Dečija pozorišta Beograd

Registruj se
Prijavi se
Dečija pozorišta Beograd
Dečija pozorišta u Beogradu su kulturne institucije čije pohađanje treba da postane navika Vas i Vašeg deteta.
Lepo je detetu od malih nogu usađivati prave vrednosti, učiti ga šta je umetnost i kultura.
Deca u beogradskim pozorišta kroz zabavu otkrivaju magiju pozorišne umetnosti.
Pozorišne predstave za decu u Beogradu su ili adaptirane bajke i priče poznatih pisaca koje Vaša deca već poznaju ili su to originalna autorska dela mladih i talentovanih pozorišnih stvaralaca.
Dečije predstave uvek pored zabave i razonode nose važne poruke i uče decu šta znači biti dobar, pravičan, pošten, vredan.
Učite decu šta su prave vrline kroz pozorišne predstave u beogradskim pozorištima za decu!

Pozorište Puž

Beograd, Vračar, Radoslava Grujića 21 011 2449464 |
011 2438036 |
Profesionalno repertoarsko pozorište za decu osnovali su 1977. Slobodanka Caca Aleksić, upravnik i reditelj, i Branislav Milićević - Branko Kockica, glumac, kant-autor i dramski pisac. U početku Pozorište nije imalo svoju salu, već je predstave izvodilo u raznim salama i zato se tada zvalo Putno pozorištance "Puž". Od februara 1988. Pozorište "Puž" se nalazi u sali, u ulici Božidara Adžije 21.
Malo pozorište DUŠKO RADOVIĆ osnovano je 27. maja 1948. god. kao Pozorište lutaka NR Srbije, a svoju prvu premijeru Pepeljuga u režiji Predraga Dinulovića, izvelo je 23. oktobra 1949. god u hotelu Palas.

Pozorište Boško Buha

Beograd, Stari Grad, Tрг Рeпубликe 3 011 2632855 |
011 2632866 |
Od početka rada do danas, osnovno repertoarsko opredeljenje Pozorišta Boško Buha su bajke i klasici za decu. Neke od predstava bile su na repetoru i po više decenija, kao što je „Ukradeni princ i izgubljena princeza“ Dena Totera u režiji Srboljuba Luleta Stankovića koja je izvedena petsto četrdeset osam puta, i „Bajka o caru i pastiru“ Boška Trifunovića u režiji Miroslava Belovića izvedena četiristo sedamdeset puta. I današnji naslovi, bajke u režiji Milana Karadžića doživljavaju svoja stota, pa i dvestota izvođenja. Pozorište Boško Buha prvo je i jedino pozorište za decu koje je učestvovalo i koje je nagrađivano na Sterijinom pozorju, ali i na Bijenalu u Veneciji. Tu su i učešća na MESS-u u Sarajevu, na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, na Festivalu djeteta u Šibeniku, i drugim važnim festivalima u zemlji, regionu, i inosranstvu. Od osnivanja do danas, za tačno šezdeset pet godina, na našoj sceni odigrano je preko dvesta pedeset naslova, a kroz našu salu prošlo je preko četiri i po miliona dece, njihovih roditelja i nastavnika. Ne bismo pogrešili ako bismo rekli da prve generacije publike danas na predstave dovode svoje unuke.
Pozorište lutaka "Pinokio" osnovano je kao Putujuće pozorište "Pinokio" 1972. godine. Pored Živomira Jokovića, osnivača pozorišta, malu ekipu koja je predstave izvodila po citavoj Srbiji u početku je sačinjavalo svega troje glumaca: Vera Ignjatović, Branislava Stanišić i Jovan Kovačev.

Pozorište Pan Teatar

Beograd, Zvezdara, Bulevar Kralja Aleksandra 298 011 2418524 |
011 3472984 |
DEČIJE POZORIŠTE U BEOGRADU. Pozorište "Pan teatar" je osnovano 1995. godine u Beogradu. Osnovao ga je bračni par Đurašković – Viktorović. U početku smo, zbog nedostatka stalne pozorišne scene, igrali predstave samo na gostujućim scenama. Uz pomoć GO Zvezdara, otvorili smo stalnu dečiju scenu 04. aprila 1998. godine u Bulevaru Kralja Aleksandra 298 i taj dan je ujedno i rođendan našeg pozorišta. Kao jedino profesionalno dečije pozorište na prostoru GO Zvezdara, ponosimo se što smo opravdali očekivanja ljudi koji su imali sluha za naš rad.
Dečji kulturni centar Beograd je ugledna gradska institucija, sa tradicijom dugom šest decenija. U Dečjem kulturnom centru Beograd realizuju se kreativni, savremeni i interaktivni programi, koji prate društvene fenomene i trendove, u skladu sa interesovanjima dece i mladih. Tokom svog postojanja Dečji kulturni centar Beograd je sačuvao sve ono što je bilo dobro i to dopunio savremenim metodama rada, poštujući promene koje su nastale u željama i potrebama korisnika. Usmeren ka istraživanju i otkrivanju potencijala dece i mladih u svim oblastima kulture,

Teatar Talija

Novi Beograd, Savski kej - Blok 45 011 6516066 |
063 1839824 |
POZORIŠTE ZA DECU U BEOGRADU. Dobrodošli u pozorište Talija Raspevana oaza Teatar Talija - osnovan 1988 godine, a zvanično registrovan kao preduzeće za pozorišne i muzičko - scenske programe od 1989 godine.
Pozorište nije samo bitan deo života svakog odraslog čoveka, već nema ništa manje značajnu ulogu i u odrastanju mališana. Prvobitno su lutkarska pozorišta bila namenjena deci, dok se sada mogu naći i lutkarske predstave za odrasle. U latkarskim pozorištima ne sceni nema glumaca, već se umesto glumaca na sceni pojavljuju lutke. Pozorišta za decu imaju cilj da deci predstave značajne životne situacije na najsmešniji i najjednostavniji način. Nemojmo zaboraviti da deca koja redovnoposećuju pozorišta u detinjstvu, će verovatno izrasti u odgovorne i savesne gledaoce pozorišta i za odrasle. U današnje vreme izuzetno je popularno da publika u dečijem pozorišu aktivno učestvuje u izvodjenju predstava. Tako deca koja su u publici aktivno komuniciraju sa glumcima na sceni i time stiču jasniju sliku predstave. nemojmo zaboraviti koliko pozorišta kulturno utiču na rast i razvoj svakog čoveka akamoli deteta.
Back to Top