Vinarije Beograd

Registruj se
Prijavi se
Vinarije Beograd
vinum-vinarije

Vinum Vinarija

Sremski Karlovci, Patrijarha Rajačića 36 064 48490328
cena: Cenovnik
VINARIJE BEOGRAD VINUM Vinum je moderna vinska kuća koja u svom radu povezuje bogata iskustva starih vinogradara, raspoloživa naučna dostignuća u domenu selekcije najuspešnijih i najkvalitetnijih sorti grožđa kao i poslednje domete savremenih tehnoloških postupaka u postizanju vrhunskog kvaliteta vina. Godišnje se proizvede oko 40.000 litara vina i 3000 litara rakije. Svoj kvalitet smo potvrdili priznanjima osvojenim na sajmovima u zemlji i inostranstvu, među kojima su i one sa prestižnih smotri u francuskoj.
Ta vredna priznanja pripala su vinima Sauvignon blanc i Frankovka.
Vinarija Brindza, iako relativno mlada vinarija, za kratko vreme je stekla svoje stalne goste, što je nama, kao vinarima i ugostiteljima, posebno drago. Sve veće interesovanje posetilaca za našim vinima je dovoljan znak da smo na pravom putu da napravimo još jednu lepu priču o tome. Nadamo se da ćete i Vi biti deo nje.
Istorija se nastavlja. 2000 godina Palićko vinogorje je tradicionalni vinarski kraj. Tu lepu tradiciju nastavlja Vinarija Zvonko Bogdan. Vinarija se nalazi na istočnoj obali jezera Palić, na samom severu Srbije i izgrađena je u stilu secesije karakteristične za tradicionalnu arhitekturu Palića. U svojoj unutrašnjosti vinarija krije najmoderniju francusku tehnologiju a enterijer vinarije uređen je po uzoru na francuske vinske zamkove. Specifično zemljište, umerena kontinentalna klima i najplemenitije sorte vinove loze vekovima daju vrhunska vina harmoničnog ukusa, intenzivnog mirisa i mekanih tanina koja su postala poznata i van granica naše zemlje. Vinarija Zvonko Bogdan poseduje 56 ha vinograda koji se nalaze na 3 lokacije - Ludaš, Radić i Palić. Zbog specifičnosti ove 3 lokacije pažljivim izborom smo raspodelili bele (Sauvignon blanc, Pinot blanc, Pinot Grigio i Chardonnay) i crne sorte (Merlot, Cabernet franc i Frankovka) da bi u skladu sa optimalnim zemljištem i povoljnim klimatskim uslovima mogle da razviju svoj maximalni potencijal.
Pisani podaci o vinarskoj tradiciji porodice Rajković datiraju iz 1834. godine, kada je u Srbiji prvi put sproveden popis, mada je po porodičnom predanju ta tradicija ceo vek duža. Porodica Rajković je nosilac jedne od najstarijih priznanja za vino u Srbiji, jer je naš predak Miloš Rajković primio Pohvalnicu kralja Aleksandra I Karadjordjevica 1933. godine za vino od autohtone župske sorte grožđa Rskavac, od koje se danas pravi nadaleko čuveno vino Prince.
Vino se slobodno može smatrati najstarijim proizvodom čovečanstva. Po nekim neproverenim izvorima prvi tragovi vinarstva datiraju još iz 6000.god. pne. iz dela današnje Gruzije. Vinarstvo se od tih momenata rapidno širi i zauzima sve veće teritorije i tako vino postaje najvažnije piće kraljeva Mesopotamije i Egipta. Vinarija je mesto nastanka eliksira zvanog vino. Nalazi se daleko od naseljenih mesta, prvenstveno velikih gradova, i prvo je mesto u koje se grožđe iz vinograda nakon berbe što pre treba dopremiti. U vinariji se vrši vinifikacija, skup operacija koje se obavljaju kako bi se od grožđa dobilo vino. Kvalitet vina zavisi od kvaliteta grožđa i tehnološkog postupka prerade grožđa. Što znači da se u vinariju nakon berbe dovozi grožđe i obavljau tehnološke operacije proizvodnje vina ko što su muljanje grižđa, ceđenje ili presovanje kljuka, suporisanje šire, taloženje šire, odvajanje šire od taloga... Svaka vinarija ima svoju filisofiju i proces proizvodnje vina i zato se vinarije međusobno razlikuju kako po izgledu, vinima i nastupu na tržištima. U sklopu vinarije može da se nalazi degustaciona sala gde, kako ime samo kaže, možete probati vina ali takođe postoji mogućnost i kupovine vina.
Back to Top