Mirandre

Registruj se
Prijavi se

Naočare za sunce: najnoviji jesenji trend za 2019

Jesen 2019. kuca na vrata. Poslednji trzaji leta ovih dana nas obraduju tokom dana, ali večeri i jutra nas podsećaju da stiže vreme toplijeg oblačenja ali i svih čari koje nosi prijatna blaga jesen. Možda nas i miholjsko leto ponovo obraduje uskoro. A šta su nam to novo opticarske radnje pripremile za dolazak nove sezone?

Blog ilustracija - Naočare za sunce: najnoviji jesenji trend za 2019


Leto je doba kada jednostavno ne možemo bez naočara za sunce. Tokom dana svetost je suviše jaka, i bez sunčanih naočara ne možemo ni da se šetamo ni da vozimo kola. Praktično smo blokirani bez njih! Već je dosta bilo reči o tome da naočare za sunce moraju da budu kvalitetne i original. Ako mislite da je svejedno gde ih kupujete i da je za naočare za sunce važno samo da su lepe i da Vam lepo stoje, pogledajte naš tekst da li su naočare u optičarskim radnjama skupe i zašto ih treba kupovati u optičarskim radnjama. Otkrićete da naočare za sunce pre svega predstavljaju zuaštitu za Vaše oči, a tek posle toga su modni detalj ili sredstvo kojim se štitie od neprijatnog osećaja jakog svetla koji Vam smeta dok hodate ulicom ili vozite automobil. Mnogi toga nisu svesni i nose naočare za sunce samo tokom leta ili tokom drugih godišnjih doba u danima kada sija sunce. Zato su optičarske radnje upravi i najposećenije pred letnju sezonu ili tokom nje, kada se kupuju zenske naocare za sunce ili isto tako tražene muske naocare za sunce. Osobe koje vode računa o svom izgledu, stilu i kompletnom utisku koji ostavljaju na svoju okolinu. Njima nije važno da li zima, jesen, leto ili proleće i itekako ih zanima koji su to najnoviji trendovi kada su naočare za sunce u pitanju i ta je to što optike nude. Sve je ovo razumljivo. Bilo kako bilo, naočare jesu zaštita ali i modni detalj. Čemu god d a dajete primat, svako su Vam neophodne i zato ćemo Vam sumirati ovde šta je to novo i zanimljivo stiglo u naše optičarske radnje i kakvi su trendovi u najnovijim kolekcijama svetskih dizajnera.

Jesen 2019. dodnosi najnovije kolekcije koje su skoro lansirane od strane najprestižnijih dizajnerskih kuća. Kako su oni globalni trendseteri i svi noname proizvođači ili oni manji poznati koji pokušavaju da stvore prepoznatčljiv brend, svakako se vode uputstvima i smernicama koje postavljaju najbolji i najpriznatiji. Tako i ova sezone imamo neke modne linije koje se kod svakog od njih prepliću. U modi ponekad ima dijametralnos suprotnih primera, ali trend svakako podrazumeva da se neka linija, boja, stil iili oblik preferira određene sezone. Da ne okočlišamo više, zavirićemo u najnovije kolekcije naočara za sunce brendova Dior, Gucci, Vresace, Miu Miu, Cahnel …

Svako od dizajnera je kao i uvek ostao dosledan sebi. U svaku kolekciju ubaci bar zrnce sebi svojstvenog i specifičnog. Oni od kojih se očekuje da uvek budu odvažni, to su i ostali. Ženske sunčane naočare su uvek inspurativne i kod njih je svakako dizajnerima lakše da raspale maštu. Što se tiče veličine, stiče se utisak da se ponovo vraćaju u modu manje naočare koje su gotovo decenijama bile zapostavljene, bar kao main stream. Sada su se pojavile kod mnogih i pretežno su četvrtastog oblika ili mačkasto četvrtastog. Okruglih ili ovalnih naočara manjih dimenzija ima u znatno manjoj meri. Kada je reč o veličini, iako su se pojavile naočare za sunce manjih dimenzija, to ne znači da su velike naočare izašle iz mode. Naprotiv, one su i dalje tu. Kako su godinama već u trendu i kako su se mnogi na njih navilki kao na pojam, e verujemo da je moguće da ikad ponovo velike sunčane naočare izađu iz mode.

ČETVRTASTO. ČETVRTASTO. ČETVRTASTO

Kako sam naslov kaže, akcenat je na četvrtasim naočarima za sunce. Modne kuće Gucci, Miu Miu ali i Dior i sve ostale u prvi plan su stavile dosta novih modela koji su hit ove jesenje sezone a imaju manje ili više četvrtasti oblik. Oštri uglovi, zaobljenost samo u minimalnoj meri, ali opet zadržana nežnost nasuprot strogoće – utisak je koji ostavljaju na nas ovi novi modeli. Dior je izbacio modele većih naočara za sunce koje su gotovo pravilnog, ali blago zaobljenog kvadratnog oblika. Ovi modeli su apsolutni hit, anročit pošto ime je staklo blago transparentno i kroz njih se vide oči, a u ponudi su u veoma velikom broju boja stakla. Okvir je metalni, tanak, elegantna, izrađen u zlatnoj ili srebrnoj boji. Čuvenemodne blogerke, trenseterke i najpoznatije zvezde Instagrama koje su okrenute modi ili koje se predstavljaju tako da pretenduju da budu modne ikone, najverovatnije sve imaju bar jedan par ovih Diorovih naočara za sunce. Šta je to što je na njima toliko privlačno, kad je poznato da postoje osobe koje ne vole četvrtaste naočare ili misle da im ovalne mnogo bolje pristaju uz lice? Pre svega, nije istina de četvrtaste naočare retko kome stoje, samo ne svake četvrtaste naočare. Pojam četvrtastog i sunčanih naočara je kao kada pričamo o crvenoj boji. Crvena boja može biti najlepša, nenadmašna, moćna, seksi, zavodljiva – i još niz pozitivnih epiteta. Ali, crvena boja može biti i kič, neukusna, preterana, promašena, smešna… Jasno Vam je na šta mislimo. Slično je sa četvrtastim naočarima. One mogu bitielegantne, prefinjene, otmene, ali s druge strane mogu biti stroge, smešne, gotovo karikaturične. U čemu je razlika? To znaju dizajneri u Dioru. Balans, boja, ton, sofisticirani tanki okvir … sve to čini da su ove naočare preplavile modni svet. Onaj ko ne zna kako se dizajniraju četvrtaste naočare ne treba ni da se bavi tim poslom. Što je najzanimljivije, one odlično stoje svima!



I MAČKASTE NAOČARE ZA SUNCE SU POSTALE ČETVRTASTO MAČKASTE

Mačkaste naočare za sunce koje su nam se pre nekoliko godina došunjale, možda čak i putovale kroz vreme i stigle iz šestdesetih, svakako su modni trend i opšte su prihvaćene. Uglavnom ih ima u više dimenzija ali su do sad bile zaoblejene sa oštrim mačkastim uglovima sa strane. Sada su dizajneri odlučili da se i sa njima poigraju i ono što je do sad bilo ovalno dobije ugaoni geometrijski oblik. Ovo je usvojilo više dizajnera i svi su ono ponosni na svoje nove veoma tražene modele.

Kraj prvog dela.

Nastavak: Naočare za sunce: najnoviji jesenji trend za 2019

M. K.
Back to Top