Vinoteke Beograd

Registruj se
Prijavi se
Vinoteke Beograd
wine-gift-shop-vesta-vinoteke

Wine Gift Shop Vesta

Beograd, Savski venac, Vojvode Milenka 42 011 3618895
VINOTEKE BEOGRAD WINE GIFT SHOP VESTA Vesta International d.o.o.
osnovana je 2005.godine sa sedištem u Beogradu.
Osnovni cilj našeg poslovanja je da našim klijentima pružimo kvalitetnu uslugu, ekskluzivne i luksuzne brendove.
U 2006.godini počeli smo saradnju sa poznatom francuskom grupom Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), najvećim proizvođačem luksuznih roba na svetu. Nakon postignutog uspeha sa grupom LVMH, započeli smo saradnju sa proizvođačem luksuzno dizajniranog i unikatnog porcelana Bernardaud.
Ubrzo, asortiman smo proširili distribucijom linije Rosenthal porcelana, koju je dizajnirao Gianni Versace.
Iste godine, ostvarena je saradnja sa proizvođačem najkvalitetnije tunjevine na svetu- John West. 2006.godine zahvaljujući našem marketing planu i uspešnoj implementaciji prethodnih brendova, postavili smo sebi još veći izazov i postali ekskluzivni zastupnik jednog od najpoznatijih brendova na svetu - Evian.
Nakon pobedonosnog partnerstva sa Evian kompanijom, kao njihovi predstavnici za srpsko tržište, nastavili smo da proširujemo Evian brend u regionu. Zbog uspešne saradnje sa Evian kompanijom, u oktobru 2008.
godine Vesta International je uvrstila u svoj asortiman Badoit mineralnu vodu. U 2007.godini proširili smo naš brand portfolio uvođenjem na srpsko tržište najfinije vodke na svetu Russian Standard.
restoran-mali-vrabac-vinoteke
VINOTEKE VINOTEKA SKADARLIJA Okupili smo se kao zaljubljenici u vino a onda prešli dug put od strasti mladosti do zrele ljubavi.
Učili smo na izvorima, putovali do najboljih vinograda i majstora: ponekad smo nailazili na zatvorena vrata a ponekad smo otkrivali vrhunske tajne.
Vremenom je naša upornost nagrađivana.
Danas imamo tim stručnjaka koji za nas bira najbolja vina iz najpoznatijih vinarija sveta i donosi ih u naš podrum.
Neki od njih su vam stalno na raspolaganju i čekaju vas u Vinoteci “Skadarlija” spremni da sa vama podele znanje, ako im pokažete ono najvažnije – ljubav prema vinu.
Vinoteka je mesto gde se vrši prodaja vina, a često i svega onoga što prati njegovo ispijanje: čaše, otvarači, dekanteri... U vinoteku odlazimo kako bismo kupili neko vino u kome ćemo uz društvo prijatelja uživati, mesto gde možemo dobiti preporuku koje vino za koju priliku kupiti a ponekad ga i dekustirati. Postoji pet glavnih kvaliteta koje svaki pravi ljubitelj vina lako prepoznaje i po njima određuje kvalitet vina: sortne karakteristike, izbalansiranost, izražajnost aroma, kompleksnost, autentičnost porekla. Možda sve ovo na trenutak deluje komplikovano, ali je u stvari veoma jednostavno i sve je stvar vežbe i naše volje da proniknemo u suštinu vina. Sortne karakteristikesu veoma važna odlika svakog dobrog vina. Svaka sorta, a ima ih jako mnogo, ima svoje odlike i prepoznatljivost. Vina kao i svaka druga životna namirnica imaju svoj vek i menjaju se kroz vreme. Ali za razliku od drugih namirnica koje lagano gube na kvalitetu od momenta kad ih kupimo vina imaju tu moć da se menjaju uglavnom na bolje. Otkrivši da vina, naročito crvena, ležanjem u boci s nepropusnim čepom ne samo da se ne kvare, već da i ponekad dodatno razvijaju svoje kvalitete zauvek se promenilo vrednovanje vina, ali i izgled mnogih domova. I trudite se da ne skuplate vina u vinskom podrumu na neogranično vreme jer je većina svetskih vina napravljena da svom gospodaru omogući neponovljiv užitak za godinu ili dve a to je uživanje u vinu.
Back to Top