Škola muzičke produkcije Palilula

Registruj se
Prijavi se
Škola muzičke produkcije Palilula
ustanova-kulture-palilula-skola-muzicke-produkcije

Ustanova kulture Palilula

Beograd, Palilula, Mitropolita Petra 8 011 2764866
ŠKOLA MUZIČKE PRODUKCIJE.
Muzički studio „Ambitus“ organizuje kurs "Uvod u muzičku produkciju".
Kurs podrazumeva: Home recording studio, Project recording studio, DAW (Digital Audio Workstation).
Nastavu će izvoditi Dejan Đurović dipl.prof.muzike, kompozitor, aranžer, producent i Branko Isaković, renomirani pop-rock muzičar, kompozitor, aranžer, producent.
Program je osmišljen tako da polaznici, sa ili bez osnovnog muzičkog predznanja pohađaju kurs u trajanju od 4 meseca.
Broj polaznika je maksimalno 10.
Polaznici bi se tokom kursa usavršili u radu sa digitalnom i analognom tehnikom u muzičkom studiju, koji je na nivou gore navedenih Home recording studio i Project recording studio.
Pod tim se podrazumeva teoretsko i praktično uvođenje u korišćenje analogne i digitalne opreme (uređaja) za snimanje instrumenata i vokala (mikrofoni, mikrofonska predpojačala, konverteri, digitalni mikser, efekt procesori, kompresori, limiteri..), korišćenje studija - „gluve sobe" to jest akustičko-produkcijski tretman akustičnih instrumenata (gudačkih, duvačkih, udaraljke, bubnjevi) tokom usnimavanja, električnih instrumenata (električna gitara, bas, sintisajzeri i drugi digitalni instrumenti) tokom usnimavanja i vokali (vokalni solisti i grupe) tokom usnimavanja (snimanje glavnog "lead" vokala i snimanje pratećih „back" vokala).
Kompletna obuka se bazira na korišćenju DAW-a (Digital Audio Workstation), a u slučaju našeg kursa „Cubase"-a („Steinberg") za potrebe aranžiranja, snimanja i miksanja muzičkog dela.
Za potrebe audio obrade („editing") zvučnog zapisa, kao i finaliziranje snimka za dalju upotrebu („mastering") koristi se program „Wavelab" („Steinberg").
Kurs predviđa obuku za korišćenje VST plug-inova kao i VST instrumenata.
Proces muzičkog produciranja se odvija sledećim redosledom: Tracking...
snimanje instrumenata i vokala, Mixing...
miksanje muzičkog dela je najkompleksniji proces muzičke produkcije.
U miksanje spada „editing" to jest priprema za miksanje.
Pod miksanjem se podrazumeva kompletno zvučno, frekventno i dinamičko nameštenje - podešavanje individualnih vokalnih i instrumentalnih traka - snimaka u cilju stvaranja kompletnog-sjedinjenog zvučnog zapisa koji mora odgovarati estetsko - tehničkim parametrima konkretnog muzičkog dela.
To je suština muzičke produkcije, pa samim tim i ovog kursa.
Mastering...
finaliziranje snimka muzičkog dela, za potrebe emitovanja u medijima, kao i štampanja nosača zvuka.
Mastering je posebna oblast muzičke produkcije i u našem kursu bi bio zastupljen na nivou osnovnog znanja, pa čak i kao takav iziskuje veliko poznavanje i iskustvo iz predhodna dva nivoa kursa i zato je na samom kraju.
Back to Top