Eterična ulja Beograd

Registruj se
Prijavi se
Eterična ulja Beograd
plantoil-farm-prirodna-kozmetika-mareea-etericna-ulja
ETERIČNA ULJA BEOGRAD PLANTOIL FARM Etarska ulja, u širem smislu, su uljasti proizvodi intenzivnog mirisa, koji se dobivaju iz biljaka ili delova biljaka ( cvet, seme, koren, kora, stabljike, voće ) i drugo, pomoću ekstrakcionih metoda kao što su parna destilacija, ekstrakcija rastvaračima, hladno presovanje i ekstrakcija alkoholom.
Etarska ulja su moćnija i imaju jače lekovito dejstvo od biljke iz koje su izdvojene , jer su koncentrat biljnog materijala. Etarska ulja imaju antiseptičku i antibakterijsku moć.
Njihovo delovanje je višestruko kako na telesno stanje ( infekcije disajnih puteva, jačanje imuniteta, kožna oboljenja ) tako i na duševno stanje čoveka i oslobođanje od stresa. Etarska ulja se čuvaju na tamnom i hladnom mestu dobro zatvorena kako bi se sprečilo isparavanje i oštećenje ulja.
LOKACIJE
Eterična ulja su nemasni prirodni ekstrakti iz aromatičnih biljaka dobijeni pomoću destilacije, ekstrakcije ili nekom drugom metodom izolacije. Za dobijanje ulja koriste se različiti delovi biljke: cvetovi, osušeni pupoljci, listovi, stabljike, trava, drveni delovi, kore, biljne smole, semenke, plodovi. Esencijalna ulja imaju visoku sposobnost prodiranja kroz površinski sloj kože, uzrok tome je lipofilnost molekula i male molekulske mase. Zbog svoje hemijske strukture, eterično ulje je već samo po sebi parfemska kompozicija, jer sadrži oko sto različitih jedinjenja. Da bi ulja bila delotvorna, potrebo je da budu prirodna i čista. Pored toga što su eterična ulja lekovita, samo njihovim mirisanjem popravljamo raspoloženje i osećamo se bolje. To se dešava zato što je čulo mirisa povezano sa limbičkim sistemom - područjem u mozgu koje se bavi emocijama i pamćenjem. I baš tu leži objašnjenje tajanstvenih mogućnosti umeća aromaterapije i psihoaromaterapije koja pomaže kod emocionalnih i mentalnih disbalansa. Osnovnu primenu eteričnih ulja vidimo danas u aromaterapiji. Međutim, kako svakoga dana imamo sve više naučnih istraživanja na eteričnim uljima sve je češća njihova oralna terapijska primena.
Back to Top