Implantologija Užice

Implantologija Užice
stomatoloska-ordinacija-fildent-implantologija
STOMATOLOSKA ORDINACIJA FILDENT Zubni implant je veštački koren zuba, ugrađen u gornju ili donju vilicu kako bi imao iste funkcionalne karakteristike kao prirodni koren zuba i vratio funkciju oralnog sistema.
Trenutno su zubni implanti napravljeni od titanijuma,biokompatibilnog materijala koji osigurava nesmetanu osteointegraciju,i koji umanjuje u velikoj meri upalne i alergijske reakcije tkiva usne šupljine, a u stanju je izdržati veliki žvačni pritisak kojem je izložen.
Šraf se ugrađuje u kost i vraća funkciju koju obavlja koren.
Koriste se različiti oblici i debjine šrafa kako bi najbolje odgovarali različitim anatomskim potrebama koje se razlikuju od pojedinca do pojedinca.
Suprastruktura je element koji spaja šraf i krunu, postavljen je ispod zubnog mesa na samom kraju šrafa, dok drugi kraj čini bazu na koju je fiksirana krunica.
Zubna krunica je vidljivi deo, a najčešći materijal od kojeg je načinjena je metal keramika ili bezmetalna keramika, a konačni izgled verno imitira izgled prirodnog zuba.
U dijagnostičkoj fazi stručnjak za implantologiju obaviti će radiološki pregled pomoću RTG-a ili CT slike zuba, zatim obaviti klinički pregled kako bi se procenilo jesu li morfološki uslovi i struktura kosti pogodni za ugradnju implanta.
U hirurškoj se fazi ugrađuje implant u kost.
Operacija traje u proseku od 15 do 45 minuta i izvodi se pod lokalnom anestezijom i sterilnim uslovima.
Nakon odabira najprikladnijeg implanta otvara se zubno meso i učvršćuje se zubni implant u kost.
Zatim se šavom zatvara zubno meso i u potpunosti se pokriva kako bi se izbegle infekcije.
Postupak je bezbolan i ne zadaje nikakve posebne neugodnosti pacijentu.
Osteointegracija je potrebna radi zarastanja kako bi se zubni implant integrirao u kost.
Ova faza traje oko tri meseca za donju vilicu odnosno tri do četri meseca za gornju vilicu.
U završnoj fazi montaže na prethodno postavljen i pričvršćen zubni implant stavlja se suprastruktura i fiksiraju keramičke krunice ili overdenture proteze.
stomatoloske-ordinacije-caninus-implantologija

Stomatološke ordinacije Caninus

Užice, Nikole Pašića 26/2 031 523364 |
060 0523364 |
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKE ORDINACIJE CANINUS Funkcionalno najbolje rešenje za nadoknadu jednog ili više izgubljenih zuba (odlični su za slučajeve totalne bezubosti kao pacijentu komfornije rešenje od nošenja proteza).
Izrađeni su od titanijuma, materijala koji je biokompatibilan (što znači da ne iritira tkiva usne duplje niti izaziva alergijske reakcije).
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top