Vinski turizam

Registruj se
Prijavi se
Vinski turizam
Krenite putevima vina i otkrijte zašto je vinski turizam postao veoma popularan.
Ljubitelji vina uživaće u obilasku vinarija gde mogu na licu mesta da se informišu o celokupnom procesu pravljenja najkvalitetnijih vina.
Uživaćete u prostranstvu zelenih vinograda i miru koji Vam donosi boravak u prirodi.
Vinarije sa prenoćištem odličan su izbor za sve one koji žele da opušteno degustiraju vina.
Vinski turizam može Vam pružiti veoma zanimljive doživljaje putovanja i ako do sad niste išli na neku vinsku turu, krajnje je vreme da to uradite.
Ljubitelji vinskog turizma imaju pred sovbom izbor, a naš Vam je savet da odaberete više destinacija i redom krenete putevima vina.
Uživaćete u prirodi, upoznaćete nove krajeve, probati vrhunska vina, uživaćete u specijalitetima i jelima koja se najbolje slažu sa odabranim vinima i doživećete magiju za sva čula.
Vinski turizam nudi Vam puno toga, otkrijte to i sami!
POSETA VINARIJI. Obilaske i degustacije u našoj vinariji organizujemo za grupe od minimum 5 osoba, i obavezna je prethodna najava. Vinarija Brindza Vam nudi sledeće oblike turističkih poseta: Obilazak vinarije bez degustacije. Obilazak vinarije sa degustacijom 3 vina. Obilazak vinarije sa degustacijom 3 vina + prateći kanape. Obilazak vinarije sa degustacijom 6 vina + 6 ovala. Obilazak vinarije sa degustacijom 5 vina sa hranom. Osim vinarije, raspolažemo i sa smeštajnim kapacitetima koji su udaljeni od buke grada, u kojima se garantuje miran boravak i opuštanje za posetioce ovog imanja. I nakon degustacije vina vredi ostati na ovom salašu, u Lovačkoj kući pored Bačke Topole, jer ima toliko toga da ponudi svojim gostima.
Turistička poseta Vinariji. Pored proizvodnje, Vinarija Zvonko Bogdan omogućila je i turističke posete za sve ljubitelje vina. Nudimo obilaske vinograda, vinarije i barrique podruma uz degustaciju vina. Vinarija Zvonko Bogdan Vam nudi sledeće oblike turističkih poseta: OBILAZAK BASIC - Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma bez degustacije (na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku). OBILAZAK STANDARD - Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma sa degustacijom tri vrste vina (na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku). OBILAZAK LUX - Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma sa degustacijom pet vrsta vina. Pogledajte virtuelnu turu Vinarije. Radno vreme: ponedeljak - utorak: 8-16 h sreda - nedelja 10-18 h (najava je preporučljiva). Za ostale termine, pojedince ili grupe obavezna je prethodna najava. Rado ćemo Vas ugostiti i pokazati čime raspolažemo. Vinarija Zvonko Bogdan Vam nudi i mogućnost obilaska salaša Zvonka Bogdana koji se nalazi u neposrednoj blizini jezera Ludaš.
VINSKE TURE. Vinarija Braća Rajković sa ponosom obaveštava sve zainteresovane ljubitelje vina i vinskih puteva da je počela sa zvaničnom organizacijom vinskih tura u svom podrumu. Pored degustacije svih vina (Prince, Opium, Dina barrique, Sofia rose, Sofia tamjanika, Sofia cuvee) i obilaska vinograda uz prisustvo vlasnika vinarije, moguće je organizovanje i tematskih večeri, predavanja ili jednostavno prijatnog druženja uz prijatelje u ambijentu koji odlikuje ljubav i predanost vinu i vinarstvu. U neposrednoj blizini vinarije, na obali Ćelijskog jezera, postoji mogućnost prenoćišta za posetioce vinarije. Degustaciona sala je kapaciteta 30 mesta. U ponudi su ture: razgledanje vinograda i degustacija svih vina, razgledanje vinograda i degustacija svih vina uz srpsku zakusku, razgledanje vinograda i degustacija svih vina uz pun obrok (zdravica uz domaće rakije, zakuska, jedno ili više glavnih jela domaće kuhinje uz poseban osvrt na kulinarske specijalitete Župskog kraja, deserti). Ture je moguće organizovati svakodnevno uz prethodnu najavu i dogovor.
Srbija se nalazi na idealnom mestu i ima savršenu klimu za vinogradarstvo, vinarstvo i vinski turizam. Svetla tačka u ovdašnjoj vinogradarskoj priči su ozbiljni proizvođači vina, posvećenici posla koji nisu krčili čokote već ulagali u sađenje novih i kupovinu opreme. Danas ti vinari ne mogu da zadovolje ogromnu potražnju njihove robe ni na domaćem tržištu, iako su konkurentni i na inostranom. Različitost podneblja Srbije se ogleda i u vrstama vina. Najveći broj vinograda se nalazi duž tri reke – Južne, Zapadne i Velike Morave u centralnoj Srbiji i duž reka Save, Dunava i Tise u Vojvodini. U Srbiji postoji oko 700 vrsta vina, koja se prema boji dele na: belo, ružicasto i crveno. Polazeći od uslova proizvodnje groždja i vina u Srbiji se proizvode kvalitetne kategorije vina: čuvena vrhunska, kvalitetna vina i stona vina, sva sa zaštićenim geografskim poreklom. U Vojvodini, vinari uzgajaju plemenite sorte vinove loze koje daju kvalitetna sortna bela vina severnog tipa, a u centralnoj Srbiji radaju plemenite sorte crnog groždja. Vinski turizam je poseta vinogradima, vinarijama, festivalima vina i izložbama...
Back to Top