekuju.
Skijaši i borderi, pripremite se, nabavite ski pas u pretprodaji da biste uštedeli i ostanite na Vašoj omiljenoj planini koliko god ste u mogućnosti.
Uživajte u snegu!
Vidimo se na vrhu!
Mi smo preduzeće čija je zadatak da ski centre u Srbiji, razvojem skijaške infrastrukture, stavi rame uz rame sa evropskim i svetskim ski destinacijama i da ih učini što pristupačnijim i atraktivnijim za domaće i strane turiste. Naši ski centri Kopaonik, Stara planina i Zlatibor su prvenstveno zimska atrakcija. Stare žičare i ski instalacije zamenjene su novom, najmodernijom tehnologijom, izgrađene su nove staze, a održavaju se uz pomoć specijalne mehanizacije. Svi ski centri pokriveni su sistemima za veštačko osnežavanje, tako da skijanje i zimski sportovi u Srbiji ne zavise od snežnih padavina. Pored toga, ovi centri imaju bogatu ponudu sportskih i ostalih aktivnosti koje mogu da se upražnjavaju u ostalim godišnjim dobima tako da žive tokom čitave godine. Naša misija je da vrhunskom ponudom za svako doba godine i visokim kvalitetom usluga u svakom momentu osiguramo potpuno zadovoljstvo svakoga ko poseti naše planine. Naša vizija je da postanemo regionalni lider u obezbeđenju uslova za visoko kvalitetno i bezbedno skijanje i ostale sportsko rekreativne aktivnosti, uz očuvanje životne sredine, a sa fokusom na održivi razvoj.
SKI CENTAR KOPAONIK. SKIJALIŠTE je deo sajta namenjen skijašima, najposećeniji tokom zimskih meseci kada je moguće svakodnevno dobiti informacije o ski stazama, visini snežnog pokrivača, žičarama i dr. Tu su i detaljne mape svih žičara, staza i prečica, ski- pass info, pravila ponašanja na skijalištu, dostupnost ugostiteljskih objekata i sva ostala dešavanja na skijalištu. Veoma popularne stranice su Ski kamere koje 24 sati dnevno daju živu sliku sa brojnih lokacija na Kopaoniku. Prvu kameru sa Kopaonika kao i većinu današnjih kamera sa Kopaonika je postavio upravo sajt infoKOP.net. Sekcija sajta O KOPAONIKU predstavlja prirodne i geografske odlike Nacionalnog parka, istorijski razvoj kao i bogat biljni i životinjski svet. Tu su detaljno opisane pešačke ture, prirodni spomenici i rezervati, građevinske znamenitosti ali i letnji sadržaji bob na šinama, zip-lajn, tjubing, alpinizam, paraglajding, rafting. www.infokop.net

JP Stara planina

Knjaževac, Miloša Obilića 1 019 731110
Skijanje. Ski centar Stara planina. Ski centar Stara planina iz godine u godinu dobija nove sadržaje i postaje sve primamljivija destinacija za ljubitelje zimskih sportova.
ZLATIBOR SKI CENTAR TORNIK. Ski centar Tornik je naveće skijalište na Zlatiboru, udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 km. Obnovljene i proširene četiri staze (Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac) i instalirana najmodernija šestoseda žičara kapaciteta 3000 skijša na sat, brzine pet metara u sekoundi, sa 107 sedišta i duga je 1850 metara. Polazna stanica je na nadmorskoj visini od 1110 m i penje se na vrh Tornika (1496m). Karakteristike ski centra: Nadmorska visina centra 1100 m. Najviši vrh 1496 m n.v. Ukupna dužina staza 8 km. Broj ski lifotva i žičara 3. Broj lakih staza (plava) 3. Broj srednjih staza (crvena) 2. Broj teških staza (crna) 1. Maksimalna visinska razlika 396 m. Najduža staza 2550 m.
Ponuda skijališta u Srbiji je iz dana u dan sve bolja. Ako se odlučite da Vaš naredni zimski odmor provedete na nekom od ski centara, pronaći će te mnoštvo hotela smeštenih na samim skijalištima ili u nekim od gradova u podnožju planinskih centara. Ski centri u kojima nema mnogo turista omogućavaju manje čekanja u redovima, a više vremena provedenog na ski stazama. Na ovakvim mestima početnici mogu da bruse svoju tehniku i grade samopouzdanje, dok iskusniji skijaši mogu da testiraju svoje sposobnosti do maksimuma, kao i da uživaju u netaknutom dubokom snegu. Ukupno gledano, manje posećeni ski centri često se mogu pohvaliti opuštenijom i mirnijom atmosferom što su kvaliteti koje često traže porodice sa decom i zaljubljeni parovi. Ski centi su pravi raj za vas ukoliko obožavate planinsko sunce koje na koži otvara nove svetove i ako ste zavisnik od adrenalina koji raste u grudima dok se spuštate stazom. Kada se uporede smeštajni kapaciteti, koji danas više nisu mali, sa dužinom staza i brojem žičara, uočiće se velika ne srazmernost. Ipak poslednjih godina je situacija na planinama Srbije je znatno bolje, Izgrađene su nove moderne žičare na Kopaoniku, Staroj Planini, Zlatiboru... Postoje planovi za nova skijalista, radi se infrastruktura u planinskim centrima...
Back to Top