Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Nastavak: Naočare za sunce: najnoviji jesenji trend za 2019

Najnoviji trendovi iz jesenje kolekcije naočara za sunce doneli su nekoliko novina, ali su i zadržane već dobro poznati detalji i elementi koji su u prethodnim kolekcijama naišli na pozitivne reakcije kupaca. Kako opticarske radnje nastoje da uvek idu u korak sa trenutnim modnim dešavanjima, i sa trendovima koji su nam dostupni preko interneta i društvenih mreža, svakako su uspele u težnji da ponude što atraktivnije i interesantnije proizvode.

Već smo pričali o tome kakvi oblici i veličina naočara za sunce u trendu za jesen 2019. godine . U manjoj meri smo se dotakli teme od kakvih materijala su napravljeni okviri naočara za sunce i kakva su sve stakla kada je reč o nijansama i bojama, trenutno u trendu. Šta je to što se zadržalo i što je ostalo isto u odnosu na prošlogodišnji trend, a šta je to što predstavlja novinu?

Blog ilustracija - Naočare za sunce: najnoviji jesenji trend za 2019


SITNO SVETLUCAVO

Već je bilo reči o tome kako su modeli naočara za sunce, ali i za vid, koji su bili aktuelni ovog proleća i leta po mnogo čemu nesvakidašnji o čemu možete pročitati u tekstu Naočare za vid i naočare za sunce u optikama: elegancija i ekstravagancija , ali da li se sada trendovi malo smiruju? Mogli bismo reći da je odgovor na ovo pitanje i da i ne. „Da“ – zato što je u pitanju jesenja sezona, koja po samoj prilici u odnosu na letnju nosi neku malo drugačiju energiju. Kako je prošlo vreme letnjeg sunca, mora i plaže, tako je i deo letnjeg ludila privremeno iščezao. Deo toga su i seksi šiltovi i naočare za sunce u vidu vizira koje nećemo viđati tokom jesenje, a verovatno i zimske sezone. To su modeli koji se najbolje slažu uz neki morski ambijent i plažu. Ali, šta je to što je ostalo od sve te ekstravagancije? To su okviri optočeni cirkonima. Promena na prethodne kolekcije naočara ogleda se u tome da su sada cirkoni sitniji i diskretniji. Nema više bisera i krupnog kamenja. U ponudi je više modela koji imaju svetlucave okvire, ali se to sada postiže pomoću sitnih i često transparentnih kamenčića. Kompletan utisak je sofisticirani izgled kome ne bi mogle da odole ni konzervativnije dame, koje u svom izgledu ne vole da imaju bilo šta što šljašti i blješti. Kompletan utisak koje ostavljaju ovakve naočare za sunce ili za vid je takav da deluju skupo, prefinjeno, elegantno, dok su, s druge strane, veoma praktične jer se zahvaljujući nenapadnom dizajnu lako uklapaju u razne stilove i odevne kombinacije. Prava stvar za jesen, vreme kada smo nekad u laganom kišnom mantilu, nekad u kožnoj jakni, kaputu ili sportskoj jakni. Ono što je važno za ovakve modele je da nisu dosadni i već viđeni, i definitivno će svakome zapasti za oko.

Blog ilustracija - Naočare za sunce: najnoviji jesenji trend za 2019


METALNI I PLASTIČNI OKVIRI NAOČARA ZA SUNCE

Okviri su izrađeni od raznih materijala, a pre svega metala ili plastike. Boje metala su standardne srebrna i zlatna. U ponudi su i neki modeli koji nemaju okvir nego su im drške ušravljene direktno u stakla. Plastični okviri mogu biti izrađeni u neograničenom broju boja, ali shodno sezoni oni su u neutralnim bojama kao što su crna i razne nijanse braon. Manje je zastupljena tamno ljubičasta, tamno zelena ili teget. Debljina okvira nije nešto što bi moglo da se definiše jer ih ima raznih. Optike su prethodnih par sezona imale neke veoma interesantne modele kod kojih je uokviren samo deo stakla, na primer, samo donja polovina polukruga i slično. Ove naočare bile su veoma tražene u optičarskim radnjama jer su deo vrućeg modnog trenda koji je svakodnevno promovisan od strane raznih influensera na Instagramu i drugim društvenim mrežama. Ako ove neobične sunčane naočare prati još i neka boja stakala koja nije toliko neutralna, onda nikako niste mogli da prođete neopaženo noseći ih. Crveni okviri i crvena stakla bili su hit, a rezervisani su za najsmelije dame.

TRANSPARENTNA STAKLA

Nije potpuna novina, ali evidentno je da i tokom ove jeseni naočare za sunce sa providnim staklima sve više zauzimaju primat. Da ne bude zabune, kada kažemo providne, ne mislim na naočare koje su imitacija dioptrijskih naočara, sa potpuno providnim staklima. Ovde, pod transparentnim podrazumevamo stakla u raznim bojama, ali takva da se kroz njih vide Vaše oči. ovaj look veoma je sexy i izazovan. Najpopularnije boje stakala su u ovo, slučaju boja ćilibara i oranž, koje svojom toplinom daju još poseban pečat kompletnom izgledu. Naočare za sunce sa ovakvim staklima deluju još atraktivnije ako su stakla veće površine. Dame koje nose ove modele naočara deluju misteriozno, elegantno i prefinjeno. Ako se pitate na šta Vas podsećaju ovakve sunčane naočare - one nose u sebi retro notu iz sedamdesetih, tako da je moguće da ste neke slične viđali u starim filmovima. Šta je još ono što ove naočare čini sjajnim? Ako nađete oblik koji najbolje pristaje Vašem licu i uz to postigne taj željeni misteriozni i privlačni izgled, super je što, bez obzira na prozirnost, najkvalitetniji modeli ovakvih naočara pružaju apsolutnu zaštitu Vaših očiju od štetnih sunčevih zraka! Iako su providne poseduju poseban zaštitni sloj koji ne dozvoljava da UV zraci prodiru do Vaših očiju. U ne tako sunčanim jesenjim danima, ili oblačnim danima, indeks UV zraka može biti umeren ili visok, ali svakako preporuka da zaštitite oči i dalje je na snazi. U takvim situacijama tamne naočare za sunce nisu pogodne jer je suviše mračno kad gledate kroz njih, dok, prozirne naočare neće praviti ovakve smetnje. Njih možete nositi i kad je oblačno. Štaviše, ako su žute boje ili posebne nijanse narandžaste, mogu Vam znatno izoštriti objekte koje vidite, ali i pružiti iluziju da je napolju sunčano. Pošto nisu tamne, s njima se opušteno možete šepuriti i unutra, u prostorijama gde svetlost nije toliko jaka i gde Vam inače ne bi prijalo da nosite tamne naočare.
Back to Top