Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Kada se roštilj pakuje u kartonske kutije

Na koji način je najbolje spakovati roštilj za poneti? Kako to rade profesionalci, vodeći računa o tome da se očuva kvalitet i toplota proizvoda?

Pakovanje roštilja za poneti u kartonske kutije postalo je gotovo standard. Koji su sve povod i razlozi što se restorani, pečenjare i mesare koje vrše uslužno pečenje mesa odlučuju da ambalaža bude od kartona? Naime, razloga je više. Pre svega kartonske kutije za roštilj mogu biti napravljene u raznim veličinama. Pošto se radi o kartonu, veoma je jednostavno od njega napraviti manje ili veće kutije koje imaju kvadratnu ili pravougaonu osnovu. Veličina je proizvoljna, ali kada se one naručuju, može se birati od već postojećih modela ili se može zahtevati da se uradi model po meri. Primetno je da su kartonske kutije za roštilj, uglavnom manjih dimenzija. Meso, kada se pakuje u većim količinama može biti teško. Ako je to slučaj, onda se nakon pakovanja u specijalne manje kartonske kutije za roštilj, nekoliko njih može zapakovati u obične kutije od kartona, kako bi se veća količina lakše transportovala. Međutim, ovde je reč o pakovanjima koja su namenjena za poneti. Kako je reč o manjim količinama, tu nije potrebno pričati o transportovanju robe na veliko, već jednostavno gotovo roštilju koji se dostavlja na kućnu adresu ili ga kupac sam preuzima. Kako izgledaju kartonske kutije za pakovanje mesa sa roštilja? One su spolja, gotovo po pravilu bele boje. Jednostavne su i napravljene od tankog kartona. Reč o jednokratnom pakovanju. Nema potrebe praviti ga od debljeg i masivnijeg kartona. Visina kutija nije velika, i one su namenjene za pakovanje do par kilograma gotovog spremljenog mesa sa roštilja. Svi znamo koliko je ukusan vruć roštilj. Nekom su pomiljeni ćevapi. Kada se o ni začine lukom, retko ko im može odoleti. Ima ko više voli piletinu ili krilca na žaru, ali tu su i ljubitelji ražnjića i šnicli. Da ne nabrajamo više, kako Vam ne bi išla voda na usta. Jasno je da roštilj treba da bude topao i sočan. Može se eventualno malo podgrejati, ali to više nije to. Upravo zato je od velike važnosti kako se pakuje svež roštilj.

Blog ilustracija: Kada se roštilj pakuje u kartonske kutije


Foto: Pixabay

Možete ga poručiti u lokalnoj pečenjari. Sito tako, postoje mesare i sve ih je više koje pored prodaje svežeg i sirovog mesa, na licu mesta nude uslužno pečenje svoje robe. Ovo je sjajno rešenje za sve one koji uvek kubure sa vremenom. Zbog silnih obaveza, dešava nam se da bismo kod kuće voleli da imamo za ručak neki specijalitet od mesa, a ništa nije ukusnije od mesnih poslastica ispečenih na žaru, tj. na roštilju. Nemamo vremena, a nekad ni snage da posle posla sami pečemo meso. U stanovima nemamo pravi roštilj. Sve kućne varijante ne mogu nikad da se porede sa profesionalnim. Ko živi na selu ili ima kuću sa dvorištem u gradu, dobro zna da roštiljanje zahteva posebnu pripremu. To je aktivnost rezervisana za vikend druženje sa prijateljima uz poneko pivce. Radnim danima, Vam nije do toga da posle posla raspaljujete roštilj i da sa porodicom gladni čekate da se meso ispeče. Ostaje Vam, kao najbolja varijanta da pozovete lokalnu mesaru koja vrši i pečenje mesa i da naručite željenu količinu koja će Vas spremna čekati u tačno određeno vreme. Tako ćete tačno natempirati kad roštilj treba da bude gotov i vruć, kako biste tačno u to vreme došli da ga pokupite. Naravno, on ne sme da se ohladi na putu do kuće. Isto tako, ako je sočan, kao što i treba da bude, onda ne bi smelo da se desi da procuri negde po kolima i ufleka i umasti bilo šta sa čim dođe u dodir. Pakovanje u papire i kese je zato veoma rizično. Ali, na svu sreću, izmišljene su kutije za pakovanje roštilja. One su iznutra obložene srebrnim slojem napravljenim od aluminijumske folije. Uloga ovog zaštitnog sloja je da spreči curenje i da što duže sačuva toplotu unutra. Kartonske kutije su veoma efikasne u očuvanju toplote. Svako ko je bar jednom na ovaj način poručio roštilj, iznenadio se koliko je vreo i kad stigne kući. Upravo zato su one izbor broj jedan svih onih ugostiteljskih ili uslužnih firmi koje nude dostavu pečenog mesa sa roštilja.

Inače, kartonske kutije za roštilj, bez obzira što su za jednokratnu upotrebu, mogu se štampati sa spoljne strane. Na taj način, važne informacije, poput telefona za poručivanje i dostavu, cenovnika ili radnog vremena, mogu biti jasno naznačene na samoj kutiji. Druga opcija je da se ubaci flajer, kako se kome više dopada. Važno je da ako neko želi, na kartonu direktno se može štampati tekst. Restorani koji pakuju svoja jela za poneti ili pak imaju dostavu, na ove kutije mogu staviti svoj logo. To je dovoljno da se hrani i gradi brend. Kupci će nesvesno gledati ime restorana dok konzumiraju ukusan roštilj i to će im se urezati u pamćenje kao asocijacija za ukusno jelo.

Pored mesa sa roštilja u kutije za roštilj se mogu pakovati i druga jela spremljena na žaru, kao što su, na primer, neke vrste grilovanog povrća. Važno je samo da ono što se pakuje ne bude suviše tečno. U ovakve kutije može se spakovati i pomfrit koji je često prilog roštilju. Restorani u većim količinama naručuju ove kartonske kutije i u njih najviše pakuju jela za poneti. Praksa većine restorana je svoje goste nakon završenog jela pitaju da li žele da im se ono što je ostalo na ovalu spakuje za poneti. Gosti nemaju razloga to da odbiju, jer je ovo normalno u celom civilizovanom svetu, tako da nije nikakva sramota pristati da se spakuje ono što je ostalo. To kasnije možete pojesti za večeru, ili u krajnjoj liniji dati svom ljubimcu. Osoblje u restoranu će ovo spakovati u kartonske kutije za roštilj.

Ako ste ugostitelj ili ste vlasnik mesare ili pečenjare, onda verovatno već koristite ove specijalne kutije od kartona. Ali ako tek planirate da krenete u u ovaj biznis ili ste dosad porudžbine pakovali na neki drugi način, treba da znate da je ova ambalaža veoma isplativa i povoljna. Najvažnije je da će Vaši kupci biti zadovoljni. Jer, pomislite samo da biste mogli da izgubite mušterije samo zato što ste nepravilno zapakovali jela sa roštilja i ona su se do kuće ohladila, tako da Vaši kupci ni ne znaju kakva su bila dok su bila sveža. Automatski Vas svrstavaju u kategoriju gde ne želite da budete, a to je – jednom sam proba i nikad više. Nasuprot tome, uložite u kvalitet proizvoda koji nudite, a taj kvalitet zaštite dobrom ambalažom.

Pročitajte još:

- Pizza se pakuju u kartonske kutije

M. K.
Back to Top