Dečija odeća Kraljevo

Registruj se
Prijavi se
Dečija odeća Kraljevo
pamucna-galanterija-miljkovic-1-decija-odeca
DEČIJA ODEĆA BEOGRAD PAMUČNA GALANTERIJA MILJKOVIĆ Imao kupce širom Srbije, kao i u susednim zemljama BiH, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i posebno Sloveniji.
Godinama smo sarađivali sa mnogim međunarodnim humanitarnim organizacijama kao što su UNICEF, CRIC, GVC, Johanniter za čije potrebe smo proizvodili artikle iž našeg asortimana, kao i neke van istog.
Naše proizvode možete pronaći u paketićima beogradskog „BG Bebi Kluba“ koji se poklanja u porodilištima na teritoriji Beograda.
Sve do ranog dvadesetog veka mogla se uočiti zajednička karakteristika dečije odeće, a to je da je nedostajala jasna razlika između odeće za dečake i odeće namenjene devojčicama. Na taj način, rodne uloge nisu iskazivane niti kroz boju odeće, niti kroz njen kroj i dizajn. Ovakav pristup dečijem odevanju ne treba da nas čudi kada se ima u vidu da su duži vremenski period muškarci i žene svih uzrasta nosili realativno sličnu odeću – vrstu ogrtača ili tunike. To se promenilo onog trenutka kada su muškarci počeli da nose pantalone, ali van „odraslog sveta“ situacija se nije drastično promenila. Tako se mnogima danas čini da su dečaci bili odeveni u odeću za devojčice, odnosno u haljine i suknje, ali oni su jednostavno nosili ono što se u tom periodu smatralo pristojnom i pre svega udobnom odećom namenjenoj deci. Tokom dvadesetog veka situacija se znatno promenila promenila. Naprimer, prvobitno namenjene isključivo dečacima i muškarcima, pantalone su postale prihvaćene i podjednako nošene od strane ženskog pola. Danas biramo za decu ono najkvalitetnije. U cilju što kvalitetnije odeće za decu, veliki proizvodjači garderobe su izbacili na rafove stvari pravljene od Eko pamuka.
Back to Top