Implantologija Slavija

Implantologija Slavija
stomatoloska-ordinacija-dentalux-implantologija
IMPLANTOLOGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTALUX -Konzervativno lečenje početnih oblika parodontopatije -Hirurško lečenje parodontopatije- režanj operacija pomoću lasera erbium-yag i Waterlase iPlus 2.0 -Plastična parodontalna hirurgija- Hirurška terapija recesije gingive ( tzv povlačenja desni)
stomatoloska-ordinacija-matic-dragan-implantologija

Stomatološka ordinacija Matić Dragan

Beograd, Slavija, Deligradska 21 011 2644777
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA MATIĆ DRAGAN Stomatološka ordinacija Dr.Dragan Matić osnovana je 1986.
i od tada uspešno radi u svim oblastima stomatologije.
U prijatnom, savremeno opremljenom ambijentu, na Slaviji, u Deligradskoj ulici, pružamo sve vrste stomatoloških usluga u saradnji sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti: - protetika - konzervativa - implantologija - hirurgija - ortopedija vilica
stomatoloska-ordinacija-denta-r-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DENTA R Implantologija je disciplina stomatologije koja se bavi zamenom jednog ili više zuba koji nedostaju u vilici, ugradnjom zubnih implantata.
Implantologija je doživela pravi napredak u dentalnoj medicini u poslednjih 50­-ak godina, sa svakodnevnim unapređenjem u području razvoja najnovije tehnologije i mogućnosti unapređenja kvaliteta finalnog izgleda.
Zubni implantati tako predstavljaju osnovu za zamenski zub koji se ugrađuje u vilicu, s vremenom postepeno prilagođava zubnom tkivu i poprima funkciju pravog zuba.
Dentalni implantati su namenski oblikovane nadoknade zuba i nude kvalitetni izbor rešenja u slučajevima gubitka zuba.
Njihova osnovna svrha je ugradnja u živa tkiva i predstavljaju osnovu za radove u području protetike, kao što su: krunice, mostovi, proteze i sl.
stomatoloska-ordinacija-bela-koka-implantologija

Stomatološka ordinacija Bela Koka

Beograd, Slavija, Kralja Milutina 33 011 3640559 |
063 208252 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA BELA KOKA Zubni implanti su savršeno rešenje, kada nam recimo, nedostaje samo jedan zub, a okolni zubi su zdravi, te ih je šteta brusiti da bi bili nosači mostu.
Implant predstavlja zamenu za koren zuba u kosti, i svojim oblikom i veličinom isti je kao koren zuba.
specijalisticka-ordinacija-oralne-hirurgije-mmb-centar-implantologija

Specijalistička ordinacija oralne hirurgije MMB centar

Beograd, Slavija, Bulevar Oslobođenja 29 011 3440065
IMPLANTOLOGIJA SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ORALNE HIRURGIJE MMB CENTAR MMB CENTAR MMB centar pronalazi najbolja rešenja za probleme sa Vašim zubima.
Specijalizovan za oralnu hirurgiju, popravke i lečenje zuba, protetiku i implantologiju, kao i estetsku stomatologiju, naš centar MMB će Vam omogućiti da imate blistav osmeh.
stomatoloska-ordinacija-futura-dent-implantologija

Stomatološka ordinacija Futura Dent

Beograd, Slavija, Nemanjina 40 011 3650052 |
063 263627 |
IMPLANTOLOGIJA Implantologija je deo stomatologije koji se bavi ugradnjom dentalnih implanata, radi nadoknade izgubljenih zuba, uspostavljanja funkcije govora i žvakanja i poboljšanja estetike.
Dentalni implanti predstavljaju strani materijal u vidu titanijumskih šrafova, koji predstavljaju zamenu za koren zuba i postavljaju se u viličnu kost.
Nakon ugradnje, implant stvara čvrstu vezu sa kosti, na njega se postavlja suprastruktura i kao takav može služiti kao nosač solo krune, mosta ili sidrište proteze.
Indikacije za implante su nedostatak jednog ili više zuba u jednoj ili obe vilice.
Implant se smatra uspešnim ako u ustima pacijenta opstane petnaest do dvadeset godina.
stomatoloski-centar-slavija-implantologija

Stomatološki centar Slavija

Beograd, Slavija, Nemanjina 36/III 011 2643035 |
063 405402 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKI CENTAR SLAVIJA Implantati (implanti) su veštački zamenici korenova zuba napravljeni od čistog titana u obliku šrafa, koji se ugrađuju u viličnu kost, sa kojom srastaju i služe kao nosači krunica i mostova.Kliničke studije potvrđuju da krunice i mostovi postavljeni na implantatima (implantima) danas predstavljaju jednu sigurnu metodu.
Ova metoda omogućava dugotrajnost, veliki komfor i sigurnost pri žvakanju i izuzetne estestke mogućnosti.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top