Implantologija Zrenjanin

Implantologija Zrenjanin
stomatoloska-ordinacija-dr-popovic-zrenjanin-implantologija
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR POPOVIĆ ZRENJANIN Nezaobilazan segment rada i od strane pacijenata sve više zahtevan je ugradnja implantata.
Ordinacija ih radi u saradnji sa doktorom Fedorom Marijanskim, oralnim hirugom - implantologom, koji je stomatolog sa najviše iskustva u toj oblasti u regionu Vojvodine, što je najbolji garant da su rizici za neuspeh svedeni na minimum.
Implantni sistemi koje najčešće radimo su dvofazni ITI i izomed, kao i druge dvofazne i jednofazne implante drugih najpoznatijih svetskih proizvođača.
stomatoloska-ordinacija-dr-subu-implantologija

Stomatološka ordinacija Dr Subu

Zrenjanin, 4.jula 11
IMPLANTOLOGIJA STOMATOLOSKA ORDINACIJA DR SUBU Implantat je titanijumski vijak koji se hirurški ugrađuje u viličnu kost i zamenjuje koren zuba koji nedostaje.
Implantat se može ugraditi u gornju i donju vilicu.Tokom vremena stvara se čvrsta veza sa kosti.
LOKACIJE
Implantologija-2
Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom zubnih implanata. Uobičajen naziv za stomatologa ili oralnog hirurga, koji se bavi zubnim implantima je implantolog. Zubni implant je strano telo koje se ugrađuje u vilicu i nakon određenog vremena stvara čvrstu vezu sa kosti. Na implant se zatim postavlja krunica ili može da služi kao nosač mosta ili pak kao sidrište proteze. Ove protetske nadoknade izrađuje zubni tehničar. Zubni implant pruža nekoliko prednosti u odnosu na druge mogućnosti zamene zuba. Osim što izgledaju i funkcionišu poput prirodnog zuba, implanti zamjenjuju zube bez žrtvovanja susednih zuba. Naime, u slučaju zamene jednog zuba mostom, potrebno je izbrusiti susedne zube. Implant će pomoći u očuvanju alveolarnog grebena. Pošto je implant usađen u kost, on stimuliše okolnu kost i u tom slučaju ne dolazi do resorpcije kosti, koja se javlja nakon vađenja zuba. Moderni zubni implanti se prave od čistog titanijuma za razliku od ortopedije gde se koriste legure titanijuma. Poznato je da se titanijum ponaša neutralno i da ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije (biokompatibilan materijal). Titanijum gradi sa kiseonikom zaštitni sloj i zato ga organizam dobro prihvata. To se naziva osteointegracija. Prednosti zamene jednog zuba implantom su ti što se zubi oko njega ne moraju brusiti, kao što je slučaj kod mosta. Zubno meso (periodoncijum) se nalazi u dobrom odnosu sa krunicom i vratom zuba pri čemu se stvaraju optimalni uslovi za održivost implantom. Zamena jednog zuba zubnim implantom je uvedena u klasifikaciju po Brinkmanu (Brinkmann) još 1973 god pod klasu I. Zatim je ta klasa prepravljena na konferenciji za implantologe 2002. Tada su uvedena i sledeća pravila: u gornjoj vilici se do četiri nedostajuća sekutića mogu zameniti sa četiri implanta. U donjoj vilici se pri četiri nedostajuća sekutića mogu ugraditi samo dva implanta. Za premolare ili molare se preporučuje zamena jednog zuba jednim implantom.
Back to Top